Барс від кліщів для собак: інструкція та відгуки

Поява на ринку захисту собак кошти Барс для багатьох назавжди вирішило питання, чим же обробити вихованця для огорожі від небезпечних паразитів, особливо від заразних кліщів. У статті наведено опис всього асортименту засобів: аерозоль, краплі, капсули, нашийник і шампунь.

Склад препаратів барс для собак

Компоненти складу препаратів Барс підібрані з урахуванням фізіологічних особливостей вовни собак і важливості збереження їх здоров'я в процесі знищення паразитичних комах, які проникли на шкіру великої тварини. До складу нашийника, крапель, шампуню і спрею входять, як окремо, так і в поєднанні наступні речовини:

  • фіпроніл блокує рецептори, паралізує і знищує кліщів;
  • дифлубензурон інгібує синтез хітину, порушує процеси линьки, яйцекладки, що скорочує популяцію паразитів;
  • дикарбоксимид припиняє мікрососмальну детоксикацію, підвищуючи токсичність інших компонентів складу;
  • до складу входять екстракти пеларгонії і гвоздики, ефірні олії костуса і лаванди мають фунгіцидну, бактерицидну і инсектоакарицидное дію, допомагають загоєнню ран, прискорюючи процеси епітелізації.

Принцип дії

Краплі, нашийник, шампунь і спрей Барс відносяться до інсектицидно-акарицидну препаратів для захисту тварин від кліщів. Їх принципи дії відрізняються в залежності від форми випуску:

  1. Спрей – ефективний проти бліх, вошей, іксодових кліщів. Це помірно токсичний для теплокровних тварин засіб, вбиває паразитів, паралізуючи їх. При попаданні на слизові оболонки може викликати роздратування.
  2. Шампунь містить рослинні екстракти. За рахунок цього має бактерицидну, инсектоакарицидным, фунгіцидну та бактерицидну діями. Його застосування допомагає впоратися з лупою, кліщами, загоєнням ран, тріщин, прискоренням процесів епітелізації, грануляції. Входять до складу шампуню гліцерин і алантоїн пом'якшують, зволожують, знімають запалення, усуває сухість, лущення шкіри. За рахунок активації обміну речовин у волосяних цибулинах засіб відновлює захисну функцію епідермісу, покращує структуру шерсті.
  3. До складу нашийника входять фіпроніл і регулятор росту комах проти дорослих особин і личинок. Компоненти просочення поступово вивільняються на шкірно-волосяний покрив тварини, не всмоктуються системним кровотоком, але накопичуються в епідермісі, волосся і сальних залозах. Фіпроніл порушує діяльність нервової системи, що закінчується паралічем і загибеллю кліщів. Регулятор росту комах порушує процес розвитку личинки з яйця, линьки личинки, розвитку лялечок.
  4. Краплі – борються з блохами, волосоїдів, вошами, коростяний і іксодовими кліщами, хейлетиеллами. За рахунок комплексного складу з трьох активних компонентів (Фіпроніл, Дифлубензурон, Дикарбоксимид) спостерігається дія препарату по відношенню до всіх стадіях розвитку паразитів. Речовини забезпечують тривалий захист. Препарат наноситься на шкіру, рівномірно розподіляється по поверхні тіла, тривалий час захищає від ектопаразитів. Краплі відносяться до 3 класу небезпеки (помірно небезпечні). Вони токсичні для кролів, риб.

Показання та протипоказання

Барс від кліщів для собак у різних формах має певний ряд показань і протипоказань до використання. До них відносяться:

Вид препарату

Свідчення

Протипоказання

Спрей

Знищення комах на собаках, захист від нападу іксодових кліщів

Хворі тварини, вагітні самки, цуценята молодше 10 тижнів

Шампунь

Миючий засіб для захисту від ектопаразитів

Немає

Нашийник

Лікування і профілактика зараження энтомозами (блохами, вошами, волосовиками), хейлетиозом, ураження іксодовими кліщами, запобігання нападу ектопаразитів на тварину

Поєднання з іншими инсектоакарицидными засобами, інфекційні хвороби, цуценята, кошенята віком до 2 місяців

Краплі

Лікування і профілактика энтомозов (воші, волосоїди, блохи), саркоптоз, отодектозу, нотоэдроза, хейлетиеллеза, ураження іксодовими кліщами

