Ефективна програма стрибків для швидкого схуднення відгуки

Ваше тіло може стати відмінним тренером для вас же. Що людині ще треба, коли є ноги, руки, власний вагу? Вчіться використовувати цей дар природи, і ви зможете забути про дорогі абонементи у спортзал. Стрибки для схуднення – хороший спосіб скинути зайву масу тіла, стати витривалішими, поліпшити координацію. Цей вид спорту, скіпінг, не вимагає особливої підготовки і підійде початківцям. Тільки організму треба давати навантаження поступово і розумно, щоб не нашкодити.

Що таке скіпінг і як з ним схуднути

Скіпінг або стрибки зі скакалкою – популярний вид спорту серед усіх вікових категорій. Діти та дорослі із задоволенням освоюють не тільки прості техніки, але і складні, що дозволяє задіяти різні групи м'язів. Заняття не вимагає грошових вкладень і великого простору. Скакалка – дешеве задоволення, яке швидко призведе фігуру в порядок при належному завзятості.

Користь стрибків на скакалці:

  • Спеціальні програми, розраховані на 10 хвилин, можуть стати альтернативою трикілометровій поїздку на велосипеді, двох сетах тенісу, 12 хвилин плавання.
  • Дуже ефективний скіпінг для схуднення, адже він розганяє кровообіг, сприяє прискоренню метаболізму.
  • Стрибки на скакалці або без неї змушують дихати на повні груди і допомагають тренувати легені.
  • Такого роду рухи роблять красивими стегна, ікри, сідниці, руки. Підтягується живіт, формується правильна постава.
  • Вправи зі скакалкою є профілактикою варикозу.

Як вибрати скакалку по довжині

Скакалки повинна бути підібрана по зростанню людини. Якщо ви придбаєте короткий інвентар, тренування потребує великих зусиль, адже доведеться щоразу підгинати ноги. Скакалка з довгим кордом буде плутатися і заважати рухам. Щоб худнути правильно і не піддавати себе ризику травм, необхідно придбати інвентар з відповідною довжиною. Візьміть скакалку за обидві ручки і витягніть руки перед собою перпендикулярно тілу. Корд повинен торкатися землі, але не лежати на ній і не бути на кілька сантиметрів вище.

Якщо ви вирішили замовити скакалку в інтернет-магазині, орієнтуйтеся на такі числові значення:

  • для людини 150 см оптимальний інвентар довжиною 1,8 м;
  • люди зростанням 151-167 см можуть купувати скакалку на 2,5 м;
  • при значеннях 168-175 см довжина шнура збільшується до 2,8 м;
  • діапазон 176-183 см вимагає вироби довжиною 3 м;
  • люди зростанням вище 183 см повинні придбати скакалку на 3,5-3,8 м.

Скільки потрібно стрибати, щоб схуднути

Стрибання буде допомагати чоловікові і жінці спалити жир і виточити фігуру своєї мрії. Для зайняття таким видом фітнесу вибирайте прогумований твердий інвентар. Він розвиває високу швидкість. Важливо стрибати на скакалці правильно: тільки на носочках, злегка зігнувши коліна. Не приземляйтеся на п'яти, під час стрибка розправте плечі і втягніть живіт. Лікті необхідно притиснути до тіла, а робити обертальні рухи виключно китицями.

Для схуднення треба працювати довго і наполегливо – по 30-35 хвилин за тренування три рази на тиждень. При цьому важливо поєднувати скіпінг з іншими видами фізичних навантажень, дотримуватися правил здорового харчування і вживати 1,5-2 л рідини. Новачкам буде складно виконувати стрибки для ефективного схуднення протягом довгого часу. Для початку вистачить 1-2 хвилин або 100-150 обертів корду. Поступово збільшуйте тривалість заняття, і скоро ви помітите зміни у фігурі.

Комплекс вправ зі скакалкою

Починайте тренування з розминки: обертайте руками, робіть кругові рухи голеностопами. Стрибайте повільно протягом 1-2 хвилин – тіло треба розігріти. Потім переходьте до різних видів стрибків (кожен виконуйте по 100 раз):

  • стрибки середньої інтенсивності на двох ногах;
  • вправу в швидкому темпі з почерговою зміною ноги – імітація бігу зі скакалкою;
  • подвійні стрибки – при кожному обороті корду треба робити 2 стрибка;
  • рух на лівій нозі;
  • стрибки на правій нозі.

