Маска з жовтка для розгладження зморшок на обличчі - правила використання та рецепти приготування з фото

На що тільки не готові піти жінки, щоб добре виглядати і мати красиву молоду шкіру – пластичні операції, інноваційні косметичні засоби (пілінги, маски, скраби, креми). Але сучасні методи оздоровлення і омолодження дерми не кожному по кишені, тому можна звернутися до перевірених віками рецептами народної медицини. Маска для обличчя з жовтка відмінно допомагає в боротьбі з сухістю, старінням, лущенням шкіри, небажаної пігментації, тьмяним кольором шкірного покриву. Дізнайтеся, в яких випадках вона є максимально ефективною, як її застосовувати.

Що таке маска з жовтка

У кожної господині вдома в холодильнику знайдеться куряче яйце. Багато хто не знає, що його можна використовувати не тільки як продукт для приготування страв, але і як інгредієнт для створення домашнього косметичного засобу по догляду за шкірою обличчя. Користь маски для обличчя криється в самій серединці яйця – жовтку, це пояснюється його унікальним складом:

  • Жирні кислоти:
  1. Міристинова, стеаринова, пальмітинова – надають поживне, зволожуючу дію.
  2. Поліненасичені (ліноленова, лінолева) кислоти допомагаю дермі у підтримці тонусу, перешкоджають старінню.
  3. Мононенасичені (олеїнова) кислоти – сприяють оновленню клітин епітелію.
  • Вітаміни:
  1. А (ретинол) впливає на регенерацію клітин, виявляє протизапальну дію (зменшує кількість мікробів), насичує дерму, здійснює захисну функцію (перешкоджає виснаженню епідермісу), робить її еластичною, пружною.
  2. В5 (пантотенова кислота) – розгладжує і перешкоджає подальшому утворенню мімічних та вікових зморшок, зморшок.
  3. В12 (ціанокобаламін) – впливає на оновлення клітин.
  4. Н (біотин) – підвищує метаболічні та активізує обмінні процеси (жировий, вуглеводний) в тканинах, має ефект ліфтингу.
  5. D (холекальциферол) – запобігає (уповільнює процес старіння дерми, підвищує тонус, прибирає пігментацію, розгладжує зморшки.
  • Холін – усуває запалення, злущення верхнього шару епідермісу, приводить в норму роботу сальних залоз, допомагає дермі утримувати вологу.
  • Ніацин – відповідає за свіжість, пружність, еластичність, здоровий вигляд дерми.
  • Кобальт – прибирає пігментацію, веснянки, вирівнює тон шкіри, надає шкірі свіжий вигляд без сірості і жовтизни.
  • Фіолетова кислота – сприяє оновленню, регенерації клітин.
  • Залізо – покращує колір шкірного покриву, підвищує рівень кисню в клітинах.

Показання до використання

Є твердження, що маска з жовтком підходить тільки для сухої шкіри, але це є правдою лише частково. Як єдиний компонент кошти яєчний компонент дійсно не підходить, так як він підвищує роботу сальних залоз. Але в поєднанні з іншими інгредієнтами його застосовують для всіх типів шкіри. Маски з жовтка корисні тим що:

  • Збагачують епідерміс вітамінами. Яєчний жовток для обличчя є джерелом корисних речовин, жирних кислот і вітамінів, якими живить виснажену, ослаблену дерму. В комплексі з ним використовують фруктові пюре, сік журавлини або горобини, мед, рослинні олії.
  • Роблять ефект ліфтингу на шкіру. Жовта серединка курячого яйця сприяє омолодження і підтяжки шкіри, розгладженню зморшок. Для ліфтингу з ним в комплексі використовують кефір, масла жожоба або пшениці, вівсяні, фруктові і картопляне пюре.
  • Усувають набряки. Желтковые засоби сприяють підвищенню мікроциркуляції крові, за рахунок чого забезпечується протинабрякову дію. Як додаткові компоненти використовують сир, фруктові соки, кефір, ефірні олії сосни, лимона, ялівцю.
  • Підвищують тонус. Яєчний жовток завдяки своєму багатому складу допомагає повернути шкірі колишню пружність, поліпшити тонус. Доповнити маску для втомленою шкіри допоможуть розпарені кукурудзяні або вівсяні пластівці, олія авокадо, мед, глина.
  • Борються із запальними шкірними процесами, вугровим висипом. Жовткова маска діє як антисептик, знімає запалення, почервоніння, покращує трофіку тканин. Для боротьби з акне, вугрового висипання, дезинфицированием дерми, і для нормальної роботи сальних залоз в косметичну суміш додають глину, морські водорості, мед, вівсяну або рисову муку.

