Як позбутися від зморшок за допомогою ефективних домашніх масок

Жінка залишається жіночною в будь-якому віці. Неважливо, їй двадцять років далеко за п'ятдесят, вона хоче виглядати чарівною в будні і свята. Зводити з розуму, підкорювати чоловічі серця, відчувати себе красунею — про це мріють мільйони жінок. На жаль, навколишнє середовище, стреси, перепади температур погано впливають на шкіру. Перші зморшки, гусячі лапки під очима викликають паніку. Косметичні салони пропонують процедури, але це дороге задоволення. Вам під силу зробити ефективні маски від зморшок в домашніх умовах. Ви здивуєтеся змін вашого вигляду.

Рецепти домашніх масок для обличчя проти зморшок

Ви надягнете ошатне плаття, зробите вечірній макіяж, але все враження від образу зіпсують зморшки в куточках очей, недоглянута шкіра зони декольте, навислі повіки. Пропонуємо ефективні маски для обличчя. В їх основі натуральні продукти, які купуються на ринку, в магазині, аптеці. Ці засоби проти зморшок вимагають мінімум часу на приготування, рецепти їх дуже прості. Зверніть увагу, що слід підготувати шкіру до нанесення масок. Бажано очистити її м'яким скарбом з намоченої манної крупи або вологих вівсяних пластівців.

Перед нанесенням маски варто протерти обличчя тоніком. Приготувати місце для процедури. Щоб отримати кращий ефект, бажано нанести її і полежати. Увімкніть музику, не розмовляйте, не посміхайтеся, проведіть спокійно двадцять хвилин. Потім змийте нанесений склад теплою водою. Далі бажаний зволожуючий крем. Навіть зробивши маску один раз на тиждень, ви отримаєте супер ефект. Якщо у ваших планах піти на ювілей, де ви хочете виглядати бездоганно, робіть їх декілька днів підряд. При нанесенні на обличчя, обходьте місця навколо очей. Ця зона вимагає особливого ставлення.

Для сухої шкіри особи

Величезної шкоди шкірі наносять морози, сухе повітря приміщень, нестача вітамінів. Пропонуємо кращі маски для обличчя. Вони зволожать шкіру, зроблять ніжною, бархатистою:

  • Візьміть 40 г гарячого молока, повну столову ложку геркулеса. Почекайте, коли пластівці набухнуть, додайте один жовток. Перемішайте, маска готова.
  • Змішайте 30 г свіжого жирного сиру з 20 г підігрітого молока. Вийде маска з відмінним зволожуючим ефектом.

Для живлення сухої шкіри обличчя скористайтеся народними рецептами, в основі яких тільки натуральні продукти. Ваш бездоганний вигляд підкорить багатьох, якщо взимку раз на тиждень зробите ці маски:

  • Розмішайте десертну ложку оливкової олії з жовтком яйця, накапайте туди 6 крапель соку лимона. Нанесіть пензликом.
  • Додайте до чайній ложечці дрібних вівсяних пластівців стільки ж оливкової олії, меду, один жовток. Маска для живлення, зволоження шкіри готова.

Для шкіри навколо очей

Косметологи радять робити маски на обличчя, не рекомендують наносити їх на зону навколо очей. Вона дуже ніжна, чутлива, але зовсім залишати її без уваги не можна. Шкіра тут суха, тонка, поява дрібних мімічних зморшок, гусячих лапок після сонця вимагають особливої турботи. Тому дуже важливий догляд за шкірою навколо очей в домашніх умовах, її зволоження, живлення. Самий простий, швидкий спосіб — нанесення м'яким пензликом соку алое або масла обліпихи. Таку маску зробіть перед сном. Надлишки масла приберіть серветкою, а сік алое змийте.

Хороші відгуки отримують народні засоби від зморшок під очима. Дуже результативна омолоджуюча, тонізуюча, зволожуюча бананова маска. В її складі 2 чайні ложки розм'якшеного банана, по одній — подрібненої зелені петрушки, м'яти, по половинці мигдалевої олії, вітаміну Е. На глибокі зморшки під очима добре діє маска, в якій одна чайна ложка підігрітого вершкового масла, 50 грам банана. Ви отримаєте відмінний ефект від її щотижневого застосування.

Оригінальний рецепт зволожуючою маски для розгладження зморшок, з використанням білого хліба. Подрібніть шматочок, змішайте з теплим молоком. Полежіть з маскою двадцять хвилин, приберіть залишки серветкою, вмийтеся. Ефективну маску від зморшок в домашніх умовах зробіть з картоплею. Вона одночасно живить шкіру, володіє ефектом ліфтингу. Натріть на тертці половину картоплини, додайте 3 краплі олії винограду, столову ложку вершків жирністю 10%.

Для повік

Скільки прикростей доставляють жінкам навислі повіки, мішки під очима. Легко з цією ситуацією впоратися будинку. Необхідно щодня наносити на повіки тонким пензликом кунжутовое або виноградне масло. Додатково раз на тиждень пропонується робити маску з жовтком і п'ятьма краплями касторової олії. Ефект молодої шкіри ви отримаєте від маски з п'ятьма краплями оливкової олії і половинкою авокадо.

Спробуйте зробити білкову підтяжку повік в умовах будинку. Збийте білок одного яйця, плюс 2 чайні ложки пшеничного борошна, одну — розтопленого меду. Маска робиться поетапно:

  • Нанесіть засіб на нижню повіку. Після висихання змийте.
  • Верхню повіку змастіть зволожуючим кремом.
  • Нанесіть маску на спонжики.
  • Покладіть на верхню повіку на 14 хвилин, потім змийте.

