Як зробити корекцію брів в домашніх умовах

Кожна жінка прагне створити привабливий образ, що запам'ятовується. Піклуватися про доводиться чому, тому залишається небагато часу на салон краси, де ціна на послуги часто завищена. Деякі процедури і зовсім не вимагають цього, і серед них корекція брів в домашніх умовах. При певній вправності і досвіді техніку вищипування брів, надає їм акуратну форму, забарвлення – все це жінка здатна освоїти самостійно. Покрокова інструкція з фото, відеоролики допоможуть освоїти корисну процедуру.

Як підібрати форму брів за типом особи

Щоб форма була ідеальною, доведеться почати з азів. Якщо ви плануєте робити корекцію брів будинку, почати слід з того, щоб визначити тип особи, а потім підібрати відповідну форму брів. Злам, густота, ширина і довжина брів здатні візуально зрівноважити пропорції, наприклад, продолговатому особі надати округлості, а широкий овал обличчя зробити трохи витягнутим. Визначте, до якого типу відноситься ваше обличчя, і лише потім приступайте до корекції:

  1. Кругле обличчя зробити трохи більш витягнутим допомагає легкий злам. Моделювати брови необхідно так, щоб зовнішній край був тонше і злегка загостреним, ніж внутрішній, який починається від перенісся. Намагаючись візуально зробити круглий овал обличчя трохи довше, вибирайте правильне місце для зламу: по відношенню до всієї довжині брови ця точка знаходиться на відстані дві третини, якщо відступити від внутрішнього краю брови.
  2. Трикутне обличчя – той тип, при якому варто вибрати пряму форму. Допустимо зробити дизайн злегка закругленими, але надмірності ні до чого. Якщо занадто зігнути і зробити їх округлими, то порушаться пропорції, тому висмикувати волоски треба по прямій лінії, а на заключному етапі лише злегка підкоригувати зовнішній край брови.
  3. Витягнуте обличчя зробити більш жіночним, візуально надаючи округлі риси, допомагають брови прямої форми. Не варто робити злами, закруглювати на кінці, як і робити брови ниточкою або залишати широкими.
  4. Квадратне обличчя являє собою тип, що потребує форми брів зі зламом. Щоб візуально добитися ідеального результату, підняти лінію слід приблизно посередині. Занадто загострювати, роблячи брови схожими на «будиночки», не слід.

Які інструменти знадобляться

Перед тим як приступити до корекції брів в домашніх умовах, доведеться подбати про інструменти. Чи існують готові набори, які легко купити в такому магазині, як Летуаль, або по каталогу, наприклад, в Оріфлейм. Вартість всіх необхідних матеріалів залишиться в межах розумного, а багато з цього уже є будинки. Ви зможете користуватися засобами надалі, щоб доглядати за шкірою або коли треба намалювати модний макіяж.

Щоб зробити лінію ідеальною, необхідно мати під рукою пінцет, щіточку, ватні диски, спиртосодержащее засіб, крем. Пінцета вистачить і одного – вищипувати волоски або змінити контур вийде одним і тим же інструментом, але в ідеалі краще мати два: зі скошеними плоскими кінчиками і з гострими. Приступати до процедури коригування лінії брів слід після того як ви продезінфікуєте інструмент.

Як зробити красиві брови самої

Умовно вся процедура складається з трьох етапів: підготовчого, самого процесу видалення зайвих волосків і придання форми бровам та фінішного. Більш детально кожний етап, щоб ви могли підстригти, укласти, самостійно зробити корекцію будинку, описаний в покрокової інструкції з фото. Ці докладні рекомендації допоможуть вам приступити до процедури відразу після прочитання:

  1. На початковому етапі за допомогою тонкого довгого предмети (палички, олівця) визначте довжину брови. Для цього необхідно один край предмета покласти на крило ніздрі, а інший – притулити спочатку до внутрішнього краю брови (початкова точка), а потім по діагоналі направити до зовнішнього куточка ока (кінцева точка). Якщо підходити вашому типу особи брову з вигином, то знайти цю точку таким способом теж легко. Від крила носа через зіницю проведіть лінію: місце зіткнення з бровою і є потрібна точка.
  2. Перед корекцією дезінфікувати шкіру, нанесіть пом'якшувальний крем, а особливо чутливим слід прикласти лід на пару хвилин.
  3. Для корекції брів в домашніх умовах краще зупиніть вибір на пинцете або нитки, оскільки видалення зайвих волоків з допомогою воску вимагає певних навичок. Східний спосіб з допомогою нитки теж вимагає вправності, але цей метод майже не дратує шкіру і видаляє відмерлі клітини, а навчитися йому набагато простіше і швидше. Класичний спосіб корекції передбачає використання пінцета. Що підійде більше – вибирати вам.
  4. Фінішний етап процедури – дезінфекція. Обробіть шкіру спиртовим тоніком або лосьйоном, після чого змажте заспокійливим кремом.

Як вищипнути пінцетом

Вчасно зупинитися, щоб не зіпсувати – ось яким золотому правилу треба дотримуватися при корекції брів пінцетом. Вищипувати волосок за волоском доведеться акуратно, щоб не травмувати шкіру, не порушити зростання і надати ідеальну форму брів. Корекція за допомогою пінцета вважається класичною процедурою. Навчитися використовувати цей інструмент на благо краси набагато простіше, ніж інші способи видалення зайвих волосків.