Правила

Приготувати маску легко, але щоб вона принесла максимальну користь, необхідно врахувати деякі нюанси:

  • Часто жінки, намагаючись заощадити час, проводять сеанс краси, коли виконують роботу по дому (при прибирання, прання, прасування, готування). Але косметологи стверджують – для отримання максимально позитивного результату, шкіра повинна бути розслаблена. Необхідно знайти 15-20 вільних хвилин, щоб спокійно, нерухомо полежати.
  • Час виконання процедури. Вважається, що сеанс корисно виконувати відповідно до біоритмів людини:
  1. Рано вранці (з 5 до 7 ранку), коли організм тільки починає прокидатися, сповільнена регенерація клітин, використання лікувальних засобів буде марно.
  2. В ранковий (з 7 до 10 годин) і обідній (з 12 до 15 годин) застосовують зволожуючі, тонізуючі засоби.
  3. У дообеденный годину (з 10 до 12 години) показано лікувальні процедури (боротьба з пігментними плямами, акне).
  4. В післяобідній час (з 15 до 18 годин) маски не принесуть користь.
  5. Ввечері (з 18 до 22 годин) корисно робити процедури по очищенню дерми.
  6. З 22 до 23 годин показано вітамінні суміші.
  7. Вночі (з 23 до 5 годин) відбувається активний процес регенерації клітин, корисними будуть живильні засоби.
  • Перед використанням лікувального складу переконайтеся у відсутності алергії на всі його компоненти. Для цього нанесіть невелику частину кошти на згин ліктя, через 20-30 хвилин видаліть суміш вологим диском. Якщо почервоніння, печіння або запалення не з'явилися – можна приступати до маніпуляцій.
  • Маска повинна бути завжди свіжоприготованою. Жовта частина яйця швидко згортається, втрачає свої корисні якості.
  • Щоб волосся не заважали під час процедури необхідно їх заховати під шапочку.
  • Підготуйте шкіру. Перш ніж виконувати косметологічні процедури треба ретельно очистити шкірний покрив від бруду, косметики і шкірного сала. Це допоможе всім компонентам кошти повністю проникнути в тканини епідермісу. Для очищення обличчя можна:
    1. Вмитися з милом.
    2. Розпарити шкіру і розширити пори, зробивши парову ванночку з ромашкою, корою берези, женьшеню або липи.
    3. Тим, хто має жирну шкіру рекомендовано зробити очищення обличчя скрабом.
  • Не можна наносити суміш на область губ і навколо очей.
  • Правильно відокремити жовток. Щоб відокремити жовту серединку від білка, треба акуратно проткнути шкаралупу шилом або товстою голкою і дати білку стекти в невелику ємність, необхідний мішечок з жовтою рідиною залишиться в шкаралупі.
  • Для приготування суміші беруть тільки свіжі продукти. Необхідно знати, що жовточок у свіжого яйця має насичений помаранчевий колір.
  • Куряче яйце можна замінити двома перепелиними.
  • Яєчний компонент дуже швидко сохне і утворює кірку, і щоб не допустити такого результату, засіб часто додають мед, желатин, ефіри, лимонний сік.
  • Жовток для обличчя потрібно ретельно збити міксером або блендером до утворення піни, в іншому випадку консистенція не вийде однорідної і буде менш ефективною.
  • Для приготування маски використовують продукти кімнатної температури.
  • Краще змішувати масу в скляному або фарфоровому посуді. Металеві та пластикові ємності не рекомендовано застосовувати.
  • Суміш розподіляють по області пензликом або пальцями рук ніжними масажними круговими рухами.
  • Рідку маску наносять кількома шарами по мірі підсихання.
  • Щоб забезпечити комплексний вплив на шкіру корисно чергувати різні рецепти.
  • Засоби, приготовані на основі яєчних компонентів, мають властивість швидко підсихати, щоб не травмувати чутливий епітелій, після процедури рекомендовано залишки маски видалити вологою серветкою або диском, змивати теплою водою, а потім:
  1. Промокнути обличчя рушником.
  2. Протерти шкіру тоніком.
  3. Нанести крем для щоденного догляду.
  • Після подібних сеансів потрібно дати шкірі кілька годин відпочити – не використовувати декоративну косметику.
  • Частота застосування:
  1. Процедури для зволоження шкіри роблять тричі на тиждень по 15-20 хвилин, при глибоких зморшках – 30 хвилин.
  2. Кошти з глиною наносять не частіше ніж 2 рази в тиждень.
  3. Живильні маски можна робити щодня або через день.
  4. Щоб отримати максимально позитивний результат рекомендовано проводити процедури курсами. Максимальний курс 10-12 сеансів, після цього необхідно зробити перерву від 2 до 4 тижнів.
  5. Чим старше жінка, тим частіше можна застосовувати маски з жовтка. Такі процедури будуть корисними для молодих дівчат, адже виникнення мімічних зморшок не залежить від віку.

