Стиль Гетсбі - як підібрати одяг, аксесуари, макіяж і зачіску для вечірки або фотосесії

Популярні напрямки в одязі і стилі приходять до нас з великих екранів, модних журналів. Розкішні блискучі ретро сукні 20-30-х років віднедавна знову в моді. Всьому виною стиль Гетсбі, який вдихнув нове життя забутого винтажному напрямку в одязі, аксесуарах, інтер'єрі. Голлівудські красуні, красені, надягаючи на церемонію плаття в стилі Гетсбі, надихали дівчат по всьому світу на експерименти з перлами, пір'ям в зачісках, блискітками, нафарбованим.

Що таке Стиль Гетсбі

Епоха елегантності, розкоші, блиску серед представників вершків суспільства залишила слід в історії США. 1920-і запам'яталися вечірками з річками забороненого алкоголю, автомобілями, феєрверками, танцями під живий джаз. Популярність романтичного періоду додала книга Ф. С. Фіцджеральда «Великий Гетсбі», за мотивами якої знято однойменний фільм. Режисер стрічки проводив тижні, місяці, продумуючи всі деталі декорацій, костюмів, щоб максимально точно передати тонкощі «століття джазу». Результат, що вийшов в широкий показ в 2013 році, вразив кінокритиків.

Кінофільм удостоєний найвищих нагород, включаючи «Оскар» за кращі костюми, декорації. Геніальна гра всього акторського складу спільно з атмосферою блаженства солодкої буржуазної життя, гульні, задоволень, трагічної любові захопила цінителів прекрасних кінострічок. Американська мрія стала ідеєю для натхнення модельєрів, які втілили образ у стилі Гетсбі в своїх колекціях. Створити атмосферу фільму допомагали такі відомі модні будинки, як Prada, Miu Miu, Brook Brothers.

Історія виникнення

Автор роману зобразив на сторінках період боротьби американських властей з незаконним продажем алкоголю спільно з гострою любовно-детективної сюжетною лінією. Історія розбитого серця молодого успішного бізнесмена розгортається на Лонг-Айленді, після першої світової війни. Тоді молодий офіцер, який нажив таємничим чином стан, влаштовує вечірки у своєму будинку палаці, щоб привернути увагу коханої по той бік затоки, на якому розмістилося «золоте узбережжя».

Зйомки розваг, у яких одяг в стилі Гетсбі для жінок постала у всій красі, поклали початок культовому напрямку. Ексцентричні капелюшки, банти, глибоке декольте у дівчат, блискітки на всіх елементах одягу, навіть пух на туфлях – все це незабаром після прем'єри кінострічки з'явилося на подіумах. Не варто очікувати, що Кетрін Мартін (художник по костюмах легендарного фільму) точно відтворила моду 20-х, але всі стилістичні канони були витримані в близькою до нашої епохи інтерпретації.

Характерні риси стилю

У часи, куди нас переносить фільм, люди насолоджувалися життям так, як ніби чекали, що кожне прожите мить може стати останнім. Чоловіки носили смокінги, прекрасні дами – приталені вечірні сукні з боа на плечах. Тоді були дні, коли варто було побоюватися гангстерів, грабіжників, але кожен прагнув виставити напоказ усі свої багатства. Напрямок ар-деко в інтер'єрі набирало обертів. Цінувалися:

  • надмірність кожної деталі прикрас;
  • химерність;
  • зайва розкіш;
  • лакові поверхні;
  • мережива;
  • стрази;
  • дорогоцінні камені;
  • оксамит.

Одяг у Стилі Гетсбі

Завдяки американській естраді стиль 20-х років в одязі дійшов до нас як час повної свободи самовираження. Післявоєнні роки – це перехід до коротким сукням, прикрывавшим коліно, простим фасонам, заниженою талії. У чоловіків популярні смокінги, костюми, сріблясті краватки, тростини. Наряд в стилі Гетсбі – це велика кількість прикрас, паєток, пір'я химерних форм і фасонів. Стара екранізація 1974 року вплинула на культуру одягатися у чоловіків, вони полюбили класичні трійки, піджаки і капелюхи. Перший успішний фільм отримав «Оскар» за костюми героїв.

