Раковина над пральною машиною - як вибрати за кольором, типом монтажу, формі, розмірам і вартості

Щоб заощадити місце у ванній кімнаті, виявиться корисною раковина над пральною машиною, яка називається латаття. Така конструкція виглядає компактно, вона дуже функціональна і зручна. Може виникнути труднощі, якщо будуть користуватися люди невеликого зростання або діти, тому що з-за висоти техніки раковина буде високо розташована. Однак цю проблему можна вирішити, наприклад, поставити невеликий табурет.

Види

На ринку зараз існує безліч різних варіантів раковин. Моделей, які можна встановлювати над пральною машиною не так багато. Це пов'язано з функціональною особливістю. Однак кілька видів все ж можна виділити, раковини латаття відрізняються:

  1. За місцем розташування зливного отвору. Воно може знаходитися вертикально або горизонтально. Умивальник з горизонтальним отвором зручніше, тому що можна обладнати настінним, а не вбудовуваним змішувачем. Завдяки такому пристрою пралку можна щільно присунути до стіни.

  2. За типом конструкції. Існує різновид під назвою лайт, вона відрізняється полегшеною конструкцією, отвори під змішувач в ній немає. Другий вид латаття – юни. В ній є отвір під змішувач і пристрій під назвою перелив. Є й проміжні різновиди, наприклад, лайт-люкс. Така раковина на пральну машину відрізняється використовуваним матеріалом (більш якісний) і зовнішнім виглядом.

  3. Окреме місце серед Латаття займають кутові. У магазинах їх практично немає, тому що вони користуються дуже маленьким споживчим попитом, в основному у продажу є квадратної, прямокутної або овальної форми.

  4. За типом пристрою. За цим критерієм умивальники діляться на два основних види: стандартні і для вузьких машин-автоматів.

Установка

Латаття встановлюються, як і стандартні раковини. Різниця є, мабуть, тільки в моделях з горизонтальним зливом:

  1. Перед монтажем приладу мийка над пральною машиною повністю збирається, встановлюється кронштейн.

  2. Рукомийник встановлюється на кронштейн, одночасно з цим відбувається підключення сифона до каналізаційного випуску.

  3. Підключаються гнучкі шланги змішувача, з'єднуючи раковину з водопроводом.

  4. Перевірка на надійність всіх з'єднань і підключення машини-автомата з встановленням її на місце.

Сифон

Від звичайних сифонів для раковини латаття відрізняються тим, що вони менше за розміром, за основу конструкції взято принцип, характерний для низьких душових піддонів, різниця лише одна: вхідний і вихідний патрубки розташовуються горизонтально. Є плаский сифон, який зменшує зазор між приладом і стіною. Незручність одне: щоб почистити, потрібно буде повністю знімати.

Є вбудовані сифони, які частково монтуються в стіну. Вбудувати їх складно, тому що доводиться ламати стіну, що можливо тільки при капітальному ремонті в приміщенні. Однак вони економлять місце: машинка для прання і раковина впритул стоять до стіни. В таких моделях є зворотний клапан, який не дає стічних вод рухатися в протилежному напрямку.

Умивальник над пральною машиною

Раковина повинна бути компактною, підходити за габаритами. З існуючих варіантів кожна людина обов'язково підбере для себе потрібну модель, спираючись на особливості, ціну і якість виконання. Компанії-виробники прагнуть максимально покращити свої моделі, тому є варіанти з сифонами в комплекті.

У Москві або Санкт-Петербурзі можна придбати пристрій за акції зі знижкою дуже дешево. Вибравши умивальник з великого асортименту в інтернет-магазині можна замовити доставку поштою або кур'єром, і з гарантією на виріб. Ще можуть бути розпродажі в великих магазинах, що істотно позначиться на вартості приладів.

Діал

Фірма Гонець створила раковину Діал дуже легкою, витонченої форми. Створюється враження, що вона зроблена з порцеляни, а не з фаянсу.

  • Назва: Латаття Діал.
  • Ціна: 9650 рублів.
  • Характеристики: висота: 140 мм, ширина: 635 мм; глибина: 570 мм, в комплекті є кронштейн, сифон, вертикальний злив.
  • Плюси: отвір від переливу, можливість установки змішувача ліворуч або праворуч по вибору, 2 отвори під змішувач, для маскування другого на це місце кладеться мильниця, яка йде в комплекті.

Болеро

Виробник Болеро фірма Гонець дає гарантію 25 років на цю раковину. Вона розроблена в стилі модерн, поєднує в собі стильний, витончений дизайн і широкий функціонал.

  • Назва: Латаття Болеро.
  • Ціна: 5900 рублів.
  • Характеристики: висота: 150 мм, ширина: 640 мм, глибина: 600 мм, немає отвори від переливів, в комплекті йдуть сифон і кронштейн, вертикальний злив.
  • Плюси: можна встановити з пристроєм будь-якої висоти, елітний дизайн, підійде під будь-який інтер'єр, швидкий відхід води, бруд не осідає.