Рецепти желтковых масок для обличчя

Щоб зволожити суху шкіру і наситити її вітамінами, достатньою мірою буде використовувати яєчний інгредієнт як єдиний компонент маски. Найкращий результат можна отримати, якщо доповнити жовткову масу іншими інгредієнтами. Залежно від характеру проблем, використовують різні комбінації. Ознайомтеся з найбільш корисними, популярними і перевіреними рецептами.

Маска з жовтка і меду для обличчя

Мед володіє поживними, пом'якшуючими властивостями, сприяє розширенню судин, кращому засвоєнню кошти і підходить для будь-якого типу шкіри. Його часто застосовують для приготування цілющих засобів не тільки в домашній косметології, але і в професійній. Жовтково-медова маска добре живить дерму, покращує колір обличчя, допомагає відновиться шкірі після обвітрювання, тривалого перебування на холоді або сонце. Якщо дерма сильно пересушена, у засіб додають столову ложку молока, вершків або 7 мл гліцерину. Повторюють процедуру кожних два дні. Інгредієнти:

  • жовток – 1 шт.;
  • мед – 1 ст. л.

Створення і застосування маски:

  1. Відокремити жовток від білка.
  2. Розтопити мед до рідкої консистенції, але так, щоб він не був гарячим (злегка теплий).
  3. Змішати всі компоненти.
  4. Суміш рівномірним шаром розподілити по обличчю.
  5. Через 20 хвилин змити теплою водою.

Ефективний засіб у боротьбі із запаленням, прищами – жовткова маска для особи з додаванням соку алое і меду. Необхідні інгредієнти:

  • жовток – 1 шт.;
  • свіжий сік з листя алое – 2 ч. л.;
  • мед -1 ч. л.

Порядок виконання і використання:

  1. Розтоплений мед змішати з соком алое.
  2. Додати основний інгредієнт і все добре збити.
  3. Засіб рівномірно втерти, змити через 15 хвилин.

З оливковою олією

Сухій шкірі необхідно інтенсивне зволоження та живлення, тому що вона швидше старіє. Натуральні масла активно застосовуються для омолодження епітелію. Вони володіють поживними властивостями, добре утримують вологу в клітинах. Для приготування домашніх масок використовують різні олії зародків пшениці, авокадо, жожоба, але самим доступним і поширеним є оливкова олія. Курс складається з 10 процедур, які проводять раз в три дні. Необхідні компоненти:

  • жовток – 1 шт.;
  • олія оливкова (нерафінована) – 1 ст. л.

Інструкція:

  1. З'єднати всі компоненти. Збити віночком або блендером.
  2. Засіб треба втирати кінчиками пальців в розпарену шкіру, через 20 хвилин змити.

