Народні засоби від мух - огляд ефективних складів з описом, відгуками і фото

Якщо не хочете застосовувати проти настирливих мух промислові продукти у вигляді крейди, порошків та аерозолів, гранул, липких стрічок – зверніть увагу на прості і дієві народні рецепти. Всі склади, пастки, приманки для шкідників робляться з доступних засобів. Вони підійдуть для обробки будинку і відлякування мух з дачної ділянки.

Як позбутися від мух в квартирі

Вчасно позбавляйтеся від сміття, регулярно проводьте вологе прибирання, зберігайте швидкопсувні продукти в холодильнику, з настанням тепла захищайте вікна москітною сіткою. Якщо шкідники вже з'явилися, то скористайтеся пилососом: зніміть насадку з щіткою, увімкніть прилад на повну потужність, направте шланг на літаючих паразитів, почекайте 3-5 хвилин.
Проти настирливих комах ефективні наступні поради:
  1. Візьміть суху пижмо, пропустіть через кавомолку. Змастіть паперові стрічки столярним, казеїновим клеєм, зверху присипте рослинним порошком. Розвісьте папір біля вікон, біля дверей. Запах пижма буде відлякувати комах. Користуючись даною інструкцією, можна зробити отруйні смужки з порошком з меліси, м'яти, полину, зелені томатів, лаванди, лаврушки, черемхи, бузини, гвоздики.
  2. Для миття підлоги використовуйте розчин з 50 мг гасу, 3-5 л води. Це народний засіб на 2-3 години відлякає літаючих паразитів. Враховуйте, що після прибирання вдома довго зберігається запах гасу.
  3. Зробіть отруту з 1 ст. води, 20 мл рідкого меду, 2 г сахарину (сурогат цукру, який для мух отруйний). Просочіть розчином газету, розкладіть її в потрібних місцях.
  4. Виготовте саші з пряних трав, квітів: використовуйте листя евкаліпта, гвоздику, лаврушку, конюшина, лаванду. Змішайте подрібнені ароматні рослини, помістіть в лляні, бавовняні мішечки, додайте в будинку.

Горілка проти мух

Це засіб від мух в будинку є одним з найдоступніших: мухи не переносять запах спирту. Використовуйте отруту так:

  1. Закрийте двері, залиште вікна відкритими, щоб комахи змогли відлетіти.
  2. Розпиліть засіб або налийте його в блюдце, поставте на стіл, підвіконня, почекайте 1-2 години.

Лосьйон з ліщини

Якщо поблизу росте ліщина, то скористайтеся простим рецептом приготування лосьйону. Народне засіб від мух в приміщенні робиться наступним чином:

  1. Приготуйте 100-120 г відвару з ліщини.
  2. Візьміть по 100 г яблучного і столового оцту.
  3. Змішайте компоненти, додайте 40-50 крапель ефірного масла евкаліпта.
  4. Налийте розчин у блюдце, поставте там, де є шкідники. Отриманим засобом можна протирати відкриті ділянки тіла.

Ефірні олії

Одним з ефективних народних методів є використання ефірних масел. Для відлякування шкідників підійдуть аромати:

  • гвоздики;
  • грейпфрута;
  • базиліка;
  • апельсину;
  • лимона;
  • лаванди;
  • лимонника;
  • перцевої м'яти;
  • евкаліпта;
  • цітронелли.

Додавайте кошти в ароматичні лампи, воду, якої очищаються вікна, підлогу та інші частини будинку. Крім того, рекомендується розкладати кульки з вати, просочені маслами. Для відлякування шкідників розміщуйте на різних поверхнях пряні трави: розсипайте рослини на обідньому столі, підвіконнях, біля сміттєвого відра.

Саморобна отрута для мух

Відмінне народний засіб від мух в домашніх умовах можна приготувати з оцту, цукру, соди, чорного перцю та інших компонентів. Ось кілька популярних рецептів:

  • Візьміть по 3 ст. л. молока, цукру, соди, змішайте компоненти, додайте 0,5 ч. л. формаліну. Просочіть розчином хлібні шматочки, аркуші паперу, картону, додайте в місцях скупчення мух.
  • Налийте в банку яблучний оцет, накрийте кришкою з отворами діаметром 5 мм. Поставте приманку біля вікна чи двері, комахи пролізуть всередину ємності і загинуть.
  • Візьміть ½ склянки молока, по 40 г чорного перцю, цукру, змішайте інгредієнти. Просочіть розчином папір або картон, розташуйте отруєні листи туди, де є мухи. Можна розсипати по дому виключно чорний перець – токсичний продукт для комах.

Боротьба з мухами на вулиці

На деяких дачних ділянках комахи особливо люблять розмножуватися. Щоб цього уникнути, враховуйте ряд рекомендацій:

  1. Пам'ятайте, що паразити відкладають яйця, розмножуються в місцях розташування вигрібних ям, компостних куп, тому регулярно дезінфікують ці зони розчином хлорного вапна.
  2. Підтримуйте чистоту дачної ділянки.
  3. Регулярно проводите стрижку газону.
  4. Прибирайте купи з листям, травою.
  5. Не створюйте зони зі стоячою водою.
  6. По периметру ділянки висаджують кущі, рослини, які відлякують шкідників: бузина, пижмо, черемшина, базилік, лаванда, полин та інші.

Якщо комахи вже завелися в саду, то скористайтеся перевіреними методами боротьби з ними. Вивчіть декілька дієвих народних засобів:

  • Візьміть в рівних кількостях касторове масло і каніфоль, змішайте, трохи підігрійте, додайте для клейкості 1 ч. л. повидла або меду. На паперові смужки нанесіть приготоване засіб, розвісьте пастки в місцях скупчення шкідників.
  • Якщо після застілля залишилась пляшка або банку з недопитим пивом, не викидайте її. Шкідники злетяться на хмільний запах, проникнуть всередину тари, не зможуть вибратися назовні і загинуть.
  • Візьміть 2-3 ст. л. сухої льнянки, додайте 0,5-1 л молока, прокип'ятіть, охолодіть, розлийте отруту по мисках, розставте посуд в потрібних місцях.

Корисні рослини

Гарна зелень і квіти стануть не тільки прикрасою будинку, присадибної ділянки, але і відлякають, а деякі «зловлять» непроханих гостей. Садіть на підвіконні, в саду:

  • росичку або венерину мухоловку – хиже рослина може служити відмінним екзотичним прикрасою будинку, харчується мухами, затискуючи їх у листі і не відпускаючи;
  • евкаліпт – використовуйте свіжу зелень, суху траву, ефірне масло: засіб наносити на папір і розкладайте в потрібних місцях;
  • бузину – проти комах ефективні квіти, листя рослини;
  • черемшину – квіти відлякують мух, а розміщувати їх вдома не рекомендується, тому що можуть початися головні болі, краще користуйтеся подрібненими або розтертими листям, які містять фітонциди-відлякувачі комах;
  • пижмо – містить токсичні речовини, що відлякують мух, які надають на них паралізує дію;
  • герань – специфічний аромат неприємний для мошок, мух, молі, рослина містить бактерицидні речовини, запах відмінно очищає повітря приміщень;
  • помідори – для будинку можна підібрати мініатюрні сорти, листя томатів ефективно знищують шкідників;
  • папороть – красива листя прикрасить будь-який простір, гілочки рослини розкладайте по периметру приміщення, їх періодично міняйте;
  • базилік – прекрасно росте в горщиках і на вулиці, свіжу зелень можна замінити на суху, ефірну олію;
  • лавр благородний – розміщуйте листя на столах, біля помийного відра, відваром обробляйте місця скупчення шкідників: при використанні рослини зникнуть мухи, мошка, підуть миші, щури;
  • лаванду – ефективна суха трава, ефірну олію, ставте горщики з рослиною на кухні, біля альтанок;
  • перцеву м'яту – неприємний запах не тільки для мух, але і для мурашок, мошки, мишей, щурів;
  • полин – розміщуйте пучки з травою будинку, на горищі, вирощуючи рослина на ділянці, отримаєте подвійну вигоду: наявність відлякувача для мух, комах і лікарської рослини від гастриту, виразки, безсоння, опіків, бронхіту.

Відео

Як позбутися від мух
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!