Элегантс

Дуже рідко раковина не має виїмки під змішувач. Однак завдяки цьому економиться місце, а змішувач може бути спільним з ванною або вбудований в стіну.

  • Назва: Латаття Элегантс.
  • Ціна: 6600 рублів.
  • Характеристики: висота: 140 мм, ширина: 605 мм, глибина: 605 мм, є отвір від переливу, є виїмка під змішувач, тип зливу – вертикальний, в комплекті кронштейн і сифон.
  • Плюси: змішувач встановлюється на стіні над раковиною, підходить майже під будь-яку пральну машину.

Люкс-Лайт

Ця модель раковини витончена, вона виглядає набагато менше своїх розмірів. Вона підходить під будь-який інтер'єр, тому попит маленький, і кількість на ринку таких умивальників обмежена.

  • Назва: Латаття Люкс-Лайт.
  • Ціна: 5860 рублів.
  • Характеристики: висота: 180 мм, ширина: 600 мм, глибина: 570 мм, є отвір від переливу, горизонтальний злив, в комплекті поставляються сифон і кронштейн.
  • Плюси: розташоване у центрі отвір під змішувач, 3 зливних отвори збільшеного дизайну, щоб вода краще стікала.

Вікторія

Ця модель схожа по функціоналу на Латаття Діал. Однак за стилем вона не модерн, а скоріше класика.

  • Назва: Латаття Вікторія.
  • Ціна: 8740 рублів.
  • Характеристики: висота: 140 мм, ширина: 605 мм, глибина: 595 мм, є отвір від переливу, в комплекті сифон і кронштейн, вертикальний злив, матеріал - фаянс.
  • Плюси: унікальний, витончений дизайн, змішувач можна встановити збоку: ліворуч і праворуч, друга виїмка закривається мильницею.

Юні-60

Умивальник Юні-60 створювався відповідно до вимог Ростеста. У нього зручний злив: легко чистити, не зіпсує у разі протікання техніку.

  • Назва: Латаття Юні-60.
  • Ціна: 8370 рублів.
  • Характеристики: висота: 150 мм, ширина: 600 мм, глибина: 600 мм, є отвір від переливу, в комплекті сифон, метизи і кронштейн, вертикальний злив;
  • Плюси: мінімальна ймовірність утворення засмічень, вода швидко стікає, слив здійснюється не над технікою, а за нею.

Як вибрати

Вибираючи модель умивальника, потрібно визначитися з формою і розміром пральної машини. Якщо говорити про загальні правила підбору раковини у ванну кімнату, потрібно виділити кілька таких моментів:

  1. Важлива висота умивальника. Вона складається з розміру машинки, відстані між апаратом і умивальником і висоти самої раковини. Вийде величина близько 950 мм, а комфортним вважається умивальник на відстані 800 мм від підлоги. Якщо зростання людей невеликий, то слід вибирати модель пральної машини максимально низького розміру, а також раковину дуже вузьку і дрібну.

  2. Розмір сантехнічного приладу. Латаття не повинна бути вже, ніж пральна машина під раковину. Довжина чаші умивальника повинна бути трохи більше, ніж цей розмір машинки. Це полегшує доступ до вмивання, запобігає незаплановані натискання на кнопки ногою або іншою частиною тіла.

  3. Елементи кріплення повинні бути надійними. Раковина не може лежати безпосередньо на пральній машині. Щоб закріпити раковину над машинкою, потрібно встановити кронштейн.

  4. Правильно вибрати пральну машину. Цей апарат повинен бути мінімум виступів на задньої стінці, що дозволить максимально близько зрушити його до стіни.

  5. Можна встановити відразу раковину, але є варіант зі стільницею. У цьому випадку накладна панель може бути довшим, ніж сам умивальник і виконувати додаткові функції: покласти мочалку, поставити склянку з зубними щітками і т. д.

Відео

раковина над пральною машинкою

Відгуки

Костянтин, 40 роківУ нас дуже маленький санвузол, де насилу поміщається ванна, унітаз і умивальник. Довгий час пральна машина стояла на кухні, вирішили купити латаття. Вибір припав на модель люкс-лайт, сподобалося, що по оформленню вона дуже акуратна і презентабельна. Дітям незручно мити руки, бо високо, але вони беруть маленький табурет і чудово дістають.
Олексій, 26 роківНедавно купили маленьку квартиру в старому будинку. Тут ванна дуже маленька неправильної форми, поміщаються тільки умивальник, душова кабіна і унітаз. Вирішили встановити латаття з пралкою. Останню шукали довго, тому що потрібна була дуже вузька, а вони коштують дорого. З кувшинкой проблем не виникло, купили Юні-60, завширшки 600 мм
Анастасія, 58 роківВанна кімнату у нас невелика, але містилося все: ванна, раковина і пралка. Однак хотілося трохи звільнити простір, тому нещодавно вирішили встановити латаття діал. Купівля порадувала, в кімнаті стало більше вільного місця, та й висота раковини оптимальна, тому що ми всі високі, дітей немає.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!