Дієта Пелюстки

Всі до єдиної жінки мріють про красиву струнку фігуру. Ні того, на що б вони не зважилися заради схуднення. Всім охочим позбавитися від зайвої ваги допоможе хороша не голодна пелюсткова дієта. Вона розроблена жінкою-дієтологом з Швеції. Кожній дівчині, яка хоче привести фігуру в норму, варто спробувати схуднення по пелюсткової методикою.

Опис і загальні принципи дотримання дієти

Схуднення базується на роздільному харчуванні. Дієта триває шість діб. В кожні слід вживати продукти лише певної групи. Іде чергування білкових днів з вуглеводними. Перший день ви повинні їсти тільки рибу, другий – овочі, третій – курятину, четвертий – злакові, п'ятий – сир, шостий – фрукти. Кількість споживаних продуктів не обмежена.

Дієта 6 пелюсток отримала свою назву невипадково. Її розробляли з ігровим моментом. Для того, щоб мотивувати себе, намалювати ромашку з шістьма пелюстками. На кожному напишіть назву дня дієти, тобто, «Рибний», «Овочевий» і так далі. Можете вказати там навіть раціон. Протримавшись добу на дієті, відірвіть пелюстка квітки. Так вам буде простіше дійти до кінця схуднення.

Докладне меню і рецепти пелюсткової дієти на кожен день

Грамотно і професійно спланувавши раціон, ви будете стрімко втрачати вагу, не відчуваючи голоду та слабкості. Щодня ви можете пити розведені водою соки, мінералку. Дієта ромашка 6 пелюсток пропонує величезну кількість смачних і корисних страв. Якщо ви будете слідувати всім правилам, то до кінця тижня ваш вага зменшиться на 3-4 кілограми.

Меню монодієти 6 пелюсток

В таблиці детальний розклад раціону на шість днів. Страви дієти пелюсткової у другій колонці перераховані в порядку черги: сніданок, ланч, обід, полуденок, вечеря. Таблиця дієти представлена нижче:

День

Меню

Рибний

  1. Варене філе хека, тріски, судака.
  2. Рибні тефтелі. Очистіть тушку і перекрутіть на м'ясорубці. Дрібно наріжте трошки зелені у фарш, поперчіть. Скачайте кульки і готуйте в пароварці чверть години.
  3. Рибна юшка.
  4. Холодець.
  5. Запечена форель. Невеликий шматочок натріть спеціями, оберніть фольгою. Запікайте в духовці 15-20 хвилин з кожного боку.

Овочевий

  1. Терта морква.
  2. Картопляне пюре, овочевий салат.
  3. Томатний суп. Дрібно поріжте зубок часнику, пару цибулин, злегка припустіть в маленькій каструльці. Очистіть від шкірки 500 г помідор, поріжте кубиками, перемістіть його в сковороду. Протомите овочі, додайте дві склянки води, варити чверть години. Подрібніть в блендері з травами.
  4. Овочевий салат.
  5. Баклажани тушковані з помідорами, часником. Поріжте синенькі і помідори, додайте спеції. Покладіть овочі в сковороду, влийте води, тушкуйте 25 хвилин. Додайте роздавлений часник, зелень.

Курячий

  1. Варена грудка.
  2. М'ясо у власному соку. В чавунній ємності розкладіть курятину, приправте спеціями. Накрийте три години тушкуйте на дуже повільному вогні.
  3. Суп з білим м'ясом курки.
  4. Курячі котлети. Подрібніть блендером грудку, поперчіть. Зробіть котлетки, злегка обваляйте в паніровці. Викладіть на деко, налийте трохи води. Печіть до рум'яної скоринки.
  5. Варене філе.

Злаковий

  1. Рис з каррі.
  2. Гречка з прянощами на воді.
  3. Вівсянка.
  4. Рисова каша.
  5. Гречані котлети в духовці. Зваріть гречку, перетворіть у фарш міксером. Перемішайте з рубаною зеленню і спеціями. Сформуйте котлети, печіть на деку приблизно 20 хвилин.

Сирний

  1. Нежирний сир з домашнім йогуртом.
  2. Нежирний сир.
  3. Сирна маса 1% жирності.
  4. Тофу.
  5. Сирна запіканка.

Фруктовий

  1. 200 р полуниці або 2 середніх яблука.
  2. Смузі. У блендері збийте банан, ківі, півсклянки апельсинового соку.
  3. Гроно винограду.
  4. Фруктовий салат. Наріжте Кубиками апельсин, ківі, банан, кавун. Перемішайте з нежирним натуральним йогуртом.

7 пелюсток

Суть дієти не надто відрізняється від шестиденного схуднення. Тим не менш, система сім пелюсток буде жорсткіше, тому що останній етап призначається розвантажувальним. За тиждень пелюсткового схуднення вдасться позбавитися від 4-5 кг. Якщо дієту повторити через місяць, то піде ще стільки ж. Перевагою пелюсткового схуднення є те, що при збалансованому харчуванні результат закріплюється.

