Пальто-халат зимовий і демісезонний - як вибрати за матеріалом виготовлення

Одяг в жіночому гардеробі повинна бути не тільки красивою, стильною, але ще й зручною. Яскравий приклад – пальто-халат із запахом і поясом, що є трендом сезону в 2019 році. Такі вироби відрізняються довжиною, кроєм, наявністю або відсутністю коміра або капюшона, забарвленням, хутряною обробкою, тканиною, яка використовується для пошиття. На показах мод іменитих дизайнерів одягу щорічно демонструються пальто-халати, підтверджуючи невгасиму актуальність речі.

Що таке пальто-халат

Це жіноча верхній одяг, що має прямий силует і не сковує рухів під час шкарпетки. Назва складається з двох слів, які точно описують саму річ – пальто і халат. У такому виробі одночасно поєднуються тепло, комфорт і зручність. Підкреслити талію допомагає широкий пояс, яким оснащено більшість моделей пальто-халатів, а об'ємний комір або капюшон додають оригінальності, вишуканості. Унікальною особливістю недбалого фасону є відчуття домашнього затишку в будь-якій обстановці.

Історія походження пальто бере початок у Стародавньому Сході, Туреччини, де схожа річ використовувалася в якості повсякденного одягу. В ній було зручно перебувати вдома і не соромно вийти на вулицю. Були і святкові моделі, для виготовлення яких використовувалася дорога тканина – атлас або шовк. Їх часто підносили як шикарного подарунка один з свят. Деякі історики моди вважають, що раніше такий предмет гардеробу призначався для далеких подорожей, завдяки чому отримав другу назву – пильовик.

Кому йде покрій

Демісезонне або зимове пальто-халат – родзинка у вашому гардеробі. Обмеження по віку та комплекції при виборі виробу відсутні, орієнтуйтеся на довжину, колір, ширину пояса. Невисоким худорлявим дівчатам варто вибирати вироби до коліна, високій дівчині піде будь-яка довжина, і комплекція не має значення, головне – підкреслити талію поясом, «змалювавши» силует пісочний годинник. V-подібний виріз в сукупності з довжиною міді або максі приховає всі недоліки фігури, візуально збільшити зростання.

Якщо ви володарка вузьких стегон – вибирайте розкльошені, вільний виріб типу оверсайз, а ось приховати невеликий животик допоможе відрізна лінія талії. Колірний сегмент для молодих дівчат – пальто-халати світлих відтінків, дамам у віці стилісти радять вибирати речі насичених і одночасно приглушених кольорів, окрім чорного. Поповнивши гардероб пальто недбалого типу, ви створите безліч стильних образів. Експериментуйте, не боячись виглядати оригінально, незвично.

Особливості трендової речі

Крій пальто-халата вільний з поясом, що підкреслює талію. Гудзики на більшості моделей відсутні, але деякі вироби оснащені прихованими застібками. Декором виступають комір або кишені, надають виробу строгість або спортивний шик. Однак їх відсутність не позначається на зовнішньому вигляді речі. Простота – один із способів виразити індивідуальність.

Головна характерна риса пальто-халата – універсальність, можливість підібрати річ під будь-який образ, починаючи від класичного і закінчуючи casual. Сміливо вирушайте на вечірку або урочистий захід в такій верхньому одязі, не боячись виглядати нерозумно. Ці вироби не обтяжують образ, а, приховуючи недоліки, підкреслюють жіночність, витонченість фігури. У цьому полягають їх переваги перед тренчами, плащами.

Моделі

Пальто-халати шиються з різних матеріалів, відрізняються довжиною, фасоном, кольором. Спираючись на такі особливості кожної моделі, можна підібрати річ під елегантний, строгий або спортивний образ, незалежно від типу фігури. Зважившись придбати пальто-халат в інтернет-магазині, звертайте увагу на знижки, завдяки яким можна придбати одяг відносно недорого. Замовивши доставку товару поштою в Москву або інше місто, ви поповните гардероб ще однією стильною річчю, не виходячи з дому.

