Кікбоксинг для дівчат - користь і протипоказання, прийоми і удари для початківців з відео

Багато людей, не занадто близько знайомі з боксом, вважають, що кікбоксинг для дівчат зовсім не жіноче заняття. Проте дівчата-кікбоксери стверджують, що регулярні тренування, відпрацювання ударів допомагають їм не тільки мати спортивну фігуру, але і вчать самозахисту.

Що таке кікбоксинг для дівчат

Називають кікбоксингом зібрані воєдино техніки таких єдиноборств, як карате, боксу, таеквондо, тайський бокс для жінок. Дослівно kickboxing перекладається як «бій ногами і руками». Жіночий кікбоксинг сьогодні мало чим відрізняється від того, яким він був спочатку – ще в 1985 році, проте в регламент були введені нові правила, наприклад, обов'язкове носіння протектора, що захищає груди.

Дівчата стали захоплюватися «чоловічим» видом спорту більшою мірою заради самооборони, адже не завжди поруч може виявитися чоловік, готовий захистити беззахисну леді в непередбаченій та небезпечної для життя ситуації. Деякі дами прагнуть саморозвитку, тому воліють вступати в спаринги – це допомагає їм глянути по-іншому на свої здібності, загартувати характер. Згідно з регламентом в одному раунді жіночого бою може бути до 8 ударів, тому дівчата для спарингів вибирають громіздкі рукавички, з допомогою яких можна завдати нищівного удару.

Види кікбоксингу

Відомо, що кікбоксинг буває декількох видів, які відрізняються між собою змістом змагальної діяльності:

  1. Фул-контакт (повний контакт) – коли удари руками або ногами наносяться противнику без обмеження сили.
  2. Фул-контакт з лоу-кіком означає, що під час поєдинку можна наносити удари ногами по зовнішній і внутрішній стороні стегна.
  3. Лайт-контакт (легкий) – вид кікбоксингу, коли заборонені акцентовані удари не лише ногами, а й руками. У зв'язку з такими обмеженнями темп бою стає вище, ніж у фул-контакті. При лайт-контакті перемагає той спортсмен, який продемонструє кращу техніку роботи рук і ніг.
  4. Семі-контакт (обмежений) характеризується забороною занадто сильних ударів. В такому бою вище всього оцінюються удари в стрибку.
  5. Сольні композиції. На змаганнях композиції можуть виконуватися в «жорсткому» або «м'якому» стилі і предметами – мечем, серпом, ножем, нунчаками. Даний вид кікбоксингу включає фрагменти комплексних вправ східних єдиноборств: карате-до, таеквондо, ушу та ін.

Кікбоксинг для дівчат – користь

Даним видом спорту стало захоплюватися все більше дівчат і жінок, адже плюси і користь кікбоксингу очевидні:

  1. У кожному тренуванні силові вправи поєднуються з кардіонавантаженнями, а їх вплив рівномірно розподіляється по всьому людському організму. З цієї причини система стала популярною серед тих, хто хоче позбутися зайвих кілограмів, сформувати красиву мускулатуру.
  2. Завдяки регулярним заняттям можна зміцнити корсет спини, поліпшити поставу, прокачати м'язи преса, верхнього плечового поясу, ніг, сідниць.
  3. За рахунок інтенсивної роботи м'язових волокон, суглобів і зв'язок у дівчини знижується ризик отримання травм, зміцнюється організм.
  4. Тренування нормалізують кровообіг, дихальні функції.
  5. Кікбоксинг допомагає посилити рефлекси, покращити координацію.
  6. Завдяки постійному рухові кожна дівчина чи жінка зможе позбавитися від целюліту, розтяжок.
  7. З кожним заняттям і перемогою у дівчини додається фізична сила, цілеспрямованість, витривалість.

Що дає кікбоксинг дівчині

Сприяє кікбоксинг розвитку наполегливості і цілеспрямованості. Щоб тренування була максимально ефективною, дівчина-кікбоксер перед нанесенням удару повинна продумати, тільки після цього бити: спочатку ногами, потім, правильно відбігши, руками. Крім цього, дівчата, що займаються кікбоксингом, більш впевнені в собі, адже їх тіло стає об'єктом захоплення, а також вони можуть постояти за себе самі.

Заняття кікбоксингом для дівчат

Цей вид спорту поєднує силові вправи і кардионагрузки, які задіють весь організм. Заняття кікбоксингом більшою мірою спрямовані не на відпрацювання якихось конкретних ударів, а на те, щоб дівчина змогла оволодіти своїм тілом досконало. В залежності від того, що ви хочете отримати від кікбоксингу, вам варто вибрати, як будете займатися з особистим тренером або спочатку відвідайте фітнес-центр, де удари відпрацьовуються в танці.

Для початківців

Варто відзначити, що новачків не допускають до тренувань, перш ніж вони не досконально вивчать всі правила. Так, кікбоксинг для початківців дівчат забороняє будь-які поштовхи, а всі удари повинні бути відпрацьованими – чіткими і технічними. Перед початком тренування бійців-дівчат поділяють за зростом і вагою, щоб на рингу противники були на рівних. Обов'язковою умовою для новачка або професіонала є розминка на скакалці.

Індивідуальні тренування

Займатися практично будь-яким видом спорту необхідно регулярно і якісно, але не часто, тому оптимальним варіантом буде три тренування на тиждень. Навіть індивідуальні заняття кікбоксингом відвідувати частіше не варто. Кожна дівчина отримає від кікбоксингу будь-який бажаний результат буквально через місяць, якщо буде чергувати індивідуальні заняття з тренуваннями в групі. Обидва ці виду несуть користь, наприклад, групові заняття вчать працювати в парі, наочно показують, для чого потрібно знати техніку, навіщо закривати обличчя руками.

