9 способів зробити волосся шовковистим і блискучим

Красиві, пашать здоров'ям, доглянуті волосся хотіли б мати всі жінки. Когось природа нагородила шовковистим, густим волоссям, комусь для цього доводиться використовувати тонну коштів. Прості і доступні продукти допоможуть зміцнити волосся. Прислухайтеся до порад експертів і слідуйте їм щодня.

Масляний масаж шкіри голови

Волосся стають ламкими з-за нестачі поживних речовин. Величезну користь таять в собі рослинні олії кокосова, оливкова, мигдальне, касторове. На їх основі готуються маски. Можна вибрати 1 вид масла, наприклад, мигдальне або кокосове, або з'єднати їх в однакових пропорціях.

Суміш підігрійте, ретельно втирайте масляний екстракт в шкіру голови. Гаряче масло допомагає пом'якшити шкірні покриви, розкрити пори. Зверху надіньте шапочку для душу і укутайте голову рушником. Масаж виконується протягом 15 хвилин, ще на півгодини масло бажано залишити на пасмах.

Масляний екстракт глибоко проникає у волосяні фолікули, стимулюючи їх роботу і зростання.

Масаж допомагає позбутися від сверблячки і лупи. Волосяні цибулини насичуються вітамінами. Пасма отримують необхідне харчування. Такий масаж допомагає усунути посічені кінчики. Волосся захищені від сухості і ламкості. Маски на основі масел можна залишити на всю ніч. Після процедури вимийте голову шампунем. Вибирати краще засіб без сульфатів, на натуральній основі. Обов'язково використовуйте кондиціонер для пом'якшення.

Миття в залежності від типу волосся

Зачіска завжди повинна бути чистою і акуратною, але занадто часто мити голову небажано. Краще виконувати процедуру 2-3 рази в тиждень. Якщо вода жорстка, з'явиться сухість. Для пом'якшення води застосовуються фільтри. Щоб зробити волосся гладким і шовковистим, використовувати харчову соду додайте 1 чайну ложечку в шампунь.

Можна використовувати соду як натуральний миючий засіб. Гідрокарбонат натрію злегка освітлює волосся. Брюнеткам такий засіб потрібно застосовувати з обережністю, щоб не вимити барвний пігмент.

Щоб локони стали шовковистим, не пропускайте процедуру ополіскування.

Для цього підійде будь-який кондиціонер. Можна використовувати і народні засоби:

  • яблучний оцет;
  • пиво;
  • цибульний сік.

Голову потрібно мити прохолодною водою. Стимулює роботу волосяних фолікулів контрастний душ.

Прямі

Тонкі, ослаблені волосся рекомендується мити через день. Якщо волосся швидко жирніє, промивайте їх шампунем щодня. Для швидкого відходу можна використовувати сухий шампунь. А ось нежирні волосся потрібно мити 2-3 рази в тиждень.

У пасмах будуть накопичуватися масла і жири. Вони виробляються нашою шкірою. Локони придбають природний блискучий вигляд. Здоров'я їм додадуть шампуні з вітаміном Е. Фарбоване волосся слід зволожувати. Експерти радять вибирати масла, щоб зберегти блиск. Пошкоджені пасма вимагають відновлення. Ідеально для цього підходять кошти з кератином.

В сирі містяться вітаміни D і5. Якщо перед миттям голови робити сирну маску, волосся стануть міцнішими зсередини.

А накопичення аскорбінової кислоти допоможе прискорити їх зростання. Для прямого волосся корисний яблучний оцет. Спочатку промийте голову шампунем. Краще вибирати тільки натуральні склади – вони не містять хімічних компонентів, барвників і добре піняться.

Під час ополіскування використовувати концентрований яблучний оцет для м'якого очищення. Без впливу хімікатів шевелюра стане пишнішим і м'якше.