Якщо шкіра лущиться, з'явилися ранки або запалення спробуйте протизапальний засіб. Роблять його щодня, до поліпшення стану дерми (максимум 10 сеансів). Потрібні компоненти:

  • жовток – 1 шт.;
  • екстракт ромашки – 1 ст. л.;
  • оливкова олія – 1 ч. л.

Спосіб приготування і нанесення:

  1. Збити яєчний компонент до утворення піни.
  2. Додати екстракт ромашки, мед. Все добре змішати.
  3. За допомогою пензлика складу розподілити по обличчю, декількома шарами.
  4. Через 15 хвилин прибрати залишки суміші вологим ватним диском.

Для нормальної шкіри, яку необхідно очистити, освіжити, а ще надати сяючий вигляд, підійде поживна маска з додаванням желатину і оливкової олії. Варто спробувати, результат вас приємно здивує. Періодичність процедур – через день, всього 10 сеансів. Інгредієнти:

  • желатин – 1 ч. л.;
  • вода – 40 мл;
  • жовток – 1 шт.;
  • олія оливкова – 1 ч. л.

Спосіб приготування і застосування:

  1. Желатин розвести у воді, почекати 10 хв., щоб він набух. Потім підігрівати (не кип'ятити) його до утворення однорідної маси.
  2. В желатинову консистенцію додати мед і масло, яєчний компонент.
  3. Засіб нанести на розпарену шкіру обличчя.
  4. Через 30 хвилин залишки маски видалити вологим тампоном.

З лимоном

Негативний вплив зовнішніх факторів (холод, вітер, сонце), неправильний догляд викликає виснаження і сухість дерми, поява дрібних зморшок, пігментних плям. Виправити трапилася ситуацію допоможе жовткова маска з додаванням лимонного соку. Вона добре зволожує і тонізує, швидко повертає шкірі здоровий вигляд, насичує вітамінами. Курс – не менше 10 процедур, двічі в тиждень. Інгредієнти:

  • жовток – 1 шт.;
  • сік лимона – 1 ч. л.

Інструкція по змішуванню і використання:

  1. З'єднати всі продукти.
  2. Все добре збити.
  3. Просочити сумішшю тонку тканинну серветку або шматок марлі, накласти на обличчя.
  4. Через 20-25 хвилин залишки кошти видалити вологим ватним диском, нанести живильний крем.

З кефіру і жовтка

Надмірна сухість дерми, нестача харчування сприяють появі слабо помітних білих плям, шкіра тьмяніє, втрачає пружність. Швидко зволожує епідерміс допоможе маска для обличчя з жовтком від зморшок з додаванням кефіру. Процедуру слід виконувати тричі на тиждень. Курс – 10-12 процедур.

  • свіжий курячий жовток – 1 шт.;
  • нежирний кефір – 2 ст. л.

Змішування і застосування складу:

  1. Всі компоненти збити до однорідної структури.
  2. Консистенція виходить рідка, тому її наносять за допомогою серветки або тканинних смужок.
  3. Після закінчення 20 хвилин залишки суміші видалити вологим ватним диском.

З молочними продуктами

Засіб з додаванням сметани, сиру надає освіжаючу, тонізуючу, живильна дія на епідерміс. Сметана допомагає поліпшити колір обличчя, надати природний вигляд, а сир пом'якшує і зволожує шкіру. Необхідно брати тільки нежирні молочні продукти. Проводити сеанси краси рекомендовано тричі на тиждень, 10-12 раз. Інгредієнти:

  • жовток – 1 шт.;
  • сир – 1 ст. л.;
  • сметана або вершки – 1 ст. л.;
  • будь-яке рослинне масло (оливкова, абрикосове, лляна) – 1 ч. л.

Спосіб приготування і застосування:

  1. Всі компоненти змішати до однорідної маси.
  2. Нанести товстим шаром на обличчя, залишити на 20 хвилин.
  3. Змити залишки теплою водою.

