Каші для схуднення - рецепти для дієти. Меню для схуднення на кашах

Схуднення може проходити з користю для організму, якщо регулярно готувати дієтичні каші. Завдяки великій різноманітності круп, раціон буде дуже різноманітним. Прості рецепти дієтичних каш для схуднення допоможуть швидко і з користю для здоров'я схуднути. Щоб меню не було надто мізерним, ви можете додавати, як ягоди, так і будь-які фрукти, які зроблять смак страв більш цікавим.

Чому на кашах худнуть

Навіть сама дієтична каша допомагає швидко позбутися від парочки зайвих кіло, а схуднення буде проходити нешкідливо. Додавання в щоденний раціон цієї страви допомагає привести в норму роботу шлунково-кишкового тракту, підвищити імунітет, організм надходять необхідні мікроелементи і вітаміни, швидко і м'яко виводяться всі шкідливі речовини. До складу круп входить велика кількість клітковини і "довгі" вуглеводи, тому ви не будете відчувати почуття голоду. Якщо дивлячись на фото струнких дівчат, ви захочете перейти на одні каші, робити це не можна.

Як правильно вживати каші

Дієта на кашах відноситься до числа гіпоалергенних, легко сприймається травною системою. Однак дієтологи не рекомендують сильно захоплюватися експериментами, не варто зловживати цим блюдом, потрібно їсти не менше трьох разів за день. Важливо знати, як приготувати дієтичну кашу, щоб вона приносила користь організму. Сніданок – це ідеальний час для вживання такої страви.

Якщо буде дотримуватися дана методика, протягом дня рекомендується звести до мінімуму кількість вживаної жирних продуктів. Дієтичний варіант страви робиться без солі, сметани, цукру, олії, м'яса. Щоб приготувати корисну кашу, додайте трохи сушеної морської капусти, сухофрукти, горіхи, мед. Корисно поєднувати крупу зі свіжою зеленню, овочами, фруктами, дозволено рослинне масло.

Щоб зайву вагу йшов, а не набирався, вживання круп має проходити невеликими порціями. Вони дуже ситні, і протягом декількох годин вас не буде турбувати голод. Приблизно за 30 хвилин до їжі випийте склянку простої води або через півгодини після їди. Дієтологи не радять терпіти голод, необхідно просто з'їсти пару ложок теплої каші.

Кращі рецепти приготування

Варити будь-який вид каш потрібно на воді, але може використовуватися і молоко з мінімальним відсотком жирності. Для заправки підходять тільки дієтичні соуси, але їх не можна додавати багато. Прекрасною альтернативою стане свіжий фрукт, який поставить в організм вітаміни і поліпшить смак страви. Дозволяється додавати трохи меду, сухофруктів і горіхів. Самі корисні дієтичні каші – гречана і вівсяна. До їх складу входить максимальну кількість цінних мікроелементів і вітамінів, а вівсянка буде утримувати і білок.

Перлова каша

Інгредієнти:

  • перлова крупа – 200 г;
  • вода – 1 л;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля – 1 головка.

Приготування:

  1. Ввечері потрібно замочити перловку 1 літром води, а вранці приступити до її приготування. Щоб прискорити процес, ви можете використовувати мультиварку.
  2. Щоб приготувати перловку на сніданок, злийте стару воду, додайте 3 склянки свіжої.
  3. Перловку необхідно відварювати протягом 30 хвилин на слабкому вогні.
  4. Через півгодини каструльку зніміть з плити і замотайте теплим рушником або ковдрою.
  5. Можете урізноманітнити цей рецепт, додавши овочі. Цибулю з морквою очистіть, злегка обсмаживши в оливковій олії, перемішайте з набряклою крупою.

Горохова каша

Інгредієнти:

  • вода – 5 ст.;
  • горох – 3 ст.

Приготування:

  1. Цей смачний варіант страви допомагає швидко схуднути. Спочатку горох ретельно перебирається, заливається склянкою води і залишають на 2 години, щоб краще разваривался.
  2. Зливається вода. Щоб зварити горох швидко, скористайтесь мультиварка, встановивши режим «суп». Якщо готувати в простій каструлі, томіть страву на плиті не менше години.
  3. Корисно вживати як гаряче, так і холодне варіант цієї каші.

