Вправа вакуум для живота

Похвалитися тонкою, вираженою талією, плоским животиком може не кожна дівчина. Якщо у вас неідеальна фігура, є зайвий жир з боків, не впадайте у відчай! Позбутися від ненависної прошарку, зробити талію стрункою, зменшити животик допоможе вправа вакуум. Ознайомтеся з технікою його виконання докладніше.

Що таке вакуум для живота

Незвичайна зарядка рекомендується багатьма фітнес-інструкторами для тих, хто тільки починає займатися вдосконаленням своєї фігури, і тим, хто робить це тривалий час. Помилково вважати, що для зменшення талії потрібно лише накачати прес – в цьому випадку жировий прошарок залишиться на місці, а живіт стане візуально більше. Щоб зробити тіло струнким, спочатку слід прибрати жир. Для цього і придумана техніка вакуум в животі. Зарядка може використовуватися худими людьми, у яких теж може спостерігатися в'ялість м'язів.

Вправа вакуум для живота – сукупність технік, які виконуються певним чином. Тренування на прес практикується в йозі, бодіфлекс, фітнесі, а також відмінно підходить для самостійного виконання в домашніх умовах. Суть вправи – втягнути живіт по максимуму, утримувати в напруженому стані близько 30 секунд правильною технікою дихання.

Результат від вправи вакуум живота величезний. Воно допомагає зміцнити поперечні м'язи, які відповідають за те, щоб живіт не випинав, був плоским. Регулярні тренування сприяють спалюванню вісцерального жиру, є відмінною профілактикою опущення внутрішніх органів, покращують травлення. Крім цього, вони допомагають кишечнику правильно працювати, формують талію, плоский прес, значно покращують поставу. Якщо правильно робити зарядку, всі органи збагачуються киснем, що робить людину бадьоріше і впевненіше в собі.

Як правильно робити вправу вакуум в животі лежачи

Зазначимо, що правильно виконати зарядку виходить не у кожного новачка. Щоб звикнути до техніки, можна почати з самої простої різновиди – положення лежачи. Бажано займатися поруч з дзеркалом, щоб стежити за правильністю дій. Коли організм звикне до цієї позі, можна перейти на коліна. Покрокова інструкція:

  • у положенні лежачи зігніть ноги в колінах, руки розташуйте вздовж тіла або розведіть в сторони;
  • спину тримайте прямо;
  • розслабтеся, повільно почніть видихати повітря;
  • коли легкі залишаться порожніми, втягніть м'язи живота як можна глибше, не дихайте;
  • уявіть, що потрібно торкнутися пупком хребта;
  • залишайтеся в положенні близько 20 секунд, після закінчення зазначеного часу зробіть маленький вдих і протримаєтеся ще стільки ж;
  • видихніть, розслабтеся, відновіть дихання.

Як робити вправу вакуум сидячи

У сидячому положенні зарядку для схуднення робити складніше, тому що в роботу включаються м'язи-стабілізатори спини. Для початку необхідно сісти на тверду поверхню або фітбол. Подальші дії:

  • упріться долонями в коліна;
  • ноги поставте під кутом 90 градусів;
  • стопи хай стоять на підлозі;
  • видихніть, підтягніть пупок до хребта;
  • постарайтеся утримувати напругу не менше 30 секунд;
  • видихніть, повторіть 3 рази;
  • при появі запаморочення дихання можна не затримувати або зробити його коротше.

Як правильно робити вправу вакуум для живота стоячи

Відмінні результати досягаються при виконанні вправи стоячи. Є 2 варіанти: коли людина встає прямо, опускає руки, ноги розставляють на ширину плечей і коли спирається на що-небудь, нахиляючи корпус трохи вперед. Останню позу часто використовують бодібілдери. Вакуум для живота техніка:

  • займіть позу;
  • видихніть через рот, випустивши все повітря;
  • розслабте губи, не тримайте сопілкою;
  • переконайтеся, що легкі залишилися порожніми, після цього сильно втягніть живіт;
  • затримайтеся не менше 30 секунд, а краще – приблизно хвилину.

Як часто робити втягування живота

Для швидкого схуднення, зменшення обсягів талії тренування слід проводити регулярно, краще щодня по кілька разів. Оптимальний час – вранці на голодний шлунок, вечорами. Через місяць будуть помітні результати. На самому початку тренування в обраній позі рекомендується повторювати не менше 5 разів по 10-15 секунд. Після звикання кількість етапів і час слід збільшити, наприклад, затримувати дихання до 30 секунд.

Зарядку можна виконувати протягом дня, наприклад, коли стоїте в черзі або сидите на робочому місці. З часом м'язи звикнуть до напруженого стану, придбають тонус. Якщо спочатку складно робити вказану кількість підходів, можна почати з меншої кількості. Головне – працювати, правильно дихати, постійно працювати над собою і зміцненням преса.

Чи безпечна вакуумна гімнастика для живота

Дихальна зарядка корисна для зміцнення м'язів преса, зменшення талії, схуднення, поліпшення роботи внутрішніх органів. Щоб досягти значних результатів, її потрібно робити регулярно всім, незалежно від віку і статі. На жаль, у вправи вакуум для живота є протипоказання. Вони принесуть шкоди, якщо виконувати під час критичних днів, безпосередньо після народження дитини або при вагітності. Протипоказаннями є захворювання легенів, серця, нирок. Ефективну зарядку для схуднення не практикують при виразці 12-палої кишки.

Відео: вакуум живота - як правильно робити

Вправа вакуум для живота| Як правильно робити?

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!