Жіночі модні сонячні окуляри 2019

Міняти весь гардероб кожен сезон, слідуючи трендам, погоджуються деякі дівчата. Простіше залишатися стильною, вносячи в свій образ родзинку актуальними аксесуарами. Відправляючись по магазинах за покупками на літо, варто розібратися, які жіночі сонцезахисні окуляри в моді, а які моделі можна обійти увагою.

Модні тенденції

Крім залишаються в тренді «авіаторів» та «котячого ока», у 2019 році на піку популярності:

  • Геометрія, футуризм. Чим чіткіше і креативніше форма, тим цікавіше образ.

  • Ретро. Круглі лінзи в стилі 70-х років, широкі білі пластикові оправи, ланцюжок на шию знову на подіумі і в сумочках модниць.
  • Червоні стекла. Популярні окуляри цього сезону, які сподобаються молоді, зроблять зовнішність інопланетної.
  • Дзеркальні лінзи. З блакитним і золотим покриттям. Залишаються в числі модних тенденцій сонячних окулярів і в 2019 році.

Вибираючи такий аксесуар, орієнтуйтеся не тільки на тренди. Враховуйте:

  • Форму особи. Круглого і квадратного рекомендовані прямокутні скла з пом'якшеними кутами в кольоровий оправі. Трикутного обличчя підійдуть «авіатори», «котяче око». При витягнутому відмінний вибір – «метелики». Бажано, щоб верхня частина мала кольоровий акцент або прикраси.

  • Оправу. Пластикова підходить всім, часто виконана в цікавому дизайні. Металева ж міцніше, виглядає витонченіше.
  • Розмір лінз. Мініатюрні, без оправи не підійдуть широкому обличчю, але окуляри оверсайз зроблять гармонійним вузьке.

Футуризм

Самі модні сонячні окуляри 2019 року для обох статей – моделі незвичайних форм. Весняно-літні колекції Armani, Prada, McQueen вражають фантазією дизайнерів: асиметричні лінзи, геометрія, мініатюрні скла, масивні оправи. Присутні також оригінальні деталі – подвійні мости на переніссі, заклепки, дорогоцінні камені, ланцюжки або металеві кільця.

Поради щодо вибору модних футуристичних сонячних окулярів 2019:

  • Зупиніться на мінімалістичному дизайні, якщо не хочете створити занадто епатажний образ.

  • Поєднуйте футуристичні окуляри з одягом у стилі спорт-шик, речами з 90-х. Це джинсові куртки, шорти з високою талією, шкіра, гостроноса взуття.
  • Кольорові скла – відмінний вибір на літо. Окуляри темних відтінків впишуться в демісезонний образ, підійдуть до довгих плащів, ботфортів.

Горизонтальні тонкі лінзи

Дизайнери люблять озиратися назад, тому самі модні сонцезахисні окуляри 2019 року – це привіт з 90-х для шанувальників фільму «Матриця». Витягнуті до скронь маленькі трикутники в пластиковій оправі сьогодні представлені навіть у брендів мас-маркет: Zara, Mango, Bershka. Вони однаково підходять до строгому офісному поряд або легкого літнього плаття. Інший незвичайний варіант – тонкі прямокутні лінзи з оправою і без, які привертають до себе ще більше поглядів.

Мікро-кішки

Знову повернення до 90-м, яке сталося ще в 2018 році. В порівнянні з горизонтальними трикутниками а-ля «Матриця» ці очки більше, але менш епатажні. Вони з'явилися в колекції Le Point Sally і ще не так популярні, як інші футуристичні моделі, але з високою ймовірністю скоро будуть в колекціях бюджетних марок. Спробуйте поєднувати їх з яскравим тренчем, клешеными джинсами, коротким топом.

Негабаритні авіатори

Класичну форму дизайнери зменшили і урізноманітнили яскравими деталями. Anna Sui додала кольорову пластикову рамку, стилісти Max Mara запропонували зробити міст широким, щоб надати очками спортивний стиль. Більш футуристично виглядають авіатори з кольоровою горизонтальною лінією по склу в зоні брів, плоским верхнім зрізом. Завдяки своїй традиційній формі оновлені окуляри підтримають кежуал-образ.

Геометрія

Квадрати, круги, ромби й трикутники – наймодніші форми 2019 року. Навіть класичні чорні або коричневі, без оправи і помітних деталей вони вносять родзинку в образ. Чітка геометрія красиво виглядає на фактурному особі з вираженими вилицями, тонким носом. Моделі з плоским верхом відкриють і підкреслять лінію брів, а великі багатокутники – вибір тих, хто не наважується на круглі скла.

Трикутники

Модні форми очок 2019 поповнив сміливий і креативний варіант, віднесений до футуризму. Трикутні лінзи сильно змінюють риси обличчя, тому вибирайте їх уважно. Чітка геометрія, без оправи, однотонні скла, як у YSL – це чистий авангард. Дизайн підійде фактурному маленькому особі з вираженими вилицями.

Інші варіанти:

  • Перевернуті трикутники фірми Marni в широкій оправі нагадують витягнутий «котяче око». Відмінно підійдуть бажаючим приміряти нову незвичайну форму і не сильно віддалитися від класики.

  • Закруглені трикутники з прозорими стеклами і опущеними зовнішніми кутами (Burberry). Створюють ефект сумного обличчя, візуально розширюють його.

