Епілятор для зони бікіні: який краще, відгуки

В домашніх умовах жінка обмежена у виборі можливостей видалення небажаного волосся, особливо в інтимній сфері. Їй доступні тільки спеціальні креми, старий перевірений верстат, віск або паста, електричний епілятор. Останній вважається дуже зручним, але краще він інших способів і як виконується епіляція зони бікіні епілятором?

Можна епілятором голити зону глибокого бікіні

Професіонали запевняють, що абсолютно будь-який з існуючих методів видалення волосся може бути застосований для всіх областей, крім обличчя – шкіра тут тонка, чутлива, деякі варіанти (класичне гоління, віск) небажані. З зоною бікіні, включаючи глибоку, таких проблем немає: якщо вам зручно працювати епілятором тут, замислюватися про «можна» і «не можна» не варто. Однак не всі жінки погоджуються це зробити:

  • Шкіра на лобку і в промежині дуже чутлива, легко пошкоджується. Ріст волосся відбувається у кількох напрямках. У сукупності ці фактори стають причинами травм, які довго загоюються.
  • Безболісної епіляцію такого типу назвати не можна – верхня зона лобка може не доставити дискомфорту, але чим нижче, тим гостріше відчуття. Якщо ви не можете працювати епілятором на ногах, глибоке бікіні краще не чіпати – буде набагато болючіше.
  • Роздратування, яке з'являється у переважної більшості жінок, зникає повільно, зате гладкою шкіра після епілятора теж залишається довше, ніж після бритви: до місяця.

Як робиться епіляція епілятором в зоні бікіні

Загальна схема роботи така ж, як з бритвою: шкіру перед початком процедури треба розпарити, деякі прилади можуть видаляти волосся навіть під струменем води. При необхідності жінки роблять аплікацію гелем з лідокаїном, якщо біль під час використання епілятора для гоління глибокого бікіні дуже сильна. Альтернатива гелю – спрей. Використовувати знеболююче в уколах небажано.

Класичний вид епіляції:

  1. Розігріти шкіру в душі (3-5 хв).
  2. Обробити антисептиком, знеболити, якщо потрібно.
  3. Волоски підстригти до 4 мм.
  4. Прибирати проти зростання на повільній швидкості, одночасно з цим відтягуючи шкіру.
  5. Обмити оброблену зону, нанести спеціальний заспокійливий засіб.

Така процедура може бути виконана в 3-х варіантах:

  • Класична епіляція по лінії – над краєм трусиків.
  • Глибоке бікіні – зона лобка повністю.
  • Тотальне гоління – включає промежину до сідниць.

Як вибрати найкращий епілятор для бікіні

Крім технічних характеристик, які докладно висвітлюються нижче, існує не менш важливий момент – зручність. Візьміть в руки придивилася вам модель, спробуйте зробити кілька рухів. Якщо немає претензій до вазі і формі, це ваш епілятор. По технічній стороні потрібно врахувати лише:

  • принцип роботи;
  • швидкісні режими;
  • потужність;
  • харчування;
  • можна проводити епіляцію у воді.

Кількість швидкостей

Можливість варіювати темп роботи важлива для правильного видалення волосків, розрахунку витрачається часу і комфорту процедури:

  • Повільна (перша) швидкість орієнтована на короткі волосся – довгі вона обламає.
  • Середня (друга) ідеальна для більшості варіантів епіляції, включаючи видалення волосся із зони бікіні.
  • Швидка (третя) дуже болюча, але з неї можна прибрати навіть дуже довгі волоски.

Як працює епілятор для глибокого бікіні

Незалежно від системи, якою оснащений прилад, він здійснює захоплення волосків і особливим рухом витягає їх через гирла, намагаючись видалити і фолікул. З цієї причини називати апарат депилятором не можна – він не зменшує довжину, а «тягнеться» вглиб. Більш точний принцип визначається системою – дискової або пинцетной. Відмінності між ними тільки в тому, який елемент здійснює обертання. Який вибрати епілятор?

Дисковий

Найпоширеніший, тому найпопулярніший: знайти епілятор з таким принципом роботи можна навіть в бюджетному сегменті, що робить його доступним кожній жінці. Апарат здійснює видалення волосся завдяки обертанню дисків, що змикаються між собою. Кількість захоплених волосків не перевищує 32 шт., тому ступінь болючості при роботі з дисковим епілятором середня.

Пінцетний електричний депілятор

Вважається більш сучасним, але краще він старих моделей дискових – питання. Волоски захоплюють спеціальні пластини-пінцети, які роблять своєрідний «щипок». За раз вони можуть прибрати від 20 до 40 волосків, що залежить від характеристик моделі і кількості пінцетів. Професіонали рекомендують вибрати моделі на 40 одиниць, оскільки це зменшить біль при епіляції і зробить ефект від процедури більш явним.