Меню на сім днів:

  1. Сніданок – 120 г пареної риби з зеленню. Ланч – зелений чай. На обід зваріть 200 г рибного супу-пюре. Полудень – трав'яний відвар. Вечеряйте нежирної печеної у фользі рибою з приправами.
  2. Вранці приготуйте салат зі свіжими огірками, томатами і солодким перцем. Ланч – сира морквина. Обідайте легким супом-пюре з кольорової капустою, зеленню. Полуденок – будь-який овоч. Вечеря – кабачкове рагу.
  3. Снідайте парою курячих котлет. Ланч – трав'яний чай. На обід з'їжте курячий бульйон з дрібними шматочками філе. Полудень – зелений чай. Увечері запечіть в духовці курку.
  4. Ранок – вівсянка на воді. Другий сніданок – зелений чай. Обідайте гречкою, приготованою на пару. Полудень – кави. Увечері приготуйте рис.
  5. Снідайте сирниками. Ланч – 200 мл нежирного молока. Обідайте 200 г сиру. Полудень – склянка молока. Вечеря – сир з йогуртом.
  6. Вранці зробіть фруктовий салат. Другий сніданок – яблуко кисле. Обід – салат з ківі, персиками, яблуками. Полуденок – будь-який несолодкий сік. Вечеряйте смузі з ківі, яблуком, грушею.
  7. Пийте тільки чисту воду, відвари трав, чай несолодкий зелений.

Рецепти:

  1. Хековый суп-пюре. 200 г риби проваріть в трохи підсоленій воді. Після варіння трохи бульйону залиште. Подрібніть хека блендером з зеленню та спеціями. Додайте бульйон, подавайте блюдо для дієти пелюсткової.
  2. Сирники в духовці. Чудово підійдуть для дієти пелюсткової. Змішайте 300 г нежирного сиру з яйцем. Скачайте кульки, обваляйте в манці, викладіть на деко. Випікайте при 200 градусах до появи скоринки.
  3. Перець фарширований овочами. Натріть 1 морква, дрібно поріжте один томат. Подрібніть цибулину і зубчик часнику, припустіть на сковорідці. Додайте моркву з помідорами. Почистіть 1 кабачок, дрібно наріжте, обсмажте протягом п'яти хвилин разом з іншими овочами. Вимийте 4-5 перців, видалити серединку. Нафаршируйте овочами і тушкуйте з невеликою кількістю води до м'якості.

5 пелюсток

Ця пелюсткова дієта для схуднення не відрізняється від попередніх. Тільки в методиці п'ять пелюсток виключено фруктовий день. При цьому всі колишні правила схуднення збережені. Ви можете слідувати перерахованим вище меню, готувати за пропонованими рецептами. У шосту добу пелюсткового схуднення замість вживання одних фруктів починайте виходити з дієти. Як це зробити, дізнаєтеся далі.

Раціон харчування при виході з дієти

Такі заходи важливі для схуднення. Після тижневої пелюсткової дієти сім днів харчуйтеся тими ж продуктами, але комбінуйте їх по-іншому. Наприклад, поснідайте овочевим салатом, в обід приготуйте запечену рибу з рисом, вечеряйте вареною куркою. У вас повинно бути 3-5 маленьких порцій їжі на добу, бажано в один і той же час. Намагайтеся жувати їжу повільно.

Протипоказання

Дієту пелюсткову не можна дотримуватися при:

  • хворобах шлунка і кишечника;
  • проблеми з печінкою, підшлунковою залозою;
  • цукровому діабеті;
  • анемії;
  • вагітності та годуванні груддю.

Видеорекомендации дієтолога

Дієта 6 пелюсток. Дієтолог на дієті 6 пелюсток [Андрій Нікіфоров]

Відгуки та результати після схуднення

Яна, 27 роківЛеписткове схуднення я вирішила спробувати тому, що дієта триває недовго і є дозволене в будь-яких кількостях. Завдяки їй я скинула 4 кг Жодного разу не відчувала голоду на дієті. Кожні 3 години їла повноцінно або перекушувала. Важко було відмовитися по дієті від смажених страв і солі. В іншому мені сподобалося. Схуднення по цій дієті буду практикувати кожне літо.
Юля, 25 роківРозглядала свої старі фото і зрозуміла, що виглядаю на них набагато стрункішою, ніж зараз. Це дуже засмутило мене. Знайшла в інтернеті дієту семицветик і приступила до схудненню. Скинула 5 кг, як і було обіцяно. Найважче мені дався голодний день дієти. Після того, як добу їси одні фрукти, хочеться чогось істотного. Виходити з дієти пелюсткової легко.
Оля, 33 рокиПісля пологів не могла схуднути. Перевела дитину на штучне харчування і стала підбирати дієту. Зупинилася на шести пелюстках, адже більш жорсткі варіанти складно витримати з малюком на руках. Позбавилася від трьох кілограм при дієті пелюсткової. Через місяць повторила схуднення, скинула стільки ж. При цьому я навіть не помітила, що сиджу на цій дієті.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!