Спідниця-годе - з чим носити коротку або довгу, кому підходить фасон і ідеї стильних жіночих образів

Сучасна мода демократична до різних стилів, їх еклектиці. Поряд з новітніми проявами молодіжних напрямків, класичні наряди не залишають подіуми та актуальні в повсякденному житті. Спідниця-годе відноситься до ретро-фасонам. З'явившись у 70-80 роки минулого століття, вона не втратила актуальність і вдало адаптувалася серед модних речей ХХІ століття. Щоб не виглядати в такій спідниці старомодно, дізнайтеся, які речі, взуття і аксесуари потрібно вибирати для створення модних «луків».

Що таке спідниця-годе

Існує спідниця, в якій жінка завжди виглядає розкішно і стильно. Її фасон підходить для будь-яких типів фігури і стрункості. Спідниця-годе – це річ з прямою верхньою частиною, що плавно переходить до низу в розкльошені. Пояс в ній підкреслює талію (в класичному варіанті), фасон ідеально повторює лінію стегон і до низу розходиться широкими клинами. Їх кількість варіюється від чотирьох до дванадцяти. Чим більше клинів, чим ширше поділ.

Спідницю-годе шиють з м'яких тонких тканин. Існують комбіновані моделі з різних за фактурою матеріалів. Для літніх варіантів використовують легкі однотонні полотна і з яскравими принтами. Такі вироби не бувають дуже короткими. Класична довжина – міді або трохи вище колін. Особлива категорія – вечірні довгі спідниці-годе або сукні в підлогу з тим же елементом. Їх елегантність заворожує. Жінка в такому виробі виглядає казково. Недарма фасон довгих вечірніх суконь з облягаючим силуетом і розкльошені подолом називають «хвостом русалки».

Цей екстравагантний наряд більше підходить впевненим жінкам, які знають собі ціну. У франкомовному слові «годе» (godet – чаша) відчувається французький шик, витонченість, і сукня повністю відповідає цим характеристикам. Класичну спідницю-годе можна одягнути в офіс, на романтичне побачення або використовувати для вечірнього ансамблю. Жіночний образ выигрышен завжди, тому фасон заслужено користується популярністю.

Кольори і принти

Спідниці-годе з однотонних тканин бувають різних кольорів. Вміле поєднання кольорів, фактури матеріалу та аксесуарів дозволяє навіть чорний тон обіграти «луці» так, що образ не буде нудно-офіційним. Вся справа в силуеті. Ця річ плавними лініями описує вигини жіночого тіла, струнким і одночасно приховує всі недоліки фігури. Дамам з повним статурою бажано віддати перевагу моделям з однотонної тканини. Виробів з полотна з великими кольоровими принтами краще уникати.

У весняно-літній період прикрасою жіночого гардеробу стануть моделі з квітковими принтами. Легкі «годе», граціозно повторюють фігуру, із струмуючими складками внизу – атрибут романтичного стилю. Моделі з тканини з малюнком кольорів – модний тренд, який з кожним роком набирає популярність. Крім нього топовими розмальовками є:

  • принти на морську тематику;
  • дрібний і крупний горох;
  • різноколірні смуги і клітина;
  • імітація шкіри плазунів, шкури хижих кішок.

Спідниця-годе з клинами

Звичайними моделями вважаються спідниці з 6-8 клинами, від кількості яких залежить пишність подолу. Щоб силует «годе» був пізнаваний, при крої дотримуються загальних правил конструювання:

  • Клешение починається на 5 см нижче від найбільш опуклої точки нижньої частини тіла (сідниці, коліна).
  • Мірка обхвату стегон є добутком кількості клинів та їх ширини.
  • Висота і кут клешения залежать від типу та особливостей фігури жінки.

Оригінально виглядають спіральні клини, які створюють в нижній частині виробу ілюзію закручених хвиль. Вони вимагають великих витрат тканини, але завдяки цьому поділ виглядає пишно, витончено колишеться при ходьбі. Клини у виробах «годе» бувають таких видів:

  • симетричні;
  • асиметричні;
  • втачного типу «полусолнце»;
  • прямого крою;
  • розкроєні «з косою».

