Мазь для загоєння рубців і шрамів на обличчі

Шрами на обличчі, як відомо, прикрашають тільки чоловіків. Жінок ці «брутальності» змушують комплексувати. Як позбутися від непотрібних знаків на тілі, не вдаючись до радикальних методів? Якщо пошкодження нестарі і неглибокі, спробуйте якусь мазь від шрамів і рубців на обличчі. На полицях аптек їх представлена величезна кількість. У статті підготовлений огляд кращих пропозицій фармацевтичної галузі — сучасні мазі і доведена практикою класика.

Розсмоктуючі препарати

Часто препарати для розчинення рубців і шрамів містять силікон і діють тільки на епідерміс, без проникнення в організм. В якості основного лікування вони використовуються для боротьби лише з невеликими дефектами шкіри, в цілях профілактики розростання сполучної тканини і виникнення повторного рубцювання. При глибоких і старих пошкодженнях такі препарати застосовуються для додаткової терапії. Пам'ятайте: розсмоктуючі засоби можуть не розсмоктати, а збільшити рубець і шрам! Перед початком лікування покажіть проблемне місце фахівця, нехай доктор вибере засіб.

Мэлт — крем від шрамів і рубців

Вітамін С відіграє важливу роль у процесах відновлення організму, в заміні старих і зруйнованих клітин новими. Нічого дивного, що «аскорбінку» включили до складу крему «МЭЛТ», американського препарату від шрамів і післяопераційних рубців. Речовини, поміщені в мікрокапсули, надходять всередину шкіри, завдяки чому стара тканина «розчиняється», зруйновані клітини відновлюються і рубець зникає.

Контрактубекс

Гель «Контратубекс» виробляється в Німеччині. До складу препарату входять три важливі речовини:

  • Екстракт цибулі: зменшує запалення і алергічні прояви у келоїдних рубцях, знижує ризик нагноєння в місці рани.
  • Гепарин: бореться з болем, розвитком набряків і пом'якшує рубець, завдяки чому той стає еластичним.
  • Алантоїн: прискорює загоєння раневої поверхні, знімає свербіж та інші неприємні відчуття, які з'являються під час рубцювання. В результаті «Контратубекс» розщеплює рубцеву тканину і сприяє розсмоктуванню шрамів.

Zeraderm ultra

Гель/крем «Зерадерм» — відоме зброя на війні з рубцями і шрамами, проводиться в Голландії. Це чудовий засіб легко наноситься і без неприємного липкого ефекту, властивого силіконовим гелям. На полицях російських аптек зустрічається два препарати серії: власне «Zeraderm» і його вдосконалений аналог «Zeraderm ultra». Для додаткового захисту рубця виробники додали в крем проти рубців і шрамів «Зерадерм Ультра» вітаміни «засіб для молодості» коензим Q10 і UV-фільтр. Препарат добре пропускає кисень, при цьому не всмоктується в кров.

Обидва ці засоби лікують келоїди та гіпертрофічні рубці, як тільки що утворені, так і старі. Їх призначають для догляду за післяопераційними шрамами, для відновлення шкіри після лазерної терапії. При з'єднанні з киснем речовини, вхідні в крем, утворюють водовідштовхувальну оболонку. Основна перевага, яку обов'язково оцінять жінки: «Zeraderm Ultra» можна використовувати разом з косметикою! Тонка плівка зовсім не помітна і виконує функцію основи під макіяж. Так що незамінне засіб для боротьби зі шрамом на обличчі, шиї і в області декольте.

Дерматикс

Силіконовий гель «Дерматикс» призначений для лікування рубців, що з'явилися після опіків, травм, хірургічних операції, та профілактики нових. Переваги засоби:

  • Блискавично висихає на шкірі і не вимагає накладення захисної пов'язки.
  • Після нанесення утворює затягує невидиму плівку, яка захищає проблемну ділянку від механічних пошкоджень, при цьому не перекриває доступ кисню. Не можна наносити на незагоєні рани та слизові оболонки!
  • Застосовується як самостійний препарат і в додатку до інших засобів від шрамів і рубців.

Метілураціловая мазь від шрамів

Препарат відноситься до стимуляторів метаболічних процесів. Ця мазь від шрамів та грубих рубців на обличчі відновить клітинний склад шкіри, загоїти тканини і прибере запалення. Засіб у невеликій кількості всмоктується в кров, тому протипоказано дітям до трьох років, небажана вагітним і годуючим. Ще одна відмінна здатність цього недорогого ліки від шрамів і рубців: при використанні кошти з антибактеріальними препаратами збільшується ефективність останніх, а мікроби повільніше звикають до антибіотиків. Також мазь пом'якшує загрубілу шкіру.

Мазь Вишневського

Це погано пахне засіб — відомий на всьому пострадянському просторі метод боротьби з гнійними захворюваннями шкіри. Крім того, мазь, рассасывающая ущільнення, нормалізує кровопостачання клітин і сприяє активації відновлювальних процесів в епідермісі. Від старих шрамів така мазь не позбавить, але її можливо використовувати як саморобний крем від слідів після прищів. Ось рецепт такого зілля:

  • Змішайте цей «парфум» Вишневського з медом в однакових пропорціях.
  • Суміш нанесіть на капустяний лист і прикладіть компрес з отриманим засобом до шраму на одну годину.
  • Повторювати треба щодня протягом місяця.

Відео: як позбутися від шрамів від прищів

Крім аптечних препаратів народні рецепти позбавлять вас від шрамів після прищів і вугрової висипки. Ви дізнаєтеся про те, як потрібно використовувати лимонний сік, яблучний оцет, йогурт, кефір, вівсяні пластівці, свіжовичавлений сік м'яти, яйця і легкий масаж обличчя в лікуванні. Що ще допоможе позбутися від негарних слідів на шкірі? Кошти від рубців і шрамів і корисні відгуки прихильників натуральних препаратів, які випробували на собі рецепти — все це ви побачите в пізнавальному відео нижче.

Як прибрати постакне, плями, шрами, рубці від прищів

Відгуки про кремах від шрамів

Наташа, 29 років Я користувалася маззю «Зерадерм Ультра», яку призначив хірург. За вартістю дорого, але не знайшла дешевих аналогів. Шрам не зник, сподіваюся, що це тимчасово, але посвітлішав і став трохи тонше. Після операції і до моменту, коли почала позбавлятися від рубця, пройшло десь три роки. Користуюся маззю три місяці.
Олена, 40 років Моя подруга, лікар, сказала, що при боротьбі з дуже старими слідами не допоможе жодна мазь для розсмоктування рубців і шрамів. Наносити треба, коли шраму не більше двох років!!! Ще краще, коли рана ледь затягнеться. Інакше допоможуть тільки хірург або косметолог. Я пізно почала – собака вкусив мій палець п'ять років тому. Результату немає, пробувала чотири різні мазі.
Ілона, 15 років А я маску роблю так: змішую мазь Вишневського, мед і спирт (мама приносить з лікарні) в однакових кількостях, по одній чайній ложці. Отриману суміш намазую на бинт, складений у кілька разів, і прикладаю на обличчя. Роблю третю тиждень. Сліди від прищів поки не пройшли, але зате запалення знялося. Вважаю, відмінна мазь від різних шрамів і рубців на обличчі.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!