Джинсовий сарафан - огляд моделей з фото і як вибрати на літо, осінь або зиму по фасону, стилю та бренду

Речі з деніму грунтовно оселилися в жіночому гардеробі завдяки своїй довговічності, комфортності і привабливому зовнішньому вигляду. У цьому сезоні джинсові сарафани та сукні дуже модні, тому інтернет-магазини пропонують велику кількість найрізноманітніших варіантів одягу. З деніму шиються не тільки весняно-літні вбрання, але і осінньо-зимові. Всі найважливіші характеристики джинсових виробів і тонкощі вибору описані далі.

Що таке джинсовий сарафан

Цей одяг є базовим предметом гардеробу. Сукня пошита з джинси – бавовняної тканини, до складу якої вводять лайкру, еластан, віскозу та інші синтетичні матеріали для поліпшення характеристик. Різновидів джинси багато:

  • денім: міцна, високоякісна тканина;
  • джин: дешевий тонкий матеріал, що виготовляється з фарбованого бавовни;
  • ламана саржа: тонка струмуюча тканина, що отримується завдяки особливій технології переплетення ниток – малюнком «ялинка»;
  • шамбр: самий тонкий джинс, використовується для пошиття літнього одягу;
  • стрейч: еластичний джинс.

Переваги джинсового плаття

Плюси моделей залежать від різновиду матеріалів, з яких вони виготовлені. Якщо говорити про класичний дениме, переваги такі:

  • чудово приховує недоліки фігури завдяки високій щільності тканини, головне – підібрати правильний фасон;
  • джинса гігроскопічна, забезпечує хороший повітрообмін;
  • тканина майже не мнеться, добре захищає від холоду;
  • не електризується, відштовхує пил.

Сарафани набувають різну форму, забарвлення – джинсова тканина універсальна. Сукні можуть кардинально відрізнятися один від одного по щільності, фасоном, тактильними відчуттями. З часом матеріал не обсиплеться і не втратить первісну форму. Вартість виробів доступна, якщо мова не йде про твори світових дизайнерів. Маловідомі і нерозкручені бренди виставляють демократичну ціну на свої товари, якість при цьому залишається задовільним.

Моделі і фасони

На піку популярності як короткі, так і довгі сарафани. Дизайнери створюють усілякі фасони і моделі:

  • грайливий варіант: облягаючий топ на бретелях і спідниця сонце;
  • офісні джинсові сукні: лаконічні вироби з цупкої тканини спокійних відтінків, мінімум декору, строгі лінії;
  • моделі А-силуету: універсальний варіант для будь-якої фігури;
  • футляр: перетворює звичайну модель в ошатну;
  • бебі-дол: успішно приховує невеликий животик, «вушка» на стегнах.

Фасони сарафанів на осінь і зиму

У холодну пору року потрібно обирати одяг з деніму – він щільний і добре затримує холод. Оптимальні вироби з довгими рукавами або¾. А-силует, футляр, облягаючий варіант – ці речі підходять для осені та зими. Щоб не замерзнути, до них потрібно підбирати кардигани, піджаки, куртки. Щільні колготи збережуть тепло. В цілому образ вийде дуже модним і комфортним.

Відмінний варіант – сарафан на регульованих лямках (на зразок комбінезона). Під нього сміливо можна одягати теплий светр. Ідеально для осені та зими підходить силует трапеція. Він добре поєднується з шарфом, шаллю, чобітьми або черевиками, ботфортами. Сарафани-сорочки здорово виглядають з мішкуватими короткими светрами, жакетами, в'язаними кардиганами.

Річний

Штани з джинсової тканини на літо приймає різноманітні форми. Обмежень у фасонах немає – вибір залежить від вашого смаку. Побажання до одягу: легка тканина з хорошою гігроскопічністю, короткий рукав або його відсутність. Максимально відкриті сукні-бандо і моделі на тонких бретельках. Окреме місце відводиться сукням-сорочкам з деніму. Суворі варіанти актуальні для офісу, а вироби в стилі casual підійдуть для створення щоденних образів. Яскравий настрій забезпечують моделі з квітковою вишивкою.

Рукодільниці можуть пошити сарафан з джинсів – вийде оригінальне короткий виріб з V-подібним вирізом. Романтичний образ створюють сукні з оборками, з воланом на плечах і грудях, з запахом. Цибулю, доповнений стильними босоніжками і в міру яскравою біжутерією, буде дуже жіночним і привабливим. Цікаве рішення – модель з лямкою на одне плече. Застібка може бути на блискавці, пряжках, гудзиках, зустрічаються моделі без застібок.

