Жиросжигающие коктейлі: домашні рецепти

Коли фігура вже близька до досконалості і зниження ваги істотно сповільнюється, програму схуднення доводиться доповнювати новими елементами, які допомагають цілеспрямовано впливати на жирові відкладення. Детокс коктейлі, жиросжигающие смузі та інші напої – один з найбільш ефективних варіантів. В чому їх користь і як їх пити?

Як працюють жиросжигающие коктейлі

Принцип дії такого напою обумовлюється його складом і категорією, до якої він належить. Основна дія жиросжигающих коктейлів може бути направлено на розщеплення ліпідів або розгін обміну речовин, а деякі з них мають властивість очищати організм. Окремою категорією стоять Бади, в яких є проносні речовини – вони виводять тільки воду і вміст кишечника, схуднути з ними не можна.

Фахівці поділяють гарні коктейлі, допомагають спалюванню жиру, на такі групи:

  • Детокс-коктейлі для схуднення – переважно овочеві соки, які виводять шлаки, впливають на ШКТ, володіють низькою калорійністю. Це більше коктейлі для здоров'я – спалювати жир з ними доведеться дуже довго.
  • Термогенние жиросжигающие напої – в них присутні речовини, що прискорюють кровообіг і обмін вуглеводів, тому вони потрібні перед тренуванням. В домашніх рецептах коктейлів можуть бути присутніми спеції, в аптечних містяться гуарана, кофеїн, Л-карнітин, таурин. Ці жиросжигающие суміші заборонені при проблемах з судинами/серцем.
  • Протеїнові коктейлі для схуднення або білкові – працюють тільки в поєднанні з фітнесом та іншими фізичними навантаженнями, оскільки вживається після тренування і допомагає організму проводити жиросжигание, не зачіпає м'язи.

Коли пити коктейлі жиросжигающие

Схема прийому визначається категорією, до якої відноситься напій. Білкові суміші, куплені в спортивному магазині, потрібно приймати строго по інструкції, часто після тренування і не вживати без фізичних навантажень – інакше зворотний ефект проявиться. Пити жиросжигающие коктейлі, приготовані вдома (це переважно смузі з фруктів, овочів, кисломолочних продуктів), рекомендовано замість перекусу або вечері.

Жиросжигающие коктейлі в домашніх умовах

Повноцінні аналоги препаратів з магазинів спортивного харчування зробити самостійно ви не зможете, але працюють коктейлі для схуднення в домашніх умовах приготувати все ж реально. Переважно це смузі, які складають на основі:

  • зелених овочів (селера, огірок);
  • фруктів з мінімумом цукру (яблука, ківі, цитрусові);
  • зелені;
  • молочних продуктів без добавок (зверніть увагу: саме молоко не варто брати);
  • сиру (для білкових коктейлів);
  • спецій (кориця, кардамон, гострий перець), меду.

Жиросжигающие коктейль з кефіру

Білкові суміші краще інших заглушають голод, допомагають мінімально втрачати м'язи при схудненні з обмеженням калоражу, гарні в якості дієтичного вечері після вечірнього тренування. Кефірний жиросжигающие коктейль може бути навіть прийомом їжі перед сном, оскільки в деяких рецептів вуглеводів майже немає, відкладатися на боках нічому. Прості варіанти для домашнього приготування (замість кефіру можна брати закваску або біфідок):

  • Розвести в склянці кефіру 2/3 ч. л. кориці, 1/4 ч. л. кардамону.
  • Влийте в блендер 100 мл грейпфрутового соку з м'якоттю (віджати самостійно) і стакан 1%-ного кефіру, киньте 50 г ананаса (не консервованого!). Збийте.

Жиросжигающие коктейль з імбиром

Напої такого типу відносяться до термогеникам і допомагають розганяти кровообіг, тому вимагають дотримання обережності при вживанні. Якщо у вас часті головні болі, проблеми з серцем і печінкою, жиросжигающие коктейль з імбиром, корицею або перцем готувати не рекомендовано. Рецепт може бути будь-яким, т. к. дані спеції комбінуються з усіма продуктами. Пара особливо вдалих:

  • Знежирений йогурт (стакан) збити з 1 ч. л. меленого імбиру і жменею брусниці.
  • Тертий корінь імбиру (3 г) змішати з 1/3 лимона, половину огірка і яблучним соком (100 мл).

Жиросжигающие коктейль з ківі

«Зелені» напої дієтологи рекомендують приймати при режимі харчування з скороченням вуглеводів (т. зв. спортивна «сушка»). Однак і при простому схудненні вони корисні з позиції мінімуму калорій і навантаження на організм. Жиросжигающие коктейль з ківі має декілька варіацій, зовсім не поживний, але добре заглушає голод (можна пити на ніч) і дуже корисний з позиції вітамінного набору. Спробуйте будь-який з цих рецептів:

  • Стебло селери, 2 великих ківі, 4 листки шпинату і маленьке зелене яблуко натерти, змішати в блендері.
  • Ківі розім'яти з 3-ма скибочками лимона або лайма, розтертим листочком м'яти і половинкою груші, збити.
  • Натерти зелене яблуко, половинку огірка, м'якоть ківі. Додати подрібнену гілочку петрушки, 2 ст. л. води. Прокрутити в блендері.

Дізнайтеся безліч рецептів, як зробити смузі в домашніх умовах.

Відео: жиросжигающие напої для схуднення

КОКТЕЙЛІ ДЛЯ СХУДНЕННЯ - 3 СУПЕР РЕЦЕПТА ❤

Відгуки

Тетяна, 23 рокиКоли ввечері хочеться щось з'їсти, готую собі коктейль із знежиреного м'якого (!) сиру, кефіру (на 110 м беру близько 100 мл), щіпки меленого імбиру і меду. Жиросжигающие властивості під сумнівом, але дуже поживна суміш, а важить вся порція лише 134 кКал. Постаті не шкодить, бажання перекусити пропадає до ранку.
Інна, 29 роківПочавши роботу над своєю фігурою, я кинулася шукати «чарівні пігулки» – жиросжигающие препарати (типу енергетичних NL), всякі Турбослимы і Леовиты. Потім перейшла на правильне харчування, один з його компонентів – обраний за відгуками коктейль огірково-яблучний жиросжигающие на вечерю. Смачно, швидко, не калорійне, тягу до їжі вбиває!
Регіна, 31 рікРаніше між сніданком і обідом завжди пила чай з булочкою/печивом, т. к. дотягнути до нормальної їжі було складно. Пізніше перейнялася питанням схуднення, знайшла серед відгуків на сайтах рецепт смузі жиросжигающих. Привчила себе до них: то з ківі з імбиром і йогуртом, то селера з яблуком – нешкідливо, низькокалорійні, але вплив на вагу під сумнівом.
Ганна, 27 роківНіякої коктейль для спалювання жиру не змінить ситуації, якщо харчуватися абияк! Для заміни фастфуду або цукерок кефір з корицею або грейпфрутово-яблучний сік підійде, але серйозно змінити якість тіла допоможе тільки нормалізація раціону. Я колись пробувала худнути тільки на таких коктейлях – це нічого не дало, лише шлунок вбила.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!