Саліцилова кислота від прищів: рецепти для застосування

Акне – неприємне явище, з яким іноді доводиться боротися роками. В домашніх умовах можна використовувати засоби на основі саліцилової кислоти. Вона має підсушують, антисептичну і загоює властивостями, які допомагають зупинити поширення прищів.

Властивості саліцилової кислоти

Недорога саліцилова кислота для особи володіє комплексною дією, допомагає при боротьбі з прищами. Її властивості:

  • звужує судини;
  • прискорює циркуляцію крові, сприяючи оновленню тканин;
  • знімає запалення;
  • підсушує;
  • володіє протизапальною властивістю;
  • очищає шкіру від відмерлих клітин;
  • знезаражує;
  • прискорює процес загоєння;
  • допомагає боротися з жирною шкірою обличчя, пігментними плямами, чорними точками, вуграми;
  • відлущує, в поєднанні з борною або гліколевої кислотою є відмінним пілінгом, підвищує регенерацію клітин епідермісу;
  • запобігає появу комедонов;
  • діє як скраб, знімає відмерлі частинки епідермісу, розм'якшує сальні пробки в протоках залоз, може використовуватися для обробки спини від чорних крапок.

Способи застосування

Розчин саліцилової кислоти від прищів можна застосовувати в чистому вигляді, у вигляді щебетух, мазей або кремів. Способи використання:

  1. У чистому вигляді мазати точково на прищик або протирати обличчя 1-2% розчином кислоти. Для цього необхідно спочатку вмитися, очистити шкіру від жиру, бруду, косметики. Шкіра розпарюється над тазиком з гарячою водою, після насухо витирається. Розчин наливають на ватний диск, обробляють уражені ділянки точково або легко протирають всі особа (один раз). Якщо шкіру злегка пощипує, це нормально. Якщо через 3-5 хвилин печіння не проходить, потрібно змити засіб, після нанести заспокійливий крем. Якщо особа нормально переносить засіб, його можна не змивати, залишити на ніч для підсушування висипань.
  2. Бовтанка з Аспірином для гнійників – допомагає підсушити запалення, витягнути гній, прискорити очищення і загоєння наслідків. Для приготування потрібно змішати 60 мл саліцилової кислоти, 20 таблеток Стрептоциду, 8 таблеток аспірину, 120 мл камфорного спирту, наносити точково на проблемні місця.
  3. Бовтанка з Левоміцетином – протимікробним препаратом, який зупиняє ріст бактерій і очищає обличчя. При його відсутності компонент можна замінити Метронідазолом або Аспірином. Рецепт: 10 г Левоміцетину, 10 мл 1-2%-ної саліцилової кислоти, 100 мл борного спирту, 100 мл 86-97%-ного етанолу змішати, ретельно збовтати. Наносити точково на прищі.
  4. Маска з бадягой для лікування вугрового висипу – наноситься на все обличчя, воно червоніє, але після інтенсивно оновлюється, шкіра очищається від акне. Бадяга – це прісноводна губка, багата кремнеземом, очищаюча і відновлююча клітини шкірних покривів. Для усунення прищів потрібно розвести порошок бадяги 2%-ним розчином саліцилової кислоти до консистенції сметани, підігріти, втерти пензликом або ватяним тампоном. Через 25 хвилин маска змивається. Протягом 2-3 годин не можна виходити на особі. Маска робиться двічі на тиждень курсом 6-8 процедур.

Правила використання

Саліцилова кислота від прищів – небезпечне засіб, який вимагає дотримання інструкції по застосуванні. Корисні поради:

  1. Не застосовувати для протирання при відкритих ранах, пошкодженні шкіри, пігментних плямах.
  2. Регулярно користуватися живильним кремом.
  3. Не наносити на родимі плями, бородавки.
  4. Не застосовувати 5% і 10% розчини, щоб уникнути опіків.
  5. Протипоказаннями до використання засоби стають вагітність (може викликати у плода гостру печінкову недостатність), непереносимість компонента, сухість, лущення шкіри, алергічні реакції, вік до 11 років, поєднання з Зинеритом або іншими лосьйонами проти прищів.
  6. При неправильному застосуванні проявляються побічні ефекти: лущення, подразнення, свербіж. Для їх усунення потрібно знизити концентрацію кошти або зовсім від нього відмовитися.

Відео

САЛІЦИЛОВА КИСЛОТА ВІД ПРИЩІВ