Кому підходить спідниця в стилі рік

Правильно підібрана річ довго радує людину, так як ідеально на ньому сидить. Спідниця-годе універсальна, її можна використовувати у багатьох «луках». Такий фасон відноситься до коригуючої категорії одягу, тому що приховує недоліки фігури. Щоб це властивість проявилося, особливу увагу потрібно приділити довжини, кольору і матеріалу, з якого зроблено виріб.

Коротка

На юних модницах добре виглядає модель «міні». Їх ідеально стрункі ноги на тлі пишного подолу виглядають дуже витончено. Краще, якщо дівчина буде середнього зросту або трохи вище. Мініатюрна красуня в такому виробі буде мати ляльковий вид. Мило виглядає коротка літня спідниця-годе у великий горох або з квітковими принтами. Вона поєднується з укороченими топами, футболками, блузками. Високим дівчатам можна носити спідницю з взуттям на плоскій підошві.

Довга

Згладжує зайві обсяги і вирівнює фігуру модель «міді». Дівчатам, які не можуть похвалитися спокусливими вигинами, цей фасон візуально створить їх. Необхідно підібрати таку довжину виробу, при якій відкривається частина ніг буде демонструватися у вигідному світлі. Власницям красивих литок варто носити фасони трохи нижче колін. Туфлі на високому каблуці підкреслять це гідність. Дамам з повним статурою можна вибрати модель довжиною до щиколоток. Це візуально витягне лінію ніг.

Спідниця-годе в підлогу

Для вечірнього вбрання і урочистих випадків вибирають «годе» в підлогу з однотонних дорогих тканин. Така модель підійде жінкам з будь-яким типом фігури, при цьому необхідною умовою для елегантного образу буде взуття на підборах. Розкішні фасони «максі» шиють з шовку, атласу, оксамиту. Верх для святкового ансамблю підбирають з приталених блузок романтичного стилю з декольте, топів з блискучих матеріалів. Блузки з рюшами й оборками можуть перевантажити образ.

З чим носити спідницю-годе

Підбирати одяг під такий виріб необхідно, виходячи з гармонійного поєднання верху і низу майбутнього ансамблю. З-за того, що фасон має приталений і облягаючий силует, верхня частина наряду повинна бути скороченою. Це відноситься і до верхнього одягу. Спідниця «максі» сприяє візуальному збільшенню росту жінки, якщо такий небажаний ефект, замість взуття на підборах краще вибрати моделі на плоскій підошві: туфлі-лодочки, сандалі. Масивне взуття на платформі, чоботи уггі і черевики чоловічого типу ніяк не вписуються в витончену композицію.

Річну

Кольорові моделі з принтами з бавовняної тканини, шовку чи шифону створять повітряний романтичний образ. У новому сезоні модними є малиновий, зелений, помаранчевий, синій кольори і їх відтінки. Легкі кофтинки з коротким рукавом або топи з відкритими плечима будуть цілком доречні в літньому ансамблі. Прохолодним ввечері наряд можна доповнити витонченим шарфом, накинутим на плечі. Такі поєднання підходять струнким дівчатам. Літні спідниці для дам з пишними формами можуть бути яскравими, але однотонними або з дрібним малюнком.

В'язану

Дуже жіночно виглядають спідниці-годе, пов'язані вручну спицями або гачком. Ажурна в'язка бавовняної ниткою світлих тонів додає поряд легкість. Такі речі завжди вражають своєю неповторністю. Повним жінкам низького зростання ажурні елементи візуально додають небажаний об'єм, силует виглядає присадкуватим і широким. Структура нитки повинна бути еластичною і м'якою, тоді поділ виробу буде струмувати м'якими хвилями.

Всередину зимовій в'язаній спідниці вшивають підкладку. Такий виріб дуже комфортно в холодну погоду. З ним добре будуть виглядати облягаючі светри, джемпери, светри не грубої в'язки. Вони можуть бути в тон низу або яскравіше. Широкий ремінь допоможе зробити перехід від верхньої частини ансамблю до нижньої більш гармонійним. Завдяки м'якій текстурі, з таким вбранням чудово виглядають замшеві чоботи.

Джинсову

Універсальною річчю є джинсова спідниця-годе. Її можна одягнути в офіс, якщо це не заборонено дрес-кодом. У комплекті з укороченими моделями свитшота, сорочки, піджака вона цілком підходить для ділового костюма. Така спідниця використовується як повсякденна річ, а з блузками ніжних тонів допомагає створити романтичний образ. Особливо гарні для цієї моделі з щільного деніму, у поєднанні з мереживними рюшами. З джинсовими спідницями доречні чоботи-козаки і черевики, кроенные по чоловічому типу, які прекрасно впишуться в міський стиль.

