Пудра для нігтів - як правильно наносити і вибрати для зміцнення, нарощування або дизайну

Асортимент на ринку матеріалів для манікюру постійно розширюється, регулярно радує новинками. Хоча деякі з них продаються тільки в професійних магазинах, їх цілком можна використовувати в домашніх умовах. Пудра для манікюру – зручний матеріал, відповідний, щоб зміцнити, наростити нігті самостійно або зробити цікавий дизайн.

Що таке пудра для нігтів

Подрібнений акрил, який миттєво застигає при зіткненні з гелем або лаком – це пудра для манікюру. Випускається матеріал в баночках, продається в професійних магазинах для нейл-майстрів, хоча враховуючи популярність, можна спробувати пошукати товар і в звичайних магазинах побутової хімії. Раніше (і досі) порошок застосовувався у стоматології для зміцнення зубної емалі. Зараз їм роблять ще й незвичайні манікюрні дизайни.

Матеріал робить ніготь, захищаючи його від тріщин, сломов та інших пошкоджень, тому він використовується для нарощування і зміцнення пластин. Крім того, порошок для манікюру володіє наступними корисними властивостями:

  • Гіпоалергенність. Можна безпечно використовувати.
  • Зносостійкість. Нарощені або укріплені нігті не ламаються, не сколюються і не розшаровуються.
  • Еластичність. Тонкий шар матеріалу не деформує нігтьову пластину.
  • Міцність. Завдяки чому речовину використовують, зокрема, для художнього ліплення.
  • Наближеність до натуральним нігтям. Якщо підібрати природний відтінок, пластини не будуть виглядати нарощеними.

Перевагою використання пудри для дизайну є швидка швидкість процедури – матеріал застигає моментально. Недоліки:

  • Складність обробки. Щоб навчитися швидко і акуратно наносити засіб, потрібна практика.
  • Запах. Акрилова пудра для нігтів містить не самі ароматні флюїди. Вони не небезпечні (якщо не вдихати пари ще не застиглого матеріалу), але із-за такої особливості працювати з речовиною рекомендується в масці.
  • Немає лікувальної дії. Враховуйте, що зміцнення відбувається тільки на фізичному рівні. Порошок приховає розшарування, не дасть пластині зламатися, але якщо крихкість з'явилася з-за авітамінозу або якогось захворювання – його слід лікувати, тому зверніться до лікаря.

Види акрилової пудри для нігтів

Товар продається у вигляді порошку, поставляється в баночках, але розрізняється за структурою, ступеня измельченности, кольором та цілей використання. Виділяють:

  • прозору;
  • кольорову;
  • у вигляді блискіток;
  • неонову;
  • камуфлирующую;
  • фінішну пудру.

Прозора

Найдрібніша, матова, при нанесенні нічим не відрізняється від натуральних нігтів. Застосовується для створення базового шару під час нарощування. Прозора акрилова пудра добре приховує дефекти і нерівності, тому використовується для формування вільного краю. Крім того, цим видом матеріалу можна виконувати об'ємну художню ліплення для створення цікавих дизайнів. Особливо популярна прозора пудра для френча і акваріумного нарощування.

Кольорова

Це акрилова пудра для дизайну нігтів. Матеріал доповнено барвним пігментом. Їм можна виконувати однотонне покриття, самостійний дизайн, робити малюнки. На відміну від звичайного лаку, кольоровий акриловий порошок добре тримається на нігтьових пластинах без закріплюючого шару, тому манікюр виходить неутяжеленным, але при цьому міцним. Широко застосовується для нейл-арту, перламутровою основи для святкових (наприклад, весільних) дизайнів.

Блискітки

Різновид прозорого або кольорового порошку. У першому випадку матеріал не додають фарбувальних пігментів, але серед складових є розсіювачі, завдяки чому при нанесенні утворюється дзеркальне покриття. У другому речовини надають певний відтінок. Блискуча пудра для нігтів використовується самостійно або як елемент дизайну.

Неон

Це кольорова пудра, але настільки яскраве, що вона ніби світиться зсередини. По текстурі матеріал більш щільний, ніж попередні варіанти. Завдяки цій особливості неоновий порошок зручно використовувати для скульптурного ліплення. Через яскравих відтінків він також частіше застосовується для молодіжних дизайнів. Цікаві нейл-арту виходять з використанням неону на довгих нарощених нігтях.

Камуфлюється

Пудра для манікюру щільної структури, має відтінок близький до натурального кольору нігтьової пластини, але при цьому не є прозорою. Застосовується як основа, в цілях корекції. Добре приховує дефекти, вирівнює, усуває розшарування, маскує жовтизну. Крім того, камуфлирующей пудрою подовжують нігтьову пластину. Відмітна особливість: текстура, завдяки якій властивості матеріалу проявляються навіть при нанесенні його тонким шаром.