Тепле пальто-халат з поясом з кашеміру і вовни

Доповніть гардероб теплим пальто-халатом, яке стане альтернативою дублянці, пуховики і парку. Шиють демісезонні моделі з вовни, кашеміру, більш важкі тканини не використовуються, оскільки погано піддаються драпіровці і обтяжують силует. Обов'язковий елемент теплих моделей – пояс, що надає фігурі жіночність. Оптимальна довжина – до середини ікри або трохи нижче коліна. Короткі – не зігріють в зимову пору, а вироби по щиколотку завадять ходьбі. Комплекція модниці при виборі такого одягу не важлива, а ось колір вибирайте пояскравіше, відмовившись від чорного і білого.

Стьобана модель

Утепляйтеся восени стьобаної довгою верхнім одягом недбалого типу. Такі моделі виробляються з плащової тканини, доповнюються синтепоном, оснащуються поясом і кишенями, підходять для струнких дівчат високого зросту. Мініатюрним дівчатам варто звертати увагу на укорочені вироби, до коліна або до середини стегна. Розкльошені фасони стьоганих пальто-халатів прикрашають повних дам, але важливо уникати об'ємних рукавів.

Зимове пальто-халат з хутряною обробкою

Помодничайте взимку в пальто-халаті з вовняного сукна з хутром на комірі, кишенях, манжетах або подолі. Особливо вишуканими вважаються моделі з хутряною підкладкою, визирала з-під виробу на 10-20 сантиметрів. Така одяг підходить струнким дівчатам, а повним – хутро візуально додасть ваги. Речі недбалого типу призначені для носіння взимку, тому мають довжиною до середини ікри або по щиколотку. Однак при температурі нижче -100 їх надягати не варто, відсутність застібки змусить мерзнути.

Стильне пальто з запахом та капюшоном

Створити цікавий образ, одягнувши стильне пальто-халат із запахом і капюшоном, що переходить в передню планку. Такий пильник підійде до спортивного стилю, вуличного (casual). Модель відмінно поєднується з трикотажними, джинсовими речами, будучи складовою зухвалого молодіжного образу. Жінкам ж у віці не варто носити такі вироби. Короткі моделі недбалого пальто з капюшоном гармонійно виглядають з рваними джинсами, лосинами, короткими брюками, спортивним взуттям.

Літнє у східному стилі

Модель пальто в східному стилі для літнього сезону нагадує кімоно. Відмітна особливість вироби – вільний крій, широкі рукава реглан і яскраве забарвлення. Вирушаючи на захід, не поєднуйте пальто-халат з довгими сукнями, підбирайте плаття-футляр довжиною за коліно і акуратні туфлі. На прогулянці з друзями зручніше в шортиках, майці, легких ботильйонах. Літні моделі пальто недбалого типу шиються з бавовни, жаккарда, віскози, гіпюру.

Пальто без рукавів

У теплий день на прогулянку з друзями або навіть на роботу, де відсутній дрес-код, наряжайтесь в пильник без рукавів з укороченими брюками тон, світлим топом і босоніжками. Фасон одягу – вільний, носиться, як із заходом, так і навстіж. Шиються такі моделі джинсових, бавовняних, лляних тканин, бувають на підкладці і без неї. У прохолодну погоду поддевайте водолазку, реглан, завужені джинси і туфлі: з каблуком для низьких панянок, на плоскій підошві – для високих. Елегантно виглядає така річ з легкими сукнями і витонченими туфельками.

З чим носити пальто-халат

Верхній одяг недбалого типу універсальна, поєднується з багатьма речами, гармонійно вписуючись майже під всі стилі. Створюючи образ, підбирайте його основу, а пальто-халатом доповнюйте отриманий look. Основні критерії вибору – довжина і забарвлення вироби, поєднувані з іншими елементами образу. Класичні поєднання все ж існують, ознайомившись з ними, ви навчитеся створювати базовий гардероб, підбираючи стильні комплекти одягу.

