Як вибрати щипці для завивки волосся

Красиві кучеряве волосся без хімічної завивки – вибір багатьох жінок. Святкові і повсякденні зачіски можна робити самостійно, якщо трохи потренуватися і озброїтися відповідними приладами. Щипці для завивки волосся за останні десятиліття помітно змінилися. Стандартні простенькі круглі плойки з затискачами перетворилися в складні пристосування з декількома насадками, функцією автоматичного відключення, терморегулятором і іншими удосконаленнями. Перед покупкою щипців слід вивчити можливі варіанти.

Види щипців для волосся

Варіантів цих приладів чимало. Насамперед їх поділяють на побутові і професійні. Другі спочатку розроблені для стилістів, працівників перукарень, але в домашніх умовах їх теж допускається використовувати. Вони більш довговічні, мають електричний провід, довжиною приблизно 3 м (у побутових ця величина становить 1,5-2 м), виглядають вражаюче. Інструменти з маркуванням professional продаються у відділах для перукарів, побутові реалізуються в магазинах техніки. Професійні щипці для волосся мають більш високу вартість, ніж мас-маркетовские.

Функціонал у цього величезного ряду перукарських пристосувань один – завивка волосся без використання бігуді. Є прилади, що поєднують дві протилежні функції: щипці для випрямлення волосся і плойка для волосся 2 в 1. Ведеться виробництво бездротових інструментів, що працюють на батарейках. З ними можна завивати волосся в дорозі, далеко від розеток. В Remington серед перших розробили міні-плойку вагою в 130 м і довжиною робочого циліндра 75 мм, що займає мінімум місця в дорожній сумці.

Відомі виробники, такі як Bosch, Babyliss або Philips випускають як побутові щипці для завивки волосся, так і професійні. Серед користувачів здобув популярність бренд Supra – компанія робить недорогі моделі для побутового використання, при цьому якість на прийнятному рівні. На ціну плойки впливає матеріал робочої поверхні. Раніше всі циліндри були металевими, зараз краще:

  • кераміка, менш травмує волосяну структуру;
  • щипці для волосся з турмаліновим покриттям;
  • моделі з наносеребрением.

Конічні

Успішно створює прикореневій обсяг конічна плойка. Ці моделі дозволяють зробити легкі локони або тугі завитки. Такі плойки для завивки волосся впливають за допомогою високої температури. Для конічних щипців спеціальне покриття має принципове значення: шанс пошкодити волосяну структуру, занадто високий. У конусних плойок немає фіксуючого пасмо затиску, щоб локон вийшов без зламу. Якісні брендові щипці йдуть в комплекті з термостійкої рукавичкою. Існують конічні щипці з налаштованим часом завивки – від 5 до 10 секунд.

Особливості моделей:

  • У Філіпс температура виводиться на маленький дисплей.
  • Ремінгтон на свої конусні плойки завдає перлове покриття.
  • Супра пропонує керамічне покриття, а зверху алмазне напилення.
  • Серед професійних приладів виділяються Бэбилисс. Компанія приділяє особливу увагу конусоподібним щипцам.

Потрійні

Широкі і виглядають масивними щипці для завивки волосся з трьома робочими поверхнями називаються також плойка «Хвиля». Вони створюють ефект хвилі на довгих і коротких локонах. Діаметр циліндрів плойки: 22 міліметри (у двох) і 19 (у середнього). Нагрівається потрійна плойка швидко, тримає температуру, волосся не піддаються різких перепадів від теплого до гарячого покриття.

Спіральні

Серед щипців для завивки волосся виділяються спіральні стайлери, вони використовуються для створення як великих так і дрібних кучерів. Це спіральний стержень, змінюється насадки різного розміру. Для об'ємних круглих кучерів призначений стрижень більшого діаметру, дрібні тугі завитки робляться меншою насадкою. Особливості спіральної завивки:

  • довжина пасм візуально зменшується, кучері підстрибують вгору;
  • на локонах, створених з хвилястих від природи пасм ефект довше тримається;
  • при роботі з вологими пасмами спіральних завитків не вийде.

Гофре

Дають можливість створювати хвилі різної ширини, структурувати окремі пасма. Широкі пластини щипців-гофре призначені для обробки пасма по всій довжині, вузькі надають обсяг біля коріння, дають фігурну завивку. У деяких моделях присутні насадки для створення на гладких волоссі 3D-зображень: квітів, метеликів. Спеціальна технологія завивки плойки гофре забезпечує потрібний обсяг і на тонких слабких волоссі. Пасмо затискають між хвилястими пластинами, працює нагрівач, волоссю надається форма.

