Що таке брилі на обличчі

Через ослаблення тонусу шкіри і накопичення жирової клітковини у середній частині обличчя тканини обвисають. Так з'являються брилі, які порушують форму природного овалу обличчя. Ця неприємна проблема візуально робить нижню частину обличчя більш важкою, додає віку. З появою оплывших щік частіше стикаються жінки після 40 років через скорочення вироблення колагену і еластину в їх організмі. Шкіра втрачає пружність, обвисає, але з цим можна боротися самостійно або в салоні у косметолога. Дізнайтеся, що таке брилі, і як з ними впоратися.

Чому з'являються брилі

На обличчі людини жирова тканина розподілена нерівномірно – вона накопичується в області щік та підборіддю. Якщо жінка худа, то з втратою будівельних білків (колагену і еластину) шкіра обвисає, а якщо повна – жирова тканина розростається, утворюючи брилі. Іншими причинами їх виникнення є:

  1. Індивідуальні особливості будови обличчя – важка нижня щелепа призводить до утворення «щічок бульдога».
  2. Зайва вага призводить до накопичення зайвого жиру, що негативно позначається на формі обличчя.
  3. Зміна тонусу шкіри під дією гравітації вона прагне вниз, порушуючи овал.
  4. Зміна положення кісток і суглобів лицьової частини черепа – з-за травм або операцій.
  5. Здавлення лімфатичних і венозних судин веде до порушення кровообігу, набряку.
  6. Пошкодження з'єднувальних тканин, утворення спайок – вони зростаються заново, утворюючи «напливи».
  7. Формування грудки Біша – жирових утворень, що знаходяться під скулою. Їх видалення робить риси більш точеними.

Вікові зміни

З процесом старіння все більш очевидними стають вікові зміни, що стосуються стану шкіри на тлі зниження кількості еластину і колагену, гормональних перебудов. Після 35 років починають проявлятися ранні ознаки – шкіра шиї, опущення м'яких тканин, поглиблення носогубної складки. Шкіра пігментується, на ній мінімально помітний птоз (опущення). Після 45 років ознаки старіння стають помірними – це поява платізми (краю опустилася шийної м'язи), чіткі брилі, помітні складки в куточках рота.

Після 55 років старіння більш виражено. М'які тканини шиї дрябнут, платізма набуває низько провисаючі краю, на шиї з'являється зайвий жир. Брилі помітні з будь-якого ракурсу, носогубної складки області і в куточках рота глибоко врізаються, опускаються. На вилицях помітний значний птоз, втрата об'єму. Втрачається еластичність, набувається виражена пігментація.

Фактори, що сприяють обвисання шкіри на щоках

«Бульдожі щічки» доставляють жінкам багато неприємностей – за рахунок них візуально додається вік, погіршується самооцінка. Замаскувати брилі косметикою не можна. Часто жінки самі винні в передчасному обвисании шкіри. Причин їх появи кілька:

  1. Ожиріння – зайва вага не прикрашає нікого, до того ж жир накопичується на щоках, і під його вагою провисає м'язовий каркас. Позбутися з'явилися брылей просто схудненням не вдасться, потрібно зайнятися спортом і переглянути харчування.
  2. Нехтування віком – вже після 25 років перестає вироблятися колаген, тому треба починати доглядати за шкірою, робити маски, відвідувати косметолога, користуватися спеціальними кремами.
  3. Нехтування спортом або, навпаки, надмірне захоплення фізкультурою – обидва чинники призводять до набору ваги або різкого схуднення особи, так що брилі стають помітними сильніше.

Як прибрати брилі в домашніх умовах

Починаючи з 14 років, потрібно доглядати за своїм обличчям, щоб знизити ймовірність прояви вікових проявів. Якщо стан шкіри занедбане, той тут прийдуть на допомогу косметологічні процедури. До способів позбавлення від брылей в домашніх умовах відносяться:

  • система догляду за шкірою: очищення, тонізування, харчування, зволоження, ліфтинг (креми);
  • маски – альгінатні або звичайні маски можуть істотно поліпшити тонус м'язів, зробити брилі не такими помітними;
  • масаж – правильна техніка виконання рухів допоможе прибрати обвисання.

Маски для підтяжки обвислих щік

На початковій стадії виникнення брылей можна усунути або згладити їх прояви застосуванням масок. До їх складу повинні входити ліфтинг-компоненти – це вітамін А, РР, С, Е, Ф, М, В5, В6. З продуктів, корисних для особи, виділяють рослинне масло, яєчний білок, водорості, зелений чай, продукти какао-бобів (антиоксиданти). Якщо покупні або саморобні маски будуть містити дані інгредієнти, ефект на зовнішності буде помітний відразу.