Сарафан-комбінезон

Про це фасоні варто згадати окремо. Особливості моделі:

  • Шиється з щільної джинси, завдяки чому актуальна восени і взимку.
  • Лямки на пряжках регулюються, тому зміни у фігурі (і навіть вагітність) сарафана-комбінезону не страшні.
  • Верхня частина за формою майже завжди однакова, а нижня змінюється. Спідниця може бути короткою вузькою, пишною, трапецієподібної, довжини міді та максі.

Сарафан-сорочка

Легкі сукні вільного крою нагадують подовжену сорочку. Джинсові сарафани великих розмірів цього фасону відмінно виглядають на повних жінок і дівчат – вони вміло маскують пишні стегна і руки. Для такого випадку варто вибирати моделі зі злегка приталеним силуетом. Ремінець на талії доречний. Худеньким представницям жіночої статі підійде одяг прямого крою.

У спекотний час можна надіти модель без рукавів, а з настанням холодів доповнити образ теплою річчю і взуттям. На піку популярності джинсові сукні-сорочки в підлогу, але їх краще носити в неформальній обстановці. Для офісного дрес-коду або урочистих заходів вони не підійдуть. Серед довгих моделей є дуже жіночні, романтичні сукні, також популярні вироби в стилі casual.

Джинсовий сарафан довгий

Річ підходить повним дівчатам (довжина міді) і високим струнким дівчатам. Фасонів довгої сукні багато, і дизайнери застосовують до них різні модні рішення:

  • сарафан-сорочка з коротким рукавом ¾ і спідницею сонце-кльош;
  • довгі джинсові сукні на гудзиках з укороченим рукавом, асиметричним подолом;
  • моделі прямого крою на товстих лямках / з коротким / довгим рукавом;
  • моделі в стилі бохо – вироби вільного силуету з різною декоративною обробкою: оборками, намистинами, воланами, принтами, мереживом;
  • облягаючі сукні довжини міді.

З чим носити

В інтернет-магазинах часто пропонують готові образи – джинсове плаття в поєднанні з іншими елементами гардеробу. Модниці Москви, Санкт-Петербурга та інших міст можуть купити модний лук – професійні стилісти магазинів вдало комбінують речі. Якщо ви звикли самі створювати образи, озброїтеся наступними правилами:

  • Літній одяг поєднується з взуттям і аксесуарами нюдового відтінку. Легкі шифонові блузи з круглим коміром або тонкі кофтинки зроблять образ романтичним.
  • Сумка повинна бути в світлих тонах, середнього розміру. Непогано виглядає аксесуар на довгому ремінці.
  • Моделі з коротким рукавом поєднуються з джемпером, блейзером, кардіганом. Під низ можна надіти тонку водолазку, а ноги утеплити щільними чорними легінсами.

З чим носити джинсовий сарафан на лямках

Найвдаліші варіанти на теплу пору року – світла однотонна футболка, сорочка з недбало підкоченими рукавами, романтична блуза. В'язана кофтинка оверсайз теж чудово виглядає з сарафаном на лямках. Ще кілька модних комбінацій:

  • Діловий образ створюється за допомогою білосніжною блузи, човників або ботильйонів. Фасон нижньої частини повинен бути прямий або трапецієподібний.
  • Повсякденний одяг добре поєднується з сарафаном-комбінезоном з пишною спідницею. Доречна будь-яка довжина: міні, міді, максі. Універсальний варіант – біла футболка під низ, на осінь підберіть однотонний світшот.
  • Модель чудово виглядає з грубими черевиками на товстій підошві, яскравою сорочкою з картатим принтом, містким рюкзаком.
  • Спортивний стиль вийде, якщо доповнити образ кросівками, слипонами, кедами.

З якою взуттям носити сарафани

Вибір залежить від довжини джинсового плаття. Вдалі поєднання:

  • Коротка одяг гармонує з туфлями на підборах, спортивними кедами, грубої взуттям в чоловічому стилі.
  • Довгі моделі краще носити з взуттям на високому каблуці, платформі або танкетці, щоб візуально подовжити ноги. Високі дівчата зі стрункими ніжками можуть вибрати кеди або босоніжки.
  • Легкі літні моделі комбінують з яскравими босоніжками, а привабливість і сексуальність підкреслять класичні туфлі на підборах. Для повсякденних образів гарні балетки, сланці, в'єтнамки.
  • Осінні варіанти поєднуються з лаконічними і грубими черевиками, полусапожками, чобітьми в ковбойському стилі.

