Як схуднути в обличчі з'явилися вилиці. Що робити, щоб обличчя схудло

З проблемою повного особи стикаються люди з пухкими щічками, круглолиці дівчата або власниці «важкого» підборіддя, що дістався у спадок. Неправильне харчування, відсутність фізичної активності, нерегулярний сон, вік — все це чинить негативний вплив на стан шкіри. У підсумку, риси обличчя розмиваються, з'являється друге підборіддя, щоки втрачають пружність, утворюються зморшки.

Що робити, щоб обличчя схудло за тиждень?

Попереду важлива подія, а відображення в дзеркалі не радує вас досконалістю форм: овалу обличчя, шиї, зони декольте. Що робити, якщо шкіра перестала бути пружною і бархатистою? Схуднути за тиждень допоможе мотивація, вона стимулює, змушує рухатися вперед до поставленої мети, не озиратися і не зупинятися. Ось дієві методи, які допоможуть вам схуднути на обличчі і зменшити другий підборіддя в стислі терміни:

  • налаштуйтеся на позитивну хвилю;
  • виберіть мотиватор;
  • перегляньте раціон і режим дня;
  • регулярно проводите косметологічні процедури;
  • почніть робити коригуючий макіяж.

Дієта і харчування

Комплексний підхід до питання схуднення обличчя і підборіддя включає зміну звичного харчування. Дієта дозволить контролювати апетит, позбутися ненависного ваги, набряків. Правильне харчування поліпшить загальне самопочуття. Корисні продукти наситять організм вітамінами, мікроелементами, очистять від накопичених токсинів. Щоб схуднути, фахівці з харчування радять:

  • пити очищену, не газовану воду (близько 2 л в день);
  • зменшити споживання солі;
  • їжу робити на пару;
  • вживати кисломолочні продукти, овочі, несолодкі фрукти, ягоди;
  • відмовитися від спиртних напоїв.

Дізнайтеся, що таке білково-вуглеводне чергування.

Вправи для лицьових м'язів

Ефективний комплекс вправ допоможе схуднути, позбавить вас від зайвого жиру, що скупчився на щоках, прибере другий підборіддя. Якщо робити його регулярно, це поліпшить циркуляцію крові, розгладить зморшки, нівелює набрякнути. Тренери з фейсбілдінга, які точно знають як швидко схуднути в особі, радять виконувати комплекс двічі на день - вранці і ввечері. Система включає 5 вправ: 1, 3, 5 - робіть по 10 разів, а на 3 і 4 перейдіть за 5 хвилин.

  1. Нахили. Вправу слід робити плавно, опускаючи голову по черзі до плечей, зоні декольте і спині. Закинувши шию назад, широко розкрити рот, потім закрити, потягнутися підборіддям до зони декольте.
  2. Повороти. Шию повернути в бік, поки щока або підборіддя не торкнеться плеча, намагаючись побачити, що за спиною. Поглянути на свої п'яти, затриматися в такому положенні.
  3. Малюнки олівцем. Затиснути зубами олівець, ручку, зубну щітку чи коктейльну соломинку. Намалювати в повітрі алфавіт, цифри, забавні фігурки, зайця, сонечко, квіточка.
  4. Музична пауза. Вимовити чітко всі голосні звуки, протягуючи їх, немов мелодію, на різні лади і тональності.
  5. Веселі пики. Витягнувши губи сопілкою, робити кругові рухи ротом. Висолопивши язика, намагатися дотягнутися до підборіддя, кінчика носа, вилиць. Розплющивши широко очі і рот, застигнути в такому положенні. Випнувши нижню губу й підборіддя, тягнутися вгору, повільно закидаючи голову назад.

Масаж

Впоратися з проблемою жирових відкладень на обличчі, другим підборіддям допомагають не тільки фізичні вправи, але і косметичні процедури. Спеціальний масаж може зробити овал обличчя чітко окресленим, позбавити від зморшок. Регулярне проведення процедури прискорить обмінні процеси в шкірному покриві, стимулює вироблення колагену, еластину, допоможе схуднути. Починаючи курс, проконсультуйтеся з косметологом. Масаж має протипоказання:

  • післяопераційний період;
  • гострі запальні та хронічні шкірні захворювання;
  • травми обличчя, шиї, зони декольте;
  • бородавки, родимки;
  • проступающая капілярна сітка на обличчі.

Позитивна дія масажу спостерігається практично відразу: шкіра на підборідді та щоках стає пружною, риси обличчя більш виразними. Курс для схуднення особи триває 7 — 10 днів по 15 — 20 хв. на сеанс. Перерву до 14 днів, після чого необхідно продовжити робити процедури. Схуднути в обличчі за допомогою масажу вам допоможуть наступні рекомендації:

  • Перед маніпуляцією варто зробити розігріваючий компрес на підборіддя і обличчя з настою лікарських трав (ромашки, шавлії, календули, липи).
  • Ретельно вимийте руки, обробіть антисептиком.
  • Накладіть на шкіру обличчя, декольте, шиї легкий живильний крем або масажне масло. Категорично заборонено застосовувати антицелюлітні засоби.
  • Масажні рухи потрібно робити делікатно й обережно.

