Брюки кльош - кому підходить фасон і з чим носити, огляд стильних образів з фото

Люди, які стежать за модними тенденціями, помічають, що відомі дизайнери, ось вже кілька сезонів поспіль, стали представляти в своїх колекціях такий елемент одягу, як розкльошені брюки. Цей предмет гардероба вважається універсальною річчю для будь-якого випадку і часу року. В чому особливість штанів кльош, і як їх правильно носити сучасним модницям?

Що таке кльош

Довгими, що розширюються до стіп від коліна або стегна, виробами одягу називаються брюки кльош (слово «сloche» в перекладі з французької мови означає «дзвін»). Перші згадки про подібні елементи гардеробу датуються 1913 роком. Тоді вони вважалися офіційної матроської формою в Америці. Чоловіки, які служили в морському флоті, носили штани кльош від стегна. Вони були забезпечені бічній блискавкою, що дозволяє моряку швидко звільнитися від шати, якщо він опинявся за бортом. Масового поширення в ті часи цей тренд не отримав, а укорінився в моді, через півстоліття.

Популярними брюки стали в 60-70-х роках минулого століття, коли з'явилося молодіжний рух хіпі. У цей період річ зазнала масу змін, переставши бути тільки чоловічим атрибутом стилю. Штанини клешились не тільки від стегна, як це було спочатку у матросів, але і від коліна. У 90-ті роки вироби були предметом виключно жіночого гардероба. Сучасні кутюр'є внесли цікаві деталі, зробивши штани-дзвони неординарною дрібницею, здатної створювати воістину унікальні і яскраві образи.

Деяким жінкам цей фасон штанів може здатися старомодним, але кльош володіє безліччю переваг, завдяки яким він стає безпрограшним варіантом. Особливості розкльошених штанів полягають у наступному:

  • у комбінації з каблуком або платформою штани подовжують ноги;
  • брюки кльош з високою талією приховують недоліки в області живота;
  • модель візуально зменшує об'єм стегон, створюючи баланс з нижньою частиною ноги;
  • у поєднанні з вузькою блузою, широким поясом виріб врівноважує пишний бюст;
  • різноманітність фасонів – класичний варіант від стегна, від коліна, короткий, довгий в підлогу і пр.

Кому підходять розкльошені брюки

Завдяки великому асортименту крою кльош, носити таку річ може жінка будь-якої комплекції і віку. Головне, щоб предмет гардероба делікатно відволікав увагу від проблемних зон і підкреслював всі принади фігури. Для цього необхідно розібратися в розмаїтті стилів, моделей штанів, навчитися правильно комбінувати їх з одягом і взуттям, розуміти доречність створюваних образів.

При виборі відповідного фасону представниця прекрасної статі повинна керуватися наступними критеріями:

  1. При наявності зайвих кілограмів краще віддавати перевагу не надто просторим штанів кльош від стегна.
  2. Стрункі дівчата підкреслять красу свого тіла за допомогою облягаючих штанів кльош від коліна.
  3. Власницям низького росту, бажаючим візуально витягнути силует, рекомендується звернути увагу на подовжені моделі, які потрібно надягати з взуттям на високому каблуці. Від вкорочених брюк варто відмовитися.
  4. Жінки з типом фігури «яблуко» приховають недоліки в зоні живота і стегон, якщо виберуть виріб з цупкої тканини темного кольору з завищеною талією.
  5. Для повних дам, мають пишні форми, підійдуть класичні брюки кльош від стегна. Широкий крій штанин згладить недоліки ніг, візуально зменшить обсяги.
  6. Розкльошені брюки зможуть вирішити проблему великого бюста, створюючи баланс між нижньою і верхньою частинами.

З чим носити брюки кльош

Популярність штанів-дзвонів не настільки висока, як, наприклад, прямих або вузьких моделей, але назвати їх немодними неможливо. Елегантність, естетичність, жіночність, яку вони створюють в образах, робить їх улюбленим предметом гардероба кожної другої представниці прекрасної статі. На полицях магазинів зустрічаються брюки кльош всіляких кольорів і дизайну. Це моделі пастельних тонів, яскравих, приглушених відтінків, з принтами і універсального чорного кольору.

Комбінування розкльошених штанів з іншими елементами гардеробу залежить від того, з якої нагоди вони надягають. Імениті будинки моди публікують статті з фото, в яких дають відмінні рекомендації, з чим поєднувати штани, щоб жінка виглядала стильно і лаконічно на будь-якому заході. Носити цю річ можна на роботу, на ділові зустрічі, світські, урочисті заходи і навіть на пляж. Актуальним доповненням до такого одягу стануть блейзери, сорочки, прості футболки, укорочені піджаки, топи.

Величезне значення має взуття. Кльош завжди носиться з каблуком, моделі на низькому ходу зведуть нанівець весь ефект. Цілком доречною буде платформа. Якщо мова йде про закритих туфлях, то більш актуальним варіантом стануть вироби з витягнутим носком. Лофери, оксфорди або дербі на підборах-стовпчику – ідеальний тандем з кльошем. Чаклуючи над своїм образом, потрібно пам'ятати, що штани з розширенням – це просто окрема різновид штанів, тому не можна перегинати зі стилізацією.