Щоб вищипнути брови пінцетом, дотримуйтесь правил:

  1. Протріть шкіру засобом з дезінфікуючими властивостями.
  2. Розчешіть волосся щіточкою по напрямку росту, візьміть в руку пінцет, а інший – трохи розтягніть шкіру.
  3. Волосок необхідно захопити біля основи, потім різко висмикнути. Висмикуйте волоски по одному, намагайтеся робити перерви, оцінюючи досягнутий результат і не надто захопитися процесом. Якщо висмикніть зайві, то ситуацію виправить макіяж з використанням туші або олівця або татуаж, поки волосся не відросте знову. Стане в нагоді так само прозорий гель, який є в колекціях провідних виробників декоративної косметики, наприклад, Pupa.
  4. По завершенню процедури знову протріть шкіру спиртовмісним засобом, нанесіть крем заспокійливий або прикладіть на пару хвилин лід.

Додання бровам гарної форми з допомогою пінцета потребує деякої практики. Освоїти навик вийде швидше, якщо онлайн побачити процедуру, яку проводить досвідчений майстер. Відео, розміщене нижче, допомагає детально розглянути кожний етап процедури і рухи рук, що відрізняє таке навчання від перегляду фото брів після проведення маніпуляцій.

Супроводжуючі коментарі допоможуть уникнути помилок і поширених помилок, що приводять до неправильного вибору форми і способи впливу. Безкоштовний майстер-клас на ютуб у форматі відео – ваш шанс на швидке і самостійне навчання, як правильно вищипувати брови пінцетом. Дивіться уважно ролик і освоюйте корисний навик, щоб звертатися в салон тільки для депіляції або татуажу.

Корекція форми брів (life-instyle.com)

Моделювання брів ниткою

Правильні лінії брів – секрет привабливості вирази обличчя для жінок і чоловіків. Якщо представники сильної статі мало замислюються про способи моделювання, вважаючи за краще голити зайве або підстригати, то дами стурбовані пошуком ефективного засобу. Допомагають досягти бажаного результату різні методи, а в домашніх умовах застосовується і моделювання ниткою. Щоб зробити контур рівним, а епіляцію простий дотримуйтесь наступних рекомендацій:

  1. Підготуйте нитку (бавовняну), ватні диски, ємність з гарячою водою, пом'якшувальний крем, лід.
  2. Шкіру верхнього століття і над лінією брови необхідно змастити кремом, залишити на три-п'ять хвилин до повного всмоктування.
  3. Опустіть ватяний диск в гарячу воду, а потім прикладіть до зони епіляції, утримуючи кілька хвилин.
  4. Потім відмотайте нитку потрібної довжини, кінці зв'яжіть, а потім перекрутіть утворилося кільце посередині кілька разів так, щоб вийшли дві петлі. Всередину кожної треба вставити вказівний і великий пальці, завдяки яким вийде то збільшувати, то зменшувати розмір петлі. Захоплюйте волоски тією частиною, яка стиснеться в маленьку петлю, рухаючись від внутрішнього краю ока (перенісся) до зовнішнього куточка.
  5. На заключному етапі, коли вийде видалити всі зайві волоски, шкіру треба обробити кубиками льоду, а потім нанести заспокійливий крем.

Складною техніка триддинга, або моделювання за допомогою нитки, здасться тим, хто не бачив це відео. Це поширена у східних і південно-східних країнах методика боротьби із зайвою оволосіння на обличчі, яку використовують вже багато століть. Сьогодні зможете її освоїти і ви. У відео нижче ви отримаєте наочну демонстрацію усієї процедури, де найскладнішим етапом вважається скручування нитки.

Правильно скласти «інструмент» – нитку – не менш важливо, ніж правильно виконувати рухи уздовж лінії брови. Щоб з'явилася вправність, найпростіше хоча б один раз побачити, як це робить майстер. Після процедури шкіра стане гладкою, адже нитка видаляє не тільки зайві волоски, але і пушок. Наносити коректор, тіні, робити макіяж після обробки шкіри та видалення зайвого волосся стане набагато простіше.

Видалення волосся на обличчі ниткою

Як доглядати за бровами після корекції

Ніжна шкіра цієї зони обличчя потребує турботи після депіляції. Будь заключний етап вимагає нанесення пом'якшувального крему, але що робити далі? Багато жінок знають, як вищипнути брови ниткою, але деякі продовжують піклуватися про них після корекції. Як відростити волосся, щоб брови стали густими? Використовуйте ламінування, яке поєднує харчування, зміцнення та фарбування. Догляд також часто включає:

  • компреси з ватяними дисками, змоченими в підігрітому маслі;
  • маски з інжиром, розвареному в молоці;
  • щоденне розчісування щіточкою;
  • змазування на ніч касторовою олією.

Відеоурок: як правильно надати форму бровам

У красивих брів повинна бути ідеальна форма, але як досягти такого результату, не вдаючись до послуг салону? Ні безпечна бритва, ні стрижка ножицями, ні відгук про чудодійний засіб, миттєво удаляющем волоски, не можуть зробити ваші брови ідеальними. Доведеться навчитися вищипувати їх пінцетом або моделювати ниткою. Це буде корисно і для догляду в домашніх умовах.

Хтось всерйоз цікавиться, як роблять татуаж, але не варто замислюватися тільки про таких кардинальних методи. Які ще існують варіанти корекції, видалення зайвих волосків і додання закінченого вигляду овалу особи, якщо треба надати овальний, дугоподібний контур або пофарбувати їх вдома? Про це детальніше дивіться у тематичних відео нижче.

Оформлення брів будиночком

Як правильно вищипувати брови. Корекція брів. Мої секрети і трюки)

Корекція за допомогою трафарету і воску

ЯК зробити ТРАФАРЕТ для брів(видалення/корекція волосся ВОСКОМ)

Фарбування брів будинку

Брови! Форма брови в домашніх умовах!Фарбування та корекція брів!

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!