Мурашине масло для видалення волосся - інструкція по застосуванню

На сьогоднішній день існує маса способів, що дозволяють надовго забути про небажане волосся на тілі. До них відноситься використання масла на основі мурашиних яєць. Воно максимально наблизить ваші мрії про гладкій шкірі, позбавивши від хворобливих процедур, проведених традиційним воском або епілятором.

Що таке масло мурашине

Це продукт, одержуваний з яєць комах особливого виду. Вони містять фурфурол, який зупиняє ріст волосся. Мешкають дані комахи в країнах Азії та Африки. Дістати їх з мурашників важко, та й сам процес приготування масла вельми довгий. Звідси висока ціна готового препарату. Він має рідку консистенцію з кислим запахом. Компоненти, що додаються виробником, роблять його злегка мутнуватим. Колір – червоно-коричневий.

Деякі покупці плутають масло зі спиртом. Це невірно, адже обидва продукти мають трохи різну спрямованість дій. Мета першого – повністю зруйнувати волосяну цибулину. Другий застосовується більше в медицині, так як має дезінфікуючі, протизапальними і знезаражувальними властивостями. Він бореться з акне, вірусами, грибками, радикуліт, артроз суглобів і т. д.

Склад

Мурашине масло для видалення волосся можна використовувати в чистому вигляді, щоб уникнути опіків, тому виробник додає до нього інгредієнти, які роблять застосування безпечним. Основними складовими виступають:

  • Мурашина кислота. Присутній у невеликій концентрації – 1,4–10%, руйнує волосяний фолікул.
  • Екстракти лікарських рослин – ромашка, шавлія, евкаліпт, алое, кропива, фенхель і ін Вони зволожують шкірний покрив, знімають роздратування.
  • Спирт.Здатний очистити і продезінфікувати епітелій.
  • Гліцерин. Зволожує і живить глибокі шари дерми, прискорює обмінні процеси, виводить назовні шкідливі речовини.

У препараті ще можуть бути хімічні ароматизатори, надають приємний аромат. Відгуки покупців показують: краще, якщо засіб містить тільки натуральні інгредієнти. Купити його можна в інтернет-магазинах або аптеках.

Види

Масло мурашиних яєць випускається різними виробниками, самими популярними з яких є:

  • Tala і Roja іранського виробництва. Надає не тільки косметичне, але й лікувальну дію. Заспокоює і зволожує шкіру. Вже після першого застосування ріст волосся починає сповільнюватися, при подальших процедурах – зовсім припиняється. Продається в бульбашках по 35 мл Ціна Roja, Tala в аптеках Москви – близько 600 рублів.
  • Ant oil Tala – турецький бренд. Випускається об'ємом по 20 мл. Вважається одним з найбільш ефективних препаратів по боротьбі з небажаним ростом волосся. Може застосовуватися в особливо чутливих зонах – на обличчі або в області бікіні. Вартість від 450 рублів.
  • Ant oil Rojaмають великий об'єм – 500 мл, ціна якого становить близько 1200 рублів. Засіб малоефективно, про що свідчать відгуки покупців. Виробник Roja – Єгипет.
  • Ant oil Hemaniбореться з небажаним ростом волосся практично в 100% випадків. Результат помітний вже після кількох процедур. Волосся світлішає і тоншає, а сама цибулина згодом повністю руйнується. Hemani проводиться в Пакистані в 30 мл флаконах з зручним дозатором. Економно витрачається, відновлює клітини шкіри, пом'якшує та регенерує їх. Їдкий запах у кошти відсутня. Ціна Hemani в аптеках від 300 рублів.

Як діє мурашина кислота для видалення волосся

Це засіб не видаляє волосся, а пригнічує їх ріст. Проникаючи глибоко в фолікул, воно поступово руйнує корінь. З кожною наступною процедурою спостерігається стоншення волосяного покриву, а потім його зникнення. Рідина забезпечує делікатний догляд, тому застосовується в чутливих галузях – особа, пахви, лінія бікіні. Спирт ж не усуває волоски, а лише робить їх трохи світліше. Крім того, його не наносять на подразнену дерму.

Як застосовувати масло проти росту волосся

Насамперед потрібно провести тест на наявність алергії. Зробити це просто: потрібно нанести на тильну сторону ліктя крапельку кошти і злегка втерти. Почекати 10-12 годин. Якщо за цей час не з'явилося подразнення, висипання, свербіж або почервоніння, можна сміливо використовувати його за призначенням.

Мурашина кислота від волосся позбавить не відразу. Кількість процедур – 3 рази на тиждень протягом 4 місяців. Проводити їх бажано на ніч, адже больовий поріг в цей час доби нижче. Інструкція по застосуванню:

  1. Зробіть попередню епіляцію в тій області, куди збираєтеся нанести рідина. Використовуйте для цього епілятор, віск, шугарінг або пінцет, адже препарат повинен проникнути на місце волосяної цибулини. Бритва в даному випадку не принесе ефекту.
  2. Очистіть і обезжирьте шкіру за допомогою спирту, розведеного водою 1:4.
  3. Розподіліть невелику кількість масла по руках і гарненько втирайте його.
  4. Залиште на 4 години.
  5. Змийте оброблену зону теплою водою з милом.
  6. Нанесіть живильний крем.

Маска з ефірними маслами

На основі масла мурашиних яєць робляться ефективні маски. Приготувати їх в домашніх умовах просто. Для цього на 1 ч. л. кошти береться:

  • ефірні масла м'яти, чайного дерева (купити в аптеці) – по 1 ч. л.;
  • борний спирт – кілька крапель.

Спосіб приготування і застосування:

  1. Все змішується і наноситься на шкіру тонким шаром.
  2. Залиште на ніч, а вранці змийте теплою водою з милом.
  3. Проводити процедуру можна щодня протягом тижня після депіляції. Така маска освітлює шкіру, заспокоює роздратування і уповільнює зростання небажаних волосся.

З виноградним соком

Маска з соком білого винограду має антиоксидантні властивості і ефективно живить шкіру. Крім того, вона має освітлюючі і підтягують властивості.

Інгредієнти:

  • виноградний сік – 4 ст. л.;
  • олія з яєць мурашок – 2 ч. л.

Спосіб приготування і застосування:

  1. Змішати всі інгредієнти і нанесіть на депилированную зону на 20 хв.
  2. Змити водою з милом. Можна прийняти контрастний душ.
  3. Нанести будь-який зволожуючий крем або лосьйон.
  4. Проводити процедуру можна після кожної депіляції.

З куркумою

Маска з цим інгредієнтом підсилює ефективність кислоти. Крім того, куркума володіє протизапальною властивістю і підвищує пружність шкіри.

Інгредієнти:

  • мурашине засіб – ½ ч. л.;
  • куркума мелена – 1 ч. л.;
  • очищена вода – 1 ст. л.

Приготування і особливості застосування:

  1. З'єднати всі компоненти і гарненько розмішати, щоб не було грудочок.
  2. Нанести на шкіру і обернути харчовою плівкою.
  3. Залишити на 30 хв, потім змити водою.
  4. Повторювати процедуру потрібно курсом протягом 10 днів з перервою в 1 місяць.

Протипоказання до застосування

Мурашине масло довело свою ефективність проти небажаних волосся на тілі, хоча має ряд протипоказань. До них відносяться:

  • вагітність і період лактації;
  • шкірні захворювання;
  • алергія;
  • занадто сухий тип шкіри;
  • наявність виразок і відкритих ран;
  • онкологія;
  • вік до 13 років.

Відео

Мурашине масло і волосся більше не ростуть!

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!