Для схуднення

Як і інші види спорту, кікбоксинг допомагає не тільки наростити м'язи, але і позбавитися від зайвих кілограмів, пухкості тіла, целюліту. Вибравши тип та інтенсивність тренування, дівчина зможе спалювати 300-500 ккал всього за годину. Кікбоксинг для схуднення і стрункості ніг – ідеальний варіант, адже настільки активні рухи «сушать» тіло, не збільшуючи м'язи, роблячи їх пружними і щільними.

Кікбоксинг – прийоми і удари

Основні прийоми кікбоксингу і стійки схожі на ті, що в англійській боксі, але вони мають ряд відмінностей:

  1. У кікбоксингу використовуються удари ногами – підсічки: підйомом і внутрішньою стороною стопи. Наскільки красиво виглядає підсічка з розворотом, ви можете побачити на фото.
  2. Основні удари ногами наносяться в стрибку, з зігнутим коліном або розворотом. До них відносяться удар-гак, круговий удар будь-якою ногою. Ще не менш ефектний удар зверху, коли спортсмен заносить ногу над головою противника і завдає відволікаючий удар п'ятою, тому що нокаутувати таким способом суперника важко.
  3. До ударів руками відносяться такі, як аперкот, джеб (ближній до суперника рукою), панч (віддаленої від суперника рукою), свінг (збоку з великої відстані). Ще в кікбоксингу є такий удар, як бэкфист: вдаривши з розвороту тильною стороною напівзігнутої руки, можна відразу нокаутувати противника.

Заборонені прийоми

Такого роду бойове мистецтво для дівчат теж має деякі обмеження в бою. Отже, заборонені удари в кікбоксингу:

  • бічній, нижньої або верхньої стороною кулака;
  • внутрішньою стороною рукавички або відкритою рукавичкою;
  • поштовхи, удари зап'ястям або передпліччям;
  • удари ліктями, удари по суглобам, ключиці або хребту;
  • удари в область грудей або нирок.

Фітнес-кікбоксинг для дівчат

Якщо ви вирішили зайнятися своїм тілом і позбутися обридлих кілограмів, то повірте, що з допомогою кікбоксингу зробити це буде дуже легко. У фітнес-клубі ви можете випробувати кардиокикбоксинг, де до аеробних занять додаються елементи бою – так не тільки покращиться координація, але і ви станете сильніше і стрункішою. Варто зазначити, що навіть у фітнес-центрі кікбоксинг для дорослих – це не тільки корекція фігури, але і навчання азам самооборони.

Екіпірування для кікбоксингу для дівчат

Перш ніж йти на тренування з кікбоксингу, потрібно придбати необхідну екіпіровку, тому як даний вид боксу має свої чіткі правила. Рукавички, одяг, захист – основні позиції. Краще купити відразу три набору рукавичок: тренувальні, снарядовые, бойові. Одяг для кікбоксингу повинна бути спеціальною: топ і штани (або шорти), що не утрудняють рухів. Захист включає в себе боксерські бинти, шолом, капу, накладки на голеностопы, гомілки. Для дівчат і жінок ще є бандаж для захисту грудей.

Протипоказання

Основним дією під час тренувань з кікбоксингу є нанесення ударів ногами і руками. З цієї причини деяким дівчатам заборонено займатися такого роду спортом в клубі або фітнес-центрі. Отже, протипоказання для кікбоксингу:

  • проблеми з суглобами, хребтом;
  • порушення роботи серцево-судинної системи;
  • вагітність, період лактації;
  • сильне ожиріння.

Відеоуроки кікбоксингу для початківців

Якщо ви все ще думаєте, записатися на секцію кікбоксингу, то дана добірка відеороликів доведе вам, що багатьом дівчатам цей вид спорту подобається. Ще варто відзначити, що представниці прекрасної половини населення від занять боксом не стають «чоловікоподібними», навпаки – в результаті тренувань їх фігура стає більш жіночною, ніжною і красивою.

Жінки в кікбоксингу

Жіночий кікбоксинг. Королева рингу

Жиросжигающая тренування з кікбоксингу

Жиросжигающие тренування Кікбоксинг

Відгуки

Віолетта, 26 роківУ боксерському клубі ходила на муай тай для дівчат, займала перші місця на чемпіонатах. Через 8 років отримала травму по власній необережності, довелося піти з даного виду спорту. Новачкам, які хочуть досягти професійного рівня, хочу порадити викидати з голови всі проблеми і акцентувати увагу тільки на противника.
Тетяна, 22 рокиРаніше була пампушкою, але коли пізнала на собі, що таке жіночий тайський бокс, стала любити своє відображення в дзеркалі. Зайві кілограми під час занять йдуть на очах – після пари хвилин безперервних ударів по боксерському мішку у жиру не залишається шансів затриматися! Всім раджу худнути і самостверджуватися тільки з допомогою єдиноборств.
Ірина, 19 років,Коли стала ходити на кікбоксинг, радості моїй не було меж – за кілька місяців з відмінним тренером я стала набагато впевненіше в собі, з'явилася впевненість, що не тільки за себе можу постояти, але і захистити близьких. Окреме спасибі тренувань за красиве тіло – подкаченные ноги, живіт і руки мене дуже радують!
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!