Фінішна

Різновид, яку використовують для верхнього, заключного, покриття. В залежності від типу за підсумком може виходити гладка поверхня (гліттер) або ефект оксамитового покриття. Помел теж буває різним – великі блискітки або дрібний порошок. Викладається на нігтьову пластину найтоншим шаром, але володіє такою ж міцністю і еластичністю, як і інші види.

Флок

Це окремий вид пудри для манікюру, ніяк не пов'язаний з акрилом. Являє собою дрібне волокно, вироблене з віскози, бавовни або вовни. Ворсинки флока розрізняються не тільки за матеріалом виготовлення, але і по довжині, бо за допомогою нього на нігтях можна створювати різні ефекти: плюшевий, велюровий, або м'який оксамитовий. Відмітна особливість флока – недовговічність, але те, що покриття можна зіпсувати зіткненням з водою – це міф. Зовнішній вид мокрих нігтів з таким дизайном погіршиться, але для відновлення потрібно буде просто висушити поверхню.

Як працювати з акриловою пудрою

Використання акрилового порошку викликає труднощі, оскільки, щоб отримати якісний результат, потрібно діяти швидко, для чого потрібна практика. Щоб розібратися, як працювати з матеріалом, рекомендується не тільки уважно прочитати інструктажі, описані нижче, але й подивитися відео (бажано, кілька разів). Майте на увазі, що для нарощування краще виділити 1,5-2 години вільного часу, а якщо збираєтеся робити дизайн – розраховуйте, що процедура може затягнутися на невизначений період, особливо, якщо попереднього досвіду не було.

Для дизайну нігтя

Акриловий порошок ідеально підходить для матових дизайнів, які останнім часом користуються більшою популярністю, ніж глянець. Інструкція для простого однорідного покриття пудрою:

  1. Проведіть знежирення нігтьової пластини праймером. Якщо спеціальної рідини немає, використовуйте спирт або саліцилову кислоту.
  2. Нанесіть основу під манікюр.
  3. В залежності від обраної бази просушіть покриття під лампою (кілька секунд) або на повітрі (до однієї хвилини).
  4. Зверху нанесіть гель-лак, що підходить за кольором до обраної пудрі.
  5. Відкрийте баночку з матеріалом і занурте в неї край нігтя. В ідеалі ви повинні «запечатати» його.
  6. Візьміть спеціальну лопатку і присипте зверху пудру, щоб вона покрила всю нігтьову пластину.
  7. Висушіть покриття в УФ-лампі протягом 30-40 секунд.
  8. Залишки порошку струсіть жорсткої щіточкою. Їй же можна підправити нерівності і видалити інші вади.
  9. Повторіть для кожного пальця.

Якщо хочете зробити малюнок, на 4 етапі просушіть ніготь в лампі, а потім прозорим шелаком зобразіть на пластині вибраний дизайн. Далі повторіть всі пункти, починаючи з пункту 6. Пудра залишиться тільки на тих місцях, де був непросушенний лак. Якщо бажаєте отримати більш складний дизайн або не можете самостійно зобразити вподобаний малюнок, використовуйте спеціальні трафарети (продаються в інтернет-магазинах для нейл-майстрів).

Для нарощування

Акрилова пудра для нарощування нігтів підходить ідеально – результат виходить природним, міцним, але еластичним. Перед процедурою пальчики обов'язково обробляють: знімають старе покриття, дезінфікують, знежирюють, видаляють або відсувають кутикулу. Крім того, нігті потрібно трохи підпиляти зверху (не перестарайтеся!), щоб забезпечити хороше зчеплення матеріалу з пластиною. Повна інструкція, як робити нарощування акриловою пудрою:

  1. Надіньте форми чи тіпси на кожен палець.
  2. Змішайте порошок з мономером (інша назва – ліквід) до отримання густої консистенції.
  3. Візьміть пензликом невеликий кулька одержаний суміші.
  4. Розподіліть її по нігтьовій пластині, починаючи з кутикули і по напрямку до вільного краю.
  5. Дочекайтеся, поки акрилова суміш затвердіє. Це відбувається дуже швидко: від 45 до 60 секунд.
  6. Зніміть тіпси або форми.
  7. Нанесіть зверху обробленої нігтьової пластини спеціальний активатор. Це забезпечить міцність.
  8. Візьміть пилку і підпиляєте вільний край до бажаної форми.
  9. Обробіть покриття зверху, якщо воно вийшло занадто товстим чи є нерівності.
  10. Останнім кроком слід відполірувати нігтьову пластину бафом (спеціальний прямоугольничек, з кожної сторони якого є пилочка, відмінна за ступенем абразивності від інших).

Пам'ятайте, що діяти треба швидко. Адже якщо ви зробите щось не так, то перед тим як знову нарощувати, старе покриття доведеться видаляти, а це теж затратно по часу (див. повну інструкцію в розділі трохи нижче). Після того, як процедура буде закінчена і результат вас влаштує, можна нанести зверху звичайний або гель-лак, намалювати цікавий дизайн або виконати ще художню ліплення, теж пудрою.