В'юнкі

Кучерявим людям часто мити голову не можна. Це призводить до витончення волосків. Вони позбавляються харчування, пересихають. В'ються кучері потрібно мити не частіше 2 разів у тиждень. Якщо вони швидко жирніє і виглядають неохайно, процедуру проводите частіше, але хоча б через день. Для живлення і зволоження локонів використовуються спреї. Вони містять зволожуючі компоненти.

Шовковистість волосся з такою структурою залежить від догляду.

Щоб не пересушувати локони, застосовуйте кондиціонер з очисними властивостями. Перед кожним миттям голови можна робити маски:

  • сирну;
  • з алое вера;
  • олійну;
  • яєчну.

Масляні екстракти розподіляються по всій довжині локона. Алое віра зміцнює волосяні фолікули. Зволожуються шкіра голови і волосся до самих кінчиків. При легкій завивці алое віра забезпечить гладку текстуру кожної волосинки. Яєчна маска зробить в'ються кучері блискучими і міцними.

Регулярне застосування допоможе зробити волосся слухняним.

Розчісування мокрого волосся

Вологі волосся стають крихкими і незахищеними. Розчісувати їх відразу після миття не можна – вони будуть обламуватися. Експерти радять висушити голову природним шляхом, а потім розчесати. Ідеально підійде широкий гребінь. Краще вибирати дерев'яну щітку, щоб не було електризації.

Для легкого розчісування після кожного миття голови використовуйте кондиціонер.

Кінчики локонів можна змащувати олією, щоб вони не сіклося. Засіб по догляду починайте наносити з середини волосинки, не зачіпаючи коріння, і розподіліть рівномірно по всій довжині. При використанні фена для сушіння пасма обробіть термозахисним спреєм. Такі ж кошти використовуються при укладанні плойкою, стайлером, щипцями.

Досушивайте голову феном, переключивши його на охолоджене повітря. Кожна волосинка за будовою нагадує черепицю. Вологі волоски мають пухку структуру. Охолоджене повітря допоможе закрити волосяні лусочки. Локони будуть виглядати ідеально гладкими, шовковистим.

Застосування футболки для сушіння волосся

Сушити голову рушником не можна. Тертя порушує структуру волосинок, і вони починають розшаровуватися. Пухнасті рушники краще замінити натуральною тканиною, наприклад, бавовняної. Можна використовувати футболку – загорнути голову до неї і залишити ненадовго. Зайва волога поглинається, а частина її зберігається в волосяний структурі. Зволожені локони виглядають блискучими і гладкими. Після миття голови використовуйте кондиціонер.

Повністю змивати його не рекомендується.

Маска з банана і авокадо

Тропічні фрукти допоможуть зробити волосся шовковистим. Для приготування маски знадобляться 1 банан та плід авокадо. Очистіть їх від шкірки і використовуйте тільки м'якоть.

Маска для блиску волосся в домашніх умовах:

  1. М'якоть банана і авокадо ретельно перетріть виделкою.
  2. Отриману суміш нанесіть на шкіру голови, а потім рівномірно розподіліть по всій довжині.
  3. Укутайте Голову поліетиленовою плівкою.
  4. Через 1 годину змийте маску теплою водою і нанесіть кондиціонер.

До цих компонентів можна додати яєчний жовток. Неслухняні кучері після такої маски стають м'якше. Їх легше розчісувати. Замість кондиціонера голову можна обполоснути пивом або яблучним оцтом.

Для поліпшення ефекту використовувати для миття потрібно тільки натуральні шампуні. Віддайте перевагу засобам по догляду за волоссям без силікону, парабенів і віддушок.

Сприятливо на зачіску впливають органічні кислоти, ефірні масляні екстракти, рослинні компоненти – реп'ях, обліпиха та інші.

Майонез для гладкості і блиску

Цей соус допомагає відновити пошкоджену волосяну структуру. Локони зміцнюються, насичуються білком. Для досягнення хорошого результату слід використовувати не пісний, а жирний майонез. При алергії на яйця таку маску робити не можна.