З дігтярним милом

Застосування саморобних масок повинно починатися з тесту на алергію – нанесіть невелику кількість суміші на ліктьовий згин і залиште на 10-15 хвилин. Якщо подразнення не проявилося, наносите на обличчя. Маска на основі дегтярного мила підтягує шкіру. Для приготування натріть 25 г мила на тертці, змішайте зі столовою ложкою сметани, збийте до утворення піни. Нанесіть суміш на обличчя і декольте, дочекайтеся висихання і змийте водою. Потім скористайтеся живильним кремом. Повторюйте ліфтинг-процедуру два рази в тиждень.

З медом і лимоном

Візьміть столову ложку некристалізованого рідкого натурального меду, з'єднайте з 30 г натертої цедри лимона і 15 г свіжовичавленого лимонного соку. Мед добре зволожує, а лимонний сік прискорює оновлення клітин епідермісу. Перемішайте і нанесіть на обличчя, через 15 хвилин змийте, використовуйте живильний крем. Робити таку маску краще ввечері, тому що вранці виникне небезпека підвищеної чутливості до сонця. Протипоказанням до застосування є суха шкіра.

Яєчно-сирну

Збийте одне свіже куряче яйце до міцної піни, змішайте з 15 г жирного сиру і 15 мл оливкової олії. Нанесіть на нижню частину обличчя, щелепу і шию, тримайте 20 хвилин, потім змийте теплою водою і скористайтеся ліфтинг-крем. Повторюйте процедуру раз в два дні до усунення брылей. Універсальна Маска, підійде жінкам з будь-яким типом шкіри і всім вікам. Яйце служить натуральним джерелом колагену, а сир живить за рахунок вітамінів Е, РР, А І С.

Альгінатні маски

В домашніх умовах або в салоні можна робити і альгінатние маски. Вони випускаються готовими до застосування у вигляді гелю або порошку, який потрібно змішувати для утворення рівномірної пластичної маси. Всі альгінатние маски містять екстракти водоростей, які славляться своїм підтягуючим ефектом. Регулярне використання таких продуктів повертає пружність і еластичність, запобігає деформації і утворення висячих брылей.

Наносити гелевидні маски потрібно у лежачому положенні – спочатку очистіть обличчя, нанесіть сироватку і змастіть губи, брови і віки щільним жирним кремом. Змішайте маску з водою або настоєм трав або використовуйте готову, нанесіть шпателем (плоскою лопаткою) на особу, включаючи очі і губи. Зачекайте, поки маска застигне (15-20 хвилин), зніміть її єдиним шаром. До складу масок можуть входити лецитин, морський планктон, алантоїн, пантенол. Головна запорука успіху - регулярність застосування. Популярними альгинатними масками є продукти марок:

  • Agrimer Algues Marines – порошкові маски з Франції, які мають різні ефекти, від відбілювання до підтягування;
  • TÊTе Cosmeceutical – швейцарські продукти, що містять вітаміни, мінерали і водорості, в асортименті маски для будь-якої проблеми;
  • Skin System – італійські маски, що випускаються у вже готовому вигляді, підходять для домашнього використання;
  • La Prefere – марка випускає цілий комплект масок з 12 штук для домашнього використання, в склад входить гіалуронова кислота, масло мигдалю, морський колаген і екстракти чорної ікри;
  • Janssen Dead Sea Black Mask – німецький бренд, який виробляє маски на основі грязей і солей Мертвого моря, курс з шести масок раз в тиждень поверне пружність;
  • AQUA BALANCE – російські пластифікуючі маски Альганика, що містять гіалуронову кислоту і якісні глини, заповнюють зморшки зсередини, повертають пружність.

Гімнастика від брылей

Для посилення пружності і еластичності коллагеново-еластинових волокон, поліпшення кровообігу і підтяжки брылей добре робити спеціальну гімнастику. Її потрібно виконувати за особливими правилами двічі в день по 20-30 хвилин. Попередньо нанесіть на шкіру жирний крем, сядьте перед дзеркалом і виконайте розминку (кожну вправу по 10 разів):

  1. Максимально надуйте щоки, затримайте дихання на 5 секунд, видихніть.
  2. Наберіть повітря і перекочуйте всередині рота.
  3. На видиху поверніть губи в трубочку, видихніть так, ніби задуваете свічечку, всередині буде вакуум.
  4. Після перейдіть до самої гімнастики, наприклад, вправ Рейнхольда Бенца: відтягніть нижню губу вниз, не рухаючи куточками рота і нижньою щелепою (зуби зімкнуті), затримайтеся на десять рахунків, на кожен притискаючи пальцями місця, де утворюються зморшки при відтягуванні губи. Або натисніть вказівними пальцями, розташованими на 1,5 см від куточків рота, на область щік, продовжуйте напружено посміхатися, розслабтеся.

