Мода для жінок за 50 - 2019

Коли жінка перестає бути юної і чарівної, вона стає мудрішою і шикарною – це відомий вислів ідеально підходить для сучасних 50-літніх дам. Щоб виглядати привабливо в цьому віці, дуже важливо правильно підібрати одяг і взуття. Мода для жінок за 50 має свої нюанси, вивчивши які, ви будете прекрасно виглядати в будь-якому віці.

Одяг для жінок після 50 років

Модний образ для жінки 50 років повинен бути стриманим і лаконічним. М'які лінії, строгий виріз, модний крій, актуальна модель, дорога тканина – все це неодмінні атрибути шикарного стилю. Одяг для 50-річних жінок повинна підбиратися суворо за розміром. Занадто маленькі речі можуть візуально зіпсувати навіть саму гарну фігуру, а об'ємні балахони здатні приховати всі принади ще молодою і привабливою жінки, а це теж не можна допустити. Для повних дам мішкуваті речі теж не підходять, одягатися потрібно в одяг по фігурі, але не в обтяжку

Щоб виглядати надзвичайно незалежно від віку, дуже важливо грамотно підібрати колір одягу. Скинути кілька років вам допоможуть салатовий, пісочний, сірий, теракотовий відтінки. В червоному або бордовому вбранні ви будете виглядати ефектно і яскраво. Темно-синій, чорний, зелений зорово додадуть фігурі стрункість, а персиковий освіжить колір обличчя і навіть приховає кола під очима. Для базового гардероба краще підбирати речі, які поєднуються один з одним. Так ви зможете щодня створювати новий образ.

Весь гардероб повинен складатися переважно з якісних речей. Вироби краще вибирати з дорогих натуральних тканин. Ідеальним варіантом стане льон, бавовна, шовк, вовна пофарбовані в класичні благородні тони. Краще виключити або звести до мінімуму яскраву обробку, таку як стрази, пайєтки, камені. Образ краще доповнити стильними аксесуарами або ниткою перлів – це додасть елегантності, однак не відмовляйтеся від сучасної дорогої біжутерії.

Не витрачати багато грошей на одяг і завжди бути різною – це реально. Для цього потрібно личити речі, які можна поєднувати. Що повинен включати базовий гардероб:

  1. Темно-сині прямі джинси без декору.
  2. 2-3 щільних трикотажних водолазки.
  3. Класичний костюм, який включає спідницю, брюки і піджак.
  4. Кілька блузок ніжних відтінків.
  5. Біла сорочка.
  6. Кашемірове пальто з поясом.
  7. Три спідниці: олівець, розкльошена або модель А-силуету, максі.
  8. Гарний облягаючий светр.
  9. Кілька суконь. Обов'язково вечірній і класичний футляр.

Фасони суконь для жінок 50 років

Плаття на кожній жінці завжди виглядає жіночно і елегантно. Сучасна мода включає в себе багато фасонів суконь для жінок 50 років, потрібно лише підібрати потрібну модель. Виграшно виглядають сукні на долоню нижче коліна. Бійтеся вибирати довжину до середини ікри, вона спотворює пропорції фігури. Якщо у вас красиві ноги, то при виборі сукні вище коліна варто вдягати прозорі або щільні чорні колготки. Принти або малюнки дозволені, але не занадто великі. Декольте не повинно бути дуже глибоким і викликає, адже шкіра на шиї і ключицях в цьому віці вже не ідеальна.

Звертайте увагу на сукні-футляри. Вони завжди в моді. Сукні-коробочки, сукні-кокони, сукні-сорочки, плаття-пальто підійдуть зрілій жінці, яка буде виглядати чудово в цих фасонах. Краще не одягати речі з рюшами та бантами, залишивши їх юним дівчатам. Цікава драпірування на животі і стегнах допоможе приховати недоліки фігури. Для повних жінок підійдуть сукні з вертикальним принтом або обробкою. Вони будуть врівноважувати фігуру за рахунок візуального збільшення зростання. У такому вбранні ви будете виглядати молодо і підтягнуто.

Вечірні сукні

Щоб виглядати у вечірньому вбранні стильно і елегантно, потрібно врахувати кілька нюансів. Краще уникати яскравих туалетів з безліччю блискіток або паєток. На вечірній сукні для справжньої леді може бути присутнім лише матова фурнітура хорошої якості або непомітні камені. Тканини краще вибирати без блиску. Уникайте жаккарда, який візуально додає років. Ідеальний вечірній наряд для жінки 50 років – це комплект із плаття з жакетом або болеро. Багатошаровість допоможе почувати себе вільніше, впевненіше, і підійде як для худеньких, так для повних дам.