Для уповільнення процесів старіння шкіри і розгладження дрібних зморшок рекомендовано робити маску з вершками. Через кілька процедур будуть помітні позитивні зміни. Курс становить 10-12 разів, сеанси повторюють кожні 3 дні. Компоненти:

  • жовток – 1 шт.;
  • вершки високої жирності – 1 ст. л.

Інструкція по змішуванню і використання:

  1. З'єднати яєчну складову і вершки. Добре розмішати.
  2. Розподілити консистенцію по обличчю.
  3. Видалити залишки вологим диском через 15 хвилин.

З цитрусовим соком

Яєчні маски з цитрусовим соком ідеально підходять для комбінованого типу шкіри. Вони добре живлять, зволожують його, вирівнюють колір обличчя, контролюють виділення підшкірного жиру, насичують вітамінами, фруктовими кислотами. Інгредієнти:

  • жовток – 1 шт.;
  • сметана 10% жирності – 1 ст. л.;
  • сік грейпфрута – 1 ч. л.

Спосіб приготування і використання:

  1. У невеликій посудині ретельно змішати всі продукти.
  2. Декількома шарами нанести консистенцію косметичної пензлем на обличчя.
  3. Через 15-20 хвилин зняти за допомогою вологого диска.

З рожевою глиною

Будь-яка шкіра, незалежно від типу, потребує постійного очищення. Для цього рекомендовано додати глину червоного або рожевого кольору. Вона не сушить епідерміс, виводить токсини, тонізує, покращує мікроциркуляцію в тканинах. На приготування складу буде потрібно не більше 5 хвилин. Необхідні компоненти:

  • жовток – 1 шт.;
  • рожева глина – 1 ст. л.;
  • вода – 1 ст. л.

Спосіб застосування:

  1. З'єднати воду і глину, змішати до утворення однорідної кашки.
  2. Додати в глиняну суміш збитий до піни жовтий компонент, все змішати.
  3. Нанести масажними рухами на обличчя.
  4. Змити через 15 хвилин теплою водою.

З горобиною і яблуком

Горобина має антиоксидантні, оздоровчою і регенеруючі властивості, зупиняє вікові зміни. За появи перших ознак старіння, в'янення епідермісу скористайтеся цим рецептом. Брати можна свіжі або заморожені плоди. Інгредієнти:

  • горобина – 0,5 склянки;
  • зелене яблуко – 1 шт.;
  • жовток – 2 шт.

Інструкція по змішуванню і використання:

  1. Ягоди горобини добре промити, висушити на друшляку або рушник.
  2. Висушені плоди подрібнити блендером або розтерти в ступці.
  3. До ягідної маси додати яєчний компонент, все добре збити.
  4. Натерти яблуко з шкіркою на дрібній тертці, додати в ягідну масу, змішати.
  5. Готовий засіб розподілити щільним шаром по обличчю.
  6. Після закінчення 20 хвилин змити.

З лимонним соком і майонезом

Засіб надає живильну і зволожуючу дію. В майонезі багато корисних компонентів: гірчиця – покращує підшкірний кровообіг, оцет – усуває мертві клітини, очищає пори, сіль – утримує вологу, рослинна олія – вітамінізує дерму. Для цього рецепта потрібно вибрати майонез високим відсотком жирності. Інгредієнти:

  • майонез – 30 г;
  • лимонний сік – 25 мл;
  • жовток – 1 шт.;
  • крохмаль – 15 р.

Інструкція:

  1. Майонез змішати з жовтком.
  2. Додати сік лимона і крохмаль. Все добре перемішати.
  3. Готовий склад рівномірним шаром нанести на вологе обличчя.
  4. Через 20 хвилин змити залишки засобу теплою водою.

Протипоказання

З'ясувавши, чим корисна маска з жовтка, потрібно розібратися, які вона має негативні сторони. Кошти на основі ячного компонента не варто використовувати при:

  • наявність занадто жорстких волосків на обличчі;
  • гнійних запаленнях;
  • алергічні реакції на компоненти суміші;
  • наявність подряпин, відкритих ран на обличчі;
  • куперозі;
  • загостреній формі інфекційних дерматитів;
  • пухлинах.

Відео

Маска для обличчя з жовтка

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!