Поєднання з предметами гардероба

Продумуючи ділової, офісний, строгий стиль, комбінуйте пильник з сукнею-футляром, спідницею-олівцем, блузкою світлих відтінків і туфлями-човниками. Станьте іконою стилю, одягнувши такий комплект. Поєднуйте моделі вільного крою з вузькими трикотажними спідницями, облягаючими кофтами, яскравими шарфами, капелюхами. Жіночність, граціозність, загадковість простежуються в цій комбінації речей.

Будучи прихильницею яскравих принтів, етнічного стилю, не перестарайтеся з різноманіттям малюнків. Інші речі вибирайте однотонних приглушених кольорів, про добрий смак скаже елемент образу, який повторює один з відтінків колірної палітри пальто. Молодим дівчатам можна сміливо носити шорти, злегка виглядали з-під подолу короткого вироби або заховані під ним. Будучи володаркою струнких ніг, приміряйте такий спосіб, не звертаючи уваги на зростання. До молодіжного способу підбирайте вузькі брюки, джинси скінні, бойфренди, водолазки або широкі светри.

Як підібрати взуття та аксесуари

Універсальність моделей пальто недбалого типу, сполучуваність з будь-яким стилем диктує правила підбору взуття під look. Обмежень ніяких немає. Класичний комплект гармонує з елегантними туфлями на підборах і без нього або зручними лоферами, що знаходяться в одній колірній гаммі з верхнім одягом. Холодну пору року вимагає підбору напівчобіт, ботильйонів або ботфортів, наявність каблука або його відсутність визначайте в залежності від інших речей, довжини пальто-халата.

Кеди, кросівки, мокасини, сліпони – взуття, що гармоніює зі спортивним стилем, доповніть його пальто недбалого типу з капюшоном. Наявність хутряного коміра або капюшона виключає головні убори. До коміра-стійки підбирайте крислатого капелюха, а молодіжний look, що включає кеди, снікерси, гармонує зі спортивної шапкою-півником, шарфом-хомутом об'ємної в'язки. Пальто-халати оверсайз чудово гармонують з великими сумками, рюкзаками, що повторюють колір верхнього одягу.

Стильна сумочка-клатч невеликого розміру доповнить look з укороченою моделлю пальто, підкреслюючи жіночність образу. Фасон виробу недбалого типу має V-подібний виріз, оголяющий шию, що нормально в теплу пору року. Холодна погода диктує свої правила, вимагаючи утеплитися. Відмінний варіант – шарфи дрібної в'язки, палантини, красиві хустки. Надягайте їх, повторюючи виріз верхнього одягу, ховаючи кінці аксесуара. Багата колірна палітра шарфів відкриває широкі простори для вибору виробу потрібного відтінку. Доповнюйте look витонченим беретом з помпоном, капелюх з полями.

На більшості моделей – широкі закоти ворота, використовуйте їх в якості поля для декору, прикрасивши витонченої брошкою. Самий підходящий варіант пояса – рідна, але ніхто не забороняє експериментувати, використовуючи пояси-гумки та інші види аксесуара. З біжутерії підбирайте масивні сережки, намиста, кулони, злегка видніється з розкритих поличок коміра.

Як вибрати пальто недбалого типу

До вибору пильовика підходите відповідально, спираючись на особливості фігури. Головний критерій – зростання. Пропорції не так важливі, пальто-халат представлено у великій кількості моделей, даючи можливість підібрати виріб дівчині будь-якої комплекції. Наступний крок – визначення стилістики одягу, колірної гами, відповідного матеріалу. Вирішіть, куди будете ходити в такому виробі, з чим поєднувати, а імениті будинки мод допоможуть відповісти на ці питання, демонструючи свої лінійки верхнього одягу.

Матеріал виготовлення

Серед прихильниць пальто популярністю користуються бавовняні і льняні вироби. Завдяки легкості, універсальності, практичності тканин, ці речі добре вписуються в повсякденні образи. Лляні моделі – легкі, відмінно пропускають повітря, але сильно мнуться. Однак без них не можна уявити стиль бохо. Вишукане пальто-халат для світських заходів виходить з мереживною тканини. Любителькам ж стилю casual підійдуть джинсові вироби, легкі, зручні та практичні одночасно. Трикотаж – матеріал, придатний для повсякденної шкарпетки, робочих буднів.

