7 порад, щоб локони трималися довше у будь-яку погоду

Красиві кучері – мрія власниці прямого волосся. Пасма волосся завивають щипцями, накручують на бігуді, плетуть коси, застосовують інші методи. Ось кілька порад для жінок, як накрутити локони, щоб довго трималися.

Умови створення красивих локонів

Чим довше і густіше волосся, тим важче кучерям зберігати форму. Ситуацію виправить багатоступенева стрижка. Якщо зробити каскад навколо особи, можна зменшити обсяг, але зберегти довжину. Волосся до пояса треба вкоротити, інакше локони швидко розпадуться.

Красиві кучері не можна створити без підручних засобів. Знадобляться:

  • Шампунь для об'єму, бажано без сульфатів.
  • Мус або гель.
  • Термозахист.
  • Фен або праска.
  • Лак або текстуризуючий спрей для фіксації зачіски.

Додання потрібного обсягу

Якщо волосся не будуть пишними, легкими і повітряними, локони згладяться через годину. Ніякої лак не зафіксує їх надовго. Зробити об'ємні кучері допоможуть:

  • правильне миття і сушіння;
  • якісна косметика;
  • багатошарова стрижка.

Миття голови

Виконуйте такі правила:

  • Мийте Голову шампунем для створення об'єму.
  • Після цього нанесіть кондиціонер з такими ж властивостями. Він додасть пишність навіть тонким, неживим пасмам, знизить статичну електрику, зберегти зачіску при вітрі. Не користуєтеся простим кондиціонером. Він робить волосся занадто м'якими і слизькими, з-за чого кучері погано тримаються.

Не мийте голову прямо перед завивкою.

Локони краще робити на другий день після душу. До цього часу сальні залози вироблять потрібну кількість жиру. Він додасть волоссю грубу структуру і забезпечить фіксацію, кучері протримаються довше.

Володарки жирних пасм перед завивкою можуть застосувати сухий шампунь для коренів. Він вбере зайве сало.

Сушка феном

Зробити зачіску об'ємної допоможе фен. Перед сушінням нанесіть на волосся трохи мусу або лаку. Вони продовжать життя завиткам. Бризнути лаком можна і під час сушіння, відключивши ненадовго фен. Не розпилюйте засіб близько до голови: це ускладнить волосся, зробить їх хрусткими. Коли лак висохне, увімкніть фен.

Сушити пасма треба не звичайним способом, а нахиливши голову так, щоб вони звисали. Не користуйтеся круглою щіткою: вона згладжує природну волосяну структуру, яка потрібна, щоб утримувати локон. Візьміть насадку-дифузор. Її переваги:

  • Повітря потрапляє на пасма не гарячою, а теплою. Це захищає волосся від перегріву і опіку.
  • Насадка має великий діаметр, тому пасма швидко висушуються.
  • Потік повітря спрямований до коріння, тому волосся піднімають, створюючи обсяг.
Щоб локони трималися довше, перед сушінням нанесіть термозахисні засоби.

Їх випускають у вигляді пінки, мусу, спрею, гелю, крему. Вони мають властивість погано проводити і поглинати тепло. Це сповільнює процес сушки, але не пошкоджує волосся. Деякі засоби не тільки захищають пасма, але і володіють легкими фіксуючими властивостями (від Wella Wellaflex, Estel Professional Airex).

Відновлення структури пошкодженого волосся

Посічені кінчики треба підстригти. Якщо цього не зробити, завивка погано відіб'ється на волоссі. Вони втратять блиск і здоровий вигляд, будуть повільно зростати, тримати форму. Поліпшити стан пасм допоможе:

  • правильне і збалансоване харчування;
  • прийом вітамінно-мінеральних комплексів;
  • застосування шампунів і масок для слабкого і пошкодженого волосся;
  • масаж голови.

Вибір засобу для фіксації локонів

Без спеціальних засобів не обійтися. Їх треба вибирати з урахуванням типу волосся:

  • Хвилясті. Їх характеризує пориста структура, тому вони погано піддаються укладанню. Зафіксувати неслухняні кучері допоможе мус для витких сталок (Artiste CREATE, Curl Shaping, М. oil Мус-контроль).
  • Прямі. Для даного типу потрібно засіб жорсткої фіксації – рідкий лак (Pro You Extreme Hair Spray від Revlon, Taft Ultra від Schwarzkopf). Він не так агресивно діє, як сухий лак, не обважнює волосся, надовго фіксує кучері, рівномірно лягає, не дозволяє локонам пушіться. Уникайте препаратів, які неприємно пахнуть або містять етиловий спирт.

