Господарське мило для волосся - користь і відгуки

Коси наших бабусь в молодості відрізнялися здоров'ям, густотою і пишністю. Ми задаємося питанням: як вони досягали неймовірного ефекту, адже тоді в продажу не було такої кількості засобів по догляду за волоссям, як зараз. Відповідь очевидна: предки застосовували натуральні продукти, серед них – господарське мило для волосся.

Чи можна мити волосся господарським милом

Господарським милом мити голову потрібно. Нерідко щасливі володарки розкішної шевелюри застосовують цей засіб, не особливо поширюючись з цього приводу. Пояснити це легко: в основі кошти містяться насичені жирні кислоти, які обволікають волосся, зволожуючи і живлячи їх. Також воно звільняє голову від лупи, гарантуючи зміцнення структури на тривалий період. Тільки не слід користуватися ним в якості постійного замінника шампуню, а тільки в лікувально-профілактичних цілях. Як виглядає натуральне господарське мило, дивіться на фото:

Чим корисно господарське мило для волосся

Ми знаємо, що господарське мило – це антибактеріальний засіб, не викликає алергію. Але яку дію вона надає на загальний стан шкіри голови і волосся?

  • Тваринні жири

Виробництво мила включає в основу тваринні жири, які нерідко входять в засоби по догляду за волоссям. Жири обволікають кожен волосок, створюючи плівку, відбиваючи атаки ультрафіолету, роблячи їх доглянутими. Особливо рекомендується застосовувати засіб для сухого, неживих, посічених і пошкоджених волосся.

  • Натрій

Гранульований натрій також входить до складу цього мила, який у великих кількостях завдає шкоди, руйнуючи структуру волоса. Але цей ефект відбувається при тривалому використанні кошти в якості шампуню. З іншого боку, дефіцит натрію призводить до сухості шкіри голови і послабленню коренів волосся, які з часом випадають. Тому 2 рази в місяць помити голову розчином господарського мила – це надати своїм локонам пишність, густоту і відмінний зовнішній вигляд.

  • Вода

Обов'язковий інгредієнт господарського мила – вода, яка ні в кого не викликає сумнівів в корисності для шкіри голови. Вона ефективно зволожує навіть дуже сухі пасма і виступить нейтралізатором для шкідливих компонентів, доданих в мило.

  • Каолін

Виробники, намагаючись максимально пом'якшити дію лугу, додають до складу білу глину (природний каолін), яка покращує роботу сальних залоз, запобігає випаданню волосся.

  • Луги

Цей агресивний інгредієнт і викликає багато суперечок про застосування господарського мила для волосся. Навіть наукою доведено, що будь-які лужні сполуки на красу локонів діють руйнівно. Але в милі їх не так вже багато, а потрапляючи на пасмо, луг розкриває лусочки для поживних речовин, виконуючи своєрідну транспортну функцію. Вплив лугу легко нейтралізувати, споласківая волосся відварами корисних трав.

  • рН=11

Цей фактор теж налаштовує проти деяких використання мила для шкіри голови, адже він надає локонам жорсткість та сухість. Для шкіри голови це дуже високий показник. Нормальний рівень рН повинен дорівнювати 6. Тому важливо після миття використовувати бальзами або трав'яні відвари.

  • Жирні кислоти

Чудові антиоксиданти, жирні кислоти володіють прекрасними захисними властивостями. Вони зміцнять коріння, залікують посічені і ламкі пасма, а також зроблять їх густими.

Від лупи

Лупа неприємне явище, яке з'являється при порушенні в організмі обміну речовин. Але не варто при її появі відразу бігти в аптеку за ліками – господарське мило швидко впорається з цією напастю. Завдяки лужних компонентів, які здатні розчиняти жир і бруд, відбувається знищення грибкових паличок і патогенної середовища, що міститься в лупи.

Лупа викликає свербіж, провокуючий розчісування, при якому з'являються ранки на шкірі голови. У ці ранки легко проникає інфекція, а лужне мило не дозволить проникнути їй далі в шкіру, адже воно є бактерицидним. Для отримання ефекту мило потрібно натерти на тертці, викласти на целофан і втерти масу в мокре волосся, зав'язуючи голову вовняною тканиною. Краще цю процедуру зробити на ніч. Позбавлення від лупи і сверблячки відбудеться вже після 1-2 процедур.

