Адапален від зморшок - інструкція із застосування, склад, показання, форма випуску та ціна

При появі вікових і мімічних зморшок можна скористатися фармацевтичним препаратом Адапален. Цей ретиноид четвертого покоління у формі гелю, похідна нафтойной кислоти, сприяє виведенню вільних радикалів, виробленню колагену, розгладженню проблемних зон на обличчі. Гель Адапален використовують також при симптомах акне, вугрової висипки.

Склад і форми випуску

Лікарський препарат Адапален випускають у формі прозорого гелю однорідної консистенції зі специфічним запахом. Розфасований в пластикові туби об'ємом 15 до 30 р. У картонній упаковці міститься 1 тюбик, інструкція по застосуванню. Хімічний склад препарату:

Активний компонент

Допоміжні речовини

адапален

пропіленгліколь

натрію гідроксид

метилпарабен

полоксамер 188

феноксіетанол

карбомер

динатрію едетат

вода очищена

Застосування Адапален проти зморшок

Спочатку досліджуваний препарат був розроблений як ефективний засіб проти вугрового висипу, симптоми акне. Адапален, будучи хімічно стабільним ретиноевым з'єднанням, не до кінця вивчений в сучасній фармакології. Другий механізм дії, який викликає масу протиріч з боку покупців і косметологів, – швидке омолодження верхнього шару епідермісу. Фармакологічні властивості гелю:

  • активний компонент має виражену отшелушивающим дією, сприяє усуненню ороговілих клітин чутливої шкіри, вирівнює загальний тон;
  • адапален, проникаючи в епідерміс, стимулює синтез колагену, внаслідок чого шкіра стає пружною, еластичною, натягується (зморшки зникають).

Засоби, що містять адапален

Для омолодження і відлущування верхнього шару епідермісу використовувати гель Адапален можуть не всі – є медичні протипоказання. Крім того, косметологи не виключають ризик розвитку побічних ефектів. У таких клінічних випадках препарат замінюють аналогом з ідентичним активним компонентом і принципом дії. У продажу є:

  1. Адаклин. В складі міститься 1 мг адапален, вітамін А і ретиноїди, які знімають запалення, синтезують колаген.
  2. Адолен. Бажаний терапевтичний ефект стає помітним тільки через 1 місяць регулярного застосування. Потрібно пройти тримісячний курс без перерви.
  3. Діфферін. Препарат підходить для всіх типів шкіри, знімає запалення, перешкоджає утворенню рогових лусочок, очищає пори.
  4. Клензит. Препарат для жирної шкіри, прибирає комедони, сприяє омолодженню дерми. Викликає ефект звикання.
  5. Клензит-С. Більш сильне лікарський засіб, який рекомендують при задовільному результаті гелю Клензит.

Як зробити пілінг із застосуванням Адапален в домашніх умовах

Для омолодження шкіри гель Адапален можна використовувати в домашній обстановці. Для відлущування ороговілого шару рекомендують пілінг. При відсутності протипоказань послідовність дій така:

  1. Якісно очистити обличчя від декоративною, доглядає косметики.
  2. Нанести на шкіру гель товстим шаром, уникаючи попадання на слизові оболонки очей і в порожнину рота.
  3. Залишити омолоджуючий складу на обличчі на 2 години, після гарненько вмитися теплою водою.
  4. Через 1-2 дні після появи видимого лущення використовувати живильний, зволожуючий крем.
  5. Механічні способи усунення ороговілих клітин з поверхні шкіри залишаються під забороною.

У перший день після проведення домашнього пілінгу шкіра червоніє і набрякає. Ще через пару діб починає інтенсивно лущитися. Важливо при реабілітації виключити потрапляння на дерму прямих сонячних променів, отруйних і токсичних речовин. Заборонено наносити на обличчя тональну косметику, використовувати спиртовмісні розчини і місцеві антисептики. Процедуру дозволено повторювати 1 раз за місяць – не частіше. Курс лікування становить 3-4 місяці.

Протипоказання і побічні ефекти

Використовувати від зморшок гель Адапален дозволено не всім зацікавленим особам. В інструкції по застосуванню препарату представлений список лікарських обмежень. Серед абсолютних протипоказань:

  • злоякісні новоутворення на шкірі;
  • непереносимість адапален та інших компонентів препарату;
  • схильність до алергічних реакцій;
  • вагітність, лактація;
  • вік пацієнта до 12 років.

Є відносні протипоказання:

  • механічні або термічні порушення цілісності шкірного покриву;
  • екзема, себорея, дерматит рецидивуючої стадії.

Препарат за механізмом дії є агресивним, може спровокувати появу побічних ефектів. Потенційні скарги пацієнтів після застосування Адапален:

  • сонячні опіки (при контакті з УФ-випромінюванням);
  • місцеві алергічні реакції при контакті зі шкірою;
  • лущення, сухість шкіри, свербіж і печіння;
  • набряклість, почервоніння шкіри;
  • подразнення, еритема.

Ціна

Крем від зморшок можна купити в аптеці або замовити через інтернет. Препарат відпускається без рецепта, за доступною ціною:

Назва аптек Москви

Ціна крему 0,1% об'ємом 15 г, рублів

Аптека ру

210

Ріглі

218

Планета Здоров'я

240

Самсон-фарма"

250

Аптечна мережа «36,6»

257

Відео

Крем від зморшок: не допомагає? Жити здорово!(22.06.2018)

Відгуки

Марія, 47 роківВикористовувала Адапален проти зморшок. Препарат недорогий і ефективний, але повторно на таку процедуру ніколи більше не наважуся. Виконала пілінг ввечері перед сном, а вранці прокинулася з червоною, запаленої шкірою. Не могла навіть на вулицю вийти. Два дні вдома відсиджувалася, поки почервоніння не пройшло. Потім побачила результат.
Інга, 54 рокуРаз в місяць роблю пілінг з Адапаленом. Процедура ефективна і безболісна. Вже звикла проводити омолодження в п'ятницю ввечері, щоб в понеділок з'явитися на роботі без огидних вікових зморшок, посвіжілий. Колеги часто запитують, як я домагаюся такого результату, але я тримаю препарат в секреті.
Ганна, 50 роківУ моєму випадку пілінг з Адапаленом викликає побічні явища. Після кожної процедури шкіра сильно свербить і свербить, неможливо терпіти. Зморшки проходять, але з такими муками. Тому я швидко відмовилася від таких домашніх процедур, омолаживаюсь в салоні краси. Виходить дорожче, але без побічних ефектів.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!