Фейсбілдінг від Керол Мадджио

Для виконання гімнастики не існує протипоказань. Робити її можна в будь-який час і абсолютно безкоштовно. Знаменитий тренер з фейсбілдінга (побудови особи) Керол Мадджио пропонує регулярні вправи (виконуйте по 20-30 хвилин щодня):

  1. Відкрийте рот, закотивши нижню губу на зуби, верхню щільно притисніть до ясен. Тягніть куточки рота всередину. Відкривайте і закривайте щелепа, при кожному кроці піднімаючи підборіддя на 1 див. Намагайтеся закинути голову, дорахувавши до 30, і опустіть голову.
  2. Відкрийте рот, широко посміхніться тільки верхньою губою, затримайтеся на півхвилини, розслабтеся.

Класичні вправи

Для зміцнення особового каркаса підійдуть і спеціальні вправи, які засновані на поперемінному розслаблення і напруження м'язів, що не мають побічних ефектів. Повторюйте кожну по 8-10 разів:

  1. Широко посміхніться, не розкриваючи рота.
  2. Прикладіть великі пальці рук до куточків губ, злегка натисніть, не допускаючи болю і згинання рук.
  3. Як можна сильніше підніміть куточки рота до вилиць, потримайте 10 секунд, повторіть тричі.
  4. Уявіть у роті кульку. Повільно перекочуйте його від однієї щоки до іншої.
  5. Як можна далі висуньте язик, потримайте 15 секунд, тримаючи верхню частину обличчя нерухомою. Це буде стимулювати кровообіг і запобігати в'янення шкіри.

Масаж від обвисання щік

У салонах краси або самостійно можна робити масаж для зміцнення особового каркаса, що допоможе скорегувати чіткість контурів і прибрати брилі. Процедура виконується легкими рухами, без болючих відчуттів. Приклад методики:

  1. Ведіть подушечками пальців від підборіддя по нижній щелепі в бік вушних раковин, злегка похлопывайте, потім підсильте тиск.
  2. Змочіть пальці в теплому косметичному масляному засобі або оливковій олії, виконуйте ковзаючі рухи нижньої щелепи.
  3. Сильно надуйте щоки, затримайтеся в положенні 5 секунд, намагайтеся дотягнутися нижньою губою до кінчика носа.
  4. Сильно стисніть зуби, відчуйте напругу щік. Тримайте положення п'ять секунд, розслабтеся. Повторіть кілька разів.
  5. По черзі вкривайте нижню губу верхній, як ковдрою і навпаки. Повторюйте рухи губами 15-20 разів на кожну.

Техніка "Гоління"

Чому чоловіки старіють повільніше жінок? Весь секрет полягає в гоління. Здійснюючи щоденну процедуру, чоловіки ще й проводять жорсткий масаж. На підставі таких спостережень була придумана спеціальна техніка масажу. Цей масажний прийом схожий на техніку гоління у чоловіків, але без бритви. Він включає вправи:

  1. Зігніть вказівні пальці рук. Лівою рукою зафіксуйте шкіру праворуч на щоці у підборіддя, а правою рукою робіть короткі руху вгору по масажних лініях, імітуючи гоління.
  2. Не розтягуйте шкіру, робіть рухи помірними. Це допоможе зняти гіпертонус і усунути обвислость щік.
  3. Виконайте поплескування по відкладах на щоках тильною стороною долоні, поки шкіра не заніміє. Можете використовувати для цього етапу вологе рушник і, змочивши його в настої зеленого чаю або відварі трав. Продовжуйте плескати себе по обличчю близько двох хвилин.
  4. Покладіть пальці на підборіддя, рухайте ковзаючими рухами у бік мочок вух. Щоб шкіра не розтягувалася, можете капнути на неї трохи олії, поступово рухи повинні слабшати.
  5. Повторюйте 20-30 секунд на кожну сторону для зняття гіпертонусу м'язів, підтягування щік і перешкоди утворенню обвислості.

