Як стрибки на скакалці допомагають схуднути - як правильно стрибати, інтервальні тренування і вправи

Тим, хто цікавиться, чи можна схуднути за допомогою скакалки і на скільки кілограмів варто просто спробувати тренування з цим снарядом: практикуйте стрибки щодня, витрачаючи на заняття по 10-15 хвилин, і ви самі переконаєтеся в результативності вправ. Дізнайтеся, чим корисна скакалка для тих, хто прагне привести в порядок своє тіло, ознайомтеся з комплексом вправ для початківців.

Скакалка для схуднення

По відомому всім принципом – все нове – це добре забуте старе, в боротьбі із зайвими кілограмами знову набуває популярності звичайна скакалка. Цей простий спортивний інвентар, який всі ми пам'ятаємо з дитинства, вважається високоефективним, але при цьому бюджетним тренажером для корекції фігури, що забезпечує чудовий результат.

Допомагає скакалка схуднути

Однозначною відповіддю на це питання буде так, скакалка допомагає схуднути. Це пояснюється тим, що під час стрибків даний тренажер задає певний темп, з якого ви збитися не зможете. Ще вправи зі скакалкою надають допомогу в розвитку загальної витривалості, адже інтенсивність занять відчувається з перших хвилин. При стрибках працюють практично всі м'язи тіла людини, а навантаження, розподіляючись, гармонійно впливає на всю м'язову масу.

Корисно стрибати на скакалці для схуднення

Якщо ви не можете вибрати, з допомогою якого спортивного інвентарю вам схуднути, то краще віддайте перевагу скакалці. Чи можна схуднути зі скакалкою? Завдяки даному тренажеру у вас буде можливість принести користь не тільки своїй фігурі, але і організму в цілому, адже стрибки надають масу позитивних ефектів:

  1. Спалюють жир. Чи не це є основним критерієм для бажаючих схуднути? Як і інші фізичні навантаження, тренування з допомогою цього інвентарю прискорюють обмінні процеси, а це сприяє схудненню. Скрипинг прибере живіт, посприяє зменшенню обсягу ніг і стегон, позбавить жінок від одвічної проблеми целюліту.
  2. Зміцнюють серцево-судинну систему. Під час виконання безперервних одноманітних вправ працює серцевий м'яз і судини, по яких кров перекачується, а це допомагає запобігти появі багатьох захворювань даної системи життєдіяльності людини.
  3. Надають загальнозміцнюючу дію. За допомогою стрибків тіло людини розвивається гармонійно, адже під час тренування задіюються багато м'язові групи: плечі, прес, спина, руки, сідниці, стегна.
  4. Покращують координацію рухів. М'язи кора, службовці опорою хребту людини, стають більш міцними при регулярних заняттях. Завдяки стрибків тіло стає більш координованим і стійким.

Надихнувшись позитивним дією цього простого інвентарю, перш ніж почати тренування варто врахувати і можливі протипоказання до її проведення. Не можна займатися в таких випадках:

  • при головний біль або напад мігрені;
  • на ситий шлунок (краще займатися натщесерце, але можна і через 2 години після їжі);
  • якщо ваша вага перевищує норму або у вас спостерігається будь-яка ступінь ожиріння;
  • при частих перепадах тиску;
  • якщо у вас болять суглоби або наявні захворювання міжхребцевих дисків і хрящів.

Скільки калорій спалюють стрибки на скакалці

Стрибки на скакалці для схуднення підходять дуже добре, причому займатися з нею можуть не тільки жінки, але і чоловіки. Під час тренування калорії спалюються прискорено: в середньому за 15 хвилин стрибків при звичайному темпі вам вдасться спалити близько 190 кілокалорій. Варто відзначити, що 15 хвилин занять за допомогою цього тренажера по спалюванню калорій прирівнюються до получасам бігу підтюпцем. Вибір залежить від кожного індивідуально: комусь простіше побігати, а комусь більше подобається посилений ритм.

Як правильно стрибати на скакалці для схуднення

Цікавлячись, як схуднути за допомогою скакалки і чи можна взагалі це зробити, важливо пам'ятати, що стрибки – це, перш за все фізичне навантаження на організм, і вона дасть позитивний результат, тільки якщо ви все будете робити правильно. Так, не рекомендується відразу починати з інтенсивних навантажень – її слід збільшувати поступово, тому що непідготовлений організм відчуває стрес, основний удар якого позначиться на серце.

