Вироби з пластикових пляшок для саду

Дбайливий дачник бажає облагородити власний ділянку кращим чином. Кожен хоче надати нотки привабливості присадибній ділянці, але при цьому сильно не витратитися. Щоб втілити особисті творчі фантазії, багато любителів саду і городу вибирають доступне і пластичне сировина – пляшки з пластику.

Що можна зробити з пластикових пляшок своїми руками

Ще наші бабусі прагнули облагородити дачну ділянку, прикрашаючи пластиком садові і городні доріжки. У наші ж дні виробами з пластикових пляшок для саду і створенням цікавого декору з них мало кого здивуєш, адже з часом люди зрозуміли, що цей пластичний і дешевий матеріал годиться, щоб створювати більш складні композиції. З пластику конструюють повноцінні огорожі, декоративні фігурки у вигляді персонажів казок і тварин, практичну меблі, горщики для розсади, квіти, дзвіночки і багато іншого.

Щоб створити чергове пластикове виріб, потрібно тільки ваша безмежна фантазія і необхідну кількість порожньої тари, яку можна знайти повсюдно, а ще потрібна наявність простих інструментів у вигляді ножа і шила. Якщо створену виріб, наприклад, квітка, забарвити у відповідні кольори, то на нього буде заглядатися кожен побачив його. Саморобні речі з пластмаси стануть чарівним декором дачі, так як з пластичного і зносостійкого відхідного матеріалу можна з легкістю зробити навіть альтанку.

Декоративні садові вироби своїми руками

Пластмасова тара активно використовується з метою декорування саду. Чарівні вироби для саду і дачі прикрашають ландшафт, піднімають настрій і розчулюють гостей. Завдяки доступному матеріалу можна створити квітку або іншу саморобку у вигляді гриба, дерева, звірів, паровозика, поїзда і іншого. З пластику роблять безліч скульптур, він відмінно підходить для використання при створенні тематичних композицій. Нерідко на сусідній дачі можна побачити пальму або порося з пластику.

Якщо ви бажаєте додати дачній ділянці тропічне настрій і оформити декор куточка саду на манеру екзотичної зони відпочинку, варто розглянути садову скульптуру у вигляді пальми:

  • Зробіть каркас, довжина якого буде прирівнюватися до висоти дерева в готовому вигляді.
  • Візьміть пластикову тару однакового розміру, наприклад, полторашки. У порожній тарі відріжте дно, щільно встановіть їх один на одного.
  • На верхівку конструкції прикріпіть листя на клей, які попередньо виріжте.
  • Готову пальму фарбуйте зеленою фарбою або залиште, як є.

Вироби для саду своїми руками – це різноманітність фігурок, які відмінно прикрашають сад, город чи дитячий майданчик. Так, ще одна ідея, щоб створити саморобну річ з пластику – милий рожевий порося. Щоб його виготовити потрібні:

  • п'ятилітрова пляшка – 1 шт.;
  • зрізані горлечка від пляшки на 1,5 л (ноги) – 4 шт.;
  • розрізані навпіл верхні частини від півторалітрової (вуха) – 2 шт.;
  • шматок дроту (хвіст);
  • великі намистини (очі) – 2 шт.;
  • клей;
  • аерозольна або масляна фарба рожевого кольору.

Всі деталі слід з'єднати на відповідних місцях, а точки кріплення зафіксувати клеєм – так надійніше. Готового порося пофарбувати. Конструкцію бажано збільшити піском, щоб вона міцно стояла на ділянці і її не забрав вітер. Фігурку можна спорудити в якості міні-клумби, зрізавши верх, заповнивши грунтом і висадивши в нього рослини. Квітковий порося – це далеко не єдина виріб з великих пластикових пляшок своїми руками, ще можна зробити зайця, кота, їжака або слоника з пятилитровок.

