Ходьба з Леслі Сансон для схуднення милям

Фізичні навантаження – не тільки виснажливі тренування, після яких потрібно довгий відновлення. Підтримувати гарну форму, спалювати жир, поліпшувати самопочуття можна і з менш б'ють по витривалості і суглобам заняттями. Швидка ходьба, яку пропонує Леслі Сансон, одне з таких. Як вона впливає на організм і який результат дає?

Швидка ходьба з Леслі Сансон

Серйозний спорт, передбачає інтенсивні тренування, доступний не всім. Вагітні жінки, які нещодавно народили, особи похилого віку, які страждають ожирінням, хворобами суглобів, варикоз – це далеко не всі групи, які не можуть давати собі найтяжчі навантаження, а тому вони шукають альтернативний спосіб худнути або підтримувати форму. Швидка ходьба з Леслі Сансон – розумний вибір. Завдання того, хто вирішив працювати в цьому напрямку, просто крокувати, хоча є деякі нюанси:

  • Ходити треба в певному темпі, т. к. це аеробна заняття, що вимагає підтримки заданого рівня пульсу.
  • Існує 5 ступенів, різних по тривалості, темпу ходьби і руху; вибір здійснюється за рівнем підготовки.
  • Ходити по програмі Леслі Сансон можна в домашніх умовах, що робить цю методику ще більш доступною.
  • Займатися можна в будь-якому одязі і взутті (навіть босоніж), але для 4 і 5 ступені рекомендовані все ж кросівки, т. к. там темп дуже швидкий, йде тиск на коліна.

Стосовно того, як правильно ходити по даній методиці, існує схема, запропонована її автором і орієнтована на заняття абсолютно непідготовлених осіб. Для жінок і для чоловіків система ходьби однакова. Навантаження підвищується за тижнями, сумарно освоювати їх потрібно так:

  • неділя 1-ша – 6 миль;
  • тиждень 2-ая – 7,5 км;
  • тиждень 3-я – 8,5 миль;
  • неділя 4-та – 10 миль.

Проте лікарі і фітнес-інструктори радять все ж оцінювати сили по самопочуттю: вже в 1-ий тиждень можна ходити 7-10 миль, займаючись щоденно (замість ранкової зарядки). При бажанні відшліфувати фігуру (коли немає проблем зі здоров'ям/вагою) можна брати 3-4 рази 5 сходинку, а інші дні проводити в легкій ходьбі на 1-2. Зручність даної програми в можливості комбінувати її складові і видозмінювати їх під себе. Плюс, у відсутності протипоказань.

1 миля з Леслі Сансон

Тим, у кого погана витривалість, є ожиріння або проблеми колінних суглобів, починати схуднення та підготовку м'язів рекомендовано з 1 милі з Леслі Сансон. Це майже ранкова зарядка, яка триває 20 хвилин і має спокійний темп ходьби. Її можна виконувати під час перегляду улюбленого серіалу або під час готування, тому що вам потрібно просто крокувати. Додатково можна зміцнювати руки простими вправами з еластичною стрічкою. Результат цього етапу більше помітний по поліпшенню самопочуття, ніж у відношенні схуднення.

2 милі з Леслі Сансон

Ви відчуваєте, як підвищується пульс, і починаєте втрачати калорії тільки з цього етапу, який уже передбачає не легку прогулянку кроком на місці. 2 милі з Леслі Сансон це 33 хвилини тренування, після якої відчуваються м'язи ніг і преса, з'являється легка втома. Початківці у відгуках на програму Леслі згадують, що під кінець ходьби виникає потовиділення, але зайвого навантаження тут ще немає, тому цей етап теж допускається як стартовий для новачків.

3 милі з Леслі Сансон

При відсутності серйозних проблем з надмірною вагою і здоров'ям і наявності хорошого загального самопочуття починати ходьбу для схуднення можна етапом «3 милі з Леслі Сансон». Тривалість цього уроку – 51 хвилина, за час якої ви проходите майже 5 км. Опрацьовуються ноги, м'язи живота, в меншій мірі – руки. Темп швидкий, може почати збиватися дихання, вправи ускладнюються: крокувати потрібно буде в різні боки, одночасно з ходьбою робити махи, руху руками – схоже на традиційний фітнес.

4 милі з Леслі Сансон

На цьому етапі ви проходите 6,4 км майже за годину. Заняття орієнтовані або на тих, хто своїх попередні уроки, або на осіб з початково хорошим м'язовим тонусом і станом здоров'я. Доповнюють ходьбу руху вже більш складні, темп значно збільшений, навантаження має середню інтенсивність. Проходячи 4 милі з Леслі Сансон, можна втомитися вже в першій половині заняття, тому відволікаючим моментом виступає постійне чергування вправ і музики.

5 миль з Леслі Сансон

Останній етап – складний і дуже інтенсивний за ступенем навантаження, триває годину і 10 хвилин. Швидка ходьба періодично змінюється легким бігом, при цьому не скасовується необхідність виконувати прості вправи. 5 миль з Леслі Сансон – відмінна заміна фітнесу в залі, і за цей короткий термін спалюється від 500 до 750 кКал (визначається вихідною масою тіла). Останній етап ходьби серйозно опрацьовує дихальну систему, тренує судини, дає навантаження суглобів, тому новачкам стартувати з нього небажано.

Відео: крокуємо з Леслі

1 Mile In Home Walk! | Walking Workout Videos

Відгуки

Рита, 29 роківПісля народження дочки півроку збиралася з силами, щоб запустити процес відновлення форми, поки на очі не потрапила програма Leslie Sansone. З початку 1-ої милі, тримаючи дитину на руках (вправи не робила, тільки шагала), через тиждень помітила, що пішло 1,5 кг. Перейшла на 2-ий милю, за місяць щоденних тренувань дійшла до 4-ої.
Альона, 51 рікНіколи серйозно не займалася спортом, і не подумала б, якби лікар не порекомендувала підвищити рівень рухової активності. Дочка порадила ходьбу по Сансон, навіть почала це зі мною робити. Програма відмінна! Без зайвої напруги, 2-ий етап навіть я умудряюся ходити. За 3 тижні втягнулася, планую освоїти наступну сходинку.
Поліна, 24 рокиПодивилася на подруг, які бігають в тренажерку, оцінила свою фігуру в дзеркалі, вирішила, що потрібно розвивати м'язи. Для стартового етапу взяла ходьбу від Леслі Сансон, відразу з 4-ої ступені. Бадьоренько, під приємну музику, чимось схоже на фітнес, тільки зовсім невпинний. Добре працюють ноги, сідниці (особливо при підкидання колін вгору).
Карина, 30 роківБезліч позитивних відгуків з явними змінами на фото схилили мене спробувати освоїти знамениту ходьбу від Леслі. Чергую 3-4 етап з домашніми силовими тренуваннями, а за бажанням під перегляд фільму ще 1-ий роблю, коли набридає сидіти. Результат за обсягами – втрата 2-х см в талії і 4,5 см по стегнах за місяць, для мене це великий прорив.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!