Як прискорити зростання волосся в домашніх умовах

Пишні, розсипчасті локони у дівчини – це не тільки краса, але й ознака здоров'я організму. Бо як підсилити зростання волосся можна тільки комплексно, потрібно якісно харчуватися, регулярно робити маски будинку з натуральних інгредієнтів. У цьому допомагають практично всі масла – органічні стимулятори життєдіяльності, розвитку волосяних цибулин.

Як швидко ростуть волосся

В організмі кожної людини всі процеси відбуваються дуже індивідуально, немає точних показників, які будуть однаковими для кожного. Приблизна швидкість росту волосся дорівнює 0.30 мм в день, в місяць – близько 1 див. Процес розвитку фолікула відбувається завдяки поділу клітин в цибулині. Від неї залежить формування нових цибулин. Важливий вплив на цей процес також впливає стан здоров'я, збалансованість дієти, національність, генетичний фактор, це стосується обох статей. Але додатковими засобами можна прискорити час оновлення довжини.

Фази росту шевелюри поділяються наступним чином:

  1. Фаза анагену – перший етап зародження і збільшення фолікулів.
  2. Фаза катагену – другий етап формування волосяної цибулини, проявляється посилення життєдіяльності волосся.
  3. Фаза телогену – третій, останній етап, життєдіяльність, розвиток цибулин сходить нанівець, через деякий час відбувається випадання.

На голові у чоловіків

Вказати точні цифри щодо швидкості росту волосся на голові у чоловіків важко, вона індивідуальна, залежить від різних факторів. Вік, спадковість, стан організму, нервової системи. Волосяний покрив на голові росте одночасно з бородою, прискорити або уповільнити його не можна. Але є один цікавий факт, який вченим поки пояснити не вдалося – після 40 років борода росте інтенсивніше.

На голові у жінок

Вивчення процесів дозрівання волосяних цибулин показало, що швидкість росту волосся на голові у жінок значно відрізняється від чоловіків. У жіночої статі зростання повільніше. У негроїдної раси процес розвитку волосяного фолікула самий повільний, у азіатів – найшвидший, а європейці відрізняються середньою швидкістю. Для жінок обов'язково стежити за гормональним фоном, це сильно впливає на оновлення волосся, частоту їх випадання, допомагає прискорити процес зростання. Природа не всіх обдарила пишною гривою, але підтримувати її у відмінному стані неважко.

Що сприяє росту волосся

Багато чинники є прискорювачами розвитку волосяних цибулин. Прискорення росту волосся забезпечується повноцінним доглядом за ними. Наступні фактори допоможуть прискорити зростання:

  • повноцінне харчування – організм повинен отримувати всіма необхідними вітамінами, ферментами (калієм, залізом, йодом, магнієм, кальцієм);
  • міцна нервова система – відсутність стресів, правильний режим сну;
  • гормональний фон без збоїв;
  • правильний догляд – масляні маски, масаж скальпи для забезпечення кровообігу.

Маски

В плані догляду важливу роль відіграє зволоження і збагачення вітамінами. Найефективніші – масляні суміші. В них міститься потрібну кількість вітамінів-активаторів росту. Нескладна у використанні і приготуванні маска для прискорення росту волосся складається із суміші трьох олій: касторової, реп'яхової і нерафінованої оливкової олії. Їх потрібно взяти в рівній мірі, перемішати, розчинити за допомогою водяної бані і нанести на корені. Краще залишити її під теплим рушником на 2.5 години, потім змити. Щоб прискорити процес відрощування, потрібно повторювати двічі на місяць.

Вітаміни

Збалансоване харчування, відсутність стресів забезпечують густу, блискучу зачіску. Основними вітаміни для росту волосся вважаються:

  • рибофлавін (вітамін В2) – кедрові горіхи, кефір, мигдаль, печінка, шампіньйони, яйця, дріжджі;
  • нікотинова кислота (В3) – риба, зернові;
  • пантенол (В5) – яловича, свиняча, бараняча печінка, яєчний жовток, білі гриби;
  • піридоксин (В6) – кедрові горіхи, квасоля, обліпиха, волоські горіхи;
  • біотин (В8) – насіння пророщеної пшениці, крупа ячна, висівки;
  • фолієва кислота (В9) – печінка, арахіс, квасоля;
  • вітамін D – окунь, печінка.