Маски для схуднення обличчя і шиї в домашніх умовах

Щоб схуднути в особі, не забувайте про повноцінному харчуванні й зволоженні епідермісу. Маски підсилюють ефект від вправ і масажу, мають тонізуючу, омолоджуючу і ліфтинг дією. При виборі інгредієнтів враховуйте можливість появи алергії, індивідуальної непереносимості компонентів, наявність гострих і хронічних захворювань. Косметологи радять додавати в маски:

  • вівсяні пластівці;
  • висівки;
  • продукти бджільництва;
  • рослинні і ефірні масла;
  • лимонний сік;
  • водорості;
  • яєчний білок;
  • олійні вітаміни А, Е;
  • натуральна мелена кава;
  • міцний відвар зеленого чаю;
  • косметичну глину;
  • лікувальні трави.

Багатокомпонентна маска. Склад: ромашка аптечна 200г, вода 200 мл, блакитна глина 2 ст. л., ефірна олія гвоздики 1 - 2 краплі, персикове масло 1 ч. л. Щоб зробити маску, потрібно залити сухоцвіт окропом, дати настоятися 40 - 50 хвилин, остудити, процідити. В отриману суміш додати глину, масло авокадо, ефірну олію, старанно перемішати. Викласти маску на підготовлену шкіру обличчя, залишити на 20 -25 хв. Видалити суміш теплою водою, рухами змастити живильним кремом або олією. Робити процедуру 2 - 3 рази щотижня.

Кавова маска. Склад: натуральна мелена кава 1 ст. л., сметана 1 ст. л., масло какао 1 ч. л. Компоненти змішати, викласти отриману масу на очищену шкіру шиї, обличчя і декольте. Залишити маску на 10 хв., видалити теплою водою, нанести зволожуючий крем або масло. Робити процедуру не частіше 3 разів на місяць. В іншому випадку особа стане злегка засмаглим.

Маска з висівками. Склад: сухі подрібнені вівсяні пластівці 5 ст. л., яєчний білок 1шт., маточне молочко 1 ч. л., масло ши, 1 ч. л. Збити білок до утворення піни, додати підігріте маточне молочко і масло. Тонкою цівкою суміш влити у вівсяні пластівці, старанно перемішати. Накласти отриману кашку на очищену шкіру обличчя та зони декольте. Залишити маску на 15 -20 хв., видалити теплою водою. Завершити процедуру нанесенням живильного крему або масла на шкіру обличчя. Робити сеанс 2 - 3 рази щотижня.

Дізнайтеся,як схуднути в домашніх умовах швидко і без шкоди для здоров'я.

Відео: як схуднути в особі дівчині з допомогою макіяжу?

Декоративна косметика – потужна зброя в арсеналі прекрасної статі. При правильному використанні вона допомагає схуднути, т. к. візуально позбавляє від недоліків на обличчі — другого підборіддя, зайво пухких щік, широких скул. Ідеальний макіяж допоможе зробити їх непомітними, вирівняє недосконалі пропорції, відкоригує колір шкіри і створить привабливі акценти. Щоб схуднути в особі, а також позбавитися від зайвої підборіддя за допомогою макіяжу, скористайтесь відео-інструкції нижче.

Макіяж для повного особи

Відгуки

Олена, 42года:З роками у мене став з'являтися другий підборіддя. Почала думати навіть про пластичної операції, але, щоб схуднути на обличчі, вирішила почати робити комплекс вправ і масаж. Приблизно через 2 тижні я побачила результат. Другий підборіддя став менше, а на обличчі почали згладжуватися зморшки. Буду продовжувати робити вправи і застосовувати прийоми коригуючого макіяжу.
Ксенія, 27лет:Я – худа, висока. Загалом, задоволена своєю зовнішністю, але щоки великі (дісталися від мами). Мені допомагає коригуючий макіяж і зачіска, яка прикриває обличчя, некрасивий підборіддя. Масаж роблю в салоні у косметолога, самій лінь. Нещодавно, щоб схуднути на обличчі, стала регулярно робити вправи і маску з вівсянкою. Мої щоки стали підтягнутими, не такими пухкими, шкіра – бархатистою.
Світлана, 35років:Після народження двох дітей набрала зайву вагу, щоки лягли на плечі, повнота на обличчі привела в паніку. Одного разу, побачивши своє відображення в дзеркалі, вирішила — досить. Щоб схуднути в області обличчя, почала займатися спеціальним комплексом вправ, змінила харчування, роблю масаж. Через місяць занять ефект побачила не тільки я, але й навколишні. У мене вийшло схуднути в особі, а зморшки розладналися.
Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!