З високою талією

Штани кльош із завищеною талією поєднують у собі дві тенденції, запозичені з моди 90-х років XX століття. Ця річ спочатку була створена не для ідеальної фігури, а як спосіб заховати її недоліки. Брюки відмінно тягнуть животик, а розширені до низу штанини усувають недоліки ніг. Існує безліч варіантів, з чим можна поєднувати таку модель, ось деякі з них:

  • Для створення легкого літнього лука підійдуть брюки вільного силуету в горошок і укорочений топ з драпіруванням або асиметричним декором. Для взуття підійдуть відкриті босоніжки на підборах. В якості матеріалу пошиття краще віддавати перевагу котону, шовку, шифону та мережива.
  • Для елегантного образу у французькому стилі можна підібрати суворі розкльошені брюки зі стрілками, червону кофту, доповнену рукавом і баскою, чорні туфлі на шпильці. Вишуканості у цьому луці додасть крислатий капелюх і клатч з лакової шкіри.

Кльош від коліна

Розширення штанини, що починається від середини ноги, вважається самим популярним варіантом, який ідеально виглядає в будь-якому стильовому напрямку. Даний фасон допомагає жінкам з непропорційним тілом грамотно розставити акценти. Брюки кльош від коліна здатні врівноважити ширину плечей, стегон. Вони успішно маскують низький зріст. Стилісти пропонують носити одяг в наступних комбінаціях:

  • Отримати образ кежуал допоможуть кльош з жакетом і облягаючим топом. Альтернативою такому верху стане водолазка, светр, тонкий светр, сорочка приталеного крою або футболка. Для взуття можна вибрати грубі черевики, ботильйони на високій підошві.
  • Любительки богемного стилю оцінять цибулю, створений з розкльошені від коліна штанів, довгою туніки з етнічним малюнком або блузи з натуральної тканини, джинсового жилетки і сандалій на танкетці. Не можна забути про прикраси – намисто з дерев'яними елементами, браслети зі шкіри, великі сумки з мішковини прекрасно впишуться в образ.

Кльош від стегна

Існує безліч варіацій моделей клешеных штанів – широкі, що нагадували спідницю, з плавним розширенням, середньої ширини. Виріб допомагає приховати нерівність ніг, зайво міцні ікри, підкреслити талію і відвернути увагу від великих стегон. Для створення цікавого цибулі можна використовувати штани-дзвони в такому тандемі:

  • Світлі брюки лимонного відтінку відмінно гармонують з шовковим топом або блискучим блузоном. Надівши з цієї одягом чорно-білі босоніжки на підборах, можна отримати яскравий цибулю для святкового випадку.
  • У холодний сезон актуальним комплектом стане поєднання розкльошених штанів темно-синього кольору, однотонною водолазки або светра з коміром стійка, пальто прямого крою та черевиків на підйомі. Головне, щоб брючины були вільними і не перекривали підошву взуття своєю довжиною.
  • Прихильникам спортивного стилю доведеться за смаком комбінування білих кліщів з об'ємним худі або тільником і кросівками на платформі. У цьому варіанті сучасна вулична мода стикається з тенденціями минулого, в результаті чого народжується сміливий, зухвалий образ.

Короткі

Моделі брюк кльош, володіють укороченою штаниною, підкреслюють витончені щиколотки, стрункі гомілки і красиво виглядають з відкритою взуттям. Вони підходять далеко не всім панночкам, оскільки здатні візуально змінювати пропорції фігури, наприклад, зменшувати зростання, виділяти об'ємний бюст. У новому модному сезоні дизайнери пропонують несподівані поєднання:

  • Короткі кльоші найкращим чином наближаються до тренду, якщо їх носити з чорним бомбером або курткою розміру оверсайз та кедами на товстій підошві. Під низ непогано виглядає біла футболка.
  • Спідниця міді ефектно виглядають з сірим подовженим светром і слипонами. При цьому штани можуть бути самої дикої забарвлення. Назвати представлений цибулю офіційним складно, тому він доречний для неформальних випадків.

Джинси

Моделі з щільного деніму входять в список найбільш модних хітів 2019 року. Вони є універсальною річчю, тому повинні перебувати в гардеробі кожної жінки. Джинси прекрасно доповнюють повсякденний, спортивний та офісну одяг. Знайти свій ідеальний образ допоможуть такі ансамблі:

  • Розкльошені штани з деніму спокійних тонів, проста майка і блейзер. Якщо замінити верх на приталену жилетку або кардиган, то вийде непоганий комплект для роботи, офіційних зустрічей.
  • Створити образ у стилі кантрі допоможуть широкі блакитні джинси, ситцева принтованная блуза і ковбойський капелюх. Із взуття краще вибирати вироби зі скошеним товстим каблуком і гострим носком.
  • Власницям ідеальної фігури доведеться за смаком тандем джинсових штанів та ефектного кроп-топа, декорованим оборками, баскою, спущеними плечима. Лінія талії на штанях завищена. У таку комбінацію впишуться сандалі з ремінцями на підборах.

Відео

з чим будемо носити модні штани-кльош?!? Поради стиліста (Марго)

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!