Розпарювання шкіри обличчя перед чищенням

Багато жінок і чоловіки звертаються за чищенням лицьової області від чорних крапок до фахівців. Позбутися від них можна за допомогою спеціальних косметичних засобів і апаратів. Збільшити їх ефективність допоможе процедура розпарювання, яку можна зробити вдома. Вона розширить пори, з верхніх шарів епідермісу бруд буде віддалятися легше.

Для чого потрібно розпарювання особи

Розпарювання особи в домашніх умовах потрібно проводити перед процедурами очищення шкіри. Вплив пара допомагає розкрити і розширити пори, сприяючи ефективному видаленню забруднень. Засоби, які ви використовуєте для періодичної очистки, значно краще проникають всередину. Крім того, регулярне розпарювання перед масками і пилингами допомагає боротися з передчасним старінням, виводить шкідливі речовини з шарів шкірного покриву, робить шкіру свіжою, красивою і здоровою, сприятливо впливає на кровообіг.

Як підготуватися до процедури

Перед тим, як розпарювати обличчя, необхідно зробити кілька простих дій з підготовки:

  1. Видаліть забруднення з рук, щоб не перенести бактерії на лицьову область.
  2. Добре вмийтеся.
  3. Очистіть шкіру спеціальними косметичними засобами. Для цих цілей підійдуть тоніки, гелі або молочко. Підбирати їх необхідно, спираючись на характеристики типу шкіри.
  4. Використовуйте скраб для масування і видалення відмерлих клітин верхнього шару. Масажувати потрібно від центральної частини до країв.
  5. Для змивання скрабу використовуйте теплу воду.
  6. Якщо у вас суха шкіра, нанесіть на неї невелику кількість крему або лосьйону. Власникам жирної потрібно трохи промокнути її.

Способи розпарити обличчя в домашніх умовах

Існує кілька способів, як розпарювати обличчя в домашніх умовах. До будь-якого з них застосовуйте наступні рекомендації:

  • Якщо ви вибрали маску, обов'язково протестуйте її на непомітній ділянці шкірного покриву. Це допоможе вчасно розпізнати алергічні реакції.
  • Час розпарювання не повинна перевищувати 20 хвилин.
  • При наявності запальних процесів або подразнень, від процедури краще відмовитися, щоб не погіршити ситуацію.
  • Здійснюйте процес не частіше 2-3 разів на місяць.
  • Вибирайте для себе один відповідний спосіб, щоб розігрівати шкіру. Відразу кілька поєднувати не рекомендується.
  • Накривайте нанесену маску серветкою з паперу. На покритті необхідно зробити отвори для очей.
  • Якщо ознаки подразнення виявилися після заходу з розширення пір, зверніться до фахівця.

Парова ванночка для обличчя

Спосіб, як розпарити пори за допомогою водяної лазні:

  1. Налийте в широку миску воду, розігріту до високої температури. У неї додайте кілька крапель ефірного масла, яке підходить для вашої шкіри, для посилення ефекту.
  2. Приберіть волосся, використовуючи шпильки або спеціальну пов'язку.
  3. Нахиліться над мискою, тримаючи шкіру на відстані 20 см від рідини. Щоб пар не йшов, можете трохи прикрити голову рушником.
  4. Перебуваєте над мискою близько 15 хвилин.
  5. Після закінчення процедури можна застосовувати очисник для шкіри. Видаляти косметичний препарат потрібно теплою водою.

Розпарювання за допомогою теплої серветки

Суть методу полягає в накладанні тканини, вмоченою в гарячій воді, на шкіру обличчя. Вимочувати матеріал можна, додаючи в рідину відвари корисних для шкіри трав. Ефективним способом, як відпарити обличчя серветкою, є додавання солі. Додайте 2 ч. л. кристалів в 1 літр гарячої води, перемішайте. Розташуйте на обличчі вимочену в розчині серветку. Залиште засіб до висихання. Під час накладання переконайтеся, що рідина не занадто гаряча, інакше ризикуєте травмувати шкіру.

Распаривающая маска для обличчя

Серед варіантів, як розпарити обличчя, можна вибрати спеціальні маски, які легко створити вдома. Для цього скористайтеся наступними рецептами:

  • Візьміть мед (50 г) і 2 жовтка курячого яйця. Інгредієнти з'єднайте помішуванням. Отриману суміш нагрійте, використовуючи парову лазню. Нанесіть в теплому стані на обличчя і витримуйте 15 хвилин для очищення.
  • Як розпарити пори вівсяними пластівцями. Вівсянки знадобиться 1 столову ложку, до неї підсипте 3 г харчової соди. Щоб засіб набуло потрібну температуру і консистенцію, долийте трохи гарячої води. Рідини потрібно стільки, щоб при розмішуванні вийшла субстанція, нагадує сметану. Якщо ваша шкіра відноситься до сухого типу, замість води можна використовувати молоко. Тримати маску на обличчі, щоб відкрити пори, необхідно 20 хвилин.
  • Вирішити проблему, як швидко розпарити обличчя, допоможе цинкова мазь. Варто засіб недорого, його без проблем можна придбати в аптеці. Змішайте мазь з білою глиною, дотримуючись пропорції 2:1. Злегка помішуючи, додайте трохи соку огірка. Отриману масу потрібно підігріти до оптимальної температури. Дія маски швидке, тому тримати її потрібно до 20 хвилин.

Протипоказання

Проста процедура розпарювання особи має ряд протипоказань. Якщо у вас є один з них, відмовтеся від такого процесу підготовки до чищення:

  • гіпертонічна хвороба;
  • купероз (судинні зірочки на шкірі);
  • утворення прищів, наповнених гнійним вмістом;
  • бронхіальна астма;
  • велика кількість волосся на обличчі.

Відео: як розпарити шкіру особи для чищення

Чистка обличчя в домашніх умовах (парова ванна)

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!