Чим очистити пластиковий підвіконня - ефективні побутові чистячі і народні засоби

Нерідко під час генерального прибирання в будинку багато господинь задаються питанням про те, як відмити пластиковий підвіконня. Для цього існують більш ефективні професійні засоби та суміші, що готуються за народними рецептами з підручних компонентів. Зрозуміти, які з них краще використовувати, щоб очистити пластик, допоможе огляд обох методів.

Чистячі побутові засоби

На полицях господарських магазинів можна знайти спеціальну продукцію, призначену для очищення пластика. Вони відрізняються тим, що не містять агресивні речовини – ацетон, кислоти, розчинники, що руйнують структуру полівінілхлориду, що провокують утворення дрібних тріщин. Купувати цілий флакон заради миття 1-2 вікон недоцільно, тому досвідчені господині пристосувалися використовувати спеціальний засіб для миття пластику, а універсальну побутову продукцію:

  1. Domestos – високоефективний гелеподібний продукт, що допомагає очистити іржу, жовтизну і навіть застарілі плями. Його потрібно налити на клоччя, потерти забруднене місце і залишити на 15 хвилин. Після закінчення часу змити.
  2. Mr. Proper – універсальний чистячий засіб, здатне очистити безліч забруднень з пластикових поверхонь. Випускається у вигляді порошку і рідини. Змочіть водою губку, нанесіть Mr. Proper і ретельно потріть пляму. Після завершення процедури очистіть оброблене місце вологою ганчіркою. Якщо використовуєте порошок, розведіть 3 ст. л. гранул в 5 л теплої води.
  3. Пемолюкс – крем, що допомагає відмити невеликі забруднення з полівінілхлориду, для в'їдаються плями не підійде. Нанесіть Пемолюкс на вологу губку, потріть забруднення, видаліть залишки чистою вологою ганчіркою. Якщо пляма не стара, але вже встигло всмоктатися, процедуру слід повторити 2-3 рази.
  4. Cillit Bang – володіє специфічним їдким запахом. Допомагає очистити плями кави, розводи від води та інші побутові забруднення. Розпиліть речовина, ретельно потріть губкою, залиште на 15 хвилин. Видаліть залишки бруду вологою ганчіркою.
  5. Саніта – підійде для видалення жирних плям. Налийте трохи гелю на підвіконня, розітріть губкою, ретельно очищаючи найзабрудненіші місця. Змийте залишки водою і ганчірочкою.
  6. Cosmofen 10. Допоможе очистити будь-які, навіть самі застарілі плями з пластикових виробів. Наноситься на ганчірку, а після обробки ретельно змивається великою кількістю води. Cosmofen 10 токсичний, тому застосовувати його слід, надівши рукавички і респіратор. Після процедури необхідно добре провітрити приміщення.
  7. Mr. Muscle – видаляє свіжі і старі плями з пластикових поверхонь. Нанесіть речовина на губку, потріть забруднене місце до повного очищення, видалите його залишки вологою ганчіркою. Протріть пластик насухо.

Народні засоби

Якщо в будинку є алергіки або діти, використовувати чистячий побутове засіб для очищення пластика вікон не можна. У цьому випадку на допомогу прийдуть народні способи:
  1. Мильний розчин відмінно впорається з жовтими плямами. Подрібніть 50 г господарського мила, залийте літром гарячої води, розмішайте. Ретельно вимийте отриманим розчином підвіконня. Видаліть залишки чистою вологою ганчіркою.
  2. Якщо на підвіконні залишилися жовті сліди від квіткових горщиків, очистіть їх перекисом водню. Нанесіть речовина на пластикове виріб, потріть протягом 2-3 хвилин, змийте водою.
  3. Відмити сліди фломастери, ручки, маркери допоможуть нашатирний або звичайний спирт, розведений ацетон або рідина для зняття лаку на основі ацетону. Змочіть одним з цих речовин ватяний спонж, потріть забруднене місце до повного очищення. По мірі забруднення міняйте спонж. Вимийте всю поверхню будь-яким миючим речовиною.
  4. Очистити кольорові пластикові вироби можна за допомогою гірчиці. Порошок слід розвести водою до консистенції кашки і обробити нею забруднене місце. Перед початком процедури протестуйте гірчичну суміш на окремій ділянці пластикового виробу – вона може залишати розводи.
  5. Меламінова губка. Якщо вона у вас є, то залишається лише змочити її водою і обробити пластикову поверхню, а потім протерти підвіконня насухо.
  6. Лимонний сік. Видавіть його на пляму, ретельно потріть щіткою, видаліть залишки забруднення. Підійде також лимонна кислота. 10 г речовини слід розчинити у 30 мл води і використовувати, як було описано вище.

Ефективний засіб від сильних забруднень

Найефективніша суміш, допомагає очистити до 90% забруднень на підвіконні з пластику, готується за таким рецептом:

  • харчова сода;
  • столовий оцет 9%;
  • будь миючий засіб для посуду;
  • вода (тепла).

Спосіб застосування:

  1. Змочіть водою ганчірочку і злегка відіжміть.
  2. Протріть підвіконня, зволожує поверхню. Насипте зверху тонким шаром соду.
  3. На ганчірку налийте трохи оцту, а потім миючий засіб.
  4. Переверніть ганчір'я сумішшю вниз і починайте втирати в соду.
  5. Коли утворюється піна, залиште на 10-15 хвилин.
  6. Після закінчення часу змийте залишки бруду, піни чистою і злегка зволоженою губкою.

Як повернути білизну підвіконню

Відбілити пластикові вироби можна за допомогою наступних народних способів:

  1. Крейди або зубного порошку. Подрібніть крейда або використовуйте порошок для зубів. Візьміть 1 ст. л. речовини, розбавте водою до отримання однорідної консистенції кашки. Нанесіть на підвіконня, потріть губкою, змийте залишки суміші і забруднень водою.
  2. Продукції для миття стекол. Вона містить спирт, тому відмінно очистить білий пластик. Розпиліть склоочисник на ганчірочку з мікрофібри, ретельно протріть підвіконня.
  3. Відбілюючого прального порошку. Розведіть гранули рідиною до консистенції густої кашки, нанесіть на пластикову поверхню. Потріть забруднення жорсткої стороною губки. Якщо пляма старе, залиште на 10-15 хвилин, а потім змийте. Протріть поверхню сухим рушником.

Відео

Чим відмити пластиковий підвіконня

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!