Система мінус 60 Катерини Мірімановою для схуднення

Люди, які відчувають дискомфорт з приводу свого зайвої ваги, намагаються схуднути всіма можливими засобами. Деякі з них сприяють втраті декількох кілограм, інші – тільки виманюють гроші і не дають потрібного ефекту. Система мінус 60 Катерини Мірімановою дозволяє скинути зайві кілограми і не обмежувати себе в прийомі продуктів. Така система харчування передбачає вживання до 12 дня всіх продуктів в будь-якій комбінації.

Основні принципи харчування по системі мінус 60

  1. Прийоми їжі краще поділити на 3 рази. Перекуси не забороняються. Головне, щоб порції були невеликого обсягу і включали в себе легкі продукти, наприклад, фрукти або овочі. На системі мінус 60 дозволяється вживати чай, каву та алкоголь. Замініть звичайний рафінований цукор фруктозою або коричневим цукром, так як вони краще засвоюються організмом і мають більшу кількість вітамінів, ніж у звичайному цукрі. Система живлення Мірімановою допускає вживання сухого вина.
  2. Забороняється пропускати сніданок. Хоча ви можете скоротити його до маленької порції житнього хліба або сиру. Можете їсти солодке, але тільки до полудня. Харчуючись системі Мірімановою, про молочний шоколад потрібно забути і поступово привчати себе до гіркого. Білий хліб також можете вживати тільки до полудня. Дозволено їсти житній хліб, але бажано обходитися без нього.
  3. Приготування гарніру по системі Мірімановою може включати такі крупи, як рис, гречка або перловка. Споживання макаронів і картоплі необхідно поступово зводити до мінімуму. Гарнір дозволено обробляти по-різному: варити, тушкувати, пасерувати, а ось вживання смаженої їжі по можливості слід уникати. Якщо дотримати це не вдається, тоді не можна додавати у страви сметану і майонез. Система живлення Мірімановою мінус 60 забороняє суміщати картоплю з м'ясом, ці продукти необхідно вживати окремо.
  4. Останній прийом їжі в системі Мірімановою повинен бути до 18.00. Це не жорстка вимога, а швидше рада. У разі необхідності дозволений вечеря в 8 вечора, але тоді слід вжити що-небудь не важке, наприклад, йогурт або фрукти. З плином часу організм почне звикати до таких вечерь, і голод перестане турбувати вас вечорами.
  5. Система мінус 60 не вимагає споживання води у великому обсязі, якщо ваш організм цього не потребує. Її кількість в раціоні не особливо вплине на процедуру схуднення, тому відсутня потреба себе гвалтувати і вживати по кілька літрів рідини щодня. Це відноситься і до солі – фанатизм у системі Мірімановою не вітається. Не варто голодувати або піддавати свій організм розвантажувальним дням, адже це може сприяти виникненню стресу і порушення правильного дотримання дієти.

Що можна їсти на дієті Катерини Мірімановою?

Меню по системі правильного харчування мінус 60 складається з урахуванням списку дозволених продуктів. Визначаючи раціон, не забувайте про обмеження по поєднанню продуктів один з одним. Приміром, м'ясо дозволено вживати будь, однак сосиски, ковбаси, а також інші подібні напівфабрикати бажано прибрати з раціону або є дуже рідко. Харчуючись по цій системі, дотримуйтеся таких рекомендацій:

