Кращі шампуні від лупи - топ 5

Лупа – це захворювання, з яким стикається більшість людей. Воно супроводжується сверблячкою, роздратуванням, зайвою сухістю або жирністю шкіри. Вилікувати його і повернути шкірі голови здоров'я допоможе правильно підібраний шампунь від лупи основний помічник у боротьбі з неприємною проблемою.

Види шампунів від лупи

Від впливу різних факторів (погане харчування, стреси, неправильна гігієна, авітаміноз) на шкірі голови активується грибок – головна причина появи захворювання. Для його лікування необхідно використовувати засоби, які містять інгредієнти, що знищують грибок і заважають його поширенню.

Щоб правильно підібрати засіб, потрібно визначити тип волосся (жирний, сухий, комбінований або нормальний) і характер лупи (жирний або сухий), тоді ви зрозумієте який шампунь потрібно вибрати.

Основні діючі речовини:

  • від грибка – кетоконазол, ціклопірокс, дисульфат селену, піритіон цинку, климбазол, клотримазол;
  • для лущення шкірних лусочок – саліцилова кислота, дьоготь, сірка;
  • для нормалізації клітинного метаболізму шкіри голови – іхтіол, дьоготь.

Зверніть увагу: всіма засобами від лупи рекомендується користуватися строго по інструкції для отримання лікувального ефекту. Видимий результат з'являється не відразу, необхідно дотримуватися курс лікування. Дуже важливо правильно мити голову, щоб очистити шкіру голови від залишків шампуню.

Дивіться відеоурок по правильному миття голови:

Viktoria Lock"Як правильно мити голову"

Професійні шампуні

Професійна продукція відрізняється вузькою спеціалізацією і активно впливає на проблему. Вона добре очищає шкіру голови, але для волосся одночасно потрібно і застосування кондиціонера. Ціна на ефективні шампуні від лупи професійних марок (Шварцкопф, Керастаз) - від 500 р. Вони містять більш дорогі компоненти, ніж популярні кошти в мас-маркеті (Давши, Шамту, Хед н Шолдерс – до 300 р.). Однак у їх складі більше ароматизаторів і барвників, ніж в лікувальних шампунях.

Деякі неякісні засоби не борються з проблемою, а маскують її наявність, покриваючи шкіру голови плівкою і не даючи лусках отшелушиться. Вибираючи ефективний шампунь, потрібно уважно вивчати склад. Якщо в нього входять агресивні сульфати (Ammonium Lauryl Sulfate, Ammonium Laureth Sulfate), синтетичні ароматизатори (DEA, TEA, MEA), мінеральні масла, краще утриматися від покупки.

Сухий шампунь для волосся

Сухі шампуні випускаються у флаконі-аерозолі або в упаковці з порошком і не призначені для частого застосування. Їх функція полягає в абсорбуванні жиру з волосся і шкіри голови за допомогою тальку, кукурудзяного крохмалю та інших абсорбентів. Використання таких засобів не рекомендується в боротьбі із захворюванням. Пересушує волосся і шкіру голови, вони можуть викликати додатковий свербіж і подразнення.

Натуральні шампуні

Натуральний шампунь – це засіб, виготовлений без хімічних компонентів. «Натуральність» коштів, які пропонують покупцям у магазинах або в інтернеті – комерційний хід. Вони можуть містити натуральні компоненти у великій кількості, але не будуть цілком органічними як мінімум через консервантів, що подовжують термін придатності.

Повністю натуральний засіб від лупи легко зробити своїми руками. Добре допомагає боротися з нею органічний шампунь з кропиви.

Вам знадобиться:

  • 100 грам сухої або свіжої кропиви
  • півлітра оцту

Приготування:

  • Кропиву залити літром води, додати оцет.
  • Поставити на вогонь, після закипання тримати ще півгодини.
  • Два-три склянки отриманого відвару додати в ємність з водою, промити засобом волосся.
  • Додатково корисно кілька разів на тиждень робити ополіскування настоянками з ромашки, пижма.

Порада для відновлення сухих кінчиків волосся: за годину до миття нанесіть на них косметичний оливкова олія, оберніть волосся рушником. За структурою косметичне масло легше, ніж звичайне, краще змивається, добре зволожує і надає блиск.

Лікувальні засоби

Лікувальні шампуні від лупи можна знайти в аптеках – по суті, вони є лікарським засобом. Поряд з професійними, ці засоби володіють високою інтенсивністю. У їх складі переважає активну речовину, яка бореться з захворюванням. Вони майже не містять агресивних компонентів, ароматизаторів, барвників.

