Діодний лазер - найкращий для епіляції

Жінкам завжди хочеться виглядати ідеально, і тому вони ненавидять зайві волосся у себе на тілі. Велику популярність в останні роки набула лазерна епіляція – спосіб, який допоможе позбутися від небажаного волосся назавжди. Для досягнення ефекту застосовується спеціальний прилад – діодний лазер, завдяки якому до видалення волосся не доведеться повертатися багато років. Проводити процедуру потрібно в салоні, де працюють досвідчені фахівці, оскільки вона вважається не лише косметичною, але й медичної.

Що таке діодний лазер

Такий тип лазера став одним із найбільш прогресивних приладів в області апаратної косметології, спрямованої на видалення волосся. Пристрій здатне впливати як на волосся, так і на його цибулину – в результаті «рослинність» в конкретній зоні назавжди втрачає здатність до регенерації. Даний прилад не має сильного негативного впливу на епідерміс. Щоб досягти потрібного ефекту, фахівці повинні вміти налаштовувати оптимальну для пацієнта довжину хвиль.

Як працює

Принцип роботи названого лазерного обладнання простий. Коли щільність енергетичного потоку і довжина хвилі підібрані правильно, потужний промінь впливає на волосся і фолікули. Правда, перші повинні знаходитися у стадії активного зростання. Під впливом променя довжиною хвилі 808 нм волосся з цибулинами, що знаходяться в зоні обробки, піддаються нагріванню. Меланін поглинає енергію, а волосся спалюється. Під дією нагрівання піддається руйнуванню і волосяний фолікул. Епіляцію краще проводити дамам з темним волоссям (тобто де багато пігментів меланіну) і світлою шкірою.

Види апаратів

Епіляція діодним лазером відрізняється простотою і ефективністю, але фахівцю важливо підібрати оптимальну модель пристрою. Для епіляції застосовується кілька видів приладу, що відрізняються один від одного довжиною хвилі, швидкістю роботи, ефективністю. Апарати лазера поділяються на такі види:

  • Рубіновий. Це пристрій є ветераном в області діодної лазерної епіляції, його почали застосовувати раніше за всіх. Рубінове пристрій застосовується рідко і вважається частково застарілим. Довжина імпульсу хвиль становить 694 нм. За секунду проходить один спалах. Прилад прибирає тільки темне волосся з шкіри світлого відтінку. Сиве або руді йому «не по зубах». Швидкість роботи порівняно невисока, є ризик, що пацієнт отримає опік епідермісу. Основна перевага – низька вартість.
  • Олександритовий. Довжина хвиль у цього апарата дорівнює 725 нм. В основі роботи лежить мінерал олександрит. Він знайшов широке застосування в багатьох салонах, оскільки відрізняється простотою роботи, хорошою швидкістю. Його застосування практично безболісно – пацієнт може відчути легко пощипування. Порівняно з рубіновим аналогом, олександритовий прилад має велику швидкість і ефективність, і меншу ймовірність отримання опіку.
  • Безпосередньо сам лазер діодного типу. Знайшов широке застосування завдяки хорошій результативність та безпеки. Він являє собою «золоту середину», стандарт лазерної епіляції. Основна відмінність діодного лазера від олександритовий полягає в параметрах: щільності випромінювання, тривалості імпульсу, довжині хвилі. Серед відомих моделей можна виділити лазер Mediostar, Lumenis " Light Sheer, Doctor Smile.

Переваги і недоліки

Плюси діодного лазера типу полягають у певній довжині хвилі лазерного випромінювання, оптимальної для видалення волосся і ряді нових технічних рішень. Останні зробили процедуру епіляції комфортною і зручною як для фахівців, так і для пацієнтів. Довжина хвилі є такою, що світлова спалах впливає виключно на клітини волосяного фолікула, не впливаючи на клітини шкіри, навіть якщо у пацієнта темна шкіра. Інші переваги полягають у великому діаметрі світлового пучка, частоті імпульсів до 10-ти в сек.