Молочна рисова каша

Інгредієнти:

  • рис круглий – 1 ст.;
  • молоко знежирене – 3 ст.;
  • сухофрукти – 1-2 щіпки.

Приготування:

  1. Рисовий варіант дієти дуже корисний і цінний для організму. Цей рецепт дієтичного страви позитивно впливає на весь організм, чудово очищає кишечник і приводить в норму його роботу.
  2. Промийте рис і залийте окропом.
  3. Проваріть масу протягом 6-7 хвилин на невеликому вогні.
  4. Після закінчення зазначеного часу злийте всю рідину (при необхідності потрібно збільшити тривалість варіння).
  5. На цьому приготування не закінчено – окремо підігрійте молоко, виклавши в нього напівготовий рис, і проваріть ще 15 хвилин.
  6. Потім на 15 хвилин каструлю з рисом помістіть на водяну баню.
  7. Перед подачею додайте сухофрукти.

Манна каша

Інгредієнти:

  • крупа манна – 2 ст. л.;
  • сіль морська – 1 щіпка;
  • молоко знежирене – 2 ст.

Приготування:

  1. Підігрійте молоко, злегка присолите.
  2. Насипте манну крупу. Не перестаючи заважати, варіть страва до повної готовності (приблизно 8-10 хвилин).
  3. Перед подачею додайте трохи сухофруктів. Мінімальна кількість калорій і приємний смак зроблять манку прекрасним варіантом на сніданок, адже це найкращий джерело енергії. Але під час приготування категорично заборонено додавати будь-який жир.

Гречана каша

Інгредієнти:

  • крупа гречана – 1 ст.;
  • вода – 3 ст.

Приготування:

  1. Харчування з додаванням в раціон гречки дуже корисно для здоров'я і фігури. Спочатку крупа ретельно перебирається, промивається великою кількістю проточної води.
  2. Зливається вся рідина, гречка перекладається в термос.
  3. Крупа заливається окропом.
  4. Протягом ночі гречка запарюється, а вранці ви можете її вживати. Важливо щодня робити нову порцію.

Каша з гарбуза

Інгредієнти:

  • гарбуз – 1 шт.;
  • вода – 2-3 ст.;
  • крупа (пластівці вівсяні, пшоно або рис) – 1-2 ст. л.

Приготування:

  1. Гарбузова дієта дуже корисна і може бути різноманітна.
  2. Спочатку гарбуз очищається, видаляють насіння, м'якоть нарізати кубиками.
  3. У воді гарбуз гаситься приблизно півгодини.
  4. Вводиться кілька ложок крупи, і вариться страва ще 30 хвилин на мінімальному вогні.

Ячна каша

Інгредієнти:

  • ячна крупа – 1 ст.;
  • вода – 3 ст.

Приготування:

  1. Щоб приготувати дієтичну ячку, налийте в каструлю воду і закип'ятіть.
  2. Висипте ячмінь. Як тільки вода знову закипить, варити страву на середньому вогні близько півгодини.
  3. Якщо буде використовуватися грубий вигляд крупи з цільного зерна, перед початком приготування її необхідно замочити у воді і залишити на кілька годин, а іноді і на всю ніч.

Геркулесова каша

Інгредієнти:

  • вода – 3 ст.;
  • геркулес – 1 ст.

Приготування:

  1. У каструлю наливається вода і кип'ятиться.
  2. Поступово невеликими порціями вводиться крупа (важливо постійно заважати).
  3. На мінімальному вогні каша проварюється протягом 15 хвилин. Якщо не заважати, геркулес може пригоріти.
  4. Геркулесовий варіант дієти – самий популярний, адже для приготування страви може використовуватися мікрохвильовка. Для цього 2,5 ст. води заливається 1 ст. крупи. Готується 10 хвилин, потім 5 хвилин зі знятою кришкою і стільки ж зі скляними, але трохи зсунутим, щоб міг виходити пар.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!