Як наносити хайлайтер на обличчя - правила застосування косметичного засобу з фото

Це косметичний засіб імітує гру світла на виступаючих зонах особи. Правильне нанесення освітлення допомагає вирішити одночасно кілька завдань – завуалювати недоліки, підкреслити рельєф, освіжити обличчя і додати відсутній обсяг певних його частинах.

Як користуватися хайлайтером для обличчя

Не можна наносити засіб на обличчя безладно: з ним дружать лише певні зони, вміло виділивши які, ви доб'єтеся поставлених завдань в макіяжі. Основні правила застосування освітлення:

  • виділення верхній частині скул і області безпосередньо під очима допоможе приховати зморшки, усунути сліди втоми;
  • щоб оживити погляд і візуально розширити область між очима, хайлайтер наносять на внутрішніх куточках;
  • якщо підкреслити подбровные дуги, можна зробити погляд більш відкритим;
  • з допомогою тонкої лінії блиску під бровою, яка проходить від її центру у напрямку до скроні, ви зможете підняти зовнішній край брови (при цьому важлива ретельна розтушовування);
  • освітливши контур нижньої губи і ямочку над верхньою, ви досягнете візуального збільшення їх обсягу;
  • не варто наносити занадто багато засоби – це буде виглядати неприродно;
  • хайлайтер не здатний замінити пудру або маскує коректор;
  • для денного макіяжу підійде нейтральний, світлий тон, а для вечірнього краще підібрати більш контрастний засіб;
  • блискуча пудра або рідина наноситься на області особи, схильні до висипань – це лише підкреслить недосконалість шкіри.

Чим наносити на обличчя

Залежно від того, до якого результату ви прагнете і який тип кошти використовуєте, наносити його можна за допомогою кисті, спонжа або подушечок пальців. Як правильно застосовувати блиск для обличчя:

  1. Сухий хайлайтер. Допомагає створити м'яке сяйво, доречне як на денному, так і вечірньому макіяжі. Розсипчастий блиск для обличчя наносять поверх на тональний крем або звичайну пудру натурального тону за допомогою пензля.
  2. Рідкий засіб. Краще наносити пензликом з синтетичного ворсу або пальцями. Такі склади з делікатним сяйвом, як Alliance Perfect (l'oréal Paris) можна використовувати в ролі праймера, щоб вирівняти поверхню шкіри і створити ефект внутрішнього світіння.
  3. Кремовий блиск. Розподіляється пензлем, подушечками пальців або спонжем. Деякі засоби випускаються в зручній упаковці – в формі ручки з пензликом. Кремові речовини мають більш щільну, насичену текстуру, тому їх не варто використовувати як праймер.

Схема нанесення освітлення на обличчя

Класичний варіант використання цього косметичного продукту передбачає освітлення природних виступів. Щоб правильно наносити хайлайтер на особу, необхідно підкреслити такі зони:

  • спинка носа;
  • підборіддя;
  • центр чола;
  • орбітальна кісточка (подбровная зона);
  • вилиці;
  • верхній вигин губи;
  • внутрішні куточки очей.

Виділення перерахованих зон є класичною схемою нанесення засобу, але при використанні блиску важливо враховувати індивідуальні особливості, природну «скульптуру» особи. Рекомендації по застосуванню освітлення в залежності від форми обличчя:

  1. Ромбовидна (широкі вилиці, гостре підборіддя). Засіб наносять на центр лоба, підборіддя, під нижні повіки. Вилиці не підкреслюються.
  2. У формі серця (дуже вузьке підборіддя, рівні по ширині лоб і вилиці). Блиском покривають область під очима, середину лоба, зону під нижньою губою.
  3. Овальна (ширина і висота особи мають співвідношення 1:2, лінії підборіддя і скул не виділяються і виглядають пропорційно). Підсвічувати рекомендується області вилиць, середину щік.
  4. Прямокутна (ширина нижньої щелепи, щік і лоба приблизно рівні). Хайлайтер наносять на підборіддя і області щік ближче до носа.
  5. Кругла (ширина і довжина особи рівні, помітні виступаючі вилиці). Засобом покривають лоб, підборіддя, яблучка щік (останні виділяються лише злегка).
  6. Квадратна (довжина особи така ж, як ширина, лінії скул і підборіддя приблизно рівні). Блиск наносять на центр лоба, підборіддя, щоки.

Як візуально зробити ніс коротший

Щоб коректувати форму носа, хайлайтер наносять вздовж спинки, рухаючись від перенісся вниз. При цьому кінчик залишається недоторканим. Якщо ж на носі присутній горбинкою, використовувати блиск не рекомендується зовсім, або додати продукт лише на кінчик носа.

Як виділити вилиці

З цією метою хайлайтером покривають найвищі точки скул, тоді сяйво буде помітно при різному освітленні і з будь-якої точки огляду. Тільки так можна найкращим чином підкреслити рельєф, освіжити загальний вигляд шкіри.

Як виділити брови

Хайлайтер може застосовуватися для створення як денного, так і вечірнього макіяжу. Нанесіть невелику кількість засобу зверху і знизу брів. Це допоможе підкреслити їхню форму, «розкрити» погляд.

Відео

Маша Вей вчить правильно наносити хайлайтер

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!