У ситуації, коли скоро прийдуть друзі в гості, а у вас набряки під очима від недосипу або втоми, виручить експрес-маска. Всі її компоненти знайдете на кухні. Виділіть 20 хвилин, щоб її приготувати, потім полежати. До приходу друзів ви будете чарівні. Замішайте по 2 ч. л. подрібненої зелені петрушки, крохмалю, додайте ч. л. сиру, дві краплі олії м'яти. Нанесіть на повіки. Результат вас вразить і обрадує.

Для шиї і декольте

Навіть якщо ви привели в порядок своє обличчя, чудово виглядаєте, видати ваш вік здатна шия, зона декольте. Зверніть на них увагу, тому що шкіра тут суха, з малою кількістю потових залоз, швидко втрачає тонус. Вмиваючись вранці, ввечері, не забувайте про зону декольте, шиї. Робіть ніжні скраби зволоженою вівсянкою, манкою, протирайте кубиками льоду, наносити маски. Змішати півтори столових ложки оливкової олії з трьома краплями лимонного соку, підігрійте. Ви не тільки напитаете шкіру, але злегка высветлите її.

Відмінний ефект дає омолоджуюча маска. Вам знадобляться тільки свіжі продукти. П'ятдесят грам жирного сиру змішайте з двома ложками 30% вершків. Додайте сік половинки апельсина. Чим він кисліше, тим краще вийде ефект. Шкіра буде виглядати відмінно, якщо робити маску, не пропускаючи, щотижня. Завдяки натуральним компонентам, цим рецептом безпечно користуватися під час вагітності.

Відмінний засіб проти зморшок на шиї, в зоні декольте — оригінальна французька маска. Вона тонізує шкіру, ущільнює, надає їй бархатистість, стягує пори. Її допускається робити тижневим курсом, зберігати внизу холодильника. До складу входять:

  • Твердий сир, натертий тертці, з верхом одна столова ложка.
  • Збитий білок.
  • Столова ложка рідкого меду.
  • Стільки ж вершків жирністю 10%.

Проти мімічних зморшок на лобі

Якщо ви весела людина або, навпаки, схильні до тяжких роздумів, часто супитеся — вам гарантовано появу мімічних зморшок. Будьте рівніше у своїх емоціях, тоді вам не доведеться боротися зі складками на лобі. Але, якщо вони вам докучають, є засіб від зморшок, яке надасть допомогу в цій ситуації. Для жирної шкіри відмінний ефект дає поживна маска на оливковій олії. Подрібніть в кавомолці геркулес, покладіть в посуд 3 ст. л., додайте півтори ст. л. оливкової олії, 8 крапель масла лаванди або пачулі.

Ефективна маска від зморшок в домашніх умовах з бальзамом «Зірочка». Приготування відбувається на водяній бані. У миску наливається 3 чайних ложечки оливкової олії, додається жовток, 7 крапель вітаміну А, дві краплі рідкого бальзаму «Зірочка». Все це ставиться в каструльку з гарячою водою, перемішують, витримують на водяній бані 12 хвилин. Охолоджується до температури тіла, наноситься на чоло.

Омолоджуючі маски від зморшок після 50 років

У зрілому віці шкіра потребує особливого догляду, починає старіти, втрачає еластичність. Свій відбиток залишають гормональні зміни, нестача вітамінів. Шкіра вже не така пружна, як у молодості. Добре розгладжує зморшки, дає ефект ліфтингу застосування маски з гороху. Візьміть дві столові ложки, промийте, висушіть, подрібніть в кофемолці. Додайте теплу воду, натуральний йогурт в такій же кількості. Витримайте 10 хвилин, щоб горох розбухнув. Нанесіть на обличчя, навколо очей залишаються без маски. Полежіть 15 хвилин.

Якщо ви хочете продовжити молодість, зробіть крем від зморшок в домашніх умовах. Коли станете наносити його кожен вечір, відзначите значні зміни своєї зовнішності, Слід гарненько перемішати всі складові. Готовий крем зберігати внизу холодильника. У його складі:

  • тюбик дитячого крему з календулою;
  • 1 чайна ложка вазеліну;
  • 50 грам оливкової олії;
  • 6 крапель косметичного масла Ним;
  • половина чайної ложки свіжого соку апельсина;
  • 12 крапель олії пшеничних зародків;
  • чайна ложка олії кісточок винограду;
  • 10 крапель масла календули.

Спробуйте найефективніший засіб від зморшок — маску молодості, у складі якої найбільш доступні продукти. Зваріть кисіль з картопляного крохмалю. Розмішайте її в половині склянки холодної води, вистачить столової ложки. Помішуючи, влийте в півлітра окропу, остудіть. Натріть моркву, відіжміть сік, має вийти 5 столових ложок. Вилийте його в кисіль, додайте 30 грам сметани, все перемішайте. Нанесіть пензликом на обличчя. Робіть маску тиждень, результати вас порадують.

Відео: як робити маски від зморшок в домашніх умовах

Подивіться відео. Ви дізнаєтеся порядок змішування компонентів, побачите, як правильно наносити маску, яку використовувати посуд. Вам стане зрозуміло, чому краще полежати з маскою, що робити, якщо суміш залишилася після нанесення. Вас здивує наочний ефект від застосування домашніх засобів. Ви зрозумієте, що вам під силу зробити домашній косметичний салон, використовуючи натуральні, доступні складові. Подивіться рецепти нових масок з використанням дріжджів, солі, кориці.

Ефективна маска з крохмалю і сметани

Маска для обличчя з крохмалю - ефект ботокса

З дріжджів

Дріжджова маска для обличчя. Маска для обличчя з дріжджів від зморшок

З медом і сіллю

Маска для обличчя з меду і солі. Прибираємо зморшки, вугри і сальної блиск

З бананом і корицею

Бананова маска для обличчя. Маска для обличчя з банана в домашніх умовах

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!