Для жінок

Силует кожної елегантної дами був доповнений капелюшком, ободком або пов'язкою з квітами, бантом, пір'ям, розсипом стразів, стрічок і вишивками золотими і срібними нитками. Деталі:

  1. Відкриту шию і зап'ястя обволакивали намиста, браслети, перлинні нитки, намиста і ланцюги з дорогоцінних металів.
  2. Оголені плечі і спину недбало прикривали хутряними накидками, горжетками і боа.
  3. Сукні та костюми рясно прикрашали поясами, брошкою, бахромою і складками.
  4. Для скромниць стали модними спідниці з плісировка, широкі безформні блузи і сукні-сорочки без корсета.

Ноги поступово виходять із в'язниці довгих суконь, і до 30-м рокам коліна виставляються на огляд всьому світу. Панчохи стають обов'язковим атрибутом красунь, вони визирають з розрізів і з-під країв. Приталені фасони відходять на задній план, їх змінює вільний, плавно стікає хвилями вниз крій. Геометричні форми, екстравагантні образи і достаток викликають елементів – відмінні риси одягу дівчат.

Всі методи декорування, які тільки відомі швачок і модельєрам, можна застосувати в костюмі ретро-стилю. Не варто боятися здатися павичем або денді, але і підбирати деталі варто з розумом. Правильно поєднуйте:

  1. Кольори. Уникайте яскравих відтінків. Віддайте перевагу пастельним кольорам, м'яким переливам золотистого або сріблястого.
  2. Коштовності. Не варто об'єднувати різні метали: або золотий або срібний відтінок на всіх деталях.
  3. Крій. Сукня легкого крою без рукавів погано в'яжеться з хутряною накидкою. Можна доповнити його довгими рукавичками. Виняток: атласний або шовковий варіант.
  4. Взуття. Для короткого наряду не підходять туфлі на підборах, віддайте перевагу човники. А ось довгий фасон з подолом вигідніше виглядає на підйомі.

Для чоловіків

Для чоловіків цей напрямок характеризується використанням чорних фраків, смокінгів, рожевих або темно-синіх піджаків з атласними комірами. Сильна половина представників стилю Гетсбі носить костюм-трійку, жилети з сорочками і краватки-метелики, строгі брюки. Чоловічі картаті піджаки також підійдуть. Додають елегантності золоті шпильки з дорогоцінними каменями, запонки і персні. Лакові туфлі-оксфорди на шнурівці, підібрані відповідно оригінальному відтінку вбрання, що підкреслюють зовнішній вигляд денді і надають лиск.

Образ у стилі Гетсбі для жінки

Головне правило, яке описує цей стиль, – жодних правил. Свобода смаку, котра в настрої тодішніх ретро-модниць, передалася нам у вигляді чудернацьких елегантних суконь. Щоб вдало скомпонувати ансамбль загадкової красуні:

  1. Дотримуйтеся спокійних, нейтральних тонів – білий, сірий, чорний, бежевий, тілесний, м'ятний.
  2. Підбирайте одяг з глибокими вирізами на спині або грудях. Підійдуть тонкі бретелі, шлейки.
  3. Вибирайте речі, декоровані бахромою, мереживом, паєтками, блискітками. Вітається вишивка блискучими нитками, стрічки, квіти, оборки, складки.
  4. Фасон повинен бути прямою, талія занижена, асиметричні краю прямі або квадратні підлоги.
  5. Одягайте дорогі, помітні прикраси, але гармонійно скомпонуйте їх в одній колірній гамі.
  6. Доповніть ансамбль капелюхом, широкою стрічкою з брошкою або пов'язкою тих же відтінків.
  7. Накиньте на плечі хутро – накидку або горжетку.
  8. Беріть з собою незвичайну блискучу сумочку. Чим більше уваги привертає аксесуар, тим краще.
  9. Відвертий вечірній макіяж ідеально підходить для такого образу. Стрілки, яскраві тіні, щільно нафарбовані губи, штучні родимки на верхній губі – все підійде.
  10. Із взуття віддайте перевагу туфлям-лодочкам, балеток. Босоніжка будуть виглядати недоречно.

