Тренажер для сідниць і ніг в тренажерному залі і вдома

Пружні, підтягнуті сідниці завжди виглядають привабливо. Однак домогтися такої краси буває нелегко: ця область вважається однією з найбільш проблемних для прокачування. Щоб отримати струнке тіло, можна піти в спортзал або займатися вдома, виконувати комплекс вправ, поєднуючи їх з масажем і дієтою.

Які тренажери качають сідниці

Тренування сідниць в тренажерному залі для дівчат включає силову навантаження. Вона надає ніжок красиві форми, а м'язам – тонус. Спочатку всі вправи краще виконувати під керівництвом інструктора, потім, набравшись досвіду, можна займатися самостійно. Який тренажер для сідничних м'язів дає потрібний ефект:

  • степпер;
  • велотренажер;
  • бігова доріжка;
  • еліптичний тренажер (може ще називатися еліпсоїд);
  • фітбол;
  • тренажер Сміта.

Степпер для сідниць

Дія цього обладнання дозволяє накачати ноги, зробивши їх стрункими. Заняття зі степпером для сідниць корисні жінкам, які борються з целюлітом і хочуть зменшити об'єм стегон. Навантаження залежить від інтенсивності тренування. Вона нагадує підйом по сходах, за тим винятком, що дівчина сама регулює кількість пророблених кроків. Займаючись півгодини в день протягом місяця, можна досягти приголомшливих результатів.

Степпер допомагає спалити 200-250 калорій за одне відвідування залу. Займаючись на ньому регулярно, дівчина може швидко скинути вагу, накачати бразильську попу. Однак у кардіотренажера є один невеликий мінус: з часом м'язи перестають реагувати на навантаження, звикаючи до неї. Щоб підтримувати отриманий ефект, слід чергувати заняття на степі з аеробними вправами на іншому обладнанні для фітнесу.

Еліптичний тренажер для сідниць

Універсальне обладнання поєднує в собі як функції степпера, бігової доріжки, так і велотренажера. Еліпсоїд для сідниць допомагає прокачати задню і внутрішню поверхню стегна, дає навантаження на біцепси, трицепси. Працювати на ньому потрібно всього 5 хвилин, але з максимальною віддачею. Слід встановити рівень опору, що відповідає можливостям спортсмена, і приступити до заняття. Першу хвилину потрібно займатися дуже активно, напружуючи м'язи живота. Наступні три хвилини – з невеликим навантаженням. Час, що залишився, слід тренуватися максимально інтенсивно.

Велотренажер для сідниць

Він є основним помічником у боротьбі з надлишковою вагою. Ефективний тренажер для задньої поверхні стегна допомагає скинути зайві кіло і привести себе в форму. Заняття на ньому нагадують поїздку на звичайному велосипеді. Коли людина знаходиться в сидячому положенні, мускулатура ніг розтягується. Збільшуючи опір, можна накачати чотириголові м'язи, зробивши стегна стрункими і привабливими.

Велотренажер для ніг і сідниць ефективний тільки при регулярних заняттях в тренажерному залі (переважно 5-6 разів у тиждень). Розминка перед процесом – обов'язковий пункт програми. Також потрібно вибрати темп тренувань. Не варто старатися і крутити педалі протягом години. Надмірне навантаження теж буває шкідлива: в м'язах накопичиться молочна кислота, тому займатися інтенсивно буде важко. Починати краще з вправ на короткі дистанції (близько 12-15 хвилин, поступово збільшуючи час.

Тренажер Сміта для сідниць

Багато дівчат недооцінюють користь цього тренажера. Завдяки наявності снаряда, навантаження на м'язи збільшується, а зайві кілограми зникають без сліду. Обладнання є універсальним, зміцнюючи прес, кравецькі, литкові, середню, малу сідничні м'язи. Воно підходить для новачків, які вирішили займатися самостійно (без напарника, який може підстрахувати). Тренажер Сміта для ніг і сідниць безпечний, зручний у використанні. Єдине застереження: не слід надавати занадто велике навантаження відразу, щоб не вибити колінні суглоби.

Обладнання допомагає пропрацювати кілька груп м'язів. Які дії можна виконувати на цьому тренажері:

  • присідання;
  • випади;
  • глибокі випади;
  • підйом на носки;
  • удари ніг;
  • діагональний віс;
  • жим лежачи.

Бігова доріжка для сідниць

Тренажер для стегон і сідниць допомагає зберегти форму, займаючись в будь-яку погоду. Регулярні пробіжки допоможуть скинути вагу, наростити м'язовий рельєф. Крім цього, біг сприятливо впливає на серце, зміцнює здоров'я. Слід плавно збільшувати навантаження, щоб не перебити дихання. Використовуючи наступні вправи на біговій доріжці для сідниць в тренажерному залі, можна отримати фігуру:

  1. Звичайний біг в режимі, встановленому тренером.
  2. Пагорби. Бігати по плоскій поверхні – заняття для новачків. Щоб покращити результат, слід трохи підняти доріжку на тренажері, створивши ефект підйому в гору.
  3. Випади. Вони допоможуть розігрітися перед бігом, підтягнути сідниці і внутрішню поверхню стегна.
  4. Рух назад. Бігти по доріжці спиною – відмінний спосіб підтягнути м'язи стегон, литок. Слід зменшити швидкість до 4 км/ч і триматися за поручні, якщо навантаження дається важко.

Домашній тренажер для ніг і сідниць

Займатися фітнесом можна і в домашніх умовах. Слід вибрати компактне обладнання, не займає багато місця в квартирі і обіцяє ефективну тренування. Зробити це можна в інтернеті, орієнтуючись на характеристики і фото товару. Одним з найбільш продуктивних домашніх тренажерів є фітбол. Він являє собою надувний м'яч з міцного матеріалу. Спортивний аксесуар надає позитивний вплив на сідниці, м'язи передньої частини стегон, спини і черевної стінки. Ефективні вправи:

  1. Стати навпроти стіни і впертися в фітбол животом. М'яч не повинен впасти, тому доведеться задіяти прес і задню поверхню стегон. Утримуючи фітбол, потрібно повільно присідати 12 разів.
  2. Стрибки. Сидячи на м'ячі, потрібно стрибати на ньому, напружуючи м'язи сідниць.
  3. Вигини. Слід лягти на підлогу, ноги закинути на м'яч, витягнувши шкарпетки. Повільно піднімати таз, спираючись на лікті. Сідниці варто тримати в максимальній напрузі.

Крім фітболу є й інші тренажери для дому для ніг і сідниць:

  • міні-степпер;
  • педальні тренажери;
  • «метелик»;
  • велотренажер.

Відео: вправи для сідниць в тренажерному залі

Фітнес-бікіні. Тренування ніг і сідниць.

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!