Муміє від зморшок на обличчі

Домашні маски – це економічний спосіб швидко поліпшити стан особи і домогтися доглянутого вигляду. Такі суміші легко виготовити з підручних засобів. Муміє для обличчя від зморшок – перевірений народний рецепт. Його легко знайти в будь-якій аптеці, а вартість вийде просто сміховинною. Рецепти домашніх засобів з додаванням гірської смоли популярні з-за своєї дешевизни та ефективності.

Дія муміє на шкіру

Муміє в косметології використовується давно: це темно-коричнева речовина стало відомо завдяки цілющим властивостям. Муміє використовується для обличчя від зморшок, тому що відмінно підтягує шкіру, знамените своїм омолоджуючим ефектом, тому використовується в домашніх рецептах антивікових кремів, масел, масок. Важлива властивість речовини – гіпоалергенність, відсутність почервоніння, лущення або висипань, тому їм можуть користуватися люди з чутливою шкірою.

Засіб має пом'якшуючі дією: допомагає позбутися від зморшок, справляється з віковими та мімічними складками на обличчі. Це засіб активно застосовується для пружності шкіри, підтяжки, еластичності, підвищення загального тонусу. Для жирної шкіри муміє стане панацеєю, тому що речовина прибирає блиск, але не сушить. Серед додаткових позитивних ефектів варто відзначити:

  • поліпшення кольору особи;
  • активізація кровообігу;
  • легкий відлущуючий ефект;
  • виведення токсинів, усунення наслідків інтоксикації;
  • антибактеріальну дію;
  • загоєння дрібних рубців і шрамів.

Застосування для обличчя

Муміє використовується для обличчя від зморшок в різних формах і рецептах. Будинки зручно застосовувати народні маски для обличчя. Ці суміші прості в приготуванні і вимагають лише підручних засобів, які знайдуться на кухні. Варіанти застосування:

  • активна добавка до косметики;
  • самостійні маски;
  • обгортання або компрес;
  • антибактеріальний крем;
  • скраб.

Омолоджуючі маски для обличчя в домашніх умовах

Маски з муміє – це самий ефективний метод використання. За 15-20 хвилин гірська смола встигне надати благотворний дію. Завдяки текстурі цієї речовини його наносять на обличчя як самостійне косметичний засіб або додають в готові народні маски для обличчя від зморшок. Ви можете купити в магазині професійну косметику і перед кожним використанням змішувати з нею трохи гірської смоли.

Якщо ж ви хочете самостійно зробити косметичний засіб, то скористайтеся наведеними нижче рецептами:

  1. Для першої суміші потрібні вершки, яєчний жовток (пропорції 1:2:1). Крім омолодження, це засіб зволожує шкіру, усуває запалення, надає освіжаючу дію.
  2. Для комбінованого типу краще використовувати яйце, молоко. Усуває жирний блиск, зупиняє розвиток вугрів і прищів. Цей засіб допомагає прибрати зморшки навколо очей або інші дрібні мімічні складочки.
  3. Якщо у вас жирна шкіра, то краще всього змішати засіб з лимонним соком. Пропорції суміші – 1:1. Цей рецепт не варто використовувати дівчатам з нормальною, чутливої або сухою шкірою – лимонний сік сушить її.

Крем з мумійо

Щоб зробити ефективний живильний крем з мумійо, знайдіть підходящу основу, додайте в неї трохи гірської смоли (зразкове співвідношення – 10 частин основи на 1 частину активної добавки). Щоб підсилити ефект, додайте кілька крапель ефірного масла. Гарні основи для крему:

  • натуральне масло;
  • медичний вазелін (без домішок);
  • звичайний магазинний крем;
  • ланолін.

Відгуки

Олександра, 47 років Використовую від зморшок навколо очей алтайське, купила в найближчій аптеці за 100 рублів. Додаю його в звичайні маски з магазину. Ефект помітила через пару тижнів – обличчя стало більш гладким і молодим, дрібні зморшки почали зникати. Змивати рекомендую з допомогою спонжика.
Олена, 38 років Купила муміє в таблетках. Регулярно роблю маску з лимонним соком. У мене дуже жирна шкіра, я завжди страждала від вугрів, висипів. Кілька тижнів не було жодного прища. Колір теж радує – раніше був землистий і нерівний, а зараз здоровий персиковий.
Ірина, 29 років Вирішила заздалегідь подбати про красу обличчя і зайнятися профілактикою старіння. Купила в аптеці алтайське муміє, навела суміш з яйцем. Шкіра стала зволоженою, а зайвий блиск зник. Після 2 місяців використання у мене майже затягнувся маленький рубчик від вітрянки.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!