Популярні лікувальні шампуні з різними активними речовинами:

  • «Сульсена» (~150 р.). До її складу входить дисульфід селену. Він приводить в норму виділення сальних залоз, сприяє відлущуванню відмерлих частинок шкіри, пригнічує ріст дріжджових грибків.
  • «Нізорал» (~500 р.), «Перхотал» (~300 р.) і «Кінська сила» (~500 р.). Основна діюча речовина – кетоконазол. Володіє високою ефективністю в боротьбі з грибком.
  • Кето плюс (~400 р.). У складі засобу – кетоконазол і піритіон цинку. Бореться з грибком, лікує надмірне лущення шкіри, свербіж і подразнення.
  • Дігтярні. Містять березовий дьоготь, який зміцнює коріння волосся, видаляє надлишки сала і лусочки шкіри.

Для жирного волосся

Для боротьби з захворюванням при жирних волоссі краще всього підходять шампуні, які працюють комплексно – до їх складу повинні входити хороші очищаючі речовини для ефективного видалення жиру з шкіри голови і волосся, протигрибкову (кетоконазол, ціклопірокс, дисульфат селену, піритіон цинку, климбазол, клотримазол) і ніжний (дьоготь, сірка, саліцилова кислота) засіб. Добре для жирного волосся підходять шампуні, що містять дьоготь, іхтіол.

Рада для поліпшення жирного волосся: настоянку спиртової календули (одну столову ложку залити 200 мл горілки і настояти 10 днів) два рази в тиждень втирати в шкіру голови. Процедуру виконувати протягом місяця.

Дитячі шампуні від лупи

Лупа у дітей зустрічається значно рідше, ніж у дорослих, тому необхідно точно виявити її причину у лікаря-дерматолога (неправильне харчування, грибок, нестача вітамінів, порушення правил гігієни і т. д.), визначити тип шкіри голови. Організм дитини схильний до алергічних реакцій, тому дитячі шампуні від лупи складаються з більш щадних компонентів (гліцерин у невеликій кількості, екстракти трав, цинк піритіон, кам'яновугільний дьоготь).

Як визначити хороший шампунь

Щоб визначити хороший засіб, потрібно звернути увагу, характерні для нього такі характеристики:

  • Консистенція густа і в'язка.
  • В склад не входять синтетичні ароматизатори (DEA, ТЕА, МЕА), агресивні сульфати (Ammonium Laureth Sulfate, Ammonium Lauryl Sulfate), мінеральні масла.
  • Володіє комплексним відходом (містять протигрибкові, отшелушивающие, нормалізують секрецію сальних залоз речовини).
  • Містить ефірні олії.
  • Містить екстракти рослин.
  • Погано піниться.
  • Без запаху або має легкий неприємний запах.

Чим більше пунктів буде відповідати вашому засобу від лупи, тим краще.

Профілактика

Щоб попередити появу лупи, у вашому способі життя обов'язково повинні бути:

  • Збалансоване харчування.
  • Ретельна гігієна.
  • Періодична зміна або обробка головних уборів та інструментів для волосся (гребінців, шпильок).
  • Виявлення та лікування внутрішніх проблем появи лупи.
  • Відсутність стресів.
  • Свіже повітря.
  • Масаж шкіри голови.

Фото-інструкція з самомасажу голови представлена на фото нижче.

Рейтинг шампунів

  1. Нізорал. Одне з найбільш сильних засобів по боротьбі з лупою – усуває грибок, першопричину її появи. Допомагає позбутися свербіння, лущення. Помітний результат після декількох застосувань.
  2. Сульсена. Препарат комплексної дії для лікування лупи. Нормалізує секрецію сальних залоз, добре очищає шкіру голови, видаляє лупу.
  3. Кето Плюс. Містить дві активні речовини для ефективної боротьби з грибком. Лікує свербіж, лущення.
  4. Home Institut проти лупи з кропивою. У складі засоби - 15% становить частка екстракту кропиви. М'яко видаляє лусочки, знімає свербіж, регулює роботу сальних залоз. Підходить для лікування і профілактики.
  5. Instant Clear від L OrealProfessionnel. Містить піритіон цинку, вітаміни, протеїни. Лікує коріння волосся, бореться з грибком, усуває шкірні прояви.

При виборі шампуню від лупи звертайте увагу на його склад. Пам'ятайте, що він повинен максимально підходити вашому типу волосся, містити не тільки активні речовини, але і корисні добавки – трави та ефірні олії. Якщо ви не впевнені на рахунок свого типу волосся – отримаєте консультацію у лікаря-трихолога або дерматолога. Якщо ви стикалися з проблемою лупи, і маєте досвід у використанні спеціальних засобів, напишіть про це в коментарях.

Увага! Інформація, представлена в статті, носить ознайомчий характер. Матеріали статті не закликають до самостійного лікування. Тільки кваліфікований лікар може поставити діагноз і дати рекомендації з лікування, виходячи з індивідуальних особливостей конкретного пацієнта.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!