Як зняти нарощені нігті в домашніх умовах самостійно

Стати володаркою довгих нігтів просто: зверніться до майстра, і після ряду маніпуляцій, через пару годин, вийдете з салону з екзотичним манікюром. Наростити легко, що ж робити, якщо штучні набридли, хочеться, щоб була природна краса? Ще раз йти до манікюрниці і платити не хочеться. Як зняти нарощені нігті вдома самостійно?

Як і чим зняти нарощені нігті вдома

Якщо потрудитися, то знімати нарощені нігті вдома можна. Для початку, озбройтеся щипчиками і сонцезахисними окулярами: останні потрібні для того, щоб не поранити очі осколками зрізаного матеріалу, адже шматочки знімаються щипчиками тіпсів будуть розлітатися в різні сторони і можуть випадково потрапити в очі. Очки будуть грати роль щита, рятуючи від механічного впливу. Далі дійте:

  1. Візьміть ножиці, можна щипчики. Якщо є можливість, краще використовувати спеціальний інструмент, який називається типсорез: він гостріше, ніж домашні манікюрні приналежності, тому успішніше впорається із завданням.
  2. Приступаємо до обрізання вільної частини тіпсів: коли обрізали край типса, необхідно зняти залишки спеціальним засобом. Залежно від різновиду матеріалу покриття, використовуються різні способи видалення штучного манікюру.

Гелеві

Щоб зняти гель з нігтів, рідкі засоби не потрібні. Професіонал спилює матеріал з поверхні. У майстра на обробку кожного пальця йде по 5-10 хвилин. Якщо ви затіяли процедуру вдома, за відсутності досвіду і навичок можна провозитися цілий день. Якщо є спеціальна машинка, яка обтачивает, полірує, для зручності використовуйте її. Коли приладу немає, на допомогу прийде пилочка:

  • Пилочкою з дрібним абразивним покриттям знімайте гель з нагідок.
  • Утворилася пил смахивайте м'яким пензликом.
  • Приготуйте ватку, змочену в рідині для зняття лаку. Протираючи поверхню, ви зумієте визначити залишкову кількість гелю.
  • Коли гелеве покриття буде знято, нанесіть лак, змастіть руки кремом.

Акрилові

Щоб зняти акрилові нігті в домашніх умовах, наберіться матеріалами для процедури. Вам знадобляться засіб для зняття акрилових тіпсів, бажано однієї марки, що і акрил, (якщо такої немає, використовуйте звичайну з ацетоном), пилочка, прямокутники з фольги, розміром 12 на 7 см, ватяні диски. Коли все готово, приготуйтеся отримати відповідь на питання – як зняти нарощені нігті в домашніх умовах:

  • Пилочкою видаліть фінішне покриття з тіпсів, під яким розташовується акрил.
  • Відкрилася акрилову поверхню обмотайте ватяними дисками, рясно змоченими в рідині. Щоб вона не випаровувалася, щільно зафіксуйте диски фольгою, залиште пальці в такому вигляді хвилин на 40.
  • Зніміть диски, швидко приберіть пилкою желеподібний акрил.
  • Помийте руки, намажте кремом.

Біогель

Не плутайте біогель з гелем: на відміну від останнього, біогель не спилюють, а розм'якшують, після чого легко і швидко прибирають з поверхні. Часу на видалення знадобиться приблизно хвилин 30. Перед процедурою підготуйте необхідні інструменти, засоби. Зняття біогелю схоже з вилученням акрилу, для роботи вам знадобляться рідина з ацетоном, вата або диски, фольга, пилочка:

  • Відшліфуйте поверхню типса пилкою.
  • Обмотайте манікюр ватяними дисками і зверху закрийте фольгою.
  • Через 15 хвилин звільніть пальці від накладок з фольги, зніміть розм'якшений біогель.
  • Помийте руки, змастіть їх кремом.

Як лікувати нігті після зняття нарощених

Зняття нарощених нігтів – процедура непроста. В період відновлення дбайливо ставитеся до пластин – використовуйте креми і гелі для рук з екстрактами ромашки, алое, масло чайного дерева. Компоненти заспокоюють пошкоджену поверхню рогового шару і знімають запалення шкіри навколо пластини. Чотирнадцять днів проводите комплекс процедур, щоб природне покриття швидше відновилася:

  • Опускайте кожен палець хвилин на 10 в посудину з теплою водою, в яку додані по крапельці персикового масла, олії чайного дерева.
  • В період відновлення відмовтеся від апаратного манікюру. Використовуйте «розумну емаль», щоб зробити пошкоджену поверхню менш вразливою до зовнішніх впливів.
  • Не забувайте вчасно обрізати відросла довжину – довгий манікюр та нарощування ще протипоказані.

Відео: як зняти гель з нігтів в домашніх умовах

#Какснять нарощене нігті вдома?

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!