Нікотинова кислота для волосся

Нікотинова кислота є одним з найбільш ефективних засобів для зміцнення волосся.

Її дія заснована на розширенні кровоносних судин, посилення кровообігу і поліпшення транспорту кисню і мікроелементів у волосяних фолікулах. Це перешкоджає випаданню і стимулює прискорений ріст волосся. Ефективність нікотинової кислоти підтверджує велика кількість незалежних відгуків.

Але найчастіше для нанесення на волосся використовувалася ін'єкційна форма нікотинової кислоти в скляних ампулах. Використання скляних ампул супроводжується проблемами з розкриттям, складністю вилучення рідини і високим ризиком травмуватися.

Ми рекомендуємо використовувати спеціальні форми нікотинової кислоти, адаптовані для нанесення косметичного. Одним з таких продуктів є Нікотинова кислота для волосся від компанії Renewal.

Більш детально про товар ви можете дізнатися на сайті Myniacin.ru

Переваги:

Вигідна упаковка. 10 буфусов по 5 мл, яких вистачає на місяць.

Зручність використання. Пластиковий контейнер розкривається легким поворотом кришечки і забезпечує зручне нанесення безпосередньо на корені волосся.

Інструкція докладно розповідає саме про застосування нікотинової кислоти для зміцнення волосся і оптимальної схеми застосування.

Шампунь

Незамінною складовою у догляді за собою є делікатне очищення скальпа. Це завдання шампуню. Продаються спеціальні лікувальні шампуні для росту волосся, які активують і прискорюють його в комплексі з збагачує бальзамами і збалансованим харчуванням. Прискорити ріст зможуть такі компоненти в складі:

  • колаген;
  • сірка;
  • кератин;
  • амінокислоти;
  • вітаміни B, D, F;
  • фолієва, нікотинова кислота;
  • ефірні масла.

Вибір шампуню-активатора зростання повинен здійснюватися виходячи з типу шкіри голови, наявності фарбування. Краще купити шампунь в аптеках або точках продажу вузької спеціалізації. Якісний шампунь завжди є частиною лінійки по догляду, до нього рекомендується придбати бальзам-ополіскувач. Ціна засобу залежить від бренду, якості сировини, але дійсно максимально ефективний засіб має цінник вище середнього.

Масаж голови

Крім правильного догляду, корисною і приємною процедурою є масаж. За допомогою масажу голови для росту волосся реально не тільки зняти напругу, але і прискорити і поліпшити кровообіг голови, це хороший стимулятор росту. Дана процедура не займе більше 10 хвилин, але принесе задоволення і користь. Масаж можна робити руками з додаванням ефірних олій нерафінованих, масажуючи шкіру голови. Можна використовувати мурашку-антистрес, масажну дерев'яну гребінець і розчісуватися нею щодня.

Народні засоби для росту волосся

Вдома завжди можна знайти інгредієнти, з яких реально приготувати будь-яку маску. Народні засоби для прискорення росту волосся корисні, вони перевірені часом. Одним з рецептів є настоянка з цибулі з медом, бюджет якої не більше 10 рублів. Для неї знадобиться ложка квіткового меду і цибулина. Цибулину перетерти в часникодавці, сік розчинити з медом, втерти в коріння, створити на 25-30 хвилин.

Ще одне відоме засіб – суміш з яйця. Згідно відгуками, вона надає блиск, гладкість, стимулює оновлення цибулин. Вона робиться з жовтка, 2 чайних ложок вичавки лимонного соку і реп'яхової олії. Продукти змішати, пензликом втерти в коріння по проділах, залишити на годину і залишити під шапочкою для душу, потім змити всі шампунем.