Вік молодше 8 тижнів, маса менше 2 кг, індивідуальна чутливість до компонентів складу, інфекційні хвороби, продуктивні собаки, кішки, прорив барабанної перетинки

Інструкція по застосуванню барса для собак від кліщів

Як застосовувати Барс від бліх і кліщів, зазначено в інструкції. Спосіб використання відрізняється в залежності від виду засобу:

Вид препарату

Як застосовувати

Частота і тривалість застосування

Ціна, рублів

Спрей Барс

  1. Обробка проводиться на відкритому повітрі або в добре вентильованому приміщенні.
  2. Тварині стуляють щелепи тесемочной петлею, струшують флакон, розпилюють на тіло з відстані 25-30 см проти росту волосся. Обробка триває кілька секунд, щоб була злегка зволожена шерсть.
  3. Препарат злегка втирають, через 20 хвилин розчісують шерсть, звільняють щелепи від петлі.

Раз в 10 днів процедуру можна повторювати

400 200 мл

Нашийник Барс,

  1. Надіти звільнений від упаковки нашийник на тварину, підігнавши за розміром.
  2. Пропустити вільний кінець стрічки через фіксатор, зрізати надлишки.

Передбачається безперервне використання нашийника, заміна його через 5 місяців при бліх, 4 місяці – при кліщах

200 за 50 см

Антипаразитарный шампунь Барс

  1. Рясно змочити вовну теплою водою, нанести 2-3 мл на кг маси тварини.
  2. Рівномірно розподілити шампунь до появи піни, через 2-3 хвилини змити.

Повторювати по мірі необхідності

450 за 200 мл

Краплі Барс для собак від кліщів

  1. Розсунути шерсть, нанести на недоступну для злизування шкіру в області спини між лопатками або шиї (холку) біля основи черепа.
  2. Для знищення кліща 1 краплю наносять на паразита і місце прикріплення до шкіри. Якщо через термін півгодини він самостійно не відпаде, його можна витягнути пінцетом. Після обробки можна мити, купати тварину 3 доби.
  3. При лікуванні отодектозу вушні раковини очистити від сірки, закапати по 4-6 крапель на кожне вухо, злегка втерти. При запущеному стані повторити через 10 днів.

Одноразово, повтор через 1-2 місяці

56 за 1 піпетку

Дозування

Спрей і краплі Барс для собак від кліщів мають дозування, відрізняється в залежності від маси та віку тварини. Для спрею: одне натискання на головку флакона 200 мл забезпечує дозу 0,5 мл, 100 мл – 0,25 мл Доза дорівнює 0,5-1 мл на кг маси тіла. Краплі Барс мають іншу дозування:

Вага собаки, кг

Об'єм піпетки, мл

Доза, мл на тварину

2-10

1,4

1,4

10-20

2,8

2,8

20-30

4,2

4,2

30-60

5

П'ять

Більше 60

5

10

При роботі з препаратами Барс необхідно дотримуватись правил особистого захисту. Це рекомендації:

  1. По закінченні обробки треба вимити руки з милом.
  2. До повного висихання тварини не можна підпускати до нього малих дітей, забороняти їм чіпати нашийник.
  3. Якщо у людини гіперчутливість до компонентів складу, потрібно уникати прямого контакту з коштами.
  4. При попаданні засобу в шлунок, очі або на шкіру, зверніться до лікаря.

Побічні ефекти

При застосуванні засобів, відповідно до інструкції, побічних явищ і ускладнень не виникає. У рідкісних випадках при підвищеній чутливості до компонентів складу можливі індивідуальні реакції у вигляді надмірного слиновиділення, сльозотечі, блювоти, м'язової тремтіння, подразнення шкіри. Якщо такі симптоми помічені, потрібно припинити використання Барса, змити миючим засобом. Невідомо про лікарську взаємодію препаратів з іншими засобами.

Відео

Обробляємо собаку краплями від кліщів і бліх

Відгуки

Ольга, 39 роківДля захисту шарпея від кліщів та інших паразитів використовую нашийник. Вважаю, що це саме зручне, надійне засіб, так як забезпечує постійне проникнення в шкіру засобів захисту, ніколи ще не підводило.
Андрій, 44 рокиНайкраще поєднувати два засоби марки Барс – шампунь, спрей. У мене миття собаки шампунем увійшло в правило. По-перше, забезпечує чистоту; по-друге, захищає від паразитів. На собаку сусіда часто нападають кліщі, на мою – ніколи.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!