Ділові

Стильна жінка до 50 років повинна мати в гардеробі одяг ділового стилю, особливо якщо вона працює на керівній посаді. Такі речі повинні бути виготовлені з міцних непрозорих тканин, які своєю якістю і презентабельним виглядом можуть гідно підкреслити високий статус. Ділові сукні для жінок 50 років потрібно вибирати без вирізів і декору. Кращий крій для вбрання в офіс – прямий або трохи приталений. Відмінно підійде для роботи плаття-футляр без рукавів. Під нього можна одягати блузу непомітного кольору, щоб освіжити образ.

Літні

Тепла пора року – ідеальний час, щоб носити сукні. У них зручно і не жарко. Вибираючи літнє плаття, пам'ятайте, зріла краса повинна мати гідне обрамлення. Влітку можна носити улюблені кольори і фасони. Уникайте чорних і дуже похмурих відтінків, краще вибрати наряд коралового, рожевого, бузкового, зеленого, бежевого кольору. Ідеально підійдуть легкі двошарові сукні з шифону або шовку, вбрання з льону пастельних тонів або класичні моделі з бавовни. Літні сукні для жінок 50 років повинні бути з натуральних тканин.

Зимовий одяг для жінок після 50 років

Зима – час теплих затишних тканин. Гарне пальто в поєднанні з м'яким головним убором, рукавичками як не можна краще підійде для прохолодної сухої погоди. Зручна і практична зимовий одяг для жінок після 50 років – класичне бежеву або коричневе пальто. Довжину краще вибирати від середини стегна до коліна. Відмінно підійдуть натуральні шуби, дублянки. У сиру погоду можна надягати пухове пальто в темних тонах.

Фасони сарафанів для жінок за 50

Модний образ для жінки 50 років можна створити з допомогою сарафана. Сарафани для жінок 50 років відрізняються комфортністю. Влітку краще уникати тонких бретелей. Фасон теплого вбрання вибирайте на свій смак. Для зими краще підійдуть твідові або вовняні сарафани з широкою проймою. Існують загальні рекомендації по вибору такого наряду 50-річної дами. Актуальні такі фасони:

  • Трапецієвидні з широкими бретелями, які часто декорують контрастними рядками або гудзиками;
  • Всі моделі адекватної довжини з завищеною талією і прямим силуетом;
  • Трохи приталеного крою з вертикальною блискавкою, яка покликана візуально витягнути фігуру;
  • Сарафани класичного крою з щільних тканин.

Штани

Стильний одяг для жінок після 50 обов'язково включає такий елемент, як штани. Ця річ надзвичайно зручна і універсальна. Класична модель підійде на роботу, джинси – на відпочинок, прогулянки, спортивний варіант – для вилазки на природу або для фітнесу. Взимку можна носити вовняні штани в непомітну клітку, а влітку комфортно буде в бавовняних, лляних чиносах або в шовкових шароварах.

Штани для жінок після 50 повинні бути зручними і не занадто вузькими. Для цього віку ідеально підійдуть моделі з високою талією. Для повних краще вибирати брюки з тканини з додаванням лайкри. Ідеальне поєднання: 97 бавовна, 3 лайкра. Правильно підібраний розмір дозволить підтягти фігуру, але не виділить недоліки. Кольори краще вибирати нейтральні.

Фото: мода для 50-річних жінок

На фото в інтернеті і глянцевих журналах можна побачити безліч варіацій стильних образів для зрілих дам. Мода для 50-річних жінок 2016 пропонує безліч ошатних рішень. Найбільш вдалими є поєднання класичних бежевих штанів з блузами в молочному, білому, синьому кольорах і туфлями-човниками. Темні джинси відмінно виглядають з заправленою сірої сорочкою, а надітий поверх трикотажний кардиган і непомітні аксесуари додають затишку і розкутості в образ. Ці фото ще раз підтверджують, що справжня жінка прекрасна незалежно від віку і статури.

Дізнайтеся, як вибрати вечірні сукні для повних жінок.

Відео

ГАРДЕРОБ ДЛЯ ЖІНОК ЗА 50