Масло усьмы для брів - корисні властивості, застосування, протипоказання

На Сході дуже популярно застосування масла усьмы для волосся, вій і брів. Його отримують з дворічного однойменного рослини, що росте в південних лісах, степах, сухих піщаних грунтах. В косметології використовують тільки витяжку, яка виходить з листя за допомогою холодного віджиму.

Корисні властивості

Масло листя усьмы корисно для росту волосся, зміцнення фолікулів, нормалізації вироблення пігменту. Воно володіє антибактеріальними властивостями. Хімічний склад засобу включає:
 
  1. Алкалоїди – органічні сполуки на основі азоту, запускають фізіологічні процеси росту волосся.
  2. Флавоноїди – активують ферменти, що володіють венотонізуючою, антиоксидантні властивості, захищають очі і брови від попадання інфекції.
  3. Лінолева кислота – жирна кислота, що забезпечує ріст волосся, перешкоджає їх випаданню, надає блиск.
  4. Олеїнова кислота – провідник корисних компонентів вглиб шкіри, прискорювач фази зростання.
  5. Стеаринова кислота – захищає шкіру від зовнішніх впливів, створюючи захисну плівку.
  6. Вітаміни, глюкоза, складні вуглеводи – живлять, збагачують шкіру, активують ріст волосся.

Як правильно наносити олію усьмы на брови

Щоб засіб для брів принесло користь, при її використанні важливо дотримуватися ряду рекомендацій:

  1. Перед використанням масло підігрівають на водяній бані до 40-50 градусів, теплим воно краще проникає углиб шкіри і волосся.
  2. Наносити засіб потрібно тільки на чисті, вимиті шампунем волосся, користуючись ватним диском, паличками, тампонами.
    Ідеально використовувати стару промиту щіточку від туші для вій. При нанесенні потрібно злегка погладжувати волосся по зростанню.
  3. Бажано наносити засіб перед сном, зачіпаючи і порожні ділянки шкіри, щоб на них теж активувалися нові фолікули.
  4. Після нанесення треба помасажувати шкіру подушечками пальців для кращого вбирання. Масаж робиться від перенісся до скронь. Це покращує приплив крові. Потім треба закрити брови ватними тампонами, щоб зберегти тепло, бажано прилягти і відпочити.
  5. Вранці нанесене на брови засіб треба змити. Для цього використовують молочко для зняття макіяжу, міцелярно воду або шампунь. Після волоски протирають тоніком або лимонним соком.
  6. Якщо має вихідний, можна наносити засіб кожні 2 години.
  7. Якщо змішати масло усьмы з іншими маслами, можна відростити цибулини брів швидше. За відгуками, підійдуть реп'яхову, мигдальне, жожоба, рицинова.
  8. Для фарбування волосся можна з'єднати засіб з хною.
  9. Щоб брови стали густіше, під час терапії, їх треба перестати вищипувати.

Рецепти масок

Трава, з якої отримують цінний продукт, використовується в приготуванні масок для брів. Вони мають зміцнює, відновлює, поживним, пом'якшувальною властивостями. Рецепти приготування:

  1. Зміцнююча: з'єднати рівні частини масла усьмы і реп'яхової, нанести масажними рухами на волоски за допомогою ватного тампона на ніч. З ранку змити, виконувати процедуру через день. При бажанні можна додати до масці краплю масляного розчину вітаміну А.
  2. Відновлююча: змішати рівні пропорції масел жожоба і усьмы, нанести суміш масажними рухами за допомогою ватної палички, змити через півтори години.
  3. Оливкова: змішати 1 ст. л. оливкової олії з 6 краплями усьмы, нанести суміш на волосся щіточкою, добре прочесати їх. Залишити на ніч, вранці змийте залишки милом.
  4. Поживна: з'єднати рівні частини мигдального масла усьмы, просочити сумішшю ватяні диски, накласти на брови, зверху накрити пергаментним папером і обмотати бинтом. Через 15 хвилин зняти аплікації, через 2 години змити залишки шампунем.

Протипоказання

Єдиним протипоказанням до застосування цінного засобу є його нестерпність. Щоб цього уникнути, перед використанням потрібно нанести декілька крапель засобу на зап'ясті і почекати 2 хвилини. Якщо за цей час не з'явилося алергії, можна сміливо застосовувати усьму.

Відео

Масло усьмы як догляд за бровами.

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!