  1. Якщо ви збираєтеся вживати курку на сніданок або вечерю, то видаліть з неї жирні частини і шкіру. Риба і морепродукти в системі Мірімановою допущені у вживання, а ось крабові палички слід виключити або їсти рідко. Овочі, гриби та бобові можете їсти все. Картоплю ж краще звести до мінімуму, як і макаронні вироби. Якщо вам по душі макарони, купуйте ті, для виготовлення яких використовували тверді сорти пшениці.
  2. Меню системи живлення Мірімановою мінус 60 містить будь-які горіхи, фрукти, сухофрукти і ягоди: сливи, цитрусові, яблука, кавун, чорнослив (не більше 6 штук на протязі дня), авокадо і ананас. Банани з причини своєї солодощі та великої кількості крохмалю можете їсти в невеликій кількості лише до 12:00. Молочка дозволена за умови, що ви будете вживати продукцію з низьким відсотком жирності. Незбиране молоко, що має будь-відсоток жиру, при живленні по цій системі, бажано випивати до 12.00. Сир вживайте будь-якої жирності, але не більше 50 г на день.
  3. Приправляйте сметаною, майонезом або оливковою олією тільки ті страви, які їсте до 14 годин, але в кількості до 5 мл (1 маленька ложка). Харчуючись системі Мірімановою, різноманітні готові соуси (гірчиця, кетчуп, хрін, бальзамічний і соєвий соус) необхідно вживати в ранковий час. Всі наявні натуральні трави для схуднення і спеції, часник і зелень можете додавати в страви без обмежень.

Список дозволених продуктів на сніданок

Ранкового прийому їжі у своїй системі Катерина Міріманова приділяє особливу увагу. Необхідно вчасно поїсти (до 12. 00). Сніданок пропускати не можна. Якщо вам не хочеться їсти вранці, зведіть обсяг продуктів в цей час до мінімуму, поївши тости, йогурт або шматочок житнього хліба з сиром. Згідно з правилами системи, на сніданок вживати дозволено все, тут необов'язково їсти маленькими порціями, але переїдати також не варто. Кількість солі і цукру також не обмежується. Однак замінити цукор можете фруктозою.

Рекомендовані продукти на обід

Приступити до обіду необхідно до 14.00. В цей прийом їжі можете їсти супи, борщі, приготовані як на воді, так і на бульйоні. В системі Мірімановою дозволено смажити на грилі, тушкувати або запікати їжу, а також використовувати майонез, сметану або соуси. Перші страви готуйте без додавання картоплі – виняток становлять лише пісні овочеві супи. У доповненні до обіду їжте фрукти: цитрусові, ананаси, ківі, яблука, сливи, кавун.

На вечерю

Вечеряйте не пізніше 18.00. Якщо час упущений, спати доведеться на голодний шлунок. Після 18.00 бажаючим скинути зайву вагу за системою правильного харчування мінус 60 їсти заборонено. Якщо зовсім не було можливості поїсти до цього часу, вечеря увімкніть легкі продукти (кефір, фрукти, овочі). Але поїсти ви повинні не пізніше, ніж за 3 години до сну.

Зразкове меню на тиждень

Харчування по дієти мінус 60 може бути найрізноманітнішим. Вживаючи смачні та корисні страви, ви ще будете втрачати зайві кілограми. В системі вже розроблено зразкове меню на тиждень, завдяки яким кожна людина може заготовити необхідні продукти і приготувати страви. Згідно з правилами дієти, в меню включені різноманітні страви на кожен день.

Понеділок:

  • Сніданок – вжити кашу і 2 бутерброда;
  • Обід – суп і салат з овочів;
  • Вечеря – каша і овочі у вигляді салату;

Вівторок:

  • Сніданок - хліб, яєчня з помідорами, солодкість.
  • Обід: суп, салат.
  • Вечеря: молочна каша, фрукти.

Середа:

  • Сніданок – будь-яка каша, 2 бутерброда.
  • Обід – м'ясний суп, овочі.
  • Вечеря-м'ясо.

Четвер:

  • Сніданок: омлет, 1 бутерброд, солодкість.
  • Обід: суп, салат.
  • Вечеря - Риба.

П'ятниця:

  • Сніданок – каша, 2 бутерброда.
  • Обід - суп, салат.
  • Вечеря - каша, овочевий салат.

Субота:

  • Сніданок - яйця, зварені некруто, випічка.
  • Обід: м'ясний суп, овочі.
  • Вечеря – молочна каша, фрукти.

Неділя:

  • Сніданок - каша, 2 бутерброда.
  • Обід-суп, салат.
  • Вечеря-м'ясо.