Для зміцнення

Цю процедуру можна провести двома способами. Перший простіше і менш витратний за часом і матеріалів, другий – імітує аналогічну маніпуляцію в салоні. Який вибрати – залежить від ступеня ослаблення нігтів. Інструкція до проведення для першого:

  1. Нанесіть базове покриття.
  2. Акуратно присипте нігтьову пластину порошком.
  3. Просушіть пальці в УФ-лампі 20-30 секунд.
  4. Видаліть залишки речовини пензликом.
  5. Нанесіть зверху спеціальну основу.
  6. Знову просушіть нігті в лампі.
  7. Готово! Можете пофарбувати зверху однотонним лаком, зробити дизайн або залишити все, як є.

Для другого способу знадобиться набір для зміцнення і додаткові інструменти: кисть і пилка для шліфування. Як обробляти ніготь:

  1. Нанесіть основу під манікюр.
  2. Просушіть ніготь в лампі.
  3. Відкрийте баночку з мономером.
  4. Занурте туди кисть, а потім умочіть її в порошок.
  5. Отриману краплю розподіліть по нігтьовій пластині за напрямком від кутикули до вільного краю.
  6. Дочекайтеся, поки акрил висохне (45-60 секунд).
  7. Відшліфуйте поверхню пилкою, усуваючи нерівності.
  8. Покрийте ніготь лаком.
  9. Повторіть пункти 3-8 ще один раз.
  10. Нанесіть на кутикулу лікувальне масло.

Як видалити

Процедура зняття акрилового порошку з нігтів простіше, ніж саме нанесення. Головне: дотримуйтесь інструкції, не намагайтеся просто спиляти пудру і гель-лак. Агресивне механічний вплив загрожує погіршенням стану нігтів. Крім того, враховуйте, що процедура видалення залежить від того, як наносився матеріал. Етапи зняття акрилового порошку, який використовувався для зміцнення або дизайну:

  1. Видалити глянсове покриття пилкою.
  2. Змочити ватний диск в засіб для зняття лаку.
  3. Додати до нігтьової пластини, зверху обмотати фольгою.
  4. Витримати близько 10 хвилин, за цей час засіб викличе розм'якшення покриття.
  5. Зняти накладки.
  6. Видалити залишки порошку і шелаку пилкою і апельсиновою паличкою.

Нарощені акриловим порошком нігті знімаються трохи складніше. Для цієї процедури необхідно придбати спеціальний ремовер. Ідеально, якщо спеціальна рідина буде виробництва того ж бренду, що і пудра. Якщо придбання ремовера з якоїсь причини неможливо або проблематично, можна використовувати засіб для зняття лаку, але воно обов'язково повинно містити ацетон. Інструкція для видалення акрилової пудри:

  1. Просочіть ватний диск ремовером.
  2. Прикладіть до нігтям, щоб він повністю покривав пластину.
  3. Обмотайте фольгою так, щоб всередину не потрапляло повітря.
  4. Залиште на 30-40 хвилин (може відчуватися печіння).
  5. Зніміть фольгу.
  6. Дуже швидко, поки акрил знову не затвердів, яким-небудь гострим предметом видаліть покриття з нігтів.
  7. Після того, як всі залишки будуть зняті, обов'язково обробіть пальці маслом або жирним кремом.

Альтернативні способи видалення теж проводяться за допомогою ремовера. Використовувати їх потрібно акуратно, щоб не пошкодити ніжну шкіру кінчиків пальців:

  1. Перший альтернативний спосіб. Вилийте ремовер в яку-небудь ємність і опустіть туди нігтики. Важливо, щоб засіб впливало на пластину, але не на шкіру. Накрийте руки зверху рушником, почекайте півгодини. Потім швидко зніміть акрил гострим предметом.
  2. Другий альтернативний спосіб. Вилийте В посудину ремовер, туди ж поставте більш дрібну ємність з гарячою водою. Це дозволить засобу діяти ефективніше. Потім виконайте все те ж саме, що і в першому варіанті.

Як вибрати пудру для нігтів

Який матеріал варто купити, залежить від того, для чого він вам потрібний і якого результату ви чекаєте від його використання. Рекомендації по вибору пудри:

  • Для зміцнення, корекції або френча вибирайте прозорий порошок.
  • Для вирівнювання підійде камуфлюється пудра. Відтінок підбирайте такий, який буде близький за кольором до ваших нігтьових пластин.
  • У виборі порошку для нейл-арту покладайтеся тільки на свій смак і фантазію.

Відео

Френч легко! без пензликів і наклейок! Дизайн нігтів, гель-лак, акрилова пудра!

Гель-пудра для нігтів

Зміцнення нігтів акриловою пудрою

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!