Реп'яхову олію

Результат даного продукту складно переоцінити. Реп'яхову олію для прискорення росту волосся радять додавати як допоміжний компонент в шампунь, до бальзаму або відразу наносити на пасма. Справжнє реп'яхову олію складається з вітамінів, кислот, мінеральних солей, які можуть прискорити оновлення волосся. Засіб рятує від жирної себореї, регулює вироблення шкірного секрету, виробляє стимуляцію росту, допомагає зміцнити коріння, що проникає всередину кожної волосини. Якщо нанести відразу на всю довжину, залишити на ніч, а вранці змити - зачіска знайде здорове сяйво.

Рицинова олія

Якісним натуральним засобом для відрощування волосся і лікування їх випадання є рицина. Рицинова олія для прискорення росту волосся часто використовується в лікувальній косметиці, його можна помітити в складі багатьох масок і лосьйонів, крім цього, масло можна використовувати відразу на корені або довжину. Більшу частину складу займає рицинолевая кислота (88%), потужний активатор оновлення волосяних фолікулів.

Використовується для масажу скальпа, щоб прискорити зростання волосся, для нанесення в чистому вигляді, додається як допоміжний компонент у готові засоби для зволоження і пом'якшення. Надає блиск, бореться з лупою, жирною себореєю. Добре працює емульсія з касторкою на горілці у співвідношенні 40 г масла на 25 мл горілки – суміш потрібно втирати в коріння, потримати близько 25 хвилин.

Гірчиця

Цінність цього продукту давно відома в кулінарії і косметології. Гірчиця для прискорення росту волосся добре живить волосяні фолікули, стимулює їх оновлення. Але такий рецепт підходить не для всіх, для сухої або схильної до алергії шкіри голови не рекомендується. Перш ніж пробувати гірчичну суміш, потрібно протестувати її на маленькій ділянці шкіри. Дія гірчиці допомагає прискорити приплив крові, за рахунок цього проявляється результат.

Бо як поліпшити зростання волосся непросто, необхідно проводити уходовые процедури систематично. Для приготування класичної маски, прискорює ріст, знадобиться 3 неповних ложки гірчичного порошку, 3.5 ложки реп'яхової або будь-якого нерафінованої олії, жовток, 1 столова ложка цукру. Всі інгредієнти розвести з 2 ложками гарячої води, втерти в коріння, розділяючи пасма. Залишити під рушником на 25 хвилин. Маску застосовувати 2 рази в тиждень, 3-4 місяці.

Відео

ЯК ВІДРОСТИТИ ДОВГЕ ВОЛОССЯ/ ЯК ПРИСКОРИТИ ЗРОСТАННЯ ВОЛОССЯ

Відгуки

Катерина, 23 рокиЯ відкрила для себе хороший засіб для швидкого росту волосся суміш гірчиці. Після місяця експериментів помітний ефект, спочатку пасма були за плечі, зараз довше на пару см, в моєму випадку це відмінний результат. Маска сильно не палить, іноді додаю більше цукру, щоб ефект був краще. Сподобається всім, хто хоче швидко відростити красиві волосся.
Марія, 25 роківЯ вже довгий час користуюся реп'яховою маслом з витягами червоного перцю, наношу на корені, або по всій довжині, тримаю під шапочкою з рушником близько 2-3 годин або залишаю на ніч. Чудово працює як маска для блиску і м'якості. Так як прискорити зростання волосся в домашніх умовах важко, я п'ю вітаміни групи В. Волосся помітно менше випадають.
Христина, 24 рокиВідрощую довжину після невдалої стрижки, за півроку досягла довжини нижче лопаток. Бо як збільшити ріст волосся на голові важко, я відразу приступила до комплексного підходу – приймаю вітаміни, двічі в тиждень наношу гірчичну маску завдяки відгукам, на кінчики – кокосове масло. Масло добре живить кінчики, а гірчиця стимулює приплив крові.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!