Масаж за допомогою вологого рушника

Для посилення кровообігу в зоні підборіддя добре використовувати вологе махровий рушник. Виконуйте вправи обережно, щоб не допустити утворення гематом:

  1. Поверніть рушник в джгут, намочіть прохолодною солоною водою. Похлопывайте по шиї, підборіддя, щоки і нижньої щелепи до того, як відчуєте відчуття припливу крові до шкіри. Продовжуйте повторювати 15 хвилин, нанесіть зволожуючий крем.
  2. Приготуйте дві ємності з холодною і теплою водою. Поверніть рушник в джгут, щоб вийшла довжина могла повністю охопити овал обличчя. Змочіть рушник у теплій воді, оберніть щоки так, щоб кінці були вгорі, по черзі тягніть їх вгору. Повторіть процедуру, змочити рушник в прохолодній воді.

Як підтягнути брилі на обличчі в салоні

У запущених випадках брилі можна усунути в салонах краси або кабінетах пластичних хірургів з допомогою операційних і безопераційних методів. Перші підійдуть при зайвому кількості жиру, другі – при помірній вираженості огрядного обвисання. Найпопулярніші методи підтяжки для дівчат та жінок:

  1. МАСЅ-підтяжка (фейсліфтінг) – методика підтяжки з наслідками у вигляді мінімального рубця попереду вушної раковини. Ця процедура виконується в області шиї і підборіддя з метою розгладження носогубних складок і усунення брылей. До переваг методу належать мінімальний реабілітаційний період, вертикальна міцна фіксація опустилися тканин. З мінусів виділяють необхідність анестезії. Метод застосуємо для різного віку.
  2. Міні-фейсліфтінг або короткорубцовая підтяжка – метод підтяжки через розріз перед вушної раковини. Переваги: малотравматичний спосіб, короткочасна реабілітація, недорогий за ціною. Мінус: не підходить при вираженій в'ялості шиї.
  3. Глибокий фейсліфтінг – метод підтяжки глибоких шарів шкіри під м'язово-апоневротическими тканинами. Мобілізація тканин дозволяє розгладити носогубні складки, позбавити від брылей. За рахунок глибокого проникнення в тканини поліпшується кровотік. Плюс: підходить курцям. Мінус: підвищений ризик травматичності.
  4. Підтяжка середньої третини обличчя – ізольований ліфтинг, який підходить тим, хто поки не потребує повної підтяжки. Результатом процедури стає омолоджуючий ефект носогубного трикутника, очей, вилиць, щік. Виконується скроневим і подресничным способами. Перший відрізняється ендоскопічної спрямованістю, полягає в діагональному підйомі тканин. Другий виконується через розріз століття і піднімає тканини вгору.
  5. Підтяжка шиї і платізми – метод видалення брылей, в'ялості шиї і другого підборіддя, створення підборіддя-шийного кута методом ліпосакції. Перевага: помітний гарний ефект ліфтингу. Мінус: дорогою по грошах, як відзначають клієнти.
  6. Лазерна наноперфорація – використання променя, ділиться на микролучи, які діють лише на глибокі шари шкіри. Це запускає регенерацію клітин, підтягує шкіру, позбавляє від невыраженных брылей. Плюс: безболісність, відсутність підготовки. Мінуси: є протипоказання, маніпуляції дорогі.

RF-ліфтинг (термоліфтінга)

Дана процедура є популярною на початковій стадії вираженості брылей. У радиолифтинге використовується електричний струм радіочастотного діапазону, який відновлює колагенові волокна і каркас шкіри, задіюється голка електрод. Метод використання радіохвиль рекомендований молодим жінкам з першими ознаками старіння. Апарат випромінює інфрачервоні промені, які проникають в клітини і змушують їх виробляти колаген та еластин, за рахунок чого розгладжуються брилі. Вартість за одну процедуру – 4000 рублів.

Підтяжка брылей нитками (біоармування)

На перших етапах формування брылей можна застосовувати підтяжку нитками або біоармування. В корекції використовуються розсмоктуються або не розсмоктуються біоніті, які простягаються під шкірою у формі петлі від подбородных складок до області за вухами. В процесі створюється стек гілок підшкірний каркас, відбувається процес омолоджування, яке сформулював доктор. Ефект помітний протягом року. Вартість однієї нитки від 9000 рублів (на процедуру потрібно 1-2).