Альтернативою майонезу в догляді за зачіскою стане яєчна маска. Для її приготування знадобляться:

  • куряче яйце;
  • мед;
  • оливкова олія.

Всі компоненти слід змішати і нанести на волосся. Через півгодини змийте маску. Такий засіб можна чергувати з желатином. Він відновлює білок в волосинки, надаючи їм силу і блиск.

Майонез можна чергувати з маскою з насіння пажитника. Рослинний компонент збагачений білком, лецитином і вітаміном С. Після застосування сповільнюється процес випадіння волосся. Активізуються сплячі волосяні фолікули.

Фахівцями відмічено, що стан зачіски поліпшується, усуває лупу.

Добре допомагає цибульний сік. Він містить сірку, яка покращує кровообіг, тим самим забезпечує надходження поживних речовин до волосяних фолікулів. Такі маски можна чергувати з майонезом і робити 2 рази на тиждень. Сік цибулі має багатий склад:

  • фосфор;
  • вітамін С;
  • біотин;
  • марганець;
  • флавоноїди;
  • фолієва кислота;
  • мідь;
  • сірка.

Шовкова наволочка для сну

Шовковистість пасм залежить від постільної білизни. Бавовняні, лляні тканини витягують вологу з волосся і натуральні масла. Краще вибирати наволочки з шовку або атласу. У натуральної тканини містяться білок і амінокислоти. Шовк зберігає вологу, не пересушує шкіру. При контакті з м'яким шовком зачіска не електризується.

Після сну на шовковій подушці зберігається укладання.

Локони залишаються блискучими і гладкими. Вранці легше розчісується, волосся не плутаються. Шовкові наволочки захищають кінчики від перерізу. Гладка тканина закриває лусочки волосся, полірує їх.

Регулярне состригание пошкоджених кінчиків

Неправильний догляд за зачіскою призводить до появи посічених кінчиків. Волосяна структура розшаровується. Кінчики виглядають пухнастими і неохайним. Тимчасово дефект можна замаскувати маслом, але найкращий вихід – регулярно стригти пошкоджені кінці.

Волосся потребують періодичного оновлення. Біля коренів вони отримують живлення з фолікулів. А кінчиків потрібно приділяти більше уваги – живити і зволожувати їх. Кожні 6-8 тижнів слід відвідувати перукаря.

Регулярне состригание посічених кінчиків дозволить запобігти подальшому пошкодження локонів.

До появи посічених кінчиків призводить тертя волосків про рушник. Не проходить безслідно використання щипців і фена. Щоб зробити волосся шовковистим і зберегти довжину, за ними потрібен догляд. Щодня слід дотримуватися простих правил:

  • розчісуйте тільки злегка вологі пасма;
  • перед сушінням наносите термозахисної засіб;
  • не мийте голову занадто часто;
  • використовуйте живильні і зволожуючі маски;
  • мийте голову прохолодною водою.

Здорові жири в раціоні

Дефіцит жирів, вітамінів і мінералів позначається на стані зачіски. Щоб зробити волосся шовковистим, необхідно збалансувати свій раціон. Маски, кондиціонери, спреї не допоможуть, якщо не харчуватися правильно. Нестача вітамінів групи B, A, C, D3 можна заповнити, включивши в меню страви, багаті ними.

Для розкішних, дихаючих здоров'ям локонів слід дотримуватися дієти. Особливу увагу приділіть корисним жирів і протеїнів.

Включайте в раціон лосось, горіхи, авокадо. Важливу роль відіграє питний режим. Якщо волосинки не будуть отримувати потрібну кількість вологи, вони стануть сухими і истонченными.

Відео

СУПЕР ШОВКОВИСТЕ ВОЛОССЯ ЗА 5 ХВИЛИН ВДОМА! ЦЕ ПРАЦЮЄ!

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!