Яскраве вбрання для виходу в цьому стилі покаже, наскільки ви вміло звертаєтеся з елементами образу, хороший у вас смак, відчуття стилю. Ця задачка – для знавців світу моди. Справжній ас у цьому, художник по костюмах фільму «Великий Гетсбі», отримала премію BAFTA за вміння правильно розподілити акценти, виділити красу, вишуканість кожного лука.

При комбінуванні наряду з такою кількістю декоруючих елементів важливо мати почуття міри. Виберіть один напрям в кольорі або матеріалі, наприклад, зелений тон або оксамитова тканина. У першому випадку ви підбираєте плаття, туфлі, головний убір одного кольору, у другому – з одного матеріалу. Такий підхід не дозволить звинуватити вас у відсутності смаку, як можна викрити дам, тих, хто одягає на себе всі гарні речі поспіль. Те ж стосується прикрас – вибирайте набори сережок, браслетів, кілець одного дизайну.

Прикраси

Зовнішній вид дами обов'язково повинні доповнювати прикраси в стилі Гетсбі. Кожна деталь предметів вражає доскональністю і складністю виконання. Весь образ можна розглядати багато разів і заново знаходити, ніж захоплюватися. До найкращих оздоб належать:

  1. масивна брошка;
  2. блискучі квіти, пелюстки;
  3. візерунки з стрічок;
  4. браслети з діамантами і сапфірами, перлами;
  5. сережки-кільця, підвіски з великими каменями, посипані стразами.

Віддавайте переваги комплектам – браслети і кільця з одного металу з одним каменем або візерунком, повторюваним на сережки, кольє і брошки. У дизайні повинні переважати квіткові та рослинні мотиви, зірки. Велич і помпезність повинні слідувати шлейфом за володаркою, як післясмак у вина або дорогого парфуму. Деталі, що відображають зовнішнє багатство, повинні наповнювати силует.

Зачіска

Стиль Гетсбі ознаменувався переходом до емансипації та боротьби жінок за свої права, свободу самовираження. Це спричинило за собою безжальне позбавлення від довгих локонів. Їм на зміну прийшла хлоп'яча зачіска в стилі Гетсбі – «а-ля гарсон», якою можна захоплюватися, розглядаючи Дейзі Б'юкенен. Стрижка додає ефектності, зухвалості і сексуальності витонченої жіночої фігури. Правильна укладка підкреслить вигини шиї, а пов'язка або капелюшок не дасть вислизнути жіночності.

Тим, хто не хоче прощатися з довжиною волосся, слід завити великі локони і зафіксувати лаком. Чіткі і рівні хвилі повинні бути гладко причесане на лобі і на скронях. Такий спосіб укладання був популярний аж до 50-х років, тому незмінно асоціюється з ретро-стилем. Стрижку каре теж можна обіграти, накрутивши волосся знизу і пригладив біля коренів. Хороша ідея зав'язати пучок з начосом на довгих або середніх волоссі.

Макіяж

Сміливий, яскравий, вечірній – ось епітети, що описують мейк-ап стиль Гетсбі. Чітка, виражена лінія брів, червоні або темно-рожеві губи, томний погляд, підкреслений стрілками, довгими віями. Блідість шкіри повинна підкреслювати аристократичний вигляд. Товстий шар пудри, тіней, помади – атрибут дівчини, яка зібралася на помпезну вечірку в двадцятих роках минулого століття. Варто зауважити, що стиль не підходить для повсякденного лука. Це варіант для вечірнього виходу, тому варіанти макіяжу nude або natural неприпустимі.

Манікюр

На початку 20-го століття модницям не були доступні всі переваги сучасних технологій манікюру. Зараз ми можемо собі дозволити будь-яку розкіш на своїх нігтики. Ліпні прикраси ар-деко можна розмістити на пальчиках, це тільки доповнить загальну композицію. Нарощені гелем з акриловим дизайном, піском, блискітками, стразами, паєтками нігті підійдуть під розкішні сукні. При виконанні пам'ятайте про почуття міри: надлишок блискучих деталей свідчить про поганий смак.

Відео

РЕТРО-зачіска в стилі ГЕТСБІ/ GATSBY inspired HAIRSTYLE

Макіяж і зачіска в стилі 20-х | Дівчина Гетсбі | Ретро-перетворення

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!