Ін'єкції філлеров з гіалуронової кислотою

До популярним безопераційним способів видалення брылей відносяться ін'єкції філлеров на основі гіалуронової або полімолочної кислоти. Плюси методу: відсутність травматичності, швидкий і тривалий результат. Мінуси: болючість, довгий відновлення. Під час процедури використовується місцева анестезія (крем Емла). На обличчі «чертится» ромбовидна сітка, по лініях якої з шприца вводяться препарати. Ефект триває до року. Вартість 1 мл препарату – від 20000 рублів – знадобиться 1-3 мл

Біоревіталізація

Ще одна безопераційна техніка проти брылей – біоревіталізація. Це ін'єкційна методика, яка передбачає введення ін'єкцій гіалуронової кислоти (природного зволожувача) під шкіру. В результаті поліпшується структура шкіри, відновлюється чіткий контур особи, яка тримається протягом року. Для ефективного результату знадобиться 3-5 процедур тривалістю 25-40 хвилин вартістю від 4000 рублів кожна.

Лімфодренажний масаж

Для прямого впливу на клітини шкіри по лінії лімфотоку використовують лімфодренажний масаж. Він допомагає усунути набряклість і зайве кількість жиру на щоках і підборідді, які викликають появу брылей. Під час процедури фахівець виконує масажні руху по току лімфи, усуваючи надлишки рідини з міжклітинного простору. Для видалення обвислих щік знадобиться 3-5 процедур вартістю від 2000 рублів за сеанс.

Ендоскопічний фейсліфтінг

Жінкам 30-50 років показано проведення ендоскопічного фейсліфтингу для підтяжки брылей. На відміну від кругової підтяжки, ця процедура не залишає шрамів і розрізів. Для проведення робиться пара проколів, в які вводиться спеціальний прилад ендоскоп. На його кінці є маленька камера, через яку хірург контролює свої дії. Процедура малотравматична, безпечна, показана пацієнткам з відсутність надлишку шкіри.

Під час операції в зоні волосистої частини голови і перед вушною раковиною робляться розрізи до 2 см в діаметрі, через які лікар роз'єднує внутрішній шар шкіри від верхньої щелепи, формуючи подбородочную складку і підтягуючи поднадокстничные тканини. Результат: омолоджуючий ефект, що триває до двох років. Перевага – короткий термін реабілітації. Вартість операції – 200000 рублів.

Ультразвуковий SMAS-ліфтинг

Самою відомою методикою пластики особи в світі вважається розширена шийно-лицева підтяжка (SMAS). Це вплив на комплекс м'язово-апоневротических тканин, який більше всього схильні до старіння і гравітаційному опущення. Ці тканини беруть участь в міміці. Під час підтяжки лікар робить розрізи попереду і позаду вушної раковини з заходом на волосисту частину голови, тканини мобілізуються і фіксуються в новому положенні. Операція супроводжується тривалим реабілітаційним періодом, але його ефект зберігається до 5 років. Вартість – 55 тисяч рублів.

Видалення грудок Біша

Між щічної, жувальної і скуловыми м'язами розташовані інкапсульовані жирові тіла – грудки Біша. Вони потрібні людині для жування і ссання, захисту мімічної мускулатури та нервів від травм. Грудки Біша схильні птозу, впливають на утворення брылей, тому їх висічення і видалення усуває проблему. Результат: особа стає моложавим, щоки запали, ефект зберігається до кінця життя. Мінус – може просісти контур обличчя. Операція проводиться через рот, робиться розріз слизової оболонки, жирові тільця видаляються. Вартість процедури близько 48000 рублів.

Відео

Як прибрати брилі за 14 днів. Гарантований результат

Немає брыльцам! Як поліпшити овал обличчя

Відгуки

Марина, 49 роківЗ віком я стала помічати, що у мене з'являються брилі на обличчі. Спочатку вони були непомітними, але незабаром стали сильно виражені. Я використовувала ліфтинг-креми і маски, але вони слабо допомагали. Тоді я пройшла процедуру біоревіталізації і зраділа відображенню в дзеркалі. Процедура не тільки згладила вираженість проблеми, але і зробила шкіру щільніше.
Анастасія, 36 роківУ мене почалося раннє старіння обличчя, тому стали утворюватися носогубні складки, обвисати щоки. Я відразу почала бій з проблемою, тому що не хотіла доходити до операції. Мені допоміг масаж від брылей на обличчі – я ходила в салон раз в тиждень, де мені робили лімфодренаж. Вдома я виконувала кожен день спеціальні вправи. Опущення щік зникло.
Катерина, 55 роківУ мене завжди був зайву вагу, але якщо в молодості це було не так помітно, то з віком стало позначатися на обличчі. Мої повненькі щічки перетворилися в «бульдожі», що зовсім мене не радувало. Косметолог сказала, що її процедури неефективні і порадила зробити підтяжку обличчя. Мені показаний ендоскопічний фейсліфтінг, скоро піду на операцію.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!