Робіть вправи, поступово збільшуючи час тренувань ще й для того, щоб ви змогли безболісно займатися далі, адже нетреновані м'язи може охопити крепатура, а сильні болі будуть сковувати ваші рухи. Схуднути за допомогою скакалки можливо, але не перестарайтеся: дотримуйтеся техніки виконання вправ і дотримуйтесь певною схемою занять.

Скільки стрибати

Можна стрибати довго? Фахівці рекомендують починати тренуватися через день, витрачаючи на вправи по 10-15 хвилин, при цьому темп ваш повинен бути не занадто швидким. Через тиждень можете збільшувати час занять до 30-35 хвилин. На третьому тижні тренувань можете збільшити тривалість ще на 5-10 хвилин. Кардіотренування для спалювання жиру повинна тривати від 40 до 60 хвилин, однак, якщо ви робите вправи натщесерце, то можете обійтися і півгодинним заняттям.

Скіпінг – комплекс вправ

Чи можна схуднути за допомогою стрибків і як правильно підстрибувати? Для досвідчених стрибунів комплекс вправ середньої складності розрахований на 30 хвилин, при цьому бажано, щоб в день було по 2 тренування. Одне заняття можна розбити на інтервали: відвернувшись від стрибків зробити розтяжку, махи ногами, покачати прес. Основне правило тренувань – категорично не повинно бути відпочинку, навіть якщо дуже втомилися. В іншому випадку бажаного результату в схудненні не буде. Перевести дух можете, виконуючи ходьбу на місці. Комплекс вправ включає в себе:

  • 5 хвилин класичних стрибків;
  • 3 хвилини стрибків на кожній нозі;
  • 3 хвилини класичних високих стрибків;
  • 4 хвилини подвійних стрибків (коли за один стрибок скакалка повинна прокрутитися два рази);
  • 3 хвилини пересувань взад-вперед і з боку в бік;
  • 2 хвилини стрибків з обертанням скакалки у зворотний бік;
  • 3 хвилини подпрыгиваний з поворотом навколо себе;
  • 1 хвилина вправ, коли скакалка перекрещенная;
  • 5 хвилин інтенсивних стрибків, виконаних з різною швидкістю;
  • відпочинок (декілька хвилин ходьби на місці).

Для початківців

Можна новачкам старанно займатися? Тут все потрібно робити дуже обережно – тренування не повинні бути виснажливими: спочатку краще пострибати по 5 хвилин вранці і ввечері. Навчившись виконувати стрибки правильно, можете сміливо переходити на 15-ти хвилинні заняття. Програма схуднення для новачків виглядає так:

  • почергові стрибки – стрибайте, ніби біжите на місці;
  • виконайте прохід по декілька кроків в обидві сторони;
  • чергуйте перехрещування скакалки з класичними стрибками. Коли шнур виявиться зверху, схрестіть лікті і підстрибніть;
  • виконайте підстрибування по черзі на кожній нозі;
  • підстрибніть з поворотом навколо себе.

Ефективність скакалки для схуднення

Ведучи здоровий спосіб життя з метою схуднення і, займаючись зі скакалкою, ви будете вражені результатами. При стрибках основне навантаження йде на сідниці, стегна і ноги. Чи можна схуднути за допомогою скакалки? Однозначно так, ви можете переконатися в цьому самі: при регулярних тренуваннях у вас посилиться обмін речовин, за рахунок чого піде живіт, зникне целюліт, все тіло підтягнеться, знайшовши нові форми – чи не цього ви хочете досягти?

Відео: чи можна схуднути зі скакалкою

Скакалка для схуднення. Як правильно стрибати на скакалці?

Відгуки

Тетяна, 22 рокиЗаймалася по таблиці, де зазначено, в який день повинні бути заняття на тривалість, а в якій на швидкість. Чергувала різні вправи. Отпрыгав місяць, дійшла до 1000 подпрыгиваний – якщо робити все з розумом, то заняття не здаються такими вже й складними, хоча раніше я думала, що і декількох разів не стрибну.
Вікторія, 25 роківЧитала, що досвідчені спортсмени стрибають близько 5000 разів за день. Сумнівів немає, що з такою кількістю стрибків результат в схудненні буде, але для мене це число поки позамежне. Скакалку купила недавно, тому поки не можуть відповісти, чи можна з її допомогою схуднути.
Марина, 20 роківМене тренер перед кожним заняттям змушував стрибати по 10 хвилин. Спочатку не розуміла, чи можна від цього схуднути, але результат очевидний, точніше, на фігуру – все підтягнуте тіло, з боків нічого не звисає, животик гарний і твердий. Не сумнівайтеся – схуднути за допомогою стрибків можна, а ще краще буде, якщо поєднувати їх з тренажерним залом.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!