Наявність додаткових функцій і можливостей

Велика їх частина спрямована на підвищення комфортності процедури та максимальне перетворення її в безболісну. Досягається це переважно за рахунок насадок:

  • Якщо у вас високий поріг чутливості, придивіться до моделей, які обіцяють охолоджувати шкіру. Робити вони це можуть через повітряний потік або попередній набір води в насадку, яку потрібно потримати в морозильній камері.
  • Альтернативний варіант охолодження – спеціальна рукавиця, заповнена гелем: її тримають в холодильнику пару годин перед роботою з епілятором.
  • Масажна насадка допомагає розслабити нервові закінчення оброблюваної зони.
  • Тример на відчуття під час епіляції не впливає – він націлений на створення дизайну в області бікіні.
  • Насадка для локального видалення волосся – вузька, ликвидирующаяся волоски поодинці.
  • Деякі епілятори для зони бікіні мають особливу насадку, що закриває частину пінцетів (у дискових моделей такої немає) – це зменшує площу обробки, тому болючість процедури знижується.

Як правильно користуватися епілятором

Крім загальної техніки роботи, потрібно знати деякі особливості даного приладу і конкретної області. Як користуватися епілятором в зоні бікіні максимально ефективно і безпечно? Дотримуватися такі правила:

  • Не підносити голівку до сухій шкірі – їй потрібно гарне ковзання.
  • Якщо це перший досвід з епілятором, почати експеримент з ніг.
  • Ніколи не робіть гоління по зростанню волосся.
  • Не тисніть головкою епілятора – так ви спровокуєте травму.
  • Поскрабируйте шкіру через пару днів після епіляції.
  • Починайте з низькою швидкості, якщо боїтеся болю.
  • Перед менструацією процедуру не варто проводити – чутливість зони бікіні підвищується.
  • Увечері епіляція проходить менш болісно.

Кращі епілятори для жінок

Порівнювати абсолютно всі моделі, що існують на ринку краси, немає необхідності, тому в рейтингу, наведеному нижче, знаходяться тільки прилади, які максимально орієнтовані на роботу з інтимною зоною. Уважне вивчення кожної моделі допоможе вам зробити вдалий вибір і знайти правильний і ідеальний варіант безпосередньо для вас. Професіонали пропонують орієнтуватися серед наступних найменувань:

  1. Braun SE 7681 – один з найбільш дорогих приладів, але на думку фахівців, це ідеальний епілятор з насадкою для зони бікіні, локального видалення волосся, пахв. Головний недолік – висока ціна.
  2. Rowenta Silence Bikini 5420 – допомагає впоратися з видаленням волосся навіть на зоні з підвищеною чутливістю, має масажну насадку і можливість регулювання швидкостей. Вартість середня.
  3. Braun 7931 SkinSpa має 40 пінцетів і 2 швидкості, епіляція бікіні епілятором такого типу виходить майже безболісною з-за масажної функції і плаваючої голівки. Додатково є підсвічування. Недолік-висока ціна.
  4. Philips Bikini Perfect 6375 – чудовий епілятор для зони бікіні, доповнений тримером для дизайну. У наборі 4 вузьких насадки, якими зручно працювати навіть на самих дрібних ділянках. Можлива волога епіляція. Підкуповує і ціна – один із самих недорогих приладів рейтингу.
  5. Philips Satin HP – варіант, коли «недорого» не рівнозначно «погано». Працює у воді, має насадку для інтимної зони, може регулювати швидкості. Головка очищається.

Ціна

Вартість такого приладу коливається від 1500 до 13000 р., тому для з'ясування точної ціни потрібно розуміти, яку модель ви шукаєте, до якого виробника придивляєтеся. Приблизний розбіг по провідних брендів:

ВиробникЦіна

Rowenta Silence Bikini

1700-9000 р.

Braun SE

3500-12000 р.

Philips HP

1200-6000 р.

Відео

Як вибрати епілятор

Відгуки

Олена, 34 рокиПодруга вмовила купити епілятор Braun, хоча мене довго відлякувала ціна – більше 10000 рублів. Не пошкодувала! Безшумний, швидкий, працює у воді. Якщо добре підготувати шкіру, не страшно навіть голити зону бікіні. Плаваюча головка дуже подобається для тотального видалення волосся там і пахв. Всім, хто думає, замовити чи ні – рекомендую!
Інна, 27 роківОбирала за каталогами епілятор для зони бікіні півроку, вирішила купити в інтернет-магазині – оффлайн вподобаної моделі не було. Зупинилася на Rowenta Silence Bikini, яка обійшлася мені в 3000 р. Ідеальний жіночий прилад для інтимної зони, особливо якщо робити це в перший раз. Не дуже боляче, добре видаляє волоски, дочищати не потрібно.
Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!