Від випадіння

Застосовуючи господарське мило пару раз в місяць в якості шампуню, ви позбавитеся проблеми випадіння, поліпшити зростання волосся. Використовуйте засіб без барвників і ароматизаторів, які так люблять додавати сучасні виробники. Купувати потрібно коричневий брусок чим темніше, тим краще. Брусок з клеймом 72% – це засіб, що вам потрібно для позбавлення від випадіння волосся. Сама процедура використання нескладна:

  • намильте голову;
  • потримайте 7 хвилин;
  • змийте великою кількістю теплої (не гарячою!) води;
  • обполосніть лимонною водою або з додаванням оцту.

Для жирного волосся

Господарське мило застосовують для жирної шкіри голови, щоб позбавити її від зайвої бруду і жиру. Воно дає невеликий ефект сухості шкіри, тому відмінно підходить для догляду за жирним пасмами. Мило надовго прибере зайвий жир, зміцнює волосся, надаючи їм здорового вигляду. Відмінно прибирають жир з шкіри голови маски, які легко приготувати в домашніх умовах. Рецепт маски:

  • Мильна стружка – 1 ст. л.
  • Рослинна олія (рицинова, мигдальне, жожоба) – 1 ст. л.
  • Кефір – 2 ст. л.

Все змішати і трохи підігріти на водяній бані, щоб додані інгредієнти растопились. Наносити суміш на шкіру голови треба в рукавичках, розподіляючи по всій довжині гребінцем. Після на голову надягають поліетиленовий пакет, теплий рушник і витримують 30 хвилин, щоб компоненти встигли проникнути, вбратися. Після чого маску змивають теплою водою, а волосся ополіскують водою з додаванням лимона, який відмінно прибирає специфічний запах господарського мила.

Освітлення

Господарське мило використовують для освітлення волосся. А навіщо, запитаєте ви, адже існує багато освітлювачів у продажу? А потім, що цей брусок – повністю натуральний продукт, який дбайливо впливає на волосся, більш щадить їх, ніж сучасні барвники. Щоб зробити пасма на тон світліше, треба після миття голови звичайним шампунем нанести на них мильну піну і потримати 5 хвилин, а потім змити великою кількістю теплої води. Для посилення ефекту, обполосніть голову відваром ромашки, який теж має освітлюючими властивостями.

Змивка

Навіть стилісти радять використовувати господарське мило в якості змивки. Воно не завдасть шкоди волоссю, а ефект нічим не поступиться застосування хімічних засобів. Щоб змити чорний колір, потрібно 3-4 рази милити голову господарським милом, залишаючи піну на 2-3 хвилини, і кожен раз змивати рясним потоком теплої води. По завершенні процедури бажано нанести бальзам, щоб пасма залишилися здоровими після такого втручання, і їм не було потрібно додаткове лікування.

Відгуки

Вікторія, 21 рікНіколи не думала, що скориставшись господарським милом для змивки чорного кольору, я доб'юся приголомшливого результату після 3 підходів. Буду радити цей спосіб усім!
Анастасія, 32 рокиВикористання господарського мила для волосся мені допомагає від лупи. Вона надовго зникає після першого разу миття, тому брусок мила у мене завжди лежить для цього випадку.
Євгенія 23 рокиВирішила проблему жирного волосся господарським милом. Мою голову з періодичністю 1 раз в 10 днів, і вже не потрібно такого частого миття, а волосся стали блискучі.
Катерина 34 рокиМама порадила моєму чоловікові від облисіння вимити голову господарським милом, так він уже цілий місяць користується тільки їм. Волосся стали випадати менше – це факт.

Відео

Володарка жирного волосся розповість, як їй вдалося позбутися від проблеми швидкого забруднення голови з допомогою господарського мила:

чи можна не мити ВОЛОССЯ? мій експеримент - 1 місяць без миття голови

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!