Для схуднення живота

Перш за все, заняття з скакалкою допомагають прибрати целюліт і зробити ноги красивими. Однак завдяки інтенсивному фізичному навантаженні худне все тіло, і живіт не виняток. Через кілька місяців тренувань він придбає красиві обриси. Програма стрибків для схуднення може повторювати наведену вище. Для посилення ефекту надіньте на живіт спеціальний пояс для схуднення – він змусить жир згоряти швидше там, де треба. Контролюйте температуру шкіри, щоб не допустити перегріву. Це дуже шкідливо для чоловічого і жіночого здоров'я. Дізнайтеся, як правильно застосовувати пояс для схуднення.

Скільки калорій можна спалити, стрибаючи на скакалці

Якщо ви будете крутити скакалку зі швидкістю мінімум 70 стрибків/хв., то за 15-20 хвилин занять спалите 200 ккал, а за годину – близько 800 ккал. Цей показник залежить від ваги людини: зі збільшенням маси тіла зростає витрата енергії. Слідкуйте за своїм пульсом і тримайте його в діапазоні, при якому найкраще спалюється жир – 60-80% від максимальної ЧСС (частоти серцевих скорочень). Допустимо під час тренування робити невеликі перерви, але не більше 10 секунд.

Стрибки без скакалки для схуднення

Цей вид фізичної активності сам по собі гарний і не завжди вимагає допоміжних засобів. Стрибки без скакалки дають ще більше поле для уяви, головне – віддаватися справі сповна. Можна стрибати на двох ногах, почергово на кожній, міняти ноги з кожним стрибком, при стрибку ставити ноги нарізно і махати руками над головою, робити ножиці і т. д. Дуже добре, якщо ви знайдете невелику платформу і будете використовувати її як міні-степ. Тривалість тренування така ж – 30-35 хвилин, при бажанні можна збільшити її до 45-50 хвилин.

На батуті

Батут – дуже ефективний і позитивний тренажер, який допомагає досягти чудових результатів у схудненні. В домашніх умовах можна використовувати аматорські батути. Вони мають невеликі розміри, але достатню функціональність. З переваг цього виду спорту можна відзначити безпеку для гомілкостопів, хребта, колінних суглобів. Людина не відчуває таку сильну навантаження, як при стрибках зі скакалкою, і отримує хорошу порцію гормону радості. Ви можете робити будь-які вправи:

  • звичайні стрибки;
  • біг на місці;
  • перевороти;
  • махи руками, ногами;
  • стрибки з високим підніманням колін.

Чим корисні стрибки на місці

Стрибки на місці такі ж корисні, як і зі скакалкою, але тільки якщо пам'ятати про запобіжні заходи, протипоказання. Через 2 тижні занять ви помітите, що стали менше втомлюватися, вам легше підніматися на верхні поверхи, виконувати домашню роботу. Ви будете активніше, оскільки з'явиться багато сил. Скинути маса тіла подарує більше самовпевненості, і всі справи підуть в гору. Стрибки на місці попередять виникнення вікових захворювань, налаштують на здоровий спосіб життя.

Протипоказання для скипинга

Давати навантаження тіла за допомогою скакалки можна не всім. Серед протипоказань значаться:

  • підвищений кров'яний тиск;
  • хронічні патології опорно-рухового апарату в загостреній формі;
  • грижі міжхребцевих хрящів;
  • патології серця, судин;
  • маса тіла більше 80 кг (індекс маси тіла вище 30);
  • головні болі, мігрені;
  • ситий шлунок.

Відео: Як правильно стрибати на скакалці для схуднення

Схуднути на 8 кг за 2 тижні зі скакалкою! - Все буде добре

Відгуки

Артем, 24 рокиМені скакалка дуже допомогла розвинути витривалість. Приємний бонус – втратив 3 кг Ікри не перекачав, а от тіло стало подтянутее. Займаюся ськіпінгом п'ять років, результатами задоволений. Побічних ефектів на кшталт хворих колін або спини не спостерігаю.
Людмила, 23 рокиВ 2010 році я важила 80 кг. Вирішила для схуднення задіяти скакалку. Гаразд би, якщо б стрибала по 2-3 хвилини, але толку від цього ніякого. Скакала по 15-20 хвилин. Через 2 тижні занять почала сильно боліти спина в області попереку. Лікар сказала, що це через стрибків, призначив лікування. На цьому моє схуднення зі скакалкою закінчилося.
Ніна, 35 роківЯ купила гарні кросівки з амортизацією, зручну спортивну форму і почала худнути. Стрибала без скакалки, завжди стежила за пульсом, щоб не перевантажувати серце. Якщо підходити до справи грамотно, ніяких проблем зі здоров'ям не виникне. Я за 2 місяці прибрала 5 кг і знайшла хороше самопочуття.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!