Як прикрасити

Якщо ви вибрали яскраву модель з вишивкою, мереживом, металевими елементами, шкіряним плетінням, в оздобленні вона не потребує. До такої речі варто підібрати лаконічну взуття, сумочку, і образ готовий. Аксесуарами можна доповнити однотонні сукні без аплікацій і вставок:

  • Влітку одяг варто поєднувати з яскравими сумками, широкополими капелюхами, джинсовими сумками, тонкими ремінцями або плетеними поясами.
  • Короткі джинсові сукні на бретельках потрібно доповнити блузою і жіночним краваткою-бантом.
  • На руки варто надіти годинник або браслет.
  • Пов'язка на голову (солоха, в грецькому стилі, в стилі хіпі) стане родзинкою образу.
  • Довгі сарафани добре поєднуються з масивними прикрасами: великими бусами, великим кулоном на тонкому ланцюжку, сонцезахисними окулярами, шкіряним поясом.

Бренди

Купити джинсовий сарафан для жінок можна як від іменитого дизайнера, так і від невідомого виробника. На фото різниця між речами буде малопомітна, але в реальності вона величезна. Брендові магазини нерідко влаштовують акції і розпродажі на моделі минулих сезонів, але вони ще залишаються в тренді. Ловіть знижки від таких лейблів:

  1. Levi's. Родоначальник джинсової тканини донині створює стильні речі. В арсеналі виробника молодіжні сукні-сорочки (Iconic Western Dress) і модель в стилі 70-х (70's Western Dress). Стоять сарафани порівняно дешево.
  2. Zara. У колекції зустрічаються скромні однотонні моделі, сукні-сорочки з декоративною вишивкою, довгі сарафани з асиметричним подолом. Навіть з доставкою по пошті покупка обійдеться недорого.
  3. Valentino. Дизайнери модного будинку створили приголомшливо красиві джинсові сукні. Хіт колекції – короткий сарафан з ажурними вставками по всій довжині.

Як вибрати

Купуючи річ, відразу уявляйте, для якого випадку вона призначена. Якщо для походу в офіс – віддавайте перевагу строгим моделям, якщо для щоденних справ і прогулянок – купуйте зручні вироби в стилі кежуал. Джинсові сукні та сарафани потрібно вибирати, враховуючи тип фігури. Корисні рекомендації:

  • Фігура «пісочний годинник» ідеально виглядає в класичній моделі приталеного крою. Топ може бути облягаючим, на тонких бретелях або зовсім без них.
  • Для «прямокутника» підійдуть сарафани з запахом, широкими бретелями, завищеною лінією талії і вільним низом.
  • Рекомендації для «яблука» схожі з викладеними вище, але з поправкою на довжину. При наявності животика не варто вибирати моделі максі. Хороший варіант – джинсові сукні А-силуету.
  • Власницям жіночої фігури типу «груша» слід зупинитися на моделях середньої довжини або в підлогу. Якщо хочеться відкрити ноги, купіть в інтернеті максі-наряд з високими розрізами з боків.
  • Для «перевернутого трикутника» дизайнери створили джинсові сукні та сарафани з яскравими акцентами на спідниці: рюшами, воланами, мереживом. Строгі моделі з V-подібною лямкою через шию звузять широкі плечі.

Як зшити джинсовий сарафан

Перші кроки – вибір фасону і тканини. Після покупки матеріалу потрібно провести його декатирування, щоб уникнути усадки. Виперіть яскраву тканину, і ви побачите, наскільки стійка фарба, і який вид прийме виріб в процесі носіння. Після ряду тестів приступайте до створення викрійки. Готові викрійки для дорослого і дитячого джинсового плаття є в інтернеті, але якщо ви зможете створити основу самостійно, річ красивіше сяде по фігурі.

Шити краще спеціальними голками для джинсової тканини або звичайними №100. Зшивати деталі можна простими нитками. Для оздоблювальних строчок варто взяти спеціальні нитки для деніму. В шпульку вставте звичайну нитку, а верхню оздоблювальну трохи послабьте – так рядок буде акуратною. Якщо виникають складності в прошивці тканини, відбийте її молотком. На проблемну ділянку постеліть х/б матеріал, складений в 4-5 шарів.

Ціна

У столичних магазинах зустрічаються вироби на будь-який смак – замовити сарафани можна як дуже дешево, так і вкрай дорого. Фірмові речі краще купувати на офіційних сайтах бренду або в магазинах-партнерах. Продаж моделей здійснюється за такою вартістю:

Бренд, категорія

Ціна, рублів

Мас-маркет

700-1 500

Zara

1 500-3 000

Levi's

4 900 900-5

Polo Ralph Lauren

14 050

AG

23 450

Adam Selman

36 750

Alexander McQueen

76 800

Відео

Джинсові сарафани 2017. Практичний наряд для будь-якого сезону

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!