Довжина моделі

Параметр довжини виробу вибирається, відштовхуючись від зростання жінки. Високі дами можуть одягатися в довге пальто-халат, підбираючи взуття на підборах і без такого. Дівчатам середнього, невисокого зросту підійдуть речі середньої довжини і до середини стегна, взуття підбирайте тільки на підборах. Інші моделі візуально «уріжуть» ноги, спотворять пропорції фігури.

Колірна гамма

Трендом сезону 2019-2020 вважається пальто-халат бежевого кольору, представлене провідними модельєрами в різних фасонах. Продовжує займати лідерські позиції на ринку світової моди насичений синій. Він підходить для створення образу ділової жінки в комбінації з спідницями, прямими брюками сірого, сталевого кольору і білими офісними сорочками, блузами. Використовуйте класичний чорний колір пальто у створенні строгих ділових комплектів одягу, поєднуючи з взуттям різних фасонів в залежності від часу року.

Сірий відтінок пальто додасть жіночності, елегантності. Доповнюйте look широкополими капелюхами, класичними брюками, демонструючи оточуючим досконале відчуття стилю. Шикарний колір марсала, ніжний персиковий, романтичний рожевий і заспокійливий пудровий виділять з натовпу будь-яку модницю, залишаючи незабутнє враження і шлейф загадковості.

Бренд

Дизайнери відомих будинків мод щорічно демонструють світові новинки верхнього одягу недбалого типу:

  1. Повсякденне кашемірову модель сірого кольору являє Malene Birger. Довжина міді і спущений крій рукава – відмітні особливості речі.
  2. Зухвалий look доповнить сіре виріб з яскравим коміром кольору фуксії від Altuzarra. Довжина виробу – до середини стегна, а родзинка моделі – великі накладні кишені і двосторонній пояс.
  3. Стримане світло-блакитне виріб з приталеним силуетом демонструє Stella McCartney. У поєднанні з широкими штанами такого ж кольору виходить чудовий офісний look.
  4. Французький модний будинок Balenciaga пропонує приміряти сувору модель виробу жовто-сірого забарвлення. Родзинка речі – асиметричний комір з шкіряною обробкою і такий же пояс.
  5. Alberta_Ferretti пропонує увазі жінок двоколірне (червоно-коричневе) виріб недбалого типу.
  6. Стильне довге виріб чорного кольору – перлина колекції від Hussein Chalayan. Широка хутряна обробка на рукавах і подолі зробить голлівудською зіркою будь-яку модницю.

Стильні моделі сезону 2018-2019

Назва пальто

Характеристики

Ціна, рублів

RUXARA

Демісезонне пальто-халат кольору меланж без коміра, з рукавом ¾

5350

Pompa

Модель бежевого кольору для повсякденної шкарпетки, без утеплювача, середньої довжини, з рукавом 3/4

19900

AVALON

Зимове пальто-халат темно-зеленого кольору на синтетичному утеплювачі, застібка – гудзики на комірі знімна узлісся

19000

Best&Best

Демісезонна модель синього кольору, принтованная сіро-помаранчевої кліткою, з капюшоном, без утеплювача, нижче коліна

9500

Nikolay Kiseljov

Зимове світло-сіре пальто-халат довжиною до середини стегна з рукавом¾, капюшон на синтетичному утеплювачі

8550

Love Republic

Демісезонне пальто-халат бежевого кольору довжиною до стегна, з коміром-стійкою, накладними кишенями

8400

ElectraStyle

Тепла вовняна модель сіро-м'ятного кольору довжиною міді з відкладним коміром, вилогами на рукавах і накладними кишенями

9200

Пальто з поясом – фото

Відео

Крислатий капелюх і пальто-халатМОДНЕ ПАЛЬТО ДЛЯ ОСЕНІ 2017 | ТРЕНДИ з ФОТО ПРИКЛАДАМИ

Знайшли у тексті помилку? Виділіть її, натисніть Ctrl + Enter і ми все виправимо!