Рецепти страв по дієті Мірімановою

Система дієти мінус 60 Катерини Мірімановою приваблює багатьох бажаючих схуднути, т. до. включає докладні рецепти страв. Ось деякі з них:

Вуха Ростовська

Для приготування страви вам знадобляться: судак — 200 г, ріпчаста цибуля — 1 штука, сьомга – 200 грам, червоний помідор — 1 штука, болгарський перець — 1 штука, зелень петрушки, сіль, перець.

  1. Заливаєте рибу холодною водою, додати спеції за смаком і варіть протягом 20-30 хвилин на повільному вогні.
  2. Потім готуєте овочі: цибуля має бути нарізаний кільцями, помідор і перець – кубиками. Все це помістіть до риби.
  3. Готувати юшку ще потрібно 5-10 хвилин.
  4. Вливаєте в каструлю перцеву настоянку, знімаєте її з юшкою з вогню, накриваєте і дати настоятися 30 хвилин.

Плов «Ароматний»

Необхідні для приготування продукти: рис — 500 г, ріпчаста цибуля -1 штука, морква — 2 штуки, соняшникова або оливкова олія — 100 мл, айва — 1 штука, сіль, кардамон, перець і зелень.

  1. Нарізані овочі: моркву - соломкою, цибулю - півкільцями.
  2. Обсмажуєте їх в казанку або жаровні.
  3. Додати нарізану сливу, приправи, рис і часник.
  4. Всі заливаєте водою, так щоб вона покрила рис на 2 пальці.
  5. Готувати плов необхідно під кришкою на середньому вогні протягом 40 хвилин, не перемішуючи.
  6. Також можете застосовувати для цих цілей мультиварку, задавши програму "Плов".
  7. Для прикраси страви використовувати дрібно нарізану зелень.

Перець «по-Венеційськи»

Продукти для приготування страви: болгарський перець — 2 штуки, яйця – 2 штуки, рослинне масло, твердий сир -200 грам, сушений базилік, часник – кілька зубчиків, сіль.

  1. Яйця потрібно відварити, натерти на тертці разом з сиром.
  2. За допомогою чеснокодавилки подрібнюєте часник, все перемішуєте і додаєте сіль.
  3. Перець очищаєте від насіння і нафаршировываете приготованою сумішшю.
  4. Кладете перці в розігріту духовку на 20 хвилин, а зверху присыпаете приправою.

Недоліки системи живлення мінус 60

Враховуючи всі переваги, система Катерини Мірімановою мінус 60 володіє і деякими недоліками. Як правило, вони несуттєві. Скориставшись цією системою дієтичного харчування, багато людей відзначають, що ефект наступає дуже повільно. Охочим схуднути за невеликий термін дана дієта не підходить. Після досягнення необхідних результатів, скинуті кілограми не повернуться, тільки якщо дотримуватися тієї ж системи живлення і дотримувати правильний спосіб життя.

Відгуки про результати схуднення

Світлана, 35 років«Система правильного харчування мінус 60 мені дуже сподобалася. За рік я втратила 17 кг. До достоїнств дієти хотіла б віднести різноманітність продуктів, які дозволено вживати в необмеженій кількості. З задоволенням їм свої улюблені страви, але не завдаю шкоди фігурі».
Катерина, 27 років«Про систему харчування Мірімановою дізналася від своєї подруги і відразу захотіла випробувати, бо давно намагаюся вирішити проблему, пов'язану із зайвою вагою. За рік у мене вийшло скинути 15 кг, чому я дуже рада. До переваг дієти мінус 60 я б віднесла те, що голодувати не доводиться».
Інна, 25«Система правильного харчування мінус 60 – реально діє. Спочатку я дотримувалася її принципів під час вагітності, а після грудного вигодовування знову сіла на неї. За півроку харчування за цією системою мені вдалося скинути 20 кг Вважаю, що це відмінний результат. Які недоліки? Тут потрібен певний стимул, а також сила волі, щоб не було зривів».

Фото схудлих до і після

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!