Як схуднути на кашах

Проста їжа дуже корисна і смачна. Коли людина перестає харчуватися продуктами, переповненими підсилювачами смаку, він починає розуміти красу простих страв. Каші – яскраве тому доказ. Розсипчаста гречка з овочевим салатом або вівсяні пластівці з яблуком і корицею – поживно, здорово, ситно. Дієта на кашах щадить організм, оскільки забезпечує його всіма вітамінами, мінералами і надовго втамовує голод. Такий спосіб харчування розганяє метаболізм, сприяє очищенню кишечника і втрати зайвих кілограмів.

Яка крупа найкорисніша для схуднення

Будь-яка каша, не оброблена в жорстких промислових умовах джерело повільних вуглеводів. Потрапляючи в організм, вони поступово розщеплюється, вивільняючи енергію. Каші дають людині сили вести звичний спосіб життєдіяльності і не зазнавати різких спалахів голоду протягом 2-3 годин після їх вживання. Які крупи можна їсти при схудненні? Рейтинг найкращих продуктів для дієти:

  • Вівсяна. Ця каша містить велику кількість грубої клітковини рослинного походження та м'яких харчових волокон. Такий союз ефективно виводить токсини і шлаки. Після тижня вживання каші на сніданок ви відчуєте легкість в тілі і побачите невеликий схил. Якщо у вас немає проблем з ШКТ, купуйте пластівці, які варяться не менше 15 хвилин, наприклад, «Геркулес»: вони мають збалансований склад і багато волокон, які виконують роль волоті.
  • Гречана. Якщо ви шукайте крупи для схуднення, згадайте про гречку. Вона налагоджує обмін речовин, змушуючи організм спалювати жири природним чином. Крупа надовго створює відчуття ситості, тому ви зможете забути про перекуси. Дієта на гречці дозволяє скинути від 5 кг за 2 тижні. Перша втрата ваги відбувається за рахунок виведення шлаків і надлишку води з тканин, а правильний вихід з дієти дозволить утримати бажану масу тіла.
  • Рисова. Починати ранок з тарілочки каші з нешліфованого рису – відмінний подарунок власного організму. Цей дієтичний продукт, як щітка: він вичищає кожен сантиметр кишечника і позбавляє його від шкідливих накопичень. Для схуднення гарні різновиди рису – коричневий, червоний, чорний. Вони виводять надлишки холестерину, благотворно впливають на серце і судини, налагоджують мікрофлору товстого кишечника. Під час дієти обов'язково поєднуйте рис з овочами, щоб полегшити процес травлення.

  • Манна. Щоб ця каша була смачною і корисною, її треба варити на молоці, бажано знежиреному. Крупа швидко відновлює організм після тяжких захворювань, операцій, але для таких цілей її слід готувати на воді без додавання олії і цукру. Манка очищає кишечник від слизу і приводить в порядок роботу шлунково-кишкового тракту. Якщо ви розглянете складу крупи, то побачите, що він недиетический. Манна каша багата крохмалем, тому краще використовувати її в монодиетах і незначний час.
  • Пшенична. Схуднути на кашах цілком реально, особливо коли в арсеналі є пшенична крупа. Її головні переваги – низький глікемічний індекс (значить, страва не провокує стрибки глюкози в крові) та велику кількість клітковини. Продукт багатий вітамінами групи В, А, Е і біотином, містить значний ряд мінералів. Дієта на каші з пшеничної крупи позбавить від 4 кг зайвої ваги за 7 днів. Схожий результат дає ячна каша, яка швидко нормалізує роботу ШЛУНКОВО-кишкового тракту і очищає внутрішнє середовище від токсичних продуктів розпаду.
  • Перлова. Користь перловки для схуднення полягає в очисному дію клітковини. Крім того, каша приводить в норму жировий і вуглеводний обмін. Страва, а воно повинно бути зварене на воді з мінімальним додаванням солі і нейтральних приправ, створює ситість на 3-4 години. Продукт збагачений вітамінами, мінералами та білок рослинного походження, що важливо, якщо людина сидить на монодієти.
  • Кукурудзяна. Лікарі рекомендують їсти цю кашу пацієнтам з целіакією. Вона не обтяжує травний тракт і насичує організм амінокислотами, вітамінами В1, В2, А, Е, РР і Н. Найкраще вживати кукурудзяну кашу невеликими порціями на сніданок або обід. Якщо вечерю ви заміните склянкою кефіру, тоді результат схуднення ще більше вас обрадує. Щоб скинути зайву вагу, не додавайте в продукт масло тваринного походження, замініть його оливковою.

Варіанти меню дієти на кашах

Список найбільш корисних каш, популярність яких цілком заслужена, у вас на руках. Цими крупами можна «жонглювати» як душі завгодно. Їжте на сніданок або обід будь представлений вище продукт – і такий раціон не набридне. Дієта на кашах припускає, що ви скорректируете меню: заберете все шкідливості, додасте більше овочів і фруктів. Пийте достатню кількість води, щоб допомогти кишечнику звільнитися від залишків їжі. Будь-яка дієта на крупах має протипоказання:

  • вагітність;
  • лактація;
  • цукровий діабет;
  • захворювання ШКТ у гострій фазі.

«6 каш» на 7 днів

Ця дієта на кашах проста і нескладна в грошовому плані. Харчування різноманітне – кожен день нова крупа. Дієта на 7 днів дозволить позбутися від 5-7 кг. Дозволяється вживати овочі і фрукти (за винятком картоплі і бананів). Готувати каші для схуднення необхідно так: з вечора залийте склянку промитої крупи трьома склянками окропу, проваріть 5 хвилин. Потім зніміть продукт з плити, укутайте і поставте в тепло. Солити, додавати цукор і масло не рекомендується.

