Стимули робити планку щодня

Практичність, простота і доступність вправ, при яких задіяний власний вагу, лягли в основу популярних фітнес-тренувань. Планка – ефективний спосіб підкачати м'язи тіла, привести їх в тонус. Для виконання вам не потрібні брендовий одяг, відвідування спортклубу або багато часу. Займаючись від 15 до 20 хвилин щодня (без урахування часу на розминку), через пару місяців ви зможете похвалитися відмінним пресом, відсутністю болю в хребті, красивою формою рук.

Підтримати інтерес до щоденних занять допоможуть 7 мотивацій:

  1. Планка – ідеальний варіант отримати плоский живіт, прибрати складки «рятувального кола», накачати сідниці.

    Виконання вправи, навіть в полегшеному варіанті (з опорою на руки від зап'ястя до ліктя і коліна), дозволяє прокачати м'язи: черевні – поперечні і прямі; зовнішню косу; сідничні. В спортивних цілях від їх міцності залежать можливості організму піднімати важкі ваги (на силових тренуваннях), виконувати скручування і присідання. Так ви зменшите обсяг талії на 2-4 см; знайдете гарні сідниці, приберете складки на боках, спині, перетворюють жінку в «гусеницю з перевязочками».

  2. Роблячи вправу щодня, ви зменшуєте ризик виникнення травм спини і хребта.

    Багато жінок страждають від постійних болів в спині: діти, робота на дому або в офісі змушують перебувати багато часу на ногах або в положенні сидячи, що негативно позначається на хребті. Вправа не створює додаткового навантаження на центральний стрижень кісткового скелета, тому підійде дамам, яким протипоказані тренування з додатковими вагами. Важливість його виконання кожен день полягає в регулярному навантаженні на м'язи, що підтримують скелетный каркас.

  3. Ви станете більш гнучкою, пластичною.

    Щоденні тренування з власною вагою сприяють зміцненню м'язів і відмінною розтяжці групи задніх зв'язок – плечей, лопаток, ключиць; нижніх кінцівок, рук. Через місяць ви помітите поліпшення координації, а ваші рухи в повсякденному житті стануть більш пластичним. Для розвитку гнучкості використовуйте планку з підйомом витягнутої ноги вгору, як на фото.
  4. Ви станете власницею прекрасною постави.

    Прокачуючи м'язи черевної порожнини, рук, спини з допомогою планки, ви надаєте вплив на зміцнення м'язового каркаса шиї, плечей, грудей. Через пару місяців щоденних тренувань ви помітите небажання сутулитися, сидячи за комп'ютером або на прогулянці з дітьми, а звичка тримати спину рівно залишиться з вами надовго (не завдаючи болю, незручностей).

  5. Ви навчитеся балансувати.

    Ви коли-небудь пробували встояти на одній нозі тривалий час? Як не дивно, але вагому роль для зміцнення здібностей балансувати грають... м'язи черевного преса. Домогтися результатів допоможе бічна планка, а також вправа з розкриттям рук.
  6. Викроюючи по 10 хвилин вранці і ввечері для занять, через 30 днів ви помітите поліпшення метаболічних функцій організму.

    Статична планка спалює калорій в кілька разів більше, ніж динамічні стрибки, присідання або нахили. Мотивацією стануть непомітно зниклі кілограми зайвої ваги, навіть при відсутності тривалих фітнес тренувань і сидінні за комп'ютером в офісі. Запускаючи обмінні процеси виконанням вправи «планка», паралельно ви покращуєте здоров'я ШКТ, стан шкіри, зміцнюється серцевий м'яз, судини.

  7. Виконуючи вправу регулярно, ви нормалізуете нервову систему.

    Фізичне навантаження покращує стан нервової системи, стимулюючи вироблення гормонів радості; знімаючи скутість м'язів, суглобів, що призводять до обмеження нервових волокон. Короткочасний викид адреналіну в кров при виконанні планки позитивно позначається на поліпшення розумової діяльності, взаємодії нейронів і синапсів в ділянках головного мозку.

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!