Діодна епіляція має недолік, яким є хворобливість процедури. Пошкодження шкірних покривів немає, але волосся всередині фолікула нагрівається під впливом лазерного випромінювання. У зв'язку з цим, при довгих, товстих і дуже темному волоссі обробка окремих або всіх ділянок шкіри може бути чутливою, а часом навіть болючою. Волосяний покрив не зникає відразу після процедури, а випадає протягом 3-4 тижнів після депіляції.

Свідчення

Діодно-лазерна епіляція набирає велику популярність, вдаються до неї для видалення небажаної «рослинності» на різних частинах тіла. Перш ніж пройти курс лазерного видалення волосся в Москві, Санкт-Петербурзі або іншому місті країни, ознайомтеся з показаннями. Показаннями до діодних процедур відносяться:

  • волосся від світло-русявого до темного кольору;
  • роздратування від бритви або засобів для гоління;
  • вростання волосся з утворення на їх місці темних пігментованих плям.
  • жорсткість волосяного покриву, що не дає надовго відчуття гладкості шкіри навіть після видалення їх кремом або збривання бритвою.
  • непереносимість депіляції воском, епілятором.

Діодна лазерна епіляція

Цю технологію застосовують для видалення темних і світлих волосків. Головне – знайти оптимальний салон, де застосовується нове обладнання, працюють кваліфіковані й знаючі косметологи. Хороший фахівець обов'язково проведе перед сеансом бесіду з клієнтом, щоб з'ясувати, чи немає у нього протипоказань і визначити його кольоротип, т. е. відтінок волосся, шкіри. Важливе значення має підготовчий процес, який має розпочатися завчасно.

Підготовка

Приблизно за 3 місяці до лазерної епіляції за допомогою діодного приладу необхідно перестати видаляти зайві волосся пінцетом, воском, шугарингом та іншими методами висмикування. Можливе застосування звичайної бритви або депіляції. Обов'язково за 3 тижні до старту курсу припиніть засмагати, відвідувати солярії. Почніть використовувати якісний сонцезахисний крем.

Приблизно за тиждень до процедури виключіть застосування спиртових лосьйонів і дезодорантів – вони можуть викликати роздратування. За день до видалення волосяного покриву в тій чи іншій зоні лазером Mediostad або Lumenis " Light Sheer взагалі не використовуйте в області епіляції ухаживающую і декоративну косметику, дезодоранти будь-яких видів. За два дні до початку сеансу не забудьте збрити волосяний покрив, т. к. довжина волосся повинна становити близько 1,5 мм.

Як проходить процедура

Для початку косметолог проводить настройку лазера для епіляції, прийнявши до уваги кольоротип клієнта. Це потрібно робити для того, щоб подбати про безпеку проведення сеансу. Перед процедурою проводиться тест на шкірі. Якщо пацієнту буде дуже боляче, то нерідко вдаються до знеболення за допомогою крему або спеціального спрея. Сітківку очей пацієнта і фахівця від впливу лазерного пучка захищають спеціальні окуляри. Наконечники для забезпечення додаткової безпеки оснащуються вбудованою системою охолодження шкіри.

Під час процедури пацієнт лежить на косметологічної кушетці. Косметолог послідовними рухами обробляє всю необхідну зону росту волосся лазерними спалахами. Волосяний покрив згорає – може з'явитися характерний неприємний запах. На проведення процедури йдуть від 15 до 60 хвилин. Для кожного клієнта курс підбирається індивідуально – 5-10 повторів. Щоб підтримати ефект, деяким людям надалі потрібно повторювати лікування раз на рік.

Догляд за шкірою після сеансу

Після лазерної епіляції протягом 15-30 хв. може спостерігатися легке почервоніння шкіри. У догляді протягом перших днів орієнтуйтеся на свої відчуття. Якщо немає свербежу, печіння, почервоніння, біль, то приймайте теплий душ без грубої мочалки і обробляйте шкіру пантенолом – близько 2-3 разів на добу. При збереженні дискомфорту і роздратування шкіри, краще її не мити, не терти, відмовитися від шкарпетки капронових колготок і тісного одягу. Використовуйте регенеруючі засоби.

