Сік алое - застосування в домашніх умовах. Лікування шкіри обличчя соком алое

Сік столітника – унікальний продукт, використовуваний й медиками і фармацевтами, і косметологами. здатний допомагати при різних захворюваннях. Хороше самопочуття, позбавлення від ряду проблем, пов'язаних зі здоров'ям – не єдина мета його застосування. Сік алое чудово підійде для щоденного догляд за обличчям.

Лікувальні властивості алое для обличчя

Столітник – рослина з міцними листям, що мають гострокутні форми, росте на підвіконні. Провідні виробники косметики оцінили всі якості соку і активно застосовують його на практиці. Як правило, мова йде про соку столітника для особи: додають його в різні косметичні продукти – креми, лосьйони, скраби, щоб допомогти жінкам позбутися від проблем, характерних для вікових змін шкіри і з'являються в результаті негативного впливу на неї. Склад з алое:

  • заспокоює роздратовану шкіру;
  • загоює рани, порізи;
  • підтягує в'ялу шкіру;
  • лікує прищі;
  • можна використовувати, якщо є яскраво виражене пігментна пляма;
  • здатний омолоджувати, зменшує кількість зморшок.

Рецепти застосування соку алое для шкіри

Сік алое для шкіри обличчя корисний як моносредства або в компанії з іншими компонентами косметології. Приміром, він зустрічається у складі масок, а вже застосування тих чи інших залежить від проблем, типу шкіри. Зробити лосьйон для обличчя з алое просто – потрібно заморозити рідину і використовувати щодня. Рецепти прості, недорогі, та й кімнатна рослина у якості квітки мають на своїх підвіконнях багато. Результат помітний після декількох процедур, настоянка алое найкращим чином буде впливати на здоровий вигляд шкіри.

Засіб від прищів і вугрів

Неприємні і непотрібні красивій жінці вугри відступлять, якщо ви приготуєте маску з соком алое для шкіри обличчя. Якщо хоча б одна чорна точка є, засіб з активною речовиною здатна позбавити вас від неї. Спробуйте приготувати чудодійну маску, яка містить вітамін Е – компонент, здатний загоєння ранки і знімати проблемне запалення. Якщо немає домашнього соку, одна ампула аптечного концентрату здатна перекрити потребу в потрібній кількості. Приступимо:

  • Змішайте соки лимона, столітника, яєчний білок в однаковому обсязі.
  • Перемішайте все, злегка збиваючи, доведіть до кашоподібного стану.
  • Акуратно намажте на обличчя, прихлопуючи кінчиками пальчиків.
  • Після 15-20 хвилин необхідно приємною по температурі водою змити склад, використовуючи спонжік. Нанести крем (денний, поживний).

Від зморшок

Немає жінки, яку б радували зморшки. Спробуйте поборотися з ними за допомогою застосування маски, в якій будуть об'єднані алое і мед. По 1 столовій ложці візьміть наступні інгредієнти: сік рослини, мед, подрібнені вівсяні пластівці. Акуратно все змішайте, для посилення гладенького ефекту додайте 1 краплю будь-якого масла (персикового, абрикосового, чайного дерева). Маска для обличчя з алое і медом готова, а потім:

  • Нанесіть склад, уникаючи області навколо очей.
  • Приляжте на рівну поверхню, щоб маска не стікала.
  • Почекайте 20 хвилин.
  • Приступайте до змивання масочку, акуратно, водою комфортної температури.
  • Завершіть уходовую процедуру нанесенням улюбленого крему.

Для шкіри навколо очей

Якщо особа навколо очей обплутала сіточка дрібних зморшок або з'явилися темні кола, не біда: приготуйте масочку з соку столітника, яка підійде для ніжною і чутливою шкірою навколо очей. Її склад простий, а ефект перевершує всі очікування. Щоб не виглядати стомлено, а крім того прибрати з обличчя ознаки того, що вік підходить до 40, необхідно взяти 10 мл соку м'ясистого рослини, по 5 мл вершків і молока. Змішайте всі, але акуратно, приступайте до догляду:

  • Очистите шкіру за допомогою тоніка.
  • Нанесіть на неї пензликом або подушечками пальців маску.
  • Залиште масу на обличчя на 20 хвилин.
  • Змийте її, обличчя трохи обсушіть махровим рушником, намажте кремом для свого типу шкіри.

Протипоказання соку алое

Алое – рослина, яка легко викликає алергію. Якщо маска або інший засіб викликає пощипування, почервоніння, набряки – це привід негайно відмовитися від застосування косметики або лікування. Важливо перед застосуванням провести простий ефективний тест: нанесіть склад на руку і залиште хвилин на 20, щоб побачити реакцію шкіри. При появі ознак алергії використання коштів з алое у складі викличе неприємні відчуття, користі не принесе, а от шкода можливо.

Як видавити сік алое

Правила прості, а для того щоб приготувати ліки з алое володіти особливими знаннями не потрібно:

  • Рослина не поливайте 7 днів.
  • Потім зріжте листя, покладіть в тарілку, накрийте пакетом і помістіть на 14 днів у холодильник.
  • Дістаньте їх, викиньте листя, які мають чорний колір, а з решти акуратно видавіть сік.
  • Для цього пропустити масу через м'ясорубку або подрібніть блендером.
  • Суміш помітите в марлю, відіжміть.

Це народний метод отримання активної речовини. Фармацевтична промисловість не стоїть на місці, є можливість купити готовий сік алое в ампулах в аптеці. Пити биостимулированный препарат не рекомендується, інструкція говорить про інших методах застосування – приймати його зовнішньо і внутрішньом'язово. Використання соку алое для шкіри особи порадує своїм ефектом, який легко отримати при постійному використанні коштів.

Відео: як робити маски для обличчя з алое в домашніх умовах

Сік алое для особи. КОРИСТЬ соку алое для особи. МАСКИ для обличчя з соком алое

Відгуки

Ірина, 35 роківРоблю маски з застосуванням листя столітника, можу сказати одне – результат вражає. Розгладжуються зморшки навколо очей, стають менш помітними, обличчя виглядає свіжим, відпочив. Єдине, що хочу порекомендувати початківцям – процедури слід проводити регулярно, тоді й ефект буде.
Ольга, 28 роківА я пігментні плями вибілила соком столітника. Не знаю, звідки вони взялися – від сонця, напевно. Стала протирати обличчя соком алое – і шкіра стала краще, не думала, що звичайна рослина може так зволожувати. Приготування складу часу не забирає, так що і тут класно.
Ганна, 45Раніше завжди свої маски робили, потім мода на магазинні пішла. Начебто і зручно, а результат не той. Відновила власне «виробництво», оскільки таке відчуття, ніби помолодшала років на 10. Подруга теж помітила, що я змінилася. Очищати шкіру приємно, заодно і півгодини відпочинку собі організовую. Склад не рідкий роблю, щоб не стікав.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!