Інструменти для завивки

Для створення кучерів використовують:

  • Щипці (плойку). По конструкції це циліндричний стрижень, всередині якого нагрівальний елемент. Пасмо накручується навколо приладу і під впливом високої температури завивається в локон. В комплекті буває кілька насадок, які допомагають створити кучері різних розмірів.
  • Праску. Плоский електричний прилад, який використовують для завивки або випрямлення пасм. Для створення кучерів треба вибирати апарат з закругленими краями. Завивати праскою важче, але локони тримаються довше.

Висока температура може пошкодити і пересушити кучері. Щоб цього не допустити, вибирайте якісну продукцію.

Відмовтеся від пристроїв, нагрівальний елемент яких зроблений з металу, на користь кераміки або титану.

Щипці з керамічним покриттям

Переваги керамічної плойки:

  • Пластини добре ковзають по пасмам.
  • Бочки рівномірно нагріваються.
  • Волосся не обпікаються.
  • Прилад працює довго.

Діаметр плойки

Вибираючи щипці, треба враховувати такі моменти:

Діаметр плойки (см)

Ефект

4,5-5

Додає зачісці об'єм

Завиває кінці

3,8

Створює великі хвилясті пасма

3,2

Робить завитки середніх розмірів

1,9-2,5

Створює кучері в ретро-стилі

1,6

Отримує дрібні кучерики

1

Допомагає укласти кучеряве від природи волосся

Від діаметра плойки залежить, як будуть виглядати і триматися кучері. Багато хто вважає, що красиві великі локони в домашніх умовах допоможе створити широка плойка. Це помилка.

Завитки, накручені щипцями з великим діаметром, розпадаються швидше.

Щоб локони трималися довше, виглядали гарніше, використовуйте плойку розміром 2,5-3 див. Оскільки волоски з часом послаблюються і випадають, потрібні щипці з меншим діаметром, ніж завиток, який треба одержати.

Утюжок для тонкого волосся

Тонкі, негусто пасма краще завивати праскою з керамічної захистом. Він плавно ковзає і не перепалює волосся. Краї приладу повинні бути закруглені. Для світлих, пофарбованих і тонких пасм потрібно виставляти температуру 145-165°C. Оптимальна ширина робочої пластини:

  • до 2,5 см– зачіска до плечей;
  • до 3 см– пасма до лопаток.

Охолодження готових локонів

Завитому кучері треба дати охолонути природним чином. Для цього закріпіть закручену пасмо затиском або шпилькою. Під впливом тепла розкривається кутикула – зовнішній шар волосини, складається з лусочок. Коли зафіксований локон охолоне, вона закриється, закріпиться, і завиток протримається довше.

Якщо немає часу дочекатися охолодження природним шляхом, допоможе фен. У багатьох моделях є кнопка з подачею холодного повітря. Її завдання – допомогти зафіксувати зачіску. Прикріпіть локони шпильками. Увімкніть фен, тримаючи прилад на відстані.

Коли кучері охолонуть, зніміть шпильки, відкиньте голову назад і обережно струсіть локони. Щоб їх розділити, проведіть пальцями по волоссю. Залиште пасма трохи щільніше, ніж хотілося б. З часом локони ослабнуть, але довше протримаються в потрібному стані.

Створення кучерів без термообробки

Красиві хвилі можна створити без теплового впливу. Для цього треба накрутити на ніч мокрі та сухі пасма, попередньо обробивши мусом або гелем. Намотати локони можна на бігуді. Якщо їх немає, підійдуть олівці, ручки, смужки тканини і навіть шкарпетки. Спробуйте скрутити вологі пасма в 1 або 2 пучка і дочекайтеся висихання.

Завершальна укладання

Зафіксувати кучері можна лаком для волосся, але краще використовувати текстурирующие спреї (Moroccanoil, Show, R+Co). Їх переваги:

  • Допомагають пасмам не розпастися, довго триматися, виглядати акуратно і красиво.
  • Додають об'єм.
  • Не обтяжують укладання.
  • Поглинають надлишки шкірного жиру, діючи аналогічно сухого шампуню. З цієї причини текстурний спрей рекомендований для власниць сальних волосся.

Відео

Як ПРАВИЛЬНО КРУТИТИ волосся, щоб ЛОКОНИ довго трималися

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!