Ранок починайте зі склянки теплої води. Через півгодини перший прийом їжі – запропонована каша як основа їжте її при перших ознаках голоду протягом дня) і додаткове блюдо. Варіант меню в таблиці:

День тижня

Основа на весь день

Доповнення до сніданку

Обід

Вечеря

Понеділок

Пшенична каша

Тушкована капуста без томатної пасти

склянки бульйону на морській рибі

1 стакан кефіру

Вівторок

Пшоняна каша

Свіжий огірок, 1 чашка зеленого чаю

Бульйон: овочі та зелень

Сир – 50 г

Середа

Вівсяна каша

Жменя сухофруктів, 1 чашка зеленого чаю

Зелень, склянки яблучного фрешу

Нежирний йогурт – склянки

Четвер

Рисова каша з протушенными у воді яблуками ( кг), корицею і лимонним соком

1 чашка чаю

Рис

1 стакан кефіру

П'ятниця

Ячна каша

Варена цвітна капуста / брокколі

Відварна риба

Сир – 50 г

Субота

Гречана каша

Відварений буряк

Салат: сира капуста, морква

Нежирний йогурт – склянки

Неділя

Суміш усіх круп в рівній пропорції

Яблуко

Запечена риба, склянки рибного бульйону

Сир – 50 г

«7 каш»

Принцип цієї дієти на кашах аналогічний описаному вище. Можете внести зміни – замість рисового крупи використовуйте перлову або будь-яку іншу. Для більшого схуднення фахівці рекомендують перед дієтою прийняти м'яке проносне або поставити клізму. В будь-який день можна приготувати кашу за монастирським рецептом. Вона являє собою суміш гречаного, рисового, пшеничного крупи, в яку додаються гриби, моркву і цибулю. Ченці під час посту готують її без масла, спробуйте і ви так зробити в цілях схуднення. На фото монастирська каша дуже апетитна.

Кашевая дієта на 10 днів

Знову ж, такий спосіб харчування для схуднення схожий з описаними вище, тільки дієта на різних кашах триває 10 днів. Не забувайте про манну, пшоняну, кукурудзяну крупи. Деякі фахівці вважають, що для максимального скидання зайвої маси варто обмежити вживання інших продуктів, навіть овочів, або зовсім від них відмовитися. На фрукти вводиться заборона. Приготування страв здійснюється методом швидкого варіння, за винятком кукурудзяної крупи – варіть її за всіма правилами.

Ефективна дієта на 2 тижні ще більш різноманітна, але прибирати з раціону овочі не варто. Другий варіант харчування на 10 днів – чергувати дієтичні каші протягом дня. Ваше завдання – не допустити виникнення почуття голоду: при перших дзвіночках треба з'їсти хоча б ложку каші. Часто практикувати цю дієту не можна, одного разу в три місяці вистачить. Запам'ятайте, що крупи швидкого приготування для такого способу схуднення не годяться.

Раціон харчування при виході з дієти

Вихід з кашевой дієти повинен бути поступовим – не можна відразу кидатися на улюблену їжу. На наступний день після закінчення експерименту в харчуванні мало що зміниться, вам треба буде замінити один прийом їжі звичайними продуктами (корисними!). Через два дні внесіть ще більше різноманітності – дозвольте собі два білкових прийому їжі, наприклад, запечену курку з овочевим салатом або рибу на грилі. Ще через два дні формуйте раціон, як вам завгодно, лише з урахуванням правил здорового харчування.

Не можна відразу ж вводити смажені, жирні, занадто солоні або гострі страви після каш. В ідеалі від них потрібно відмовитися на все життя. Після дієти ці продукти категорично заборонені, оскільки створюють велике навантаження на травний тракт, що загрожує розладами його роботи, виникненням тяжкості, печії, повторної зашлакованості. Оптимальні продукти для виходу з дієти:

  • овочі: капуста, огірки, помідори, буряк, морква;
  • фрукти: яблука, груші, цитрусові, сухофрукти в малих кількостях;
  • яйця;
  • молочні продукти;
  • нежирне м'ясо (не свинина!);
  • напої: свіжовичавлені соки, морси, компоти.

Відео: чи можна схуднути на кашах

Дієти на кашах

Відгуки та результати після схуднення

Мілена, 32 рокиПісля Нового року моя вага зовсім перестав мене радувати. Так як коштів і часу особливо немає, щоб сидіти на новомодних дієт, вирішила випробувати на собі «6 каш». Перенесла дієту чудово – ніякої слабкості, голоду і перепадів настрою, каші ж. За 10 днів я скинула трохи менше 4 кг. Через півроку планую повторити.
Єлизавета, 18 роківЇла страви вівсянку і гречану кашу, інші не люблю. Для схуднення в самий раз, тільки я протрималася на дієті 5 днів. Однак і за них пішло 2 кг ваги. У моєї подруги більше ентузіазму, вона харчувалася кашами 2 тижні. Підсумок – мінус 7 кг. Правда, вона їсть мало м'яса і риби, тому їй було легко переносити таке «слабеньке» харчування, а я завзятий м'ясоїд.
Галина, 45 роківМені було несмачно. Вага треба скидати, але така дієта не для мене. Їм кашу, начебто ситість є. Через 5 хвилин знову відчуваю сильний голод. Від каші як такої вернуло на 3-й день. Єдиний плюс за 2 дні скинула 2 кг. Потім вага встав. До кінця дієти я позбулася ще 0,5 кг. Не варто воно того, щоб себе так мучити. Краще правильне харчування.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!