Великі квадрати

Модною залишається форма, яку дуже люблять публічні люди. Великі квадратні лінзи, особливо темні, максимально приховують обличчя і рятують від чужих поглядів. Класика – чорні скла та аналогічного кольору широка пластикова оправа. Такі модні окуляри від сонця підійдуть до довгого вечірньої сукні, офісних костюмах, рваним річним джинсів.

Більш оригінальні квадратні моделі:

  • Слабо тоновані лінзи в кольоровий, прозорою, пластиковій оправі часто з'являлися на подіумах в 2019 році. Цікаво виглядають на витягнутій особі без виражених скул.

  • Темні квадрати в тонкій металевій рамці (Ray Ban) – відмінне додаток до протертим джинсів і футболці. Образ стає привабливішою, якщо оправа нещільно прилягає до лінзи.

Круглі

Ідеальна форма для людей з яскраво вираженими вилицями, вузьким підборіддям і худорлявим обличчям. М'які межі лінз згладять його гостроту. Моделі в пластиковій оправі виглядають більш універсальними, а без неї – повертають вас у 70-е. Класичні круглі темні сонячні окуляри – ретро-аксесуар, що не виходить з моди, але вимагає сміливості. Образ, який вони доповнять, не залишиться без уваги.

Спробуйте наступні варіанти:

  • Великі круглі окуляри напівпрозорі (Etro) поєднуються з будь-яким нарядом, підійдуть не угловатому особі.

  • Жовті, червоні або зелені лінзи в стилі Елтона Джона від сонячного світла захищають слабо, але додають родзинку образу. Такий варіант для сміливих дівчат.

Стиль ретро

Популярні окуляри цього сезону, попереднього і з високою ймовірністю наступного. Вінтажні образи не вийдуть з моди, що підтверджує їх постійне поява на світових подіумах. Спробуйте окуляри з контрастними лінзам оправами (особливо популярно поєднання чорного і білого), подвійним мостом, потовщеними склом або розміру оверсайз. Великий плюс таких ретро-моделей – вони прикрасять будь-який образ.

Метелики

Модні моделі сонцезахисних окулярів не можна уявити без цієї форми. Це підходящий варіант, щоб розширити вузьке обличчя, зробити більш гармонійним прямокутне. Класичні метелики в пластиковій оправі або без неї впишуться в будь-який спосіб, а градієнт тонування внесе родзинку. Більш оригінальні моделі порадують цінителів креативу: Prada і Marques' Almeida показали на подіумі лінзи у формі витончених крил з краями, інкрустованими камінням.

Ланцюги та прикраси

Жіночні, стильні сонячні окуляри пропонують відомі модні Будинки (D&G, Givenchy), так і більш доступні бренди категорії мас-маркет Zara, Stradivarius. Найпростіший варіант – дрібні дорогоцінні камені по контуру лінзи – сподобається багатьом дівчатам. Більш смілива ідея, що вимагає акуратно продумувати образ, – рясна розсип страз і перлів на дужках, рамі, мосту.

Якщо ви не готові до підвищеної уваги оточуючих, купуйте класичну форму з одним наголосом: на дужці, рами або по контуру лінзи. Такі окуляри підтримають стиль кежуал, підійдуть на кожен день. Рясна інкрустація зверху або по периметру лінзи робить окуляри гламурним, помітним аксесуаром. Не надягайте їх з великими прикрасами.

Модними сонячними окулярами 2019 року визнані моделі з ланцюжком. Це цікаво виглядає і дуже практично: аксесуар не загубиться, не зламається. Нові окуляри купувати не обов'язково: у продажу можна знайти знімні ланцюжка. Тонкі сріблясті і золотисті, з перлами або дрібними каменями – класика. Для бажаючих отримати помітний аксесуар продаються окуляри з великими пластиковими ланцюгами.

Спортивні акценти

Дизайнери не перший сезон пропонують моделі у формі лижної маски, які полюбилися багатьом чоловікам і жінкам. У таких окулярів обтічні контури, вони щільно прилягають до обличчя, дають надійний захист від сонячних променів. Лінзи часто дзеркальні, з яскравим кольоровим грандиентным покриттям. Такі окуляри підійдуть під стиль спорт-шик або відмінно доповнять вбрання для виходу в клуб.

Візерункова оправа

У цих окулярів дуже тонка грань між «модні» і «дитячі». Багато залежить від того, як їх носити. Кольором і принтом аксесуар повинен перегукуватися з іншими деталями образу, але не перестарайтеся. Леопард на окулярах, чоботях і плаття подасть вас в невигідному світлі. Універсальний варіант – 2 елемента з принтом, а інші однотонні.

Навесні – влітку 2019 року дизайнери представили багато моделей в пластикових оправах з візерунками:

  • Горох (Fendi) – майже класика, здатна відмінно доповнити і офісний образ.

  • Леопард (Roberto Cavalli), інші тваринні принти вимагають обережності, але залишаються самим модним візерунком вже не перший сезон.
  • Смужка і хаотичні штрихи (Moschino) – креативний варіант для літніх молодіжних образів.

Варіації котячого ока

Сама жіночна форма очок, підкреслює вилиці, в 2019 році отримала оновлення:

  • Підняті і витягнуті кути роблять образ кокетливим.

  • Біла оправа з контрастними чорними лінзами.
  • Хвилясті краї як у крил метелика.
  • Пластикова оправа є тільки зверху, часто двоколірна.
  • Круглі лінзи. Форму котячого ока очками надає рамка з витягнутими кутами.

Відео

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!