Водна дієта - результати схудлих з фото і відгуками. Меню водної дієти по днях

Щоб позбутися зайвої ваги без шкоди для власного здоров'я, треба просто пити воду. Дуже легка в дотриманні водна дієта, адже всього-то й потрібно, що пити рідину – і жирові відкладення поступово розсмоктуються. Це не тільки доступна, але і одна з найбільш ефективних дієт, які не несуть небезпеки для здоров'я. Дана методика не є голодуванням, а тільки простим доповненням до збалансованого харчування.

Основні правила водної дієти

Щоб дієта на воді давала максимальний результат, рекомендується дотримуватися декількох простих правил:

  • Пити воду необхідно приблизно за півгодини до їжі і через кілька годин після її завершення. Якщо рідина буде вживатися разом з їжею, вона надасть сповільнює дію на процес травлення і спровокує початок жирових відкладень.
  • При прийомі більше 3 літрів рідини протягом дня необхідно додатково приймати вітамінні комплекси, інакше з організму разом з водою виходять цінні речовини.
  • Воду пити потрібно неквапливо, маленькими ковтками, вона повинна бути холодної (кімнатної температури).
  • За один раз не можна випивати більше 1 склянки води, щоб не розтягнути шлунок, інакше доведеться з'їсти велику порцію для втамування голоду.
  • Для початку потрібно щодня випивати 1,5 літра води, поступово збільшуючи кількість рідини. Не можна відразу пити по 3 літри води, інакше нирки будуть відчувати підвищене навантаження.
  • Після появи почуття голоду спочатку випивається вода, а через півгодини ви зможете приступити до трапези.

Тривалість дієти

Тривалість дієти коливається від 2 до 3 тижнів, потім робиться невелика перерва, після якого ви зможете знову повторити курс. Під час такої перерви потрібно вживати воду в тій же кількості, як і до початку схуднення. В основі даної дієти лежить вживання чистої води, денна норма якої безпосередньо залежить від вашого власного ваги. Щоб розрахувати необхідну кількість рідини, скористайтеся наступними способами:

  • Свою вагу потрібно розділити на 20. Наприклад, при рівній вазі 80 кг, протягом дня ви повинні випивати 4 літри води.
  • Початковий вагу необхідно помножити на 40. У цьому випадку кількість необхідної рідини буде розраховано в мілілітрах – при рівній вазі 80 кг, добова норма рідини складе 3,2 літра.

Як правильно пити воду на дієті?

Вода – дуже корисний компонент меню, який здатний допомогти позбутися зайвої ваги. При правильному поєднанні такої дієти і фізичних навантажень, ви зможете домогтися максимальних результатів і зміцнити власне здоров'я. Однак потрібно знати, як правильно пити воду, тому варто скористатися наступними рекомендаціями:

  • Необхідно випивати стакан води на порожній шлунок, завдяки чому починають працювати обмінні процеси. При бажанні, в воду ви зможете додати імбир, м'яту, буде корисний і лимонний напій.
  • Сніданок повинен бути не раніше, ніж через 30 хвилин після випитої води.
  • Денну норму води потрібно розділити на кілька рівних частин. Такий водний раціон чудово знижує відчуття голоду, запобігає переїдання.
  • Наступний прийом води здійснюється не раніше, ніж через кілька годин.
  • Не рекомендується вживати каву, чай, різноманітні соки, від них не тільки не йде спрага, але і з'являється відчуття тяжкості в шлунку.
  • Потрібно постаратися звикнути пити в той час, коли турбує почуття голоду.

Дізнайтеся, як перестати жерти і почати худнути.

Меню водної дієти для схуднення

Якщо за порівняно короткий період часу необхідно швидко привести себе в гарну форму, просто ідеально підходить дієта, розрахована на 3 дні. Ось зразкове меню:

День 1-й

  • сніданок - яйце (варене), 2 шматочки житнього хліба зі скибочкою сиру;
  • обід - порція курячого м'яса, огірковий салат з помідорами, бринзою і зеленню, хліб;
  • вечеря - порція яловичини (нежирної), будь-які овочі (тушковані).

День 2-й

  • сніданок - сир, хліб, настій з трав;
  • обід - риба (варена), хліб, легкий овочевий салат;
  • вечеря - яйця (варені), салат з капустою, помідорами, шматочок хліба зі скибочкою сиру.

День 3-й

  • сніданок - зелений салат, куряче філе, шматочок хліба, зелений чай;
  • обід - овочевий суп з яловичиною (не жирний шматочок м'яса), хліб;
  • вечеря - рибна котлета (на пару), овочі, шматочок хліба.

Меню водно-сольової дієти

Водно-сольова дієта – ідеальний засіб не тільки для схуднення, але і підтримання ваги. За умови зниження фізичної активності, якщо регулярно в їжу вживаються жирні продукти, відбувається стрімке накопичення ваги. Вирішити цю проблему допоможе водно-сольовий принцип харчування, під час якого збільшується кількість вживаної рідини і зводиться до необхідного мінімуму споживання солі.

Дана дієта популярна серед вагітних, вода допомагає не тільки знизити напади сильного токсикозу, але й поліпшити процес обміну речовин на ранніх термінах. Перед дотриманням такої дієти потрібно проконсультуватися зі своїм лікарем. Протягом перших місяців вагітності кожен день необхідно випивати не менше 2 літрів води. Починаючи з другої половини періоду виношування малюка, потрібно повністю відмовитися від солінь, різноманітних соусів, майонезу, консервів, щоб позбутися від набряків.

Протипоказання

Заборонено до застосування дана методика схуднення за наявності різноманітних захворювань нирок, цукровому діабеті, гіпертонії. З особливою обережністю її потрібно використовувати при лікуванні ожиріння. В результаті високого рівня інсуліну в крові, ризик розвитку сильних набряків. Тому не рекомендується починати цю дієту без консультації лікаря.

Дізнайтеся, що таке магічна дієта, як правильно вийти з неї.

Відгуки про результати

Катерина, 35 років«На жаль, не володію силою волі, тому не можу втриматися від улюблених страв. Але стрімко набирається вага змусив зупинитися. Вирішила спробувати цю методику – щодня випивала склянку води перед їжею і за місяць скинула 2 кг».
Ольга, 23 роки«Мені подобається така дієта, адже треба просто пити воду. За формулою, моя добова норма складає 3 літри, але це дуже багато для мене. Тому п'ю стільки, скільки хочеться, і поступово талія зменшується в об'ємі».
Маргарита, 27 років«Для мене вона виявилася однією з простих, але максимально ефективних дієт. Дотримуюся її вже протягом півроку, і вдалося скинути 10 кг Схема дуже проста – перед кожним прийомом їжі випиваю склянку води і все».
Яна, 39 років«Зовсім нещодавно почула про цю дієту, вирішила спробувати – всього за 2 тижні скинула 4 кілограми. Всім раджу спробувати, і сама продовжую курс схуднення».
Агата, 25 років«Після пологів серйозно постало питання зайвої ваги. Через годування дитини груддю не можу дозволити собі строгі дієти, тому зупинила вибір на водній. І не прогадала – харчуюся правильно, а кілограми поступово йдуть і шкіра стала більш здоровою, просто кожен день п'ю воду перед їжею ».

Фото схудлих до і після

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!