Шкіряну

Особливо апетитно жіночі форми виглядають у шкіряному одязі, тому в гардеробі модниці повинна бути хоча б одна спідниця з такого матеріалу. Ще краще, якщо вона буде мати фасон «годе». Укорочені моделі відмінно підкреслюють красу ніг струнких дівчат. Ансамбль з курткою або піджаком трохи нижче талії, високими чобітьми на підборах додасть юній особі сексуальності. Восени видовжене виріб захистить від негоди. Елегантність образу при цьому збережеться.

До шкіряного моделі підійде практично будь-яка шовкова блуза. На тлі чорної шкіри чудово виглядає червоний колір. Безпрограшний варіант верху – чорна коротка водолазка. Якщо вибір припав на монохромний наряд, червона сумка, туфлі або шарф зроблять «лук» дуже ефектним. Світла сорочка і однотонний укорочений джемпер створять ділової образ.

В клітку

В тренді цього сезону картаті вироби. Фасони різні за структурою тканини, кольоровій гамі. Теплі, комфортні моделі з вовни не утрудняють руху. Клітина відрізняється величиною, шириною основних і додаткових ліній. Врахуйте, що одяг в клітинку візуально повнить: чим більший її розмір, тим більшими здаються форми тіла. Картата спідниця прекрасно підходить для стилю «кежуал» та офісної одягу. Однотонні блузи, сорочки, лонгсливы з елементами клітини відмінно вписуються в модні «луки».

Пишну

Струнким високим дівчатам дуже до лиця пишні «рік». Виходячи з довжини моделі, верх підбирають таким чином:

  • У холодну пору року укорочені фасони відмінно доповнять облягаючі штани, топи з болеро, тонкі светри, сорочки, джемпери.
  • У літній час з короткою пишною моделлю будуть чудово виглядати футболки, майки, ажурні приталені кофти, якщо їх довжина до талії або трохи нижче.
  • Для подовжених моделей з пишним подолом можна підібрати блузу вікторіанського стилю з широкими мереживними рукавами на манжеті. Вийде надзвичайно жіночний образ.

Як вибирати взуття під спідницю-годе

Від взуття залежить, як буде сприйматися наряд. Суворі туфлі-човники на середньому каблуці більше підходять для офіційного образу. Чоботи ботфорти не доречні в діловому стилі, але відмінно виглядають з короткими фасонами «годе». Подовжене виріб прекрасно доповнять чоботи на танкетці, обтягуючі щиколотку, ботильйони на середньому каблуці.

Не варто використовувати для ансамблю чоботи «уггі», «дутики», черевики, пошиті з товстої грубої шкіри. Вони вносять в образ дисгармонію. Поза конкуренцією – елегантна взуття на високому каблуці. Вона стрункий жіночий силует. Взуття на високій платформі підходить до джинсових спідниць. Сандалі доречні в поєднанні з літніми фасонами за умови, що дівчина не дуже низького росту.

Сукня з спідницею-годе

Будь-яке плаття з низом такого крою апріорі елегантно. Маючи облягаючий силует, завужені на стегнах і розкльошені внизу, воно виглядає дуже витончено. Чим більше довжина сукні, тим граціозніший стає фігура жінки, завдяки його здатності витягати і стрункості силует. Де б не з'явилася представниця прекрасної статі в такому вбранні, вона не залишиться без уваги. Нижня частина вечірнього плаття в підлогу створює ефект хвоста русалки, що робить жінку особливо чарівною.

Весільна

Модні покази зачаровують відвідувачів весільними сукнями. З низом в стилі «годе» вони мають вишукано-аристократичний вигляд. Цей особливий наряд, виконаний з мережива, ніжного гіпюру, прикрашений стрічками, стразами, вишивкою, викликає у людей захоплення. Хутряні білосніжні накидки додають розкоші фасонам з відкритими плечима, на бретелях. Дуже красиво виглядають весільні сукні зі шлейфом. Наречена відчуває себе в такому вбранні принцесою з казки.

Відео

Модні чи спідниці-годе в 2017 році?

Модні поради Спідниця рік

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!