З обертовою притискної поверхнею

У таких приладів верхня планка, притискає пасма, обертається в обидві сторони, накручуючи і пропрасовуючи. Вона крутиться, не засмоктуючи і не спутывая волосся. Нагрівальні елементи щипців – не спіралі, а пластини з керамічними прошарками. Температура, задана користувачем, автоматично підтримується терморегулятором. Нагрівання здійснюється швидко, а кругле пасмо виходить за 3-5 секунд.

Як правильно вибрати щипці

При купівлі щипців для завивки волосся звертайте увагу на:

  • Виробника. Краще фірма, що спеціалізується на перукарень пристосуваннях. До перерахованих раніше в статті брендам можна додати Rowenta, хоча компанія випускає побутові прилади взагалі, лінійка для волосся у неї багата.
  • Умови гарантії. Уточніть, які випадки вважаються гарантійними.
  • Терморегулятор. Сучасні моделі мають шкалу нагріву від 60 до 200 градусів з можливістю вибрати температурний режим. Для стандартних волосся підходить 100-120 градусів, жорстким і неслухняним краще від 150, а тонким – 60-80.
  • Діаметр плойки і довжина робочої поверхні. Для дрібної завивки призначений діаметр 10-15 мм, для середніх кучериків – 20-25, для великих локонів – 35-40.
  • Кількість насадок. Є як зовсім прості моделі, так і комплекти з великою кількістю змінних насадок.
  • Шнур – довгий, товстий, обертається навколо свій осі. Він не буде перекручуватися і перетираться.
  • Потужність. Забезпечує швидкість нагріву і якість накручування пасом. Варіюється від 25 до 90 ват, для дому вистачить 50 ватт.
  • Матеріал, з якого зроблений циліндр. Металеві елементи шкідливі, роблять волосся ламким, хоча такі плойки і коштують дешевше. Краще вибрати керамічне, титанове, турмалінове покриття.

Як користуватися

Використання приладу, подвергающего волосся впливу високих температур, вимагає обережності. Ось деякі правила завивки пасм щипцями:

  1. Вологе волосся спочатку підсушіть феном, нехай вони будуть злегка вологими, розчешіть густий гребінцем.
  2. Нанесіть засіб для укладання. Особливо це відноситься до тонких і пошкодженим волоссям. Підійде термозахисний спрей, мус або пінка.
  3. Нагрійте щипці до потрібної температури. Максимальну вибирати не рекомендується, від багаторазового застосування волосся пересушаться.
  4. Укладання починайте з нижніх пасом, верхні закріпіть зажимом.
  5. Стандартні електрощипці захоплюють пасмо від 1 до 2,5 см в ширину. Витримувати потрібно 10 секунд в середньому. Потім треба розтиснути плойку, вийняти її з локона.
  6. Щоб додати об'єм біля коріння, пасмо захоплюють у щипці, натягують на 3-5 секунд, потім завивають.
  7. Після завивки дати волоссю охолонути 10 хвилин, розчесати, закріпити лаком.

Читайте детальний огляд, як вибрати професійні щипці для завивки волосся.

Відеоінструкція: як робити локони щипцями

Особливості укладання волосся залежать від виду обраної вами плойки. У пропонованій нижче добірці відео ви познайомитеся зі способами роботи різними щипцями – від найпростіших, круглих із затиском, до модернізованого стайлера для автоматичної завивки. Це пристосування виглядає дещо інакше, ніж звичайна плойка, але виконує ті ж функції, тільки набагато швидше.

Накрутка на конусну плойку

#ЗАВИВКА волосся КОНУСНОЇ ПЛОЙКОЮ | #ПлойкаДляВолос

Як працює babyliss

Babyliss pro Perfect Curl кучері без проблем!

Укладання щипцями

Укладання волосся щипцями/ Hair styling with curling wand

Відгуки про щипці для завивки волосся

Надія, 23 рокиКористуюся щипцями Бош, три рази в тиждень точно, іноді частіше. Прилад довговічний – він у мене вже два роки і не ламається. Швидко нагрівається, температуру тримає, локони виходять гарні. Перед використанням завжди наношу термоспрей, тому волосся не сушаться і не ламаються. Волосся у мене трохи нижче плечей.
Вероніка, 28 роківУ мене неслухняні жорсткі волосся, користуюся Супрой з керамічним покриттям. Спочатку були проблеми, тому що я не врахувала, що потрібні спеціальні пінки для укладання з термозахистом, так що волосся довелося пролікувати. Але зараз все добре. Збираюсь купити більш дорогий професійний варіант типу Бэбилисс.
Світлана, 30 роківВіддаю перевагу конічну плойку. Звикала до неї якийсь час, без затиску спочатку складно утримати локон, але швидко навчилася, і задоволена своєю зачіскою. У мене плойка Remington, купила її півроку тому, вона добре справляється з моєю зачіскою. Є в господарстві й звичайні щипці із затискачем від Філіпс. Іноді користуюся ними.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!