Господарські вироби з пляшок для саду

Речі з порожніх пластикових ємностей можуть послужити не тільки як садове прикраса, але також отримати практичну функцію. Це можуть бути совки, пастки для шкідників, умивальники, ємності для зберігання дрібних предметів. Господарські приналежності з пластикових пляшок виручать завжди, адже непотрібний матеріал необхідного літражу є на дачі у кожного.

В господарстві знадобляться контейнери для дрібних предметів, які можна змайструвати з тари:

  • Відріжте горлечко – і ємність, в якій можна зберігати цвяхи, викрутки, шурупи і насіння, готова.
  • Садова лопатка або совок з пластикової каністри прослужать довго.
  • Щоб зробити умивальник, необхідно відрізати у ємності дно, перевернути її догори ногами, зробити отвори для кріплення. Помити руки можна, відкрутивши трохи пробку, щоб полилася вода.
  • Пастка для комах – це пластмасова ємність, перерізана навпіл, на дно якої наливають улюблені ласощі шкідників.

Агротехнічні вироби з пляшок для саду

Городники нерідко використовують в агротехнічних цілях вироби з пластикових пляшок для дачі. Легкі, пластичні, міцні ємності часто служать в якості квіткових кашпо, горщиків, контейнерів під розсаду, обприскувачів рослин, парників. Завдяки великому терміну придатності пластику конструкції можна використовувати довгі роки, а доступна вартість таких ємностей надає можливість робити кожен раз нові контейнери.

Вироби з пластикових пляшок для саду легко послужать як функціонального автополиву для рослин або фонтану. Слід розрізати дволітрову пляшку, пробити цвяхами отвори з боків, шланг засунути в шийку ємності, потім поставити виріб на клумбу або грядку. Автополив забезпечить рівномірне зволоження рослин. Пляшки зі зрізаним верхом послужать чудовими ємностями з дренажем для висадки розсади, квітковими горщиками,

кашпо і парниками.

Ландшафтні вироби для саду та городу

Корисні речі з літрових пляшок прикрасять будь-яку ділянку. З кольорових ємностей можна сконструювати клумби, бордюри і навіть садові доріжки. Кожен елемент бордюру, алейки або клумби являє собою пляшку, вставлену в землю догори дном. Можна застосовувати цілісну або розрізану тару залежно від параметрів бажаної композиції. Широко поширені садові клумби-скульптури. Вироби для дачі та саду в образі домашніх тварин або диких звірів робляться з великих пляшок. Фігурка їжачка з колючками із зеленої декоративної трави прикрасить будь-який газон.

Відео: що можна зробити з пластикових пляшок для саду

Доступний і пластичний матеріал дозволяє красиво прикрасити ландшафт практично безкоштовно. Вироби з великих пластикових пляшок своїми руками ви зустрінете не тільки у знайомих на дачних ділянках, але і у вигляді декору дитячих майданчиків біля багатоповерхових будинків у місті. Порожня пластикова тара здатна втілити будь-яку фантазію щодо красивих виробів. Представлене відео допоможе зрозуміти, як можна своїми руками змайструвати вироби з пластикових пляшок для саду і інші практичні речі.

Як використовувати пластикові пляшки на дачі для поливу

Простий краплинний полив, краплинний полив своїми руками відео

Застосування пластикових пляшок на дачі для парників

Теплиця з пластикових пляшок. Творчий підхід і економія

Прикраса для саду і городу своїми руками

Барвисті вироби з пластикових пляшок для дачі

Фото: оформлення саду з пластикових пляшок

Порожні пляшки з пластику не варто викидати, адже їх завжди можна застосувати для виготовлення гарних скульптур. Навіть якщо ви не маєте дачі, то чарівне виріб можна розмістити у дворі багатоповерхівки, щоб воно прикрашало дитячий майданчик. Підбірка фотографій допоможе визначитися з виробом, яку легко зробити своїми руками – фігурки прості у виготовленні.

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!