Побічні ефекти епіляції діодним лазером

Після застосування лазера, в тому числі і діодного, можлива поява ускладнень, побічних ефектів. Особливо великий ризик дістати їх, якщо вибрати поганого фахівця або знехтувати правилами догляду за шкірою. Можуть з'явитися наступні проблеми:

  • алергії;
  • запалення фолікула;
  • опіки епідермісу;
  • загострення герпесу;
  • кон'юнктивіт;
  • гіперпігментація.

Протипоказання

Діодні лазерні епілятори мають кілька протипоказань до застосування. Ознайомтеся з ними до того, як відвідайте косметологічний салон, інакше зіткнетеся з цілим рядом проблем. Отже, вдаватися до використання діодного апарату не можна при:

  • вагітності, годуванні груддю;
  • свіжому засмагу (100% протипоказання, але шкіра, не відновившись після впливу сонячних променів може відповісти на лазерне вплив лущенням, появою сухості, пігментації);
  • варикозної хвороби (якщо проводиться епіляція гомілок);
  • декомпенсованому цукровому діабеті;
  • застуді;
  • герметичною висипки;
  • прояв алергії;
  • грибкових і бактеріальних хворобах шкіри;
  • травмах шкіри в місцях впливу;
  • гострих захворюваннях серцево-судинної системи, внутрішніх органів;
  • загостренні хвороб;
  • схильності до формування келоїдних рубців;
  • будь-які захворювання органів малого тазу і молочної залози (якщо буде проводитись епіляція пахв і області бікіні).

Ціна на діодний лазер

Щоб придбати прилад для проведення діодної лазерної епіляції за максимально низькою ціною, ознайомтеся з розкидом цін. Для цього ознайомтеся з пропозиціями якомога більшої кількості інтернет-магазинів. Вартість різних діодних моделей:

Назва лазера

Ціна в рублях

ViaStar 810

1 450 000

MeDioStar NeXT PRO

3 150 000

In-Motion D1

875 000

In-Motion D2

556 000

ICONS Laser 808

1 610 000

Lumenis " Light Sheer Duet

3 500 000

AnchorFree 808L

399 000

SHR BL-1

350 000

KIERS-144

599 000

ADSS VR2015

241 000

Відео

Лазерна епіляція на діодному лазері Soprano (Alma Lasers)

Відгуки

Ірина, 30 роківБагато порадили мені зробити на ноги і зону бікіні лазерну епіляцію за допомогою діодного лазера – кажуть, що він широко затребуваний. Процедура виявилася відносно простий, не такий вже болючою. Сильного почервоніння не помітила. Правда, лазер такого типу не справив на мене враження – багато волосся взагалі не випали.
Аліна, 29 роківЗа допомогою діодного лазера типу прибирала небажані волоски в області глибокого бікіні. Скористалася для цього купоном на знижку, щоб заощадити. Процедура доданими приладом мені не дуже-то й допомогла. Волосяний покрив став тонше і трохи рідше, волоссячко стали довше рости після видалення бритвою, але після 6 сеансів вони як і раніше з'являються.
Олександра, 31 рікВибрала диодную епіляцію з-за того, що в салоні проходила акція. Замовила декілька сеансів для видалення небажаних волосків з ніг і пахвовій області. Хочеться виділити швидкість процедури, непоганий ефект і те, що практично немає болю. Волосяний покрив став менш помітним, але коштують процедури дорого.
Ірина, 23 рокиСеанс, проведений доданими апаратом, виявився менш болючим порівняно з іншими лазерними процедурами. Відчуття схожі на слабкі розряди електричним струмом. Процес пройшов відносно швидко. Що стосується ефекту, то він слабкий – волоски хоч і стали тонше і рідше, але вони так і не зникли. Можливо, результатів варто почекати.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!