Чистий будинок від клопів: засоби від комах і відгуки

При появі в квартирі або будинку клопів потрібно без зволікання зайнятися їх знищенням. Одним з найбільш популярних на ринку інсектицидним засобом є Чистий Будинок. При правильному використанні і грамотній підготовці препарат здатний позбавити вас від клопів у стислі терміни.

Характеристика та властивості інсектициду

Засіб від клопів Чистий Будинок поєднує в собі два активних компоненти, які негативно впливають на паразитів: тетраметрин, циперметрин. Обидві речовини проникають в організм паразита і сприяють придушенню нейростимулирующих ферментів. У результаті цього спостерігається пригнічення, після чого – повне припинення функціонування нервової системи та інших органів комахи. Обидва компоненти, вступаючи в реакцію з повітрям, починають розпадатися на безпечні складові і вже через кілька годин вони не можуть зашкодити ні людям, ні домашнім тваринам.

Препарат має різкий запах. Він токсичний для плазунів, земноводних і риб, тому при наявності в вашому приміщенні тераріумів і акваріумів їх потрібно щільно закрити, а в акваріумі додатково вимкнути компресор. Шляхами можливого токсичного впливу на людей є дермальний контакт з обробленою поверхнею і вдихання парів тетраметрина. В останньому випадку можуть з'явитися серйозні симптоми отруєння. При цьому дозування цього компонента гранично мала, щоб завдати серйозної шкоди навколишньому середовищу.

Склад і форма випуску

Діючі компоненти засоби Чистий Будинок – тетраметрин, циперметрин. Перший є потужним багатоцільовим піретроїдом, який перериває роботу нервових імпульсів і надає на клопа паралізує дію, що призводить до його смерті. Другий, який представляє собою засіб пиретроидной групи, діє на центральну нервову систему та внутрішні органи комахи. У тандемі з циперметрином тетраметрин особливо ефективний. Форми випуску отрути від клопів:

  • Аерозоль. При розпиленні спрей від клопів «Чистий Дім» здатний надати миттєве дію. Завдяки цьому він ефективніше порошку, але при цьому може виявитися шкідливим для людини – зростає ризик потрапляння на слизові оболонки, що викличе алергію. Мінусом є і те, що при використанні аерозолю потрібні кошти індивідуальної захисту. При цьому разом з комплектом йде тонка трубочка, яка дозволяє обприскати засобом важкодоступні місця.
  • Дуст. Порошок сірого кольору, який має меншу концентрацію тетраметрина і циперметрина. З цієї причини для досягнення потрібного результату буде потрібно затратити більше порошку, тобто витрата менш економічний порівняно з аерозолем. Плюсом є наявність пиперонилбутоксида, який збільшує строк дії інсектицидів в дусті. За рахунок цього порошок ефективний як проти дорослих клопів, так і недавно вилупилися з яєць личинок. Правда, розсипне засіб найлегше вдихнути людині або домашньому вихованцеві, що негативно позначиться на здоров'ї.

Аерозоль від клопів Чистий Будинок – інструкція по застосуванню

Знищити клопів максимально швидко можна, використовуючи аерозоль Чистий Будинок. Для досягнення потрібного ефекту дотримуйтесь інструкції:

  1. Попередньо підготуйте житлоплощу перед обробкою. Обов'язково зніміть, переверніть всі матраци, оскільки під ними можуть перебувати основні колонії клопів.
  2. Первинним видаленням комах краще займатися, використовуючи пилосос. Ретельно зберіть їм живих комах, продукти їх життєдіяльності, яйця.
  3. Щоб знизити кількість яєць клопів і прибрати сміття, який здатний зменшити ефективність хімічних засобів, проведіть вологе прибирання найбільш забруднених поверхонь. До них відносяться підлоги, нижня половина стін, плінтуси, нижні частини ліжка і т. д.
  4. Потім приступите безпосередньо до дезінсекції. Балончик з рідиною потрібно струсити, щоб вміст перемішалося перед застосуванням.
  5. Нанести розчин з відстані 15-30 см до поверхні. Витрата кошти потрібно брати, приймаючи в розрахунок покриття поверхні одинарним шаром.
  6. Розпорошення виробляєте не менше 3-5 секунд на кожен квадратний метр, включаючи підлогу, вентиляцію, стіни, задню частину меблів і т. д. Поверхню тканин (особливо ті, з якими контактує людина), обробляти не варто.
  7. В останню чергу за допомогою тонкої трубочки, яка входить в комплект, рідина Чистий Будинок введіть в щілини під плінтусами, на підлозі.
  8. Так як речовини, що входять до складу Чистого Будинку, не можуть проникати крізь оболонку яєць клопів, то з метою поліпшення ефективності дезінсекції потрібно повторно обприскати житлоплощу через 2-3 тижні.

Як підготувати житло до обробки

Від підготовчих робіт буде залежати якість і ефективність дезінсекції. Щоб позбутися від клопів, дотримуйтесь інструкції:

  1. Добре пропилососьте всі приміщення, які будуть опрацьовані, і протріть пил.
  2. Всю меблі розставте так, щоб при дезінсекції без труднощів дістатися до будь-якої стінки.
  3. М'які предмети меблів рекомендується максимально розібрати на складові.
  4. Продукти, предмети особистої гігієни приберіть з квартири або герметично упакуйте в плівку.
  5. Також винесіть всі знімні, дрібні речі. Не забувайте, що в них можуть знаходитися яйця клопів. Щоб уникнути зараження житлоплощі помістіть всі речі в поліетиленові пакети і звільніть їх тільки на вулиці або над ванною.
  6. Тканинні речі краще прати в гарячій воді при температурі від + 50 градусів.

Що робити після дезінсекції

Після обробки засобом від клопів виконайте кілька дій. Корисні рекомендації:

  • Після дезінсекції обов'язково провітріть приміщення протягом одного і більше годин. Не допускайте зворотного руху повітря в приміщення житлової площі у вигляді протягу.
  • Після виконаної обробки потрібно вологе протирання поверхонь водно-содовим розчином. До них відносяться всі ті поверхні, до яких торкаються члени сім'ї та домашні тварини.
  • Всі покривала, фіранки, штори потрібно випрати в пральній машині.

Як використовувати дуст Чистий Будинок від клопів

Додатковим або альтернативним засобом профілактики служить порошок Чистий Будинок. Врахуйте, що деякі люди погано переносять його запах – при появі ознак розладів відмовтеся від дусту. Інструкція по застосуванню:

  1. Розсипте порошок невеликим шаром по горизонтальних поверхнях, залишивши засіб на 3-4 години. Як варіант, змішайте 10 г дусту на 10 л води, і отриманим засобом обприскати поверхні, використовуючи пульверизатор.
  2. Порошок рекомендується розсипати по місцях можливого пересування клопів, приділивши особливу увагу тріщин, щілин.
  3. Після закінчення часу порошок Чистий Будинок приберіть за допомогою вологого прибирання – підійде теплий мильний розчин. За потреби замінити на свіжий.

Запобіжні заходи

Перш ніж почати роботу з аерозолем або порошком Чистий Будинок, врахуйте декілька правил. Детальніше про них:

  • В квартирі під час проведення дезінсекції не повинно знаходитися дітей віком до 10 років, годуючих та вагітних жінок, домашніх тварин.
  • Варто подбати і про іншої живності, яка може знаходитися на оброблюваної площі.
  • Подбайте про засоби захисту. Підготуйте респіратор, технічні окуляри, гумові рукавички і щільну спецодяг. Остання не повинна допускати потрапляння хімії на відкриті ділянки тіла.
  • При тривалому розподілі на великій площі замість респіратора краще використовувати протигаз.

Переваги і недоліки препарату

Засіб Чистий Будинок має як позитивні, так і негативні сторони, які обов'язково потрібно врахувати перед покупкою. У їх числі можна виділити наступне:

Плюси

Мінуси

Швидкодія, висока ефективність.

Чистий Будинок в будь-якій формі абсолютно безпечний для кладок яєць клопів.

Можливість використання в квартирі і на дачі, обробляючи великі зони.

Наявність і сильного неприємного запаху, який здатний викликати подразнення слизових частин.

Невисока токсичність для теплокровних.

Для проведення дезінсекції необхідно облачення в захисний одяг, респіратор.

Легко змивається з поверхні предметів меблів.

Людям, домашнім вихованцям слід залишити оброблене приміщення на 12 годин.

Деякий час після нанесення служить в якості профілактичного засобу.

 

Простота і зручність у використанні.

 

Прийнятна ціна в порівнянні з деякими аналогами.

 

Хороша выветриваемость з приміщення – вже через 12 годин компоненти препарату розпадаються в повітрі.

 

Відео

Чистий будинок, тест.

Відгуки

Олеся, 34 рокиДля боротьби з клопами використовувала аерозоль Чистий Будинок. Сподобалася зручна головка з точковим розпиленням. Зазначу прийнятну вартість, непогану ефективність. Правда, забруднена меблі погано відмивається. Присутній різкий запах.
Антон, 41 рікКупив зручний спрей Чистий Будинок від клопів. До плюсів віднесу простоту використання, швидке дію та ефективність. Не сподобався специфічний